-
Δεν χάνω πλέον κιλά
Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα :)
Μιας και ήμουν παιδάκι που πάντα έτρωγε όλο το φαγητό του καταλαβαίνετε εύκολα ότι σχεδόν όλα μου τα χρόνια "παιδεύομαι" με τα κιλά μου..μια πάνω μια κάτω κτλ.
Οταν έμεινα άνεργη το '12,με βρήκε στα 110 (ήταν το ταβάνι μου,το max) φτάνοντας πριν 1 χρόνο αισίως στα 130,δυστυχώς έβαλα κάμποσα μιας και με έφαγε το σπίτι και το "δεν κάνω τίποτα" κάπου εκεί όμως δεν ξέρω,τα πήρα,στενοχωρήθηκα και είπα το "φτάνει" καθότι με κούραζα,έτσι λοιπόν απευθύνθηκα σε μια διατροφολόγο στην περιοχή μου..ξεκίνησα διατροφή και άσκηση τον Απρίλιο του '15.
Μέχρι και τον Σεπτέμβριο του '15 είχα χάσει τα 20 και από τότε,τέλος...τίποτα,nada...χάνω 1-2 κιλά,και άντε πάλι 110 και ξανά μανά και πίσω πάλι :(
Αλλαξα και διατροφολόγο,βρήκα πιο εξειδικευμένη,εκεί που καταλήξαμε ήταν ότι η προηγούμενη διατροφή ήταν πολύ χαμηλή σε θερμίδες (1100-1400) και ανεβάσαμε λίγο...άλλαξα και είδος άσκησης (πιο εντατική,λίγα βάρη κτλ) αλλά πάλι εκεί...2 κάτω-1 πάνω και πάει λέγοντας..
Εχω αρχίσει και κουράζομαι...σήμερα πχ πήγα στο εβδομαδιαίο ραντεβού και ενώ τις 2 προηγούμενες εβδομάδες είχα χάσει από 1/2 κιλό τώρα ήμουν 5 πάνω!!!!!! ιδρώνω πολύ το καλοκαίρι και η γιατρός μου λέει ότι κάνω τρομερές κατακρατήσεις,νερό πίνω πάνω από 3 λιτρα την ημέρα..
Πραγματικά,τα 20 έφυγαν στο μπαμ,τώρα γιατί με πάει έτσι?έχω αρχίσει και απογοητεύομαι,αγχώνομαι και είμαι στο τσάκ να τα παρατήσω.
Τι να κάνω?μπορώ να κάνω κάτι?
Υγ: Ξέχασα να σας πω είμαι 1.77ύψος με 110 κιλά πλέον (το στάνταρ ταβάνι μου και πλέον 38 Μαϊων!
Σας ευχαριστώ που με διαβάσατε και συγνώμη για το σεντόνι
Κλαίρη
-
Κλαιρη μου καλησπερα κ μπραβο σου πιυ καταφερες κ εχασες τοσα κιλα, θελω να σερωτησω το εξης, εχεις κανει προσφατα ορμονολογικες εξετασεις;
-
Καλησπέρα Ελένη μου,
ναι πρόσφατα έκανα ένα χειρουργείο και έπρεπε να κάνω όλες τις εξετάσεις και δεν βρέθηκε κάτι περίεργο...τις είδε και η διατροφολόγος μου κατόπιν και ήταν νορμάλ!
Δεν το θεωρεί πάντως μη φυσιολογικό,μου λέει ότι συμβαίνει γιατί ο οργανισμός έχει πάθει σοκ από την πολύ γρήγορη απώλεια,βάλε και την έντονη γυμναστική...αλλά όπως και να'χει έχω αρχίσει και το σκέφτομαι συνέχεια το "χάνω,δεν χάνω,γιατί δεν χάνω?" και πραγματικά με έχει κουράσει...δεν είναι ότι θέλω να φάω το σύμπαν αλλά καταλαβαίνεις,με παίρνει από κάτω!
