Τα παιδια στην ανάπτυξη, νομίζω, χρειαζονται τα φρουτα και τα λαχανικα οποτε ναι κάνει :) Αλλά απο πρωτεϊνη τι γινεται; Ειναι εξισου σημαντικη δυστυχώς.....
Εγω σημερα δεν μαγειρεψα αχαχαχα μολις γυρισα σπιτι κι ειμαι πτώμαααα
Printable View
Τα παιδια στην ανάπτυξη, νομίζω, χρειαζονται τα φρουτα και τα λαχανικα οποτε ναι κάνει :) Αλλά απο πρωτεϊνη τι γινεται; Ειναι εξισου σημαντικη δυστυχώς.....
Εγω σημερα δεν μαγειρεψα αχαχαχα μολις γυρισα σπιτι κι ειμαι πτώμαααα
Αντε και καλή απόλαυση και στους 2 σας :D
χαχαχα δεν πειράζει μωρε! Ποσες να εχει πια;;
Οχι! Δυστυχως δεν τρώω χθεσινα φαγητα, οποτε θα δω αυριο τι θα κάνω :D Σκεφτομουν κανα ψαράκι στον φουρνο με ριζοτο λαχανικων!
Ημιμένω με την μάνα μου. χαχαχαχα Τελικά δεν το έκανα ούτε εγώ ούτε αυτή γιατι δεν υπήρχε ψαράκι στην καταψυξη και βαριόμουν να πάω να το πάρω :D Την εβγαλα με καλαμάκια. Και σημερα θελω να κάνω σουπίτσα γιατι πονάει το λαιμουδάκι μου αλλά δεν ξέρω να κάνω σουπες :(
Μωρε εδώ μένει πρακτικά, αλλά δουλεύει ΤΟΣΟ πολλές ωρες που σπάνια την βλέπω αχαχαχαχα Οποτε το μαγειρεμα παει πιο πολυ σε φαση οποιος προλαβει ας μαγειρεψει :P
Ωραία η συνατγη σου! Θα την δοκιμάσω :D
Σήμερα γιουβετσάρα, το αγαπημένο μου φαγητό.
γιουβετσι ηταν και το δικο μου αγαπημενο φαι προ χορτοφαγιας! τωρα κανω σκετο το κριθαρακι και το τσακιζω :love:
Εγω σημερα εφαγα πρωτη φορά ρυζι στον φουρνο με κοτοπουλάκι κοκκινιστο! Νομ νομ νομ! Υπεροχο ήταν :3
Αυριο έχει μπουτάκια στον φούρνο με λαχανικά! :D
Όχι αυτο το έκανε η μαμά ^_^ Και όντως μαγειρεύει πολύ καλά, και ΠΛΕΟΝ υγιείνα, γιατι μέχρι αν φυγει η αδερφη μου (παντρευτηκε) μονο τηγανητα εβρισκες εδώ μέσα γιατι δεν έτρωγε τίποτα άλλο -_- Πλέον τρώμε καλά όμως και με βοηθάει κι αυτο πολύ :)
Ρε πως κανεις σπιτικο ψωμι; Εμενα η γιαγια μου εκανε κι ηταν χάλια χαχαχαχα
Καλα κουραγια στους γιατρους! Ειδικα στον οδοντίατρο....κι εγω τρέχω και κάνω θεραπεία ουλίτιδας αυτες τις μέρες....μου βρηκε και κατι σφραγισματα....σκατά. Περαστικά μας!
Όσο για τον μπόμπιρα, αυτά εχουν τα παιδιά δυστυχώς :)
Και για να επιστρέψουμε στο τόπικ σήμερα έχει φακές με ελίτσες και μπόλικη σαλατούλα :D
ψωμι κανω αυτο περιπου, το εμπλουτιζω με διαφορα ;)
http://www.sintagespareas.gr/sintage...sto-psomi.html
Κι η αδερφη μου τωρα θα τρώει χειροτερα φανταζομαι χαχαχα Η μάνα μας έβαζε λίγο σε τάξη τουλάχιστον :P Αλλά πλέον κάνει τα υγειινα μου χατιρια ^_^ Υπεροχες οι φακές σημερα!!!
τι κανετε? εγω λογω σχολης και διαβασματος δεν μαγειρευω σχεδον ποτε και φυσικα δεν μαγειρευω ποτε για μενα! δε μ αρεσει να μ προσεχω, αφου ποτε δεν εχω θελησει ακομη και ας εχω χρονο να φτιαξω ενα φαγητο για μενα να το φαω! ποτε!
την κυριακη ερχεται το αγορι μου και θα κατσει μια εβδομαδα και αναγκαστικα θα μαγειρευω αυτος δεν μπορει να τρωω κρακερ, σαντουτσ,γαλα με δημητριακα, ψωμι και τοστ :cool: οποτε θα μαγειρεψω.....
τωρα σκεφτομαι τι θα φτιαχνω μια ολοκληρη εβδομαδα που περα οτι δεν προλαβαινω δεν ειναι και το καλυτερο μου ( για να μην τρωω φυσικα :P )
αρχιζω με παστιτσιο που κρατα και 2 - 3 μερες, επειτα σκεφτομαι κοτοπουλο με πατατες και ομολετα φουρνου αλλα δεν εχω ξαναφτιαξει εχετε κανει ποτε? ειναι ωραια?
