καλησπερα! θα ηθελα να ρωτησω αν με τη χρηση καποιας ενυδατικης κρεμας η κυταριτιδα φαινεται λιγοτερο? παλιοτερα χρησιμοποιουσα κρεμες ειδικες για τη κυτταρίτιδα αλλα δεν ειδα και διαφορα...
Printable View
καλησπερα! θα ηθελα να ρωτησω αν με τη χρηση καποιας ενυδατικης κρεμας η κυταριτιδα φαινεται λιγοτερο? παλιοτερα χρησιμοποιουσα κρεμες ειδικες για τη κυτταρίτιδα αλλα δεν ειδα και διαφορα...
οι περισσότερες είναι απλά ενυδατικές. Δεν κάνουν κάποια τρομερή δουλειά, απλά βοηθάνε extra στην ήδη προσπάθεια μας να διώξουμε την κυτταρίτιδα. Ξέρεις, άμα πίνεις νερό, γυμνάζεσαι και τρέφεσαι σωστά τότε μπορείς να δεις και κάποιο αποτέλεσμα.
πάντως από το δικό μου ράφι δεν λείπουν...
και βλεπεις δουλεια? εγω βαζω κανα 2-3 μηνες και τ παραταω, απλα σκεφτομουν μπας και οι απλες ενυδατικες κανουν την ιδια δουλεια με αυτες μυριζουν και πιο ωραια :P
ότι βλέπω δουλειά, βλέπω! αλλά πιο πολύ γιατί κάνω δουλειά και βλέπω γενικά αποτελέσματα. Μπορεί να είναι και "ψευδοφάρμακο" αλλά δεν πάει στα κομμάτια, στην τελική ενυδατώνω το δέρμα μου πιο συχνά απ΄'οτι να έλεγα πως βάζω μια απλή.
ωραίο θέμα!ανεξάντλητο!
να σας πω ρε girls , εγώ τώρα θέλω να χάσω 10 άντε 15 κιλά.
αυτό που φοβάμαι είναι να παρουσιάσω χαλάρωση, όχι μόνο στο σώμα,αλλά κ στο λαιμό κ στο πρόσωπο.
γυμναστική κάνω. τώρα είμαι αρκετά σφικτή
μη μου πείτε για ηλικίες κ κιλά.
άλλωστε τώρα δν είμαι κ στην εφηβεία μου,27 χρονών είμαι.
εγώ προσωπικά στα 14 είχα τρελή χαλάρωση κ ραγάδες με 5 κιλά που είχα βαζωβγάλει
κ έχω κ φίλη που έχασα 10 κιλά στα 16 της κ από τότε αν κ αδύνατη ,η χαλάρωση της είναι ιδιαίτερα έντονη
τι άλλο μπορώ να κάνω για πρόληψη χαλάρωσης πέρα από γυμναστική?
γυμναστική κάνω ήδη
μαλλον τιποτα, και εγω εχω χαλαρωση κια γυμναζομαι αραια και που βεβαια, αλλα νομιζω η χαλαρωση ειναι αναποφευκτη..:rolleyes: νομιζω... ειναι αναλογως και πως τα χανεις τα κιλα
H καλύτερη κρέμα είναι να πίνεις αρκετό νερό, 2 λίτρα την ημέρα σίγουρα, να ασκείσαι και κυρίως τα κιλά που χάνεις να τα χάνεις αργά και όχι απότομα. Επίσης η διατροφή παίζει σπουδαίο ρόλο. Να τρως τροφές φυσικές, όχι επεξεργασμένες και κυρίως φρούτα και λαχανικά που βοηθούν στην αποτοξίνωση του οργανισμού και στην βελτίωση του δέρματος μας. Αναψυκτικά ακόμη και τύπου λάιτ καλό είναι να τα αποφεύγεις αν όχι να τα κόψεις εντελώς, επεξεργασμένες τροφές, επεξεργασμένο αλάτι, κορεσμένα λίπη κτλ. Γενικώς το σημαντικό είναι να κάνουμε μία το κατά δύναμην καθαρή διατροφή και να ασκούμαστε. Αν κάνουμε αυτό και χάνουμε αργά κιλά τότε μπορούμε να περιορίσουμε την χαλάρωση δραματικά. Ωστόσο και πάλι εξαρτάται από τον τύπο δέρματος του καθένα μας...