-
Απο οσα εχω διαβασει, ο οργανισμος θελει χρονο να συνηθισει το νεο βαρος για να ξεκινησει παλι να χανει .. προτεινω να παψεις να το σκεφτεσαι, να πηγαινεις ανα δυο εβδομαδες στην διαιτολογο σου, κ πιστεψε με, θα χασεις.. ειμαι σιγουρη, μην απογοητευτεις, εκανες τοσο κοπο, ειναι κριμα. Παμε μαζι κ θα χαθουν!! Θα ξυπνησεις ενα πρωι κ θα δεις την διαφορα.
-
Κοντεύει 1 χρόνο το κόλλημα,βεβαια ήταν και πολλά τα κιλά που έχασα,απλα ειναι καποιες μέρες (σαν σήμερα) που αυτο το +5 με χαλασε πολυ..αυτο δεν ειναι κατακράτηση ειναι δεξαμενη νερου στη Σαχαρα,πραγματικα ομως!!
Ειναι η 2η φορα που κανω διατροφη στην ζωη μου,η 1η φορά πριν 7-8 χρονια,αλλα τοτε τα παρατησα νωρις..αυτη τη φορα ,το παλευω παντως,ακομη..
-
Μπορεις να μας γραψεις τι τρως περιπου την ημερα?
-
Καλημέρα.
Λοιπόν,το πρωί ένα τόστ ολικής με γαλοπούλα και τυρί χαμηλών λιπαρών (10%) συν τον καφέ μου με στέβια
Αργότερα το φρούτο μου,όπου συνήθως είναι μια μπανάνα.
Το μεσημέρι ανάλογα τι φαγητό έχω πχ σήμερα έχω 1 κομμάτι μουσακά (ψημένα όλα στο φουρνό) με σαλάτα (1 αγγούρι,1 ντομάτα,κρεμμύδι και 2 κ.σ λάδι) και 1 φέτα ψωμί (δικό μου,δεν αγοράζω)
το απόγευμα 1 φρούτο πχ νεκταρίνι και 1 γιαούρτι 2%
και το βράδυ σαλάτα πάλι με 90γρ τυρί (φέτα ή ανθότυρο ανάλογα την ημέρα) και 2 φέτες ψωμί
2 φορές την εβδομάδα μπορώ να φάω 1 κανονικό γλυκό ,ότι και αν είναι αυτό..ααα και πίνω πολύ νερό 3λτ στάνταρ/ημέρα και λόγω καλοκαιριού πάω και παραπάνω,ιδρώνω όμως σε βαθμό κακουργήματος :/
Δεν τρώω αυγά και ψάρι καθόλου και δεν πίνω καθόλου γάλα! (απλά το αναφέρω)
Η προηγούμενη διατροφή μου (που έχασα τα 20) καμία σχέση,όταν κόλλησα το Σεπτέμβρη είχα αρχίσει ήδη και ένοιωθα εξαντλημένη,το είχα συζητήσει τότε με την προηγούμενη αλλά δεν άλλαξε κάτι στο όλο θέμα,κατόπιν εορτής έμαθα ότι δεν ήταν κανονική διαιτολόγος αλλά κατά βάση αισθητικός με σεμινάρια στην διαιτολογία..και έτσι τον Φεβρουάριο σταμάτησα να πηγαίνω (ναι μου πήρε τόσο πολύ να την σταματήσω) έψαξα πολύ και βρήκα την κοπέλα που πάω τώρα η οποία είναι πιστοποιημένη κλινική διαιτολόγος/διατροφολόγος!
Αυτή είναι η ιστορία έως τώρα...πάντως και η άσκηση έχει κάνει δουλειά,πχ περιφέρεια είχα 145 και είμαι πλέον 131,μέση 99 από 120,βλέπω την αλλαγή παντού πάνω μου,απλά νοιώθω ότι θα μπορούσα καλύτερα ακόμη και ότι χάνω χρόνο κάτι τέτοιο..
