Δεν ξερω ποσοι κανουν χαμηλων υδατανθρακων, ουτε παρατηρησα καποιο ποστ σχετικο, οποτε σκεφτηκα να το ξανανοιξω να παιρνουμε ιδεες για γευματα!
Printable View
Δεν ξερω ποσοι κανουν χαμηλων υδατανθρακων, ουτε παρατηρησα καποιο ποστ σχετικο, οποτε σκεφτηκα να το ξανανοιξω να παιρνουμε ιδεες για γευματα!
Ωραίο το θέμα που άνοιξες, θα ήθελα να τρώω λιγότερους υδατάνθρακες μια και ούτως ή άλλως εξαιτίας του προβλήματος υγείας που έχω πρέπει να αποφεύγω όλα τα προϊόντα του σιταριού και τη ζάχαρη...
Kaλημεραααααααααααααα
Καλωςσας ξανα-βρηκααααααααααααααα
Επεστρεψα και εγω μετα απο ενα μακρυ ομορφο και περιποιημενο καλοκαιρι με πολύυυυυυυυυ δουλεια πολλες διακοπες και φυσικα ΠΟΛΥ ΦΑΙΙΙΙΙΙΙΙ!!!!!!!!!!!
Ολα τα προηγουμενα τα χαρηκα μεχρι σκασμου αλλα χαρηκα μεχρι σκασμου και το φαγητο.
Στις επαλξεις ξανα με προγραμμα, γυμναστικη και εναν επιπλεον συμαχο.Τον αντρα μου που κανει διατροφη μαζι μου.
Αυτο το ποστακι μαρεσει γιατι η λοου καρμπ διατροφη-προσαρμοσμενη στα δικα μου δεδομενα- ηταν αυτη που με εκανα να χασω κιλακια και να τα κρατησω.Παμε για την συνεχεια του εργου τωρα για να φτασουμε και καμια φορα και στο φιναλε που τοοοσο θελω.
Καλο υπολοιπο καλοκαιριου για οσους συνεχιζουν.Εγω πεφτω με τα μουτρα στη δουλεια για λιγο ακομη και μετα γυμναστηριο.;)
Πρωινό : Τονος με σπιτικη μαγιονεζα και 2 βραστα αυγα, σκετος καφες με κανελα (680 θερμιδες, 1 υδατανθρακες)
Δεκατιανο: εναν καφε σκετο με 1 κουταλια του γλυκου ινδοκαρυδελαιο. ( 170 θερμιδες, 0 υδατανθρακες)
Μεσημεριανο: Σπιτικο συκωτι πατέ με μαρουλοφυλλα (520 θερμιδες, 9 υδατανθρακες)
Σνακ: 10 αμυγδαλα (85 θερμιδες, 3 υδατανθρακες)
Δειπνο: Πρασσινη σαλατα με λαδι. (220 θερμιδες 7 υδατανθρακες)
Συνολικα 1675 θερμιδες, 20 υδατανθρακες, 120γρ λιπαρα, 91γρ πρωτεινη.
Προσπαθώ να κόψω τους υδατανθρακες απεγνωσμένα (η διατροφολόγος μου δε με ξεχεζει καθε φορα που της πάω ημερολόγιο), αλλά νιώθω λες κι έχω πάθει εξάρτηση :(
Ειναι αρκετα δυσκολο γιατι οντως παθαινεις μια εξαρτηση στους υδατανθρακες/ζαχαρη. Προσωπικα ανακαλυψα οτι δεν αισθανομουν καλα μετα απο γευματα υδατανθρακων διοτι εχω αντισταση στην ινσουλινη και αν δε το προσεξω θα μου γυρισει σε διαβητη.
Δυστυχως απο τρομαρα μπορω να αρνηθω ο,τι ζαχαρωδη/αμυλουχα. Ειναι κυριολεκτικα δηλητηριο για μενα
Quote:
Originally posted by MerryMaker_Misery
Ειναι αρκετα δυσκολο γιατι οντως παθαινεις μια εξαρτηση στους υδατανθρακες/ζαχαρη. Προσωπικα ανακαλυψα οτι δεν αισθανομουν καλα μετα απο γευματα υδατανθρακων διοτι εχω αντισταση στην ινσουλινη και αν δε το προσεξω θα μου γυρισει σε διαβητη. πως το καταλαβαινει κανεις οτι εχει αντισταση στην ινσουλινη?