Οι κρέμες δεν βοηθούν εκτός από την ενυδάτωση και ότι αποτέλεσμα εμφανίζουν είναι παροδικό για όσο τις χρησιμοποιούμε. Κατά την άποψη μου καλύτερα είναι να χρησιμοποιούμε φυσικά σκευάσματα εμπλουτισμένα με σπαθόλαδο, λαδάκι βιταμίνης Ε, αμυγδαλέλαιο κτλ παρά να βάζουμε κρέμες που δεν ξέρουμε τι περιέχουν.
Στην τελική το πιο σημαντικό είναι να αποδεχτούμε το σώμα μας με την χαλάρωση και τις ραγάδες του. Ουδείς τέλειος και ειδικά εμείς που έχουμε περάσει από την περιπέτεια της παχυσαρκίας δεν μπορούμε να έχουμε απαίτηση να έχουμε ένα σφριγηλό σώμα σαν να μην βάλαμε ποτέ δεκάδες κιλά. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να περιορίσουμε και όχι να εξαλείψουμε, εκτός από κάποιους λίγους τυχερούς που έχουν πολύ ελαστικό και καλής ποιότητας δέρμα. Αγαπάτε τον εαυτό σας, αγαπάτε το σώμα σας, φροντίστε το φυσικά μέσα και έξω με καλή διατροφή, φυσικά προϊόντα και άσκηση και σας εγγυώμαι ότι θα έχετε πολύ καλύτερη ψυχολογία και διάθεση που δεν θα σας ενοχλούν οι αισθητικές ατέλειες.
Στην τελική ας κερδίσουμε όλοι την μάχη με την παχυσαρκία και ας έχουμε τα "σημάδια" της μάχης μας για να θυμόμαστε ότι κερδίσαμε μία από τις μεγαλύτερες μάχες της ζωής μας. Για αυτό θα πρέπει όλοι μας να είμαστε υπερήφανοι και όποιοι δεν το αναγνωρίζουν και δεν το θαυμάζουν καλύτερα να μην υπάρχουν στη ζωή μας. Η ομορφιά μας ξεκινάει από μέσα μας και όσοι φροντίζουμε με αγάπη τον εαυτό μας θα είμαστε όμορφοι γιατί θα είμαστε χαρούμενοι άνθρωποι :love:
ναι προς θεού,δν έχω καμιά απαίτηση να είμαι τέλεια.
απλά θέλω να ελαττώσω όσο γίνεται την πιθανότητα να δείχνω 10 χρόνια μεγαλύτερη.
πολύ καλή η συμβουλή σου τα κιλά να χάνονται αργά κ σταθερά.
να ένα ακόμη κίνητρο για να κάνουμε σωστή διατροφή,γιατί τι να το κάνεις το να χάσεις 10 κιλά σε ένα μήνα κ να μοιάζεις με μαραμένη σταφίδα.
ποια είναι αυτά τα φυσικά σκευάσματα που λες.μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένη?
Ζηλιαριμπιμίκα μου προσπάθησα να αναρτήσω ένα λινκ που έχει συνταγές για φυσικές κρέμες για ραγάδες κτλ αλλά έχει κολλήσει. Θα το κάνω με την πρώτη ευκαιρία. Ωστόσο αν κανεις μία αναζήτηση στο διαδίκτυο θα βρεις πολλά σάιτ που προτείνουν φυσικές κρέμες φτιαγμένες στο σπίτι μας με κυραλοιφή π.χ. και φυσικά έλαια. Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο ακούγεται ;)
Προσωπικά δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά χρησιμοποιώ συνήθως μία απλή κρέμα χωρίς αρώματα (για ατοπικά δέρματα από το φαρμακείο γιατί έχω και ευαίσθητο δέρμα) σε συνδυασμό με αμυγδαλέλαιο ή σπαθόλαδο και έχω δει ότι ενυδατώνουν πολύ όμορφα το δέρμα.Ειδικά το σπαθόλαδο έχει και επουλωτική δράση και με βοηθάει πολύ.
