Γεια σας.Με λένε Μαρία και είμαι 25 χρονών.Ίσως το πρόβλημά μου να μην σας φανεί σημαντικό, αλλά για μένα σ' αυτή τη φάση της ζωής μου, μου φαίνεται βουνό.
Απο πολύ μικρή ήμουν παχουλή.Δεν θυμάμαι ποτέ τον εαυτό μου σαν ''φυσιολογικό'' παιδάκι. Ακόμα κι οταν πήγαινα δημοτικό, ψώνιζα απο μαγαζιά για ενήλικες.Στα 19 μου έφτασα να ζυγίζω 110 κιλά με 1.59 ύψος.
Μετά απο αρκετές αποτυχημένες δίαιτες στα 19 μου ξεκίνησα άλλη μία προσπάθεια για απώλεια βάρους και μετά απο έναν χρόνο κατάφερα να φτάσω τα 58 κιλά.
Η βουλιμική υπερφαγία όμως δεν μ' άφησε να το χαρώ για πολύ και έτσι μέσα στον επόμενο χρόνο πήρα πίσω τα 30 κιλά.Στη συνέχεια και μ' όση δύναμη μου χε απομείνει πάλεψα για 3 χρόνια και έτσι τον περασμένο Σεπτέμβρη κατάφερα να φτάσω τα 53 κιλά.
Μετά απο πολύ σοβαρά προσωπικά-οικογενειακά προβλήματα και με τα πρώτα σημάδια της κατάθλιψης να κάνουν την εμφανισή τους σημερα είμαι συν 12 κιλά, δηλαδή 65.
Το προβλημά μου λοιπόν τώρα είναι το εξής...είμαι πολύ κουρασμένη ψυχολογικά, αλλά και σωματικά.
Τα τελευταία 6 χρόνια δεν κάνω τίποτα άλλο απ' το να χάνω και να παίρνω κιλά και πλέον δεν έχω τη δύναμη να ξανα ξεκινήσω.
Θα έμενα σ' αυτά τα κιλά, αλλά πραγματικά δεν νιώθω καλά καθόλου με το σώμα μου σ' αυτή τη φάση που είμαι και αυτό επιδεινώνει την ήδη πολύ άσχημη διάθεση μου. Έχω κλειστεί μέσα στο σπίτι και δεν πάω πουθενά, εδώ και έναν μήνα δεν δουλεύω και πραγματικά νιώθω ανήμπορη.Θα μου πείτε έχασες τόσα κιλά, σε 12 κόλλησες?
Κι όμως.Νιώθω οτι η δύναμη που είχα σαν άνθρωπος έχει πια στερέψει.Καταριέμαι την μοίρα μου που δεν μπορούσα να είμαι ένα ''φυσιολογικό'' παιδάκι που θα εξελισσόταν σε μια ''φυσιολογική'' κοπέλα κι αντ αυτού έπρεπε να παλέψω για να φτάσω σε νορμάλ επίπεδα κι απ' οτι φαίνεται είμαι καταδικασμένη να παλεύω μια ζωή. Ξέρω οτι τα προβληματά μου δεν θα λυθούν με το χάσιμο των κιλών, αλλά ξέρω οτι σίγουρα θα νιώσω πολύ καλύτερα και θα απαλλαχτώ τουλάχιστον απ' αυτό. Οποιαδήποτε συμβουλή για το τι θα μπορούσα να κάνω είναι καλοδεχούμενη.Ευχαριστώ.