-
Εγω βλεπω οτι εχεις χασει αισθητα κ ποικιλοτροπως, εμενα η διατροφη μου ειναι περιπιυ στα ιδια, με την διαφορα ιτι δεβ τρωω καθολου ψωμι γιατι δεν μου αρεσει, γενικα οι αμυλουχες τροφες δεν μου αρεσουν. Κανε λιγη υπομονη, μην το σκεφτεσαι, εγω οταν νιωθω οτι εχω κατακρατηση πινω λουιζα κ βοηθαει πολυ.
-
Γενικα πριν ουτε εγω ετρωγα ψωμι,εκεινη ομως μου το εβαλε στη διατροφη μου σε ποσοτητα και δεν το περιμενα η αληθεια ειναι..
Απλα κοντευω να κλεισω χρονο με χωρις ουσιαστικη πτωση στα κιλα μου..λες και τα εχω παντρευτει τα 110..στην μεζουρα φαινεται απωλεια αλλα οχι στη ζυγαρια!
Λουιζα ε?χμμμ να το δοκιμασω αν ειναι
-
Κ εγω πηγαινω σε διαιτολογο κ μου εχει βαλει ψωμι η παξιμαδια κ τετοια, εγω αυτα δεν τα τρωω, κ γενικα πιστευω οτι το ψωμι δεν ειναι απαραιτητο στην διαιτα, αντε καμια φετουλα για οσους το θελουν. Βαζω παξιμαδι η φρυγανια. Δεν ξερω, ενας χρονος ειναι πολυς. Πιστευω πρεπει να βρεις καποιον πολυ καλο μα σου δωσει ειδικες διατροφες ενεργοποιησης μεταβολισμου η αποτοξινωσης. Θα μου πεις που να τον βρεις, αλλα πρεπει να το ψαξεις λιγο.
-
δεν έχω πρόβλημα στο ψάξιμο πάντως,έχει κάποια ονομασία,σαν ειδικός εννοώ?η απλά είναι η κατηγορία του "διατροφολόγου" αλλά πρέπει να ψάξω για εξειδίκευση?
πραγματικά περιμένω να έρθει η επόμενη Παρασκευή για να ανέβω στη ζυγαριά,είμαι τόσο περίεργη πόσο θα δείξει αυτή τη φορά..
αυτό το 5αρι πραγματικά μου'κατσε!
-
Όχι, λογικά καποιος θα τον συστήσει. Μένεις αθηνα;
-
Ειμαι Αττικη,στα Μεσογεια..μακρια και κοντα,αναλογα την περιπτωση!στις εδω περιοχες υπαρχει μια γενικοτερη ελλειψη ειδικων..και την κοπελα τωρα,παλι καλα που τη βρηκα σχετικα κοντα
-
Κλαιρη μου ποσο καιρο πηγαινεις σε αυτην;;
-
από αρχές Μάρτη...σταμάτησα από την προηγούμενη Φεβρουάριο και μετά βρήκα την τωρινή!
μου τη σύστησαν και άλλοι/ες που την επισκέπτονται και έκανα και εγω ένα σχετικό ψάξιμο και είναι όντως αυτό που λέει ότι είναι,τώρα τι να σου πω...σίγουρα δεν με βλέπει σαν πορτοφόλι και γενικά με προτρέπει να μην το βάλω κάτω και να το παλέψω γιατί όπως λέει "θα γίνει το μπάμ και θα αρχίσεις να χάνεις πάλι"...
-
Γεια, εγω θα σου ελεγα να ξεαγχωθεις και να τρως πιο ελευθερα, αυξανοντας την δραστηριοτητα σου. Και να μη φοβασαι τα βαρη. Χτιζεις μυικο ιστο και αυξανεις καυσεις. Αν καταλαβα καλα εισαι 110 τωρα. Αγχωνεσαι παρα πολυ κατα τη γνωμη μου σε παρα πολλα κιλα (ειμαστε τα ιδια). Ασε να παμε πιο χαμηλα και τοτε σκαμε για διαιτες. Λιγο προσοχη στη διατροφη και ασκηση και εισαι ΟΚ. Και μ το πολυσκεφτεσαι και πισογυριζεις.
-
να εχεις κολλησει με υποθερμιδικη διατροφη και να μη χανεις δεν παιζει. Κατι οργανικο παιζει. Εκτος αν δεν διαβασα κατι καλα...ειναι και περασμενη ωρα. Αλλα βλεπω λες δεν εχεις θεμα υγειας. Εισαι ομως 1 χρονο κολλημενη με διαιτα 1100-1400 θερμιδων... για αυτο σου λεω ανεβασε θερμιδες και αυξησε και καυσεις. Μηπως εχεις μπλοκαρει το μεταβολισμο σου με τοσο λιγες θερμιδες. 1100 ειναι κατω απο το οριο των 1200!
-
Καλησπέρα :)
αυτές τις θερμίδες τις έπαιρνα με την προηγούμενη διατροφολόγο και έχασα τα 20 κιλά μέσα σε 5 μήνες...από'κει και πέρα συνεχίζοντας στις ίδιες θερμίδες μέχρι και τον Φεβρουάριο που μας πέρασε κόλλησα και έτσι άλλαξα διατροφολόγο,πήγα σε πιστοποιημένο (καταρχήν) και κλινική διατροφολόγο/διαιτολόγο...μου αύξησε τις θερμίδες και εγω άλλαξα τύπο εκγύμνασης (τα πάντα,αερόβια,μπάλα και γιόγκα) μέχρι και πριν 1/2 μήνα γυμναζόμουν 5 μέρες την εβδομάδα για 1 ώρα...αλλά λόγω καλοκαιριού είμαι τώρα στις 3 μέρες/1 ώρα!
ναι έχεις δίκιο,έχω αγχωθεί πολύ και αυτό δεν μου κάνει καλό γενικότερα..πέρασα και μια μεγάλη αναστάτωση για 3-4 μήνες ίσως έπαιξε και αυτό το ρόλο του στην όλο κατάσταση..τουλάχιστον η διατροφολόγος μου κάθε φορά αυτό μου λέει χαλάρωσε και χαλάρωσε γιατί έχεις τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που θες,ε το προσπαθώ κορίτσια,δεν είναι εύκολο όμως και πραγματικά πάλι καλά που έπεσα πάνω στο συγκεκριμένο φόρουμ,όπου βλέπω υπάρχει μεγάλη κατανόηση και αλληλουποστήριξη αυτό είναι ότι το καλύτερο,γιατί κακά τα ψέμματα ναι μεν πρέπει να νοιώθουμε καλά με το σώμα μας αλλά σε πολλές περιπτώσεις μέσα στην καθημερινότητα δεν βοηθιέσαι και ιδιαίτερα!
-
Φυσικα υπαρχει μεγαλη αλληλοϋποστήριξη, εχουμε ολοι εδω θέματα με το βάρος μας κ θελουμε να βελτιώσουμε την ζωη μας, παντως εμενα το προγραμμα που εγραψες οτι τρως μεσα στην ημερα μου φανηκε μια χαρα, κ πολυ κοντα στο δικο μου. Δώσε δυο εβδομαδες ακομα, ηρέμησε, σκέψου αλλα πραγματα κ αν δεν δεις αποτέλεσμα που το αποκλείω, εγω τουλαχιστον θα αναζητούσα άλλον μεχρι να δω αποτέλεσμα, δεν ξερω αν αυτο ειναι το καταλληλότερο, με τον τροπο που σκεφτομαι αυτο θα εκανα.
-
αυτό που γίνεται εδω είναι όντως πάρα πολύ καλό και κυρίως για την ψυχολογία του κάθε ατόμου εδω μέσα...
5-10 κουβέντες έγραψα αυτές τις μέρες και όμως νοιώθω πιο καλά γιατί μιλάω με άτομα που έχουν το ίδιο "πρόβλημα" και καταλαβαίνουν...όχι πως δεν μπορώ να μιλήσω στους δικούς μου ανθρώπους,αλλά δεν είναι το ίδιο σαφώς!
Σκοπεύω να κάνω αυτό ακριβώς,θα αφήσω λίγο καιρό να περάσει ακόμα,θα το παλέψω να μην το σκέφτομαι τόσο και αν δεν (που μακάρι) τότε τα κουβαδάκια μου και σε άλλη παραλία :smilegrin:
Το κέντρο υγείας της περιοχής μου έχει διατροφολόγο κάθε Τρίτη,μπας και πάω κατά'κει μεριά,θα δούμε
-
Ναι μεχρι να βρεθει ο καταλληλος, κ εγω το ψαχνω, πηγαινω τυχαια σε μια αλλα αν δεν δω το αποτελεσμα που θελω θα αλλαξω.. πιστευω οτι στα κιλα πιυ ειμαστε, ειμναι ευκολο να μας βοηθησει καποιος να αδυνατισουμε, γιατι εχουμε πολλα κιλα. Οποτε δεν καταλαβαινω τι πηγαινει στραβα.
-
θα δείξει εντός της νέας εβδομάδας...θα ενημερώσω για το αποτέλεσμα αυτό είναι σίγουρο,ας ελπίσουμε ότι δεν θα έχω πάλι κατακρατήσεις!
-
Εγω εχω αυριο!! Κ εγω θα ενημερώσω βέβαια.. Για να δουμε,μην προηγουμενη δεν μου αρεσε το μισο κιλό μονο..
-
Ααα ωραια,μακαρι να ειναι πολυ καλυτερα αυτη τη φορα,αν και το μισο κιλο ειναι καλο,ειναι κατι πιο σταθερο απο το να χανεις πολλα και γρηγορα..
-
Για δευτερη εβδομαδα, ειναι λιγο.. τωρα θα μπω στην τριτη εβδομαδα.. ειναι αυστηρη η διαιτα, εγω δηλαδη ζητησα απωλεια ενος κιλου την εβδομαδα μεχρι να πεσω κατω απο τα 100, κ μετα ας χανω κ λιγοτερο δεν με νοιαζει, απλα ειδα το νουμερο κ επαθα σοκ, δεν το πιστευα οτι ειχα ξεφυγει τοσο. Κ δεν ξερω οως το καταφερα, με ολη μερα διυλεια ετρωγα μονο βραδυ αλλα προφανως ετρωγα παρα πολυ κ δεν το καταλαβαινα.
-
Νομιζω πως επειδη ετρωγες μονο βραδυ αυτο σου "χαλασε" το προγραμμα,ειναι δυσκολο οταν δουλευεις βεβαια να ακολουθησεις το προγραμμα,αλλα μηπως να το κοιταζες να το φτιαξεις λιγο?εμενα με εκραζε η διατροφολογος οταν εμενα νηστικη ολη την ημερα,πιστευω οτι αυτο εφταιξε και οχι η ποσοτητα,νομιζω πως δεν εφαγες τοσο πολυ οσο νομιζεις..
-
Νηστικη δεν μπορω να μεινω με τιποτα.. τρωω αυτα που μου εχει, θα προσαρμοσουμε λιγο την ποσοτητα του κρεατος, κ του ψαριου, ειναι πολυ μικρες για τα δεδομενα μου, δηλαδη αργοτερα τι θα γινει;
-
Δηλαδη τι τρως ολη μερα?ποσο αυστηρη μιλαμε?
-
Γράφω στο θεμα τι εφαγα σμρ, δες κ πες μου την γνωμη σου.. Το θεμα ειναι οτι μετράω ποσότητες κ βγαίνουν πολυ μικρές, πχ μιση μπριζόλα η μισο ψητο ψάρι, σε αυτα τα κιλα δεν γινεται να τρωω τοσο λιγο, άλλωστε δεν κανει τόση ζημιά ενα φιλετο κοτοπουλο η μια τσιπούρα μέτρια σε μέγεθος. Οποτε αύξησα απο μονη μου αυτην την ποσότητα, δηλαδη απο 90 γραμμάρια που μου εχει βαλει ταεχωπαει 110 με 120.
-
Διαβασα..
Προσωπικα μου φαινονται μικρες οι ποσοτητες πχ σε κρεας οταν εχω ειμαι στα 130γρ αλλα με σαλατα και πατατες (1τρυπητη κουταλα μου δινει)
Ειναι χαμηλων θερμιδων η διαιτα σου αλλα αν βλεπεις οτι δεν παει καλα μηπως να το συζητησεις περαιτερω?γιατι οντως με τετοιες ποσοτητες μισο κιλο μου φαινεται λιγο ενω πχ για εμενα ειναι οκ
-
Ετσι ειναι γι αυτο την αύξησα απο μονη μου.. Θα δω αν θα την προσαρμόσει κ πως θα παει αλλιως θα βρω αλλον.
-
Γεια σου ClaireThan, καλωσόρισες!
Καταρχήν, το να μη χάνεις γρήγορα κιλά δεν είναι κακό. Αντιθέτως, είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις στον οργανισμό σου, που
δεν θα καταπονηθεί, θα συνηθίσει σιγά σιγά στα νέα κιλά και δεν θα τα ξανακερδίσει εύκολα πίσω.
Ένας σωστός διατροφολόγος, κατά τη γνώμη μου, οφείλει να σε ενημερώσει πως το να χάσεις γρήγορα πολλά κιλά θα επιφέρει,
εκτός από απώλεια λίπους, απώλεια σημαντικού μυϊκού ιστού.
Από τη στιγμή που δεν συντρέχουν προβλήματα υγείας, ακολουθείς μια υγιεινή και σχετικά χαμηλή θερμιδικά διατροφή,
και συνδυάζεις κάποια άσκηση (ακόμα και απλό περπάτημα), είναι αναπόφευκτη η απώλεια βάρους.
Μπορεί για λίγο καιρό να μείνεις σταθερή, όμως τελικά η προσπάθειά σου θα φανεί!
Λίγο πολύ είναι μια προσθαφαίρεση θερμίδων η απώλεια βάρους (ξαναγράφω, όταν δεν υπάρχουν άλλα προβλήματα).
Εννοείται πως η ποιότητα της τροφής έρχεται να παίξει τον πιο σημαντικό ρόλο, γιατί άλλο πράγμα να χάνεις υγρά και μύες,
άλλο λίπος.
Πόσες θερμίδες πρέπει να παίρνεις καθημερινά για να χάσεις κιλά;
9 Μύθοι για την Απώλεια Βάρους
Οι διατροφολόγοι συνήθως συστήνουν δίαιτες 1200 ή 1500 θερμίδων, ανάλογα το μεταβολικό σου ρυθμό, και προσπαθούν
να συνδυάσουν τις τροφές έτσι ώστε να επιτυγχάνεται η μέγιστη απώλεια λίπους.
Αυτό στο γράφω από προσωπική εμπειρία και εμπειρίες φίλων και γνωστών.
Μετά την περίοδο απώλειας βάρους, ακολουθεί η περίοδος διατήρησης αυτού, κατά την οποία ο διατροφολόγος σου ανεβάζει σταδιακά
και τις θερμίδες πρόσληψης.
Επειδή γράφεις πως εσύ όχι μόνο δεν χάνεις βάρος, αλλά βλέπεις και τη ζυγαριά ν'ανεβαίνει, είναι σημαντικό να εξετάσεις τις διατροφικές
σου συνήθειες, κατά πόσο δηλαδή οι θερμίδες που προσλαμβάνεις είναι όντως τόσες όσες σου συστήνει ο ειδικός.
Μήπως τρως περισσότερο απ'όσο νομίζεις; Μήπως κινείσαι λιγότερο απ'όσο νομίζεις;
Χωρίς να θέλω να σε αγχώσω, μια μερίδα μουσακά μπορεί να περιέχει από 700 έως 1000 θερμίδες. Και με πρόχειρα μαθηματικά, η
διατροφή που περιέγραψες παραπάνω φτάνει τις 2000 θερμίδες (χωρίς να έχω υπολογίσει ελαιόλαδο στη βραδινή σαλάτα).
Που θέλω να καταλήξω: 2000 θερμίδες/ημέρα είναι μια χαρά πρόσληψη, αν όμως επιθυμείς να δεις γρηγορότερα αποτελέσματα σε
επίπεδο ζυγαριάς, μάλλον πρέπει να τις περιορίσεις.
Επίσης, αν γυμνάζεσαι τακτικά, μπορεί να προσθέτεις βάρος σε μυϊκό ιστό και αυτό, παρότι δε θα φανεί στο ζύγισμά σου, θα φανεί
έντονα στο σώμα σου, πράγμα εξαιρετικά σημαντικό.
Συνέχισε την προσπάθειά σου, και στο τέλος θα ανταμειφθείς. Σου εύχομαι κάθε επιτυχία, και πάντα με χαμόγελο! :wink2:
-
Καλημέρα παιδιά :)
ναι Ελένη μου,κοίταξε το και εσυ γιατί μου φαίνεται πολύ λίγο και δεν ξέρω μακροπρόθεσμα αν θα βγεί σε καλό..
Γειά σου Blossom,Κλαίρη εδω καλώς σας βρήκα καταρχήν...
Σε ευχαριστώ για όλα όσα έγραψες..που λες σε αυτή τη διατροφή καταλήξαμε,αφού είδε η διατροφολόγος το προηγούμενο πρόγραμμα που έκανα (5μηνο -20 κιλά) και αφού είχα κολλήσει τόσους μήνες...να σημειώσω εδω,ότι επειδή το Σεπτέμβρη έμαθα ότι ένα ογκίδιο που είχα στο στήθος είχε μεγαλώσει,αλλά ο γιατρός που είχα πάει τότε φρόντισε και με τρομοκράτησε,είχα πάθει ψυχολογικό από τότε τελοσπάντων φρέναρα άσχημα...μέσα Φεβρουάριου εντέλει έκανα το χειρουργείο,όλα οκ...αλλά έως τότε κατάσταση πανικού!
Πέρα από αυτό...γενικότερα δεν ξεφεύγω αλλά οφείλω να παραδεχθώ,ότι παίζει να φάω πχ 1 κουλουράκι μετά το μεσημεριανό μου ή λίγα φυστίκια το βράδυ όχι κάθε μέρα αλλά το κάνω...αυτή την εβδομάδα το πάω κατά γράμμα,δεν περιμένω να αδιαθετήσω οπότε λογικά θα είναι οκ..
Τα 5 κιλά παραπάνω που είδαμε τις προάλλες δεν τα σημείωσε καν...κατακράτηση ορθά κοφτά και τέλος!
Τέλος όσον αφορά την γυμναστική ναι...πόντοι χάνονται αυτό το βλέπουμε στη μεζούρα,σίγουρα αυτό είναι κάτι :)
-
Σίγουρα δεν θα βγει σε καλό, γι αυτό και από μόνη μου αύξησα την ποσοτητα, θα την κρατήσω μέχρι τέλος του μήνα, μετα και αυτή και εγώ θα φύγω για διακοπές, οπότε θα είναι ευκαιρί να την αντικαταστήσω. Χαίρομαι πάρα πολύ που όλα πήγαν καλά στο χειρουργείο σου ! Πέρασες τέτοια περιπετεια και τώρα ανησυχείς για τα κιλά? Σιγα, θα χαθούν... Ας χαθούν λίγο αργότερα, αφού έκανες αυτό το δώρο στον εαυτό σου να τρέφεσαι σωστά, θα συνεχίσεις και θα έχεις τα αποτελέσματα που θέλεις, σιγά σιγά...
-
Οφείλω να σημειώσω πως δεν διάβασα όλες τις απαντήσεις αλλά σταθώ μόνο σε 2 σημεία που μόνο το κεφάλι μου στον τοίχο δεν βάρεσα.
Απ' τον Απρίλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο που έχασες 20 κιλά, είναι μια ωραιότατη φυσιολογική απώλεια κι όχι απότομη. Ο οργανισμός θα σοκαριστεί αν ξαφνικά τον πρώτο μήνα χάσει 8-10 κιλά και στους 4-5 μήνες έπειτα χαθούν άλλα 20-25! Εγώ που έχω κάνει χειρουργείο λοιπόν, έχασα σχετικά απότομα τα κιλά μου άρα ο οργανισμός βρίσκεται σε απόλυτο σοκ.
Από την άλλη διαβάζοντας το δείγμα της διατροφής σου, διαπίστωσα πως τρως πάρα μα πάρα πολλούς υδατάνθρακες. Προσπάθησε να τους μειώσεις σε 2-3 μερίδες στα γεύματα σου και δες αν έχεις έστω μια απώλεια σε γραμμάρια.
Επίσης δοκίμασε να αποφύγεις την στέβια, μήπως ευθύνεται κι αυτή.
Οι διαιτολόγοι προσπαθούν πλέον να προσαρμόσουν διαιτολόγια ανάλογα τις συνήθειες των πελατών τους, αλλά δεν μπορούν να είναι μέσα στον οργανισμό ώστε να σου δικαιολογήσουν απόλυτα τη μη απώλεια έστω και γραμμαρίων μέσα στη βδομάδα.
Όσο δε για την ηλικία σου, μια χαρά είναι ώστε να έχεις μια σταθερή απώλεια και δεν θα έπρεπε να σε αγχώνει.
-
Μαρία δες σε παρακαλώ και το δικό μου διαιτολόγιο, αν μπορείς.. Γράφω στο τι έφαγα σήμερα, ευχαριστω. Συγγνώμη που μπαίνω στο θέμα της Κλαίρης.
-
Μαρία και εμένα εντύπωση μου έκανε το όλο γεγονός...θέλω να πω,έχω αρκετό ψωμί μέσα σε 1 μέρα...ενω πριν είχα μόνο το ψωμί που έτρωγα στο τοστ...δεν ξέρω και εγω τι να πω?
την ρώτησα κάποια φάση αλλά μου είπε ότι χρειάζομαι το παραπάνω...σαφώς και δεν περιμένω να χάνω 3 κιλά την εβδομάδα ,τις 2 προηγούμενες είχα χάσει από 1/2 κιλό, ε πραγματικά όμως έχω λαλήσει :p
μάλλον θα αρχίσω να γράφω ακριβώς τι τρώω μέσα στην ημέρα εδω στο φόρουμ (χωρίς να κλέβω αλήθεια) μπας και εντέλει την κάνω εγω την χαζομάρα και δεν το καταλαβαίνω!!
Ελα Ελένη,σιγά σιγά θα την βρούμε την άκρη και οι 2 μας δεν μπορεί,θα στρώσουμε :) άλλωστε τώρα που βρεθήκαμε θα τα λέμε συχνά από'δω !
-
Ετσι ειναι.. εγω σμρ που ζυγιστηκα, ειδα το 106.2 (απο 107.6) οποτε μειον 1.4 μια χαρα ειμαι ευχαριστημενη!!! Ευχομαι κλαιρη μου κ στα δικα σου!!
-
Κλαίρη η διαιτολόγος σου, σου έβαλε υδατάνθρακες περισσότερους επειδή ασκείσαι. Τήρησε το πρόγραμμα που σου έχει δώσει, απλά τρώγοντας λιγότερους υδατάνθρακες. Επίσης την στέβια δοκίμασε να την αποφύγεις για λίγες μέρες, γιατί όσο κι αν την πλασάρουν ως το πιο τέλειο γλυκαντικό, είναι αρκετοί οι άνθρωποι που έχουν προβλήματα μαζί της. Στο προτείνω μήπως σου μπλοκάρει κάπως τον μεταβολισμό. Ίσως να είναι χαζό αυτό που γράφω, αλλά στον δικό μου οργανισμό και στομάχι έχω προσέξει που όποτε την χρησιμοποίησα μου δημιουργούσε θέματα (φούσκωμα, αλλοίωση της γεύσης).
-
Μαρια εσυ πως εισαι; Πως ειναι η ζωη σου σημερα?