Πάντως όντως η καλύτερη πρόληψη είναι να χάνουμε αργά βάρος και κυρίως σωστό βάρος! Όσο κρατάμε τα επίπεδα της μυικής μας μάζας υψηλά και χάνουμε όσο το δυνατόν καθαρό λίπος, και όχι νερό, μύες τότε η συνολική όψη μας είναι πολύ καλύτερη. Αυτό επιτυχγάνεται μόνο με μία ισορροπημένη φυσική διατροφή και άσκηση. Και όταν λέω άσκηση δεν λέω να πάμε απαραίτητα να χτυπιόμαστε σε γυμναστήρια. Ότι βολεύει τον καθέναν αρκεί να είμαστε σε κίνηση ;). Πάντως όταν παλιότερα είχα χάσει 25 κιλά, αργά (2-3 κιλά το πολύ τον μήνα) και έκανα παράλληλα πολύ περπάτημα και βάρη το αποτέλεσμα ήταν πάρα πολύ καλό! Ωστόσο τα κιλά τα ξανάβαλα μετά από μερικά χρόνια :(
Άλλη ιστορία αυτή... πάντως και τώρα που τα χάνω αργά, αν και είναι αναμενόμενο να έχω χαλάρωση δεν είναι τραγική αν σκεφτείς ότι έχω βάλει και έχω χάσει 20 και 30 κιλά τρεις φορές στη ζωή μου.
Βασικά, για να μην χαλαρώσει έντονα το δέρμα πρέπει το χάσιμο των κιλών να γίνεται και αργά αλλά και σε συνδυασμό με γυμναστική. Τουλάχιστον αυτό μου είχε πει κάποτε μια διαιτολόγος. τώρα όσο για την χαλάρωση, μην σκας! Δεν είσαι η μόνη. Είμαι 24 χρονών και επειδή έχω χάσει 22 κιλά το σώμα μου έχει χαλαρώσει υπερβολικά. Το στήθος μου το έχασα σχεδόν όλο (σνιφ σνιφ σνιφ)... Για κοιλιά, μην σου πω καλύτερα! Για τα δε μπούτια θα σου πω το εξής, άμα φοράω φούστα/φόρεμα, πρέπει να προσέχω πως κάθομαι γιατί χτυπάνε παλαμάκια!!!
Το μόνο καλό είναι ότι το δέρμα μου δεν έχει "σακουλιάσει"/κρεμάσει και ελπίζω πως θα καταφέρω να το σώσω με κάμποσες ώρες γυμναστήριο...
Στην τελική υπάρχει πάντα και η πλαστική.....αν και γενικά όσο πιο νέος είναι κάποιος τόσο λιγότερη ζημιά παθαίνει!
το πρόσωπο ο λαιμός?
εμένα ο λαιμός μου έχει ήδη της κλασσικές ρυτίδες κ ελαφρύ προγούλι
βάζετε ενυδατικές?
εγώ δν βάζω τίποτα
εμενα τα ποδια μου ειναι λες και εχουν μεσα νερο! :lol::lol:
τωρα λογω χρηματων δεν θα μπορω να πηγαινω γυμναστηριο και δεν ξερω τι θα κανω, σκεφτομαι να περπαταω αλλα δενε χω και που να παω.... τι κανει και αυτη η κριση
εγώ θα σε έλεγα να κάνεις ασκήσεις για τα πόδια στον υπολογιστή .όλο κ θα βρεις κάτι στο you tube.
κανουν δουλεια? βασικα κανει δουλεια η γυμναστικη στο σπιτι?
ναι κάνει.κ μάλιστα πολύ.
εγώ έχω δει τεράστια διαφορά με ένα dvd που έκανα 10 λεπτά πόδια ,10 λεπτά κοιλιά κ 10 λεπτά γλουτούς.
το έκανα 3 φορές την εβδομάδα,κ έκανα κ λίγο περπάτημα
1 μήνα το έκανα
μετά πήγα στα curves και ότι καλή δουλειά έκανα την χάλασα.