επισης του αρεσουν οι τηγανιτες πατατες, εχω ακουσει οτι και αυτες μπορουν να γινουν χωρις τηγανισμα στο φουρνο
εχετε καμια ιδεα? :P
Φασολάκια κοκκινιστά με κοτόπουλο και φέτα μιαμ μιαμ
το παστιτσιο μου ναι ευκολη λυση, καλα εγω θα φαω ενα κομματι μονο το μεσημερι
πατατες τηγανιτες λενε οτι γινονται και στο φουρνο...
ειναι παραξενος με το φαγητο... οσπρια και λαδερα δεν τ τρωει :mad: :P
A και τη γνώμη μου και τη πετάς αν θες...
Αν γουστάρει ο άνθρωπος πατάτα τηγανητή κάνε του δυό τηγανιές να στανιάρει. Απ'όσο καταλαβαίνω δε μένετε μαζί και φυσικά σε μια εβδομάδα δε θα του αλλάξεις διατροφη εσύ. Προσπάθησα, ευτυχώς για λίγο, τέτοιες ψευτολύσεις τύπου "τηγάνισμα" στο φούρνο... συμπέρασμα καλύτερα μια φορ΄το χρόνο πατατα τηγανητή με το λάδι της, το αλάτι της, τα τυριά της και τις σάλτσες της να την ευχαριστιέσαι παρά μια στο τόσο "πατάτα τηγανητή". Το ίδιο και με όλα τα αντίστοιχα ψευτοδιλήμματα, μια φορά το χρόνο π.χ. γαλακτομπουρεκάρα με τα βούτυρα και τα σορόπια και τα πάντα όλα παρά ένα light γλυκό κάθε λίγο και λιγάκι. Αυτό για δύο λόγους, πρώτον οτι όταν το φας το απολαμβάνεις πραγματικά και δευτερον γιατί δε μπαίνει στο καθημερινό σου πρόγραμμα κάτι στη καλύτερη των περιτπώσεων μετριας ποιότητας.
Μάλλον εκτός θέματος είμαι πάλι, τεσπά...
μια χαρα τα λες οχι δεν μενουμε μαζι αλλα οποτε συναντιομαστε δηλαδη 1-2 φορε το μηνα και μια εβδομαδα παντα καταληγω να τρωω σα γουρουνα και να πρηηζομαι απο τα πολλα αλατια και τη ζαχαρη, γι αυτο θελω πιο υγιεινες επιλογες ε και τα βραδια θα του φτιαχνω εγω καμια πατατα απλα δε θελω να μαγειρευω διαφορετικα για μενα και διαφορετικα για εκεινον :P
Σημερα θα κανω κινοα για μενα, αντι για ρυζι/μακαρονι. Καμμια ιδεα με τι να το συνοδεψω? Εσεις τι τρωτε σημερα παιδια?
εγω λεω σαβατοκυριακο να φτιαξω γεμιστα και θελω να δοκιμασω καμια καινουργια συνταγη, 2-3 φορες εχω φτιαξει στη ζωη μου γεμιστα και αυτα στο πατρικο μονη μου δεν εχω επιχειρισει, ειναι το αγορι μου εδω γι αυτο θα φτιαξω :P
χαχαχαχα θα προσπαθησω να κανω, θα φαμε δυο μερες γι αυτο θα κανω :smilegrin:
γινονται ωραιες ετσι οι πατατες δεν εχω δοκιμασει και το σκεφτομαι.... :puzzled:
Σημερα έκανα φακές ^_^
Γιατί δεν το έφαγε καλέ;;; :P
Ναιιι πεντανόστιμες βγήκαν :D Λατρεύω τις φακες! Είναι το μοναδικό όσπριο που τρώω με τόση ευχαριστηση :D
όσο για τις πατάτες βγαίνουν τέλειες έτσι! Εγω ετσι τις κάνω πλέον :D
http://www.sintagespareas.gr/sintage...ka-giaxni.html αυριο θα κανω αυτο γιατι μου εφεραν φανταστικο σπανακι, αλλα δεν εχω υλικα για κατι αλλο πχ σπανακορυζο και μες το κρυο τωρα δε βγαινω με την καμμια!@
Ελπιζω να ειναι ωραιος ο συνδιασμος μαυροματικα με σπανακι, αλλιως καηκα, με τοση φασαρια το πλυσιμο του σπανακιου
Ποτε δεν μπορουσα να καθαρισω σπανάκι.....παίρνω πάντα κατεψυγμένο :P
Εγω σημερα έκανα μακαρονάκια με σπανάκι στον φουρνο! Με ενεπνευσε η ιδέα σου με το σπανάκι κι έτρεχα πρωι πρωί αν βρω αχαχαχαχα απο χθες το βραδυ το λιμπιζομουν!
ωραιο εγινε? Για πες συνταγη περιπου, να δω αν ειναι του γουστου μου!
