Τι γνωριζετε για αυτους ? Μπορει να βρισκονται στο αμεσο περιβαλλον μας κι ενω φαινονται καλοι να ειναι επιφανειακοι , να μας τραβανε την ενεργεια και να κανουν κακο.
Εστάλη από SM-J510FN στο E-Psychology.gr Mobile App
Printable View
Τι γνωριζετε για αυτους ? Μπορει να βρισκονται στο αμεσο περιβαλλον μας κι ενω φαινονται καλοι να ειναι επιφανειακοι , να μας τραβανε την ενεργεια και να κανουν κακο.
Το χειρότερο είναι να τους έχεις μέσα στο σπίτι σου. Ο πατέρας μου είναι και αν και δεν έχω καμία επαφή μαζί του εδώ και πολύ καιρό, ακόμα με στρεσαρει το ότι μπορεί να τον συναντήσω στο δρόμο ή να χτυπήσει το τηλέφωνο και να είναι αυτός... Δεν νομίζω ότι μπορείς να κάνεις κάτι... Μακριά....!!!
Εστάλη από Redmi Note 5A Prime στο E-Psychology.gr Mobile App
Χωρίς να έχω εμπειρία, πιστεύω ότι εάν ένας άνθρωπος είναι πραγματικά καλός, έχει καλή ψυχή, αυτός με κάποιο τρόπο θα σε τραβήξει! Τώρα εάν έχω πέσει σε τοξικό άνθρωπο δεν ξέρω, δεν ξέρω ακριβώς πώς τους διαχωρίζουμε!!
Εστάλη από Redmi 4X στο E-Psychology.gr Mobile App
Μ ένα βλέμμα είναι ικανοί να σε ρουφηξουν την καλή διαάθεση, κάνοντας σε να αναρωτιέσαι γιατί το έκαναν αυτό και στην θέση της αφήνουν ένα κενό που γρήγορα μπορεί να στο γεμίσουν με την δική τους αρνητική ενέργεια πάρε για παράδειγμα: μισσαλοδοξια, κοτσομπολιό το πολύ κοτσομπολιό, μιζέρια κ κενό. Αλλά πρέπει να δημιουργήσεις κάτι ανώτερο από την μικρότητα ξένων ανθρώπων και να μην σε νοιάζουν άσχετα αν είναι στο άμεσο περιβάλλον, εφόσον είναι επιφανειακό είναι το ίδιο δεν θα ασχοληθεις να εξηγήσεις γιατί ενώ φαίνονται καλοί είναι επιφανειακοι εφόσον σε ρουφάνε ενέργεια σου κάνει κακκό αυτό. Θα σε νοιάζουν μόνο οι δικοί σου άνθρωποι π.χ γονείς αδέρφια ή οποίοι άλλοι σε συμβουλεύουν καλοπροαίρετα σε αυτούς θα επικεντρωνεσαι οχυρώνοντας τη ζώνη σου με αγάπη-εσωτερικη ειρηνη και φως έτσι μόνο. Μου έχουν τύχει άπειρες φορές τοξικοί άνθρωποι π.χ ο θείος μου μου έλεγε ότι με αγαπούσε αλλά εγώ μέσα του έβλεπα μια τάση για κοτσομπολιό ζήλια για μένα κ την οικογένεια μου, ρηχότητα και να μην με άφηνε να είμαι ο εαυτός μου.