Η ενυδάτωση παιδιά επιβάλεται και σε προσωπο και σε σώμα. Επισης αναλογα την ηλικία μας, κάποια αντιγυραντικη και συσφικτική κρέμα μπορει αν βοηθήσει. Αν ομως μιλάμε καθαρα για χαλαρωση και κρεμασμα απο απώλεια βάρους δεν έχουμε άλλη εναλλακτικη απο το νυστέρι.....
με τρομάζεις αθελά σου:shocked2:
αυτό θέλω να προλάβω. να χάσω τα κιλά έτσι ώστε να μην επιβάλλετε νυστέρι
νυστερι?? μαλλον προτιμω να μεινω οπως ειμαι :P
εχετε ιδεα που μπορω να βρω προγραμματα εκγυμνασης στο σπιτι?:puzzled::puzzled:
Γενικά μεγαλος παράγοντας είναι 1) Ηλικία 2) Πόσο γρηγορα χάνεις τα κιλά 3) Ποσα κιλά χάνεις 4)Αν γυμνάζεσαι ταυτόχρονα.
Εγω πάντως το έχω αποδεχτει και ηδη μαζεύω λεφτά για να μαζέψω εμτά τα κρέατα που θα μου κρέμονται :-D Και επειδη γενικά όσοι έχουν εστω απλά αγγιξει την παχυσαρκία, δυσκολα θα φύγουν απο αυτην χωρις τα "σημάδια" της, θεωρω προτιμότερο να είμαστε συνειδητοποιημενοι και να κάνουμε ό,τι μπορούεμ για να είμαστε έτοιμοι όταν έρθει η ώρα, γιατί είναι πολύ πιο ομορφο τελικα να είμαστε τυχεροι και να μην γινει κάτι ενω το περιμέναμε, παρα να γινει κάτι που θεωρούσαμε πως δεν θα μας έρθει επειδη ήμασταν τυχεροι κλπ. Προτιμω να προετοιμαζομαι για τα χειρότερα και να χαρώ αν έρθουν τα καλύτερα απρά το αντίθετο. Ειδικά όταν οι πιθανότητες είναι εναντίον μου.....και το ίδιο συμβουλευω και εσας να κάνετε :) Είναι πιο ανωδυνο έτσι!
ψάξε you tube ασκήσεις για πόδια κ γλουτούς. μετά στα περιοδικά.το shape εχει dvd.
aiglh προγραμματα γυμναστικης για το σπιτι θα βρεις παρα πολλα στο youtube,εχει οτι μπορεις να φανταστεις απο ολοκληρωμενα προγραμματα 30-40 λεπτα για ολο το σωμα αλλα και μικρα βιντεακια για το καθε μερος του σωματος ,αναλογα τι θελεις να γυμνασεις.Ειναι πολυ χρησιμα ,ειδικ για αυτους που δεν πηγαινουν στο γυμναστηριο και δεν ξερουν τι ασκησεις να κανουν,εχει ακομη και στα ελληνικα.Οποτε εχεις χρονο μπορεις να βαζεις και να τις κανεις.
εμενα παντως με βοηθησε εκτος απο τη διατροφη και την ασκηση για τη κυτταριτιδα η απολεπιση με ενα σκληρο σφουγγαρι,το εκανα 2-3 φορες την εβδομαδα για αρκαιτο καιρο και μπορω να πω οτι ειδα μεγαλη διαφορα.
Για την απολεπιση χρησιμοποιω υλικα που εχω και στο σπιτι και οχι καποιο απολεπιστικο προιον,αν εντιαφερετε καποια να της πω ποια υλικα βαζω.
1ον, όταν λες σκληρό σφουγγάρι, σε ποιο αναφέρεσαι και 2ον, ναι, αν μπορείς να μας πεις τι υλικά χρησιμοποιείς θα ήταν καλό.Quote:
Originally posted by Natali_1990
εμενα παντως με βοηθησε εκτος απο τη διατροφη και την ασκηση για τη κυτταριτιδα η απολεπιση με ενα σκληρο σφουγγαρι,το εκανα 2-3 φορες την εβδομαδα για αρκαιτο καιρο και μπορω να πω οτι ειδα μεγαλη διαφορα.