Σημερα εκανα φασολαδα, απο χθες μουλιαζω τα φασολια και τα ειχα ξεχασει. Ημουν ετοιμη να βαλω φακες :P
Πεντανοστιμο!
Λοιπον τσιγαρίζεις λιγο κρεμμυδι σε ελάχιστο λάδι, και μολις πάρεο χρώμα βαζεις μέσα το σπανάκι. Μόλις μαλακώσει ρίχνεις ντομάτα κι ότι μυρωδικα θες, και φυσικά νεράκι! Το αφηνεις να βράσει λίγο αλλά όχι να πήξει πολύ!
Μετα βαζεις τα μακαρόνια στο φουρνο και τα περιχυεις με την σάλτσα! Βαζεις και λιγο τυρακι απο πάνω και σε ένα τεταρτάκι είναι έτοιμο :D
Πολλοί την κάνουν με λευκή σάλτσα αλλά το αποφεύγω λόγο θερμίδων!
Εμένα σημερα έκανα η μάμα μου κοτοπουλο κοκκινιστο με ρυζάκι! Πεντανόστιμο!
οσο για την φασολάδα ποτέ δεν μου άρεσε....
καλο φαινεται, θα δοκιμαστει αμα αποφασισω να ξαναπαρω σπανακι. Μπελαλιδικο με τα πλυσιματα :crazy:
Ισχυει, εμενα με το κατεψυγμενο μου ειναι πανεύκολο, αλλά διαφορετικα θα ειναι μπελάς :/
λες να βαλω κατεψυγμενο? Και πως, το αποψυχεις πριν? Σημερα εκανα φασολακια με πατατες, κλασσικα πραγματα, ολα εχουν καθαρισμα. ωρες ωρες μου λειπει που "πετουσα" το κρεας μες το τηγανι με νερο και τελειωνα :P
Ναι να βαλεις! Εγω δεν το αποψυχω καν, οπως είναι το πετάω στο τσιγαρισμένο κρεμμυδάκι και γίνεται μούρλια! Το ιδιο και για σπανακόρυζο και για οτιδήποτε!
όσο για το κρέας, δεν μ αρέσει που δεν μ αρέσει γενικα, αν είναι και τηγανητο μου προκαλεί εμετό :( Μα τι ανωμαλίες πια, χάθηκε να μισώ τα μακαρόνια και να λατρεύω την μπριζολίτσα;;;;;
καλυτερα τα μακαρονια απο τη μπριζολιτσα! :thumbup:
Σημερα μακαρονια με κιμα του αντρα μου και του μικρου και μακαρονια με σογια κιμα για τη μανουλα :duh: Μιαμ μιαμ μιαμ ολο σκεφτομαι μη παει και μπερδεψω τα κατσαρολακια και φαω απο το δικο τους και ξερασω :tumble:
Αδιαθετησα και δεν ειχα ορεξη για μαγειρεμα, ανακατεψα ωμη ντοματα με κοττατζ και ελαιολαδο, περιελουσα τη μακαροναδα μου και μια χαρα τρωω. Μετα ξαπλα. Μεγαλη κουραση και δεν εκανα και τιποτα φοβερο απο το πρωι.:crazy:
Μανιτάρια ε; Πάντα είχα απορία τι γευση έχουν. Μια φορά έφαγα και κατεληξα νοσοκομείο με αναφυλαξία :-P
αντε καλε! Απο που κι ως που? Κανουν αλλεργιες τα μανιταρια? Πολυ ευαισθητουλα εισαι στα τροφιμα μαλλον. Εγω παλι...που τετοια τυχη, και ληγμενο γιαουρτι εχω φαει (μηνων) και ακομα εδω ειμαι :P ειναι τελεια τα μανιταρια, σε χορταινουν (πρωτεινη) και εχεις την αισθηση οτι τρως καλα, θελουν μασημα, εχουν υφη περιεργη που σε χορταινει! Αρωμα τελειο! Μπαινουν παντου και σε βγαζουν απο πολλους μπελαδες οταν πεινας και δεν εχεις κατι χορταστικο με ελαχιστες θερμιδες να φας.
Όλα τα καλά χάνω!! Κι εγώ θέλω κάτι τέτοιο :P
Οσο για την ευαισθησία....δεν φαντάζεσαι! Εχω αλλεργίες στα πάντα σχεδόν, και σε αρκετά τρόφιμα. Αν αρχίσω λίστα δεν θα τελειώσω ούτε αύριο :P Γενικά οι ανοιχτοχρωμοι έχω παρατηρησει πως υποφέρουμε απο αλλεργίες γενικά.... :(
Σημερα δεν μαγειρευουμε τίποτα γιατι βαριόμαστε :P Εγω τουλάχιστον. Σαλατούλα κανα βραστό αυγο και τέλος :P Εχω τόσες εργασίες που ούτε που σκέφτομαι τι θα φάω σημερα....
Ετοιμάζομαι για λουκούλειο γεύμα. Δε ξέρω τι ακριβώς θα έχει γιατί είμαι προσκεκλημένος κάπου αλλά δε κρατιέμαι, έχω και όρεξη σήμερα.