Τι ειναι τεχνη..? τι περιμενει κανεις απο ενα τραγουδι κι εναν πινακα ζωγραφικης?
Ρωταω γιατι πηγα σε μια εκθεση σημερα, και με τα εργα ενος ζωγραφου απο τους πολλους που ειχε η εκθεση, που παντα μου αρεσε, μου ρθε να βαλω τα κλαμματα, αν δεν ηταν κανεις στην αιθουσα δε θα ειχα κρατηθει.. και σκεφτηκα οτι δεν ειναι καλο αυτο, τοση συγκινηση, τοση φορτιση, απο που προκυπτει? γιατι με συγκινησαν τοσο? τοπια ηταν.. γιατι το παθαινω τοσο εντονα με εναν ζωγραφο συγκεκριμενα, και αλλοι με συγκινουν αλλα οχι τοσο πολυ, ακομα και τωρα που το σκεφτομαι μου ερχεται να κλαψω. Εμεινα 3 ωρες σχεδον μες στο μουσειο. Θα θελα να μπορουσα να βλεπω καποια εργα καθε μερα, να ζω αναμεσα τους. Ειναι καλο αυτο? δεν ειναι σαν να θες να ζεις μες στο ψεμα, στη φαντασια, στην ομορφια φτιαγμενη απο ανθρωπους? Με προβληματιζει.. Δεν το εχω μελετησει καλα το αντικειμενο τεχνη και τι εξυπηρετει.. Καταλαβαινω τους συλλεκτες εργων τεχνης, στο βαθμο που το κανουν απο αγαπη για την τεχνη. Αλλα με προβληματισε πολυ η ολη φορτιση, καθως δεν την θεωρω θετικη.. Αν ειχα νιωσει αναταση, γαληνη, θαυμασμο, ενθουσιασμο, ωραια.. Πολυ μπερδεμα δεν ξερω αν θα με καταλαβει κανεις, ουτε περιμενω το τρομερο feedback, απλα ανοιξα το ποστ σε περιπτωση που καποιος πει κατι που μπορει να με κανει να καταλαβω πως πρεπει να αντιμετωπιζουμε την τεχνη και γιατι υπαρχει.. εμενα με συνεπαιρνει. ενα εργο εχω να παρατηρησω καποιου αλλου μου φανηκε πολυ γαληνιο και θεραπευτικο, αυτο ηταν θετικο.. ειναι σαν διαφορετικα στυλ μουσικης, αλλο συναισθημα σου προκαλει η κλασικη, αλλο η ροκ, αλλο τα λαικα.. σκορπιες σκεψεις...