Για την απολεπιση χρησιμοποιω υλικα που εχω και στο σπιτι και οχι καποιο απολεπιστικο προιον,αν εντιαφερετε καποια να της πω ποια υλικα βαζω.
ναι ναι αμα μπορεις!!! :D
σφουγγαρι με λουφα η γαντια απολεπισης ειναι τα ιδανικα,μπορεις να τα βρεις παντου σε ολα μαγαζια.
Scrub απολεπισης
1 φλιτζανι καφε (οποιο ειδος θελετε εσεις)
μισο φλιτζανι ελαιολαδο
μισο φλιτζανι ζαχαρη
μισο φλιτζανι αλατι
2 κουτ.σουπας αλοη(προαιρετικο)
τα ανακατεβετε ολα μαζι και πριν κανετε μπανιο καντε μασαζ σε ολα το σωμα με το σφουγγαρι με κυκλικες κινησεις.Αν το κανετε τουλαχιστον μια φορα τη βδομαδα θα δειτε αποτελεσματα.
Βεβαια υπαρχουν και τα ετοιμα scrub μονο που ειναι λιγο ακριβα και τελειωνουν και γρηγορα.
ok! τώρα θα σου σπάσω τα νευρά με τις ερωτήσεις (sorry)
1)αυτή είναι δόση μιας χρήσης ή μπορούμε να το αποθηκεύσουμε και για μετά;
2)αν μπορούμε να το αποθηκεύσουμε, πρέπει να το βάλουμε σε μπολάκι αεροστεγές;
3)μπορούμε να το φυλάξουμε και στο ψυγείο;
4)την αλόη την βάζεις σε τι μορφή; (υγρή, gel ή μπορώ να βάλω και από την γλάστρα μου)
υγ: εμένα σήμερα μου έφεραν τις καινούργιες κρέμες για την κυτταρίτιδα γιατί μου είχε τελειώσει η προηγούμενη...
ποιες κρεμες χρησιμοποιεις για τη κυταριτιδα?
υπαρχει καμια που να ειναι οικονομικη, να μυριζει ωραια και να κανει δουλεια???
εγω εβαζα της βιοτεν μεχρι που καποια στιγμη επειτα απο 3 μηνες εβγαλα σπυρακια στα ποδια οπου την εβαζα και ετσι την σταματησα...:no:
όποια βρω και γω πιο φτηνή! άλλωστε ξέρω πως δεν κάνουν τρομερή δουλειά. Αυτή που πήρα τώρα είναι της oriflame, κάνει μόνο 6 ευρώ το μεγάλο μπουκάλι, αλλά δεν ξέρω αν κάνει δουλεια. πάντως μυρίζει ωραία και δεν "κολλάει" μετά το δέρμα...
που τη βρηκες? σε σουπερμαρκετ εχει?
Της Oriflame τα προϊόντα τα βρίσκεις μονο απο αντιπροσώπους όπως και της AVON. Δεν τα πουλάνε σε μαγαζιά. Αν σας ενδιαφέρει εγώ συνεργάζομαι με την AVON η οποία έχει επίσης φτηνές κρέμες....Εδώ είναι το λινκ της τρέχουσας μπροσούρας: http://www.avoncosmetics.gr/PRSuite/...dget_ebrochure
και μένα ασχολείται η ξαδέλφη μου και με τις δύο εταιρείες (avon + oriflame) και απλά μου φάνηκε πιο φτηνή η κρέμα της oriflame.
αλλά ναι, πρέπει να βρεις αντιπρόσωπο της εταιρίας για να αγοράσεις, ή μπορείς να γραφτείς και η ίδια... (άσχετο αυτό και ξεφεύγει από την κουβέντα)
πάντως εγώ ήμουν ικανοποιημένη και με την κρέμα της VICHY CELLUDESTOCK αλλά η τιμή της ήταν απαγορευτική για την κατανάλωση που κάνω εγώ...
εγω της εχω δοκιμασει ολες αλλα δε βλεπω και ιδιαιτερη δουλεια,γι αυτο θελω κπ φτηνη μη πανε και τοσα λεφτα τσαμπα...
