Γεια σας! Πηγαα σε μια διαιτολογο και μου εβαλε τη διατροφη του κ.Ζουμπανεα. Ειμαι 56 κιλα 1.59 υψος. Ομως ειναι πολλες οι θερμιδες και πολλα τα ψωμια και φοβαμαι μην παρω κιλα. Ποιες ειναι οι εμπειριες σας απο αυτη διατροφη;
Printable View
Γεια σας! Πηγαα σε μια διαιτολογο και μου εβαλε τη διατροφη του κ.Ζουμπανεα. Ειμαι 56 κιλα 1.59 υψος. Ομως ειναι πολλες οι θερμιδες και πολλα τα ψωμια και φοβαμαι μην παρω κιλα. Ποιες ειναι οι εμπειριες σας απο αυτη διατροφη;
Γειά σου μικρέςμεριδες! Έχεις την δπτ της υπερφαγιας ή της βουλιμίας?
Υπερφαγια και καποτε μασω και φτυνω το φαγητο για να μην παρω τις θερμιδες...
http://www.eatingdisorders.gr/forum/...d.php?tid=3090
Γεια σου, πολύ καλός επιστήμονας ο Ζουμπανέας. Μπες και εδώ να δεις την εμπειρία των μελών με το σύστημα δυάδων και τριάδων. Αν όμως έχεις ακόμη τη διαταραχή, προτίμησε τη βοήθεια ψυχολόγου και όχι διαιτολόγου.
Που πηγα ψυχολογους 2 κιολας δεν με βοηθησαν τιποτα. Θσως δεν ηταν ειδικευμενοι. Ποσα κιλα έχασες με αυτη τη διατροφη; βασικα το προβλημα ειναι να αποδεχομαι τον εαυτο μου οσα κιλα και να μαι και να σταματησουν τα υπερφαγικα..
Εγώ δεν κάνω διατροφή/δίαιτα. Προσπαθώ να τρώω όσο γίνεται λογικά , χωρίς δυστυχώς να αποφεύγω τις παρασπονδίες συχνά-πυκνά. Όμως η ισορροπημένη διατροφή που προωθεί το σύστημα του Ζουμπανέα είναι πάντα το κριτήριο μου όταν επιλέγω να είμαι σωστή. Η τήρηση των τρίωρων και τριάδων επίσης ισορροπεί τη βιοχημεία του οργανισμού μας ώστε να μην τρελαίνεται (πράγμα που επιφέρουν οι στερητικές δίαιτες ή οι υπερφαγικές κρίσεις) και να αναζητά την τροφή μόνο όταν την έχει ανάγκη . Το ζητούμενο με όσους υποφέρουμε από υπερφαγική διαταραχή είναι να μην δίνουμε στην σκουπιδοτροφή δύναμη και άλλες διαστάσεις, συναισθηματικής φύσης.
Μπραβοοο χαιρομαι για σενα!!! Αποτια...εγω πεινω στις 2 μιση ωρες ειναι κακο; επισης τωρα με το πασχα πως το χειριζοναστε; τσουρεκια φλαουνες σοκολατες κλπ;
Είναι κρίμα που όλες οι κοπέλες που κάποτε κρατούσαν ζωντανό αυτό το τόπικ , δεν γράφουν πια . Θα μπορούσαν να σε βοηθήσουν.. Εγώ μάλλον δεν μπορώ να σου προσφέρω σοβαρή κατατόπιση καθώς δεν έχω κάνει ποτέ το πρόγραμμα αυτό με συνέπεια. Τα κιλά μου τα έχασα με βαριατρικό χειρουργείο.Quote:
Originally posted by mikresmerides
Μπραβοοο χαιρομαι για σενα!!! Αποτια...εγω πεινω στις 2 μιση ωρες ειναι κακο; επισης τωρα με το πασχα πως το χειριζοναστε; τσουρεκια φλαουνες σοκολατες κλπ;
Ναι κριμα ειναι:/ Ευχαριστω πολυ ομως για την απαντηση σου και την προθυμια σιυ να βοηθήσεις!!