Δυστυχως απο τρομαρα μπορω να αρνηθω ο,τι ζαχαρωδη/αμυλουχα. Ειναι κυριολεκτικα δηλητηριο για μενα
πως καταλαβαινει κανεις οτι εχει αντισταση στην ινσουλινη?
Ενδοκρινολογος ή παθολογος ή διαιτολογος σου κανει τεστ ανοχης της γλυκοζης.
Σου δινει ενα ζαχαρονερο να πιεις, και κοιταζει ανα Χ λεπτα ποσο ζαχαρο ανεβασες και ποσο γρηγορα κατεβαινει/αντιδραει το σωμα σου.
τεστ τεστ.
Ωραια, εβαλα και εγω τικερακι! :yes:
Πρωινό : Καφες σκετος με κανελλα. 2 αυγα με μια φετα πανσεττα (703 θερμιδες, 1 υδατανθρακα)
Δεκατιανο: -
Μεσημεριανο: τονος με μαρουλι (260 θερμιδες, 7 υδατανθρακες)
Σνακ: -
Δειπνο: Στηθος κοτοπουλο με παρμεζανα (380 θερμιδες, 0 υδατανθρακες)
Γλυκο: Σπιτικη σοκολατα (Ινδοκαρυδοβουτηρο, βιολογικο κακαο, βουτηρο κακαο, εκχυλισμα βανιλλιας) 320 θερμιδες, 9 υδατανθρακες)
Συνολικα: 1663 θερμιδες, 16 υδατανθρακες
Να σε ρωτήσω κάτι; :-) Πως μετράς τους πόσους υδατάνθρακες τρως; Κι επίσης πόσοι υδατάνθρακες είναι το ιδανικό, γνωρίζεις;
Για εμενα, οσο χαμηλότεροι. τοσο το καλυτερο. Ο αντρας μου τους περιοριζει στους 100, εγω τους περιοριζω 30 και κατω. Μετραω θερμιδες και υδατανθρακες με www.myfitnesspal.com κυριως και εχω ζυγαρια κουζινας.
Ενδιαφέρον site! Ευχαριστώ!!
Πρωινό: Καφές με ινδοκαρυδέλαιο (170 θερμιδες, 0 υδατανθρακες)
Δεκατιανό: χοιρινό σουβλάκι (465 θερμιδες, 3 υδατανθρακες)
Μεσημεριανό: Συκώτι με πρασσινη σαλατα (338 θερμιδες, 14 υδατανθρακες)
Σνακ: Σελερυ με ταχινι ολικης (204 θερμιδες, 1 υδατανθρακα)
Δειπνο: Τονος σε νερο, βραστο αυγο και σπιτικη μαγιονεζα (430 θερμιδες, 1 υδατανθρακα)
Συνολικα: 1346 θερμιδες, 19 υδατανθρακες
Καλημερα κ απο μενα !! Τι κανετε κοριτσια???τωρα που θα ερθει ο χειμωνας αυτη η διατροφη ειναι πολυ ευκολη!
Πρωινο: καφες με ινδοκαρυδελαιο.
Δεκατιανο: Πρασσινη σαλατα
Μεσημεριανο: ψητο κοτοπουλο στο φουρνο
Σνακ: αμυγδαλα
Δειπνο: Λουκανικο με σαλατα
Γλυκο: Low-carb cheesecake.
Θερμιδες: 1700, Υδατανθρακες: 17
Μερρυμέικερ, πού τα βρίσκεις αυτά τα σπέσιαλ τρόφιμα; (καφές με ινδοκαρυδέλαιο, λόουκαρμπ-τσιζκέηκ ετσέτερα)
Αυτο για το cheesecake θα με ενδιέφερε και μένα ΧΔ
Τα φτιαχνω εγω. Ο καφες ειναι ζεστος καφες κανονικος (μερικες φορες και ελληνικος) με μια κουταλια ινδοκαρυδελαιο (coconut oil) το οποιο το συγκεκριμενο το βρισκω Σκλαβενιτη. Ενα μπουκαλι 250μλ με κραταει κανα μηνα. Συμπεριλαμβανομενου οταν φτιαχνω σπιτικη "σοκολατα" για να αυξησω τα λιπαρα μου. Αλλες φορες βαζω μια κουταλια του τσαγιου αναλατο βουτηρο. Αλλα αν βαλω βουτηρο, δεν βαζω κρεμα γαλακτος, και δεν χρησιμοποιω καθολου γλυκαντικα.
Low carb cheese cake :
- 150γρ τυρι φιλαδελφεια
- 250 γρ κρεμα γαλακτος πληρες
- 1 φακελακι ζελες χωρις ζαχαρη (χρησιμοποιω γευση ανανα για λιγο πιο "ξυνο" η φραουλα για πιο γλυκο)
(γλυκαντινο, προαιρετικο, ο ζελες θα πρεπει να το γλυκανει αρκετα)
Χτυπαμε κρεμα και τυρι μαζι, χτυπαμε ζελε με χλιαρο νερο μεχρι να διαλυθει (ενα φλυτζανι) και ανακατευουμε ολα μαζι, βαζουμε στο ψυγειο και σε λιγες ωρες ειναι ετοιμο. Συνηθως το φτιαχνω το προηγουμενο βραδυ, βγαινει για εμας περιπου 4-6 μεριδες, αναλογα τη λιγουρα.
μμμμ.... νόστιμο ακούγεται!! :)
Merrymaker θα μπορούσες να μου πεις πώς φτιάχνεις την σπιτική σου μαγιονέζα; Ευχαριστώ πολύ :)
https://www.youtube.com/watch?v=qSHXG-5ShFk
100ml λαδι ανα κροκο αυγου
εγω βαζω ελαιολαδο. εχουμε δικο μας λαδι.
για να δωσω γευση στη μαγιονεζα, κανω βαζακια μικρα και αφηνω μεσα βοτανα η σκορδο και αρωματιζεται το λαδι.
Κραταω τα βαζα για μερικες μερες πριν τα χρησιμοποιησω.
Ευχαριστώ πάρα πολύ :)
Καλο μηνα!!
Πρωινο: Καφες με κρεμα γαλακτος
Δεκατιανο: -
Μεσημεριανο: Λουκανικο χωριατικο με σελερυ
Σνακ: -
Δειπνο: Μοσχαρισια μπιφτεκια με σαλατα
Γλυκο: Σπιτικο παγωμενο γλυκισμα (κρεμα γαλακτος, ινδοκαρυδο, εκχυλισμα βανιλλιας)
Θερμιδες: 1670, υδατανθρακες 16
Πρωινο: Αυγα με πανσετα
Δεκατιανο: Σελερυ με ταχινι ολικης
Μεσημεριανο: Σαλατα αβοκαντο με κοτοπουλο
Σνακ -
Δειπνο: Τονοσαλατα με αυγο
Γλυκο: Ζελεδακι με κρεμα γαλακτος και εκχυλισμα βανίλιας.
Συνολο : 1570 θερμιδες, 22 υδατανθρακες.
Πρωινο: Καφες με ινδοκαρυδελαιο
Δεκατιανο: -
Μεσημεριανο: χοιρινα σουβλακια
Σνακ: babybel τυρακια
Δειπνο: τονοσαλατα
Γλυκο: μους βανιλλιας.
Θερμιδες: 1746. Υδατανθρακες 27.
πρωινο: Καφες
Δεκατιανο: Τυρακια
Μεσημεριανο: Ομελετα με κοτοπουλο και κρεμα γαλακτος
Σνακ: -
Δειπνο: Μοσχαρομπριζολα με σπιτικη σαλτσα χολαντεζ
Γλυκο: Σπιτικη low carb σοκολατα.
Θερμιδες: 1416, υδατανθρακες: 6
Πρωινο: Αυγα με μπεικον
Δεκατιανο: -
Μεσημεριανο: Ομελέτα με τονο
Σνακ: -
Δειπνο: Κομματια χοιρινου τυλιγμένα σε μαρουλοφυλλα με ντοματα και τζατζικι
Γλυκο: -
Θερμιδες : 1,876 Υδατανθρακες: 18
M' αρέσει πολύ η διατροφή σου αλλά δυστυχώς δεν είναι για μένα ακόμα- πολλές θερμίδες. Όμως για συντήρηση είναι ό,τι πρέπει!!!
Αν και δεν τρως κάθε μέρα πολλές... Προσπαθείς να χάσεις εσύ, Μέρρυμέικερ;
Ναι, θελω αλλα 10 κιλα για να μπω στα παλια μου ρουχα. Τρωω αρκετες γιατι περπαταω πολυ ωρα καθημερινα και κανω και ελλειπτικο (καπου 500-800 θερμιδες συνολικα) οποτε ουσιαστικα, κλασσικα 1200 θερμιδες περιπου κατα μεσω ορο τρωω. Εχω το endomondo application στο κινητο (δωρεαν) και με βοηθαει.
Τι ακριβώς είναι αυτό το application?
Νομιζω οτι κανεις την καλυτερη δουλεια με την ασκηση και τις πρωτεινες. Εγω δυστυχως εμαι και αγυμναστη και βαρια, δε νομιζω οτι θα εκανα καλο στις αρθρωσεις μου να το παρακανω απο την αρχη με την ασκηση. Ασε που θα μου εβγαινε και η γλωσσα εξω απο το λαχανιασμα δηλαδη :) Παντως επειδη εχω δει στο παρελθον οτι το σωμα μου ανtαποκρινεται στη σταδιακη αυξηση της διαρκειας της ασκησης, το ιδιο σκοπευω να κανω και τωρα... Ξεκιναω με 17 λεπτα και σιγα σιγα θα αυξησω... :)
Παιδιά προσοχή με την άσκηση και το βάρος γενικά. Εγώ που έχω ρίξη χιαστου και προβλημα με τον μηνισκο απο τις παλιές αδυνατες και αθλητικές μέρες μου, πλέον που έχω γίνει βουβάλι μου επιτρέπουν να κάνω ελάχιστα πράγματα για να μην τραυματιστώ χειρότερα μεχρι να χάσω βάρος.....οποτε καλυτερα αργά και σταθερα γιατι δεν ξερετε τι μπορεί να γίνει :/
Σαφως! και εγω οταν αρχησα δεν εκανα γυμναστικη κανονικα παρα μονο λιγο στα 70 και μετα στα 65 εκανα κανονικα γυμναστικη. Μεχρι τοτε ειχα διαδρομο στο σπιτι και εκανα περπατημα στ 4χμ/ωρα για οσο αντεχα (καπου μια ωρα το πολυ).
@scarllet_D Αν εχεις smartphone, τυπου iphone αλλα οχι απαραιτητα αυτο το κινητο (πρεπει να'χει gps ομως), κανεις λογαριασμο στο http://www.endomondo.com/ και κατεβαζεις το application στο κινητο και οποτε βγαινεις εξω, πατας το "start" και μετραει τη αποσταση που περπατησες/ετρεξες/εκανες ποδηλατο μεσω του gps και σου βρισκει τη ταχυτητα του, τις θερμιδες που εκαψες και σου λεει τι χρονο γυρου εχεις. (τη αποσταση τη καθοριζεις αν θες εσυ, απο προεπιλογη ειναι 1χμ) και αν θες, μπορεις να το συνδεσεις με τον λογαριασμο σου στο www.myfitnesspal.com και σου ενημερωνει αυτοματα τη ημερισια ασκηση σου και δε χρειαζεται να τα προσθεσεις εσυ.
Αλήθεια?!?!?! Αυτό είναι εξαιρετικό!!! Θα το κάνω σίγουρα :) Ευχαριστώ ΠΑΡΑ πολύ!!!
:thumbsup: κατι τετοια "μπιχλιμπιδια" μ'αρεσουν.
Κι εμένα :3
Να ενας λογος να αγορασω σμαρτφοουν!! Πολυ μ' αρεσε αυτο κι εμενα!! :)
καλημέρα! ωραίο ακούγεται αλλά θα νιώθω οτι κάποιος με παρακολουθεί κ ξέρει πάντα που βρίσκομαι.
:roll: