Αυτό είναι το πιο σημαντικό post μου στο φόρουμ, από τη μέρα που έγινα μέλος, στα 2008.
Η ιστορία μου είναι περίπου η εξής: Κάπου στα 1996 γράφτηκα στα Weight Watchers της Θεσσαλονίκης, με σωματικό βάρος τα 100,5 κιλά. Πολύ σύντομα και με την καθοδήγηση μιας καταπληκτικής συμβούλου, έφτασα στα 80 κιλά, βιώνοντας μια πρωτόγνωρη εμπερία. Αυτήν του να μπορώ να τρώω απ' όλες τις τροφές, όμορφα και υγιεινά, ελέγχοντας τις ποσότητες, κάνοντας πολύ περπάτημα και έχοντας την υποστήριξη των υπόλοιπων μελών στις εβδομαδιαίες συναντησεις.
Μέχρι να κλείσουν (δυστυχώς) τα WW συμμετείχα κάθε εβδομάδα ως ισόβιο μέλος, διατηρώντας τα κανονικά κιλά με μικρές αποκλίσεις που αμέσως διορθώνονταν.
Το 2006 ξαναβάζω τα κιλά και από τότε τα έχω χάσει και τα ξαναπήρα δύο ή τρεις φορές, ακολουθώντας το τελευταίο πρόγραμμα "ΚΑΤ' ΟΙΚΟΝ" των ελληνικών WW, το Flexipoints, το οποίο κατ' εμέ είναι ό,τι καλύτερο έχω συναντήσει στη μακρά αυτή πορεία.
Για να μην τα πολυλογώ, επειδή ο φαύλος κύκλος συνεχίζεται και δεν οδηγεί παρά σε νέα αύξηση βάρους κάθε φορά και αυτό δεν είναι και το καλύτερο, πήρα την απόφαση για ένα χρονικό διάστημα να μην ασχοληθώ καθόλου με το θέμα, να ξεκουραστώ και να συνεχίσω δυναμικά.
Το διάστημα αυτο πέρασε και ήρθε η ώρα της αλήθειας.
Από χθες ξεκίνησα την προσπάθεια και εύχομαι να είναι η τελική.
107,6 κιλά και στόχος τα 78.Πρώτος στόχος η απώλεια του 10%, δηλαδή να φτάσω στα 97 περίπου κιλά.
Ξεκινώ λοιπόν και κάτι μου λέει ότι αυτήν τη φορά θα πάω καλά. Μένει να αποδειχθεί και στην πράξη!