Mikresmerides πόσα γεύματα κάνεις την μέρα με τις 3-αδες 2αδες?
μιας και ακολουθώ τα 2ωρα/3ωρα μου βγαίνουν 5 τα γεύματα! προσπαθώ όσο μπορώ να ακολουθώ τις ώρες γιατί έχω προσέξει ότι η πείνα εμφανίζεται όταν κοντεύει η ώρα!
και αν δεν φάω αυτό που έχω και το αφήσω μετά με πιάνει μανία για τσιμπολόγημα και δε λέει :(
ClaireThan σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!! Και αυτό το μοντέλο διατροφης σε βοηθάει να μην κάνεις υπερφαγικα επεισόδια?
ClaireThan μπορείς να μου δώσεις ένα παράδειγμα 3αδας και ένα παράδειγμα 2αδας γεύματος σου για να καταλάβω?
5-6 geumata!!
Mikresmerides θα μπορούσες να μου δώσεις ένα παράδειγμα δικής σου 2αδας και 3αδας γεύματος?
Dimitriaka gala frouto 3ada kai diada frouto kai xiroi karpoi...skeftese na kanis tin diatrofi?
Το σκέφτομαι να ακολουθήσω αυτό το μοντέλο διατροφης. Εσένα σε έχει βοηθήσει να σταματήσεις τα υπερφαγικα? Σαν 3αδα να φανταστώ δεν πιάνεται 1 πιάτο μακαρονια ολικής, κέτσαπ και μαρούλι?
8a sou protina miso miato brasta laxanika 1/3 makaronia kai 2 koutalies trimma kai ketsap. Para poli me boithise na stamatisw ta iperfagika
Σε ευχαριστώ πολύ Mikresmerides!
Αν θες μπορουμε να κανουμε μαζι τη διατροφη!!
Για 3αδα
πρωινό : 2 φέτες τόστ ολικής με 1 φ.καπνιστό κοτόπουλο,1 φέτα τυρί χαμηλών λιπαρών και μαρούλι iceberg
σνακ : κρέμα με πίτουρο βρώμης (1 μικρό μπωλάκι) και 1/2 μπανάνα
μεσημεριανό : καλαμάκι κοτόπουλο με πίτα ολικής και πράσινη σαλάτα ανάμικτη με 1/2 κ.σ λάδι και μπαλσάμικο
σνακ απογευματινό : 1 κουλουράκι και 1 μήλο (μεσαίο)
βραδινο : σαλάτα με ανάμικτα λαχανικά με σως (1κ.γ γιαούρτι 2%,1κ.γ μουστάρδα,1/2 κ.σ λάδι,1κσ μηλόξυδο,μπαχαρικά),30γρ φέτα και 1 κριτσίνι ολικής
αυτά και μπορώ να πω ότι δεν πείνασα καθόλου...βασικά δεν ξέρω αν κάνω υπερφαγικά,δε νομίζω..απλά αυτό που κάνω εγω είναι ότι εκεί που κάθομαι με πιάνουν λιγούρες και θέλω κάτι να μασουλήσω,όχι σε ποσότητα αλλά σε γεύση..χθες πάντως τέτοιο σκηνικό δεν είχα,για να δούμε και σήμερα
Τελεια τα πηγεςς!!! Θα μειωθουν και αυτα!! Τα παθαινες λογω υπογλυκαιμιαςς!!
Εγώ που προσπαθώ να τρώω ανά τρεις ώρες αλλά πάλι με πιάνουν υπερφαγικα κ βουλιμικα επεισόδια έχω πρόβλημα ε? Χαχα
Ειναι οι συνδιασμοι το θεμα!! Εγω μπορει να κανω τριαδες και στα ενδιαμεσα αλλα σε σωστη ποσοτητα...
νομίζω και εγω ότι το "απ'όλα" κάνει τη δουλειά τελικά!
βέβαια επειδή για 7 μέρες είχα ακολουθήσει και πρωτεϊνική ,είδα ότι και εκεί δεν έπαιζαν λιγούρες ούτε για πλάκα αλλά η παγίδα εκεί είναι νομίζω το μετά,όταν θα επανέλθεις στα κανονικά!
είχα μιλήσει με τη διατροφολόγο μου για τη dukan αλλά εκείνη μου είπε ότι μπορώ να κάνω για λίγο ,για να φύγουν οι λιγούρες αλλά καλύτερα μετά να επιστρέψω στο "λίγο απ'όλα"
με τη συγκεκριμένη πάντως είναι η 2η μέρα σήμερα προς το παρόν δεν με έχει πιάσει καμία λιγούρα φάση "ας φάω 1 κουλουράκι" και μετά το απόγευμα "ας τσιμπήσω και καμιά 10αριά tiger nuts"
Angel αυτό το κάτι που μας πιάνει όλες λίγο πολύ ,το λες και "πρόβλημα"..παρ'όλα αυτά το προσπαθούμε,έτσι δεν είναι? :)
ClaireThan έχω σταματήσει να προσπαθώ προ πολλου :)
Mikremerides προσπαθώ να κάνω σωστούς συνδυασμούς. Αλλά ξεφεύγω κ πάλι.
Βουλιμικα η υπερφαγικα επεισόδια κανετε?
Angel θα σου έλεγα "κακώς" αλλά δεν θα το πω,καθότι εσυ ξέρεις σίγουρα καλύτερα και δεν χρειάζεσαι εμένα σου λέω τα δικά μου :p (αν το χρειαστείς βέβαια,εδω γύρω είμαστε)
όσον αφορά την ερώτηση βουλιμικά όχι δεν κάνω (ποτέ δεν έκανα) ούτε υπερφαγικά με ένα ? καθότι σίγουρα αν άφηνα τον εαυτό μου θα μπορούσα να φάω πολύ,αλλά δεν το κάνω,ποτέ δεν το έκανα,αλλά υποθέτω πως η τάση υπάρχει!άλλωστε δεν είχα φτάσει 130 κιλά από τον άερα και μόνο..
Ναι ξερω.απλά είμαι στο στάδιο της ψυχικής κούρασης. Υποθέτω πως θέμα χρόνου είναι να ξανασηκωθω.
Εφόσον μπορεί να το ελέγχεις αυτό είναι πολύ καλό. Θέλει τεράστια δύναμη για να αντισταθείς.και ποιος είναι ο στόχος σου τώρα?
ιδανικά θα ήθελα να φτάσω τα 88 κιλά (λέω) αλλά στο πολύ άμεσο μέλλον θέλω να δω το 99,ήδη απέχω λίγο,αλλά επειδή είναι χτίσιμο χρόνων το τριψήφιο τά έχω δει λίγο σκούρα,αλλά είμαι κιουρία και το παλεύω :spin:
εσυ ορίζεις το χρόνο σου,οπότε εσυ θα ορίσεις και το reboot..μόλις νοιώσεις έτοιμη,όλα θα είναι καλύτερα,στο εύχομαι πάντως :)
Εχασα 1 κιλοοοο με τις 3αδες 2αδες σε 4 μερες χωρις πεινα υπερφαγικα κλπ
:eureka::wink1:
ClaireThan και σε εσένα εύχομαι να συνεχίσεις τον αγώνα σου. Απόλαυσε την διαδρομή κι όλα θα σου φανούν πιο εύκολα :)
Mikremerides πολλά πολλά μπράβο. Συνεχισε έτσι και γράφε μας πως τα πας :))
Να κανετε κατι με την καθοδηγηση μιας ειδικου!! Αν δεν σας κανει αλλαξτε μεχρι να βρειτε την καταλληλη!! Επισης καντε κατι που θα απολαμβανετε και θα μπορειτε να το κανετε για ολη σας τη ζωη!! Θα ενημερωνω για τις εμπειριες μου!!
σήμερα το πρωί είδα διψήφιο...και τι διψήφιο?99,9 χαχαχαχαχα
μάλλον είμαι σε καλό δρόμο και μάλλον αυτό το θέμα ανασύρθηκε για καλό :)
χθες το βράδυ ψιλοπείνασα αλλά έφαγα 100γρ γιαούρτι 2% και λίγα αιγίνης ανάλατα και ίσιωσα...ας προχωρήσουμε λοιπόν και εδω είμαστε να τα λέμε
mikresmerides το'χουμε :D
angel είναι δύσκολη η διαδρομή κάποιες φορές αλλά τι στο καλό,η σκέψη ότι υπάρχουν και πολύ χειρότερα μου δίνει ώθηση κάθε φορά!
Bravo clairretam i am proud for you!!! Κοριτσια εγω αστε τα ειδα περιοδο και οι ορμονες μου κανουν παρτυ και πειναω συνεχεια...
..
τα'χουμε όλα έχουμε και αυτό το σκηνικό να μας ταράζει το "είναι" μας 5-6 μέρες το μήνα...κάνα κριτσίνι ολικής,κάνα ξηροκάρπιο,γιαούρτι έτσι για το ξεγέλασμα,βέβαια και καμιά σοκολατίτσα να ήταν κανείς δεν θα έλεγε κάτι,όσο πιο μαύρη τόσο πιο καλά βέβαια!
βάλε τα δυνατά σου και τι στο καλό?θα περάσει :)
Ναιι πρεπει να βρω κατι φυσικο ειπα να μου ρυθμιζει λιγο τις ορμονες!! Εσυ πως τα πας;:D
σήμερα ήταν η μέρα ζυγίσματος και για κάποιο λόγο πάντα αυτή τη μέρα τρώω λίγο παραπάνω,έτσι για να το γιορτάσω :p
υγιεινά μεν αλλά λίγο παραπάνω δε...οπότε αφήνουμε αυτή τη μέρα πλέον να περάσει και αύριο συνεχίζω κανονικά :)
το Σ/Κ που έρχεται δεν το φοβάμαι γιατί δεν τρώω τίποτε απ'όλα αυτα που βρίσκονται στο πασχαλινό τραπέζι,το μόνο που έχω λίγο άγχος είναι τα γλυκά,αλλά πιστεύω πως θα αντέξω!
H διαιτολογος μου ειπε να τρωω 3 κ.σ πάνω απ την τριαδα σε περιπτωση εξοδου!!
χρόνια πολλά κορίτσια..
φαγητό δεν έφαγα, γλυκάκι έφαγα, τύψεις δεν έχω όμως :p
τώρα το βράδυ θα φάω τη σαλατιτσα μου και από αύριο επιστροφή στον αγώνα!!
Την Τρίτη έχω ζύγισμα κρίμα που δεν θα δω το διψήφιο καθότι η κατακράτηση κανει πάρτυ κι ας πίνω 5 λίτρα την ημέρα!!
δεν πειράζει συνεχίζουμε.. σας φιλω
νομίζω πως με τις 3αδες/2αδες τα πάω πολύ καλύτερα τελικά,νοιώθω πιο ολοκληρωμένη,παίζει βέβαια καμιά λιγουρίτσα αλλά οκ,όχι ο χαμός που ήταν πριν...αισίως πάω για 3η εβδομάδα σε αυτή τη φάση και νομίζω ότι βρήκα το λιμάνι μου..
12 κιλά έμειναν ακόμη,που θα πάει?θα τα διώξω και αυτά και μετά βλέπουμε :)