εχω αρχισει σωστη διατροφη θα παρω και καμι κρεμουλα, η γυμναστικη μυ λειπει που υποχρεωτικα θα ναι στο σπιτι....και δε ξερω ποιο προγραμμα να βρω να κανιε δουλεια:rolleyes::rolleyes:
πάντως σε μένα πέρυσι είχα πάει από τα 72 κιλά στα 63 σε διάστημα 4-5 μηνών, σχετικά αργά δλδ.. τα έχασα με σωστή διατροφή (όχι επεξεργασμένα) , γυμναστική 1-2 φορές τη βδομάδα, λίγο περπάτημα, ε λοιπόν από την κυτταρίτιδα δεν έμεινε τίποτα!! είχα κάτι σαν βαθουλώματα πχ στον πωπο :Pπριν , και μετά μιλάμε το δέρμα δεν το θυμόμουνα πιο λείο , και υγειές! τώρα που πήρα πάλι τα κιλά και με άσχημη διατροφή πάλι η κυτταρίτιδα επέστρεψε πανυγηρικά!
Γενικα η διατροφή και η άσκηση είναι τα μόνα που μπορούν πρακτικά να βοηθήσουν νομιζω. Τι κρέμες και μαλακίες..... αν δεν τραφεις σωστα και δεν αθληθεις, χαϊρι δεν νομίζω να δεις! (έκανα και ομοιοκαταληξία :P χιχιχι )
θελω να μου πειτε τη γνωμη σας αμα τρεφομαι σωστα... :P:P:P σας εχω τρελανει αλλα δεν μ ακουει και κανενας :P:P
λοιπον το πρωι συνηθως τρωω ενα καφε ελληνικο και 2 φετες ψωμι με μαρμελαδα ή μελι ή ενα μπολ γαλα με δημητριακα
μδεκατιανο ενα φρουτο ή κουλουρι θεσσαλονικης ή μπαρα δημητριακων
μεσημερι ενα πιατο φαγητο, 1 φετα ψωμι και σαλατα
απογευμα 2 φρουτα ή μια σοκολατα κρυα ή ενα μικρο γλυκο ή παγωτο
βραδυ γιαουρτι με 2 φρουτα ή τοστ με μεγαλη σαλατα και σπανια φαγητο οπως το μεσημερι!
αυτη η διατροφη ειναι για διατηρηση και να φυγει η κυταρριτιδα, πως σας φαινεται? εσεις την βλεπετε και αντικειμενικα...
απο γυμναστικη το καλυτερο ειναι να παω γυμναστηριο 1 μηνα στους 5 μηνες αλλιως λιγο περπατημα απο δω απο κει τιποτε αλλο... :smug b::smug:
ωραία η διατροφή σου!τακτικα γεύματα και ισορροπημένη!και έχει κ απ΄' όλΑ!κάτι τέτοιο παλεύω να κάνω και εγώ!συνέχισε!!
Είναι πολύ καλή η διατροφή σου :) Το μονο που θα έβγαζα είναι το ψωμί απο το μεσημεριανό αν έχει ήδη άλλη πηγη υδατάνθρακα στο πιάτο σου :)
το ψωμι δεν μπορω να το κοψω με τιποτα το λατρευω :punk: ειναι η μεγαλη αμαρτια μου :(:(:(:mad:
εχοντας περασει 2 φορες ανορεξια και 2 βουλιμια καπως ετσι συγκρατιεμαι πλεον και διατηρουμε.... υπαρχουν ομως φορες που πιστευω οτι τρωω πολυ και τρελενομαι... :crazy::crazy: εχω και τα μπουτια μου που πανε πανω κατω ολη την ωρα δεν σφυγγουν με τιποτα και με θεωρω τελιως φοραδα με αυτα που τρωω :(
anaisia,αν απο το μιγμα σου περισεψει φυσικα και μπορεις να το χρησιμοποιησεις για την επομενη φορα,αν θελεις μπορεις να το βαλεις και στο ψυγειο.Οσο για την αλοη σε οποια μορφη την εχεις εσυ,αν εχει γλαστρα μπορεις να το βαλεις στο μιξερ και να τα ανακατεψεις με το υπολοιπο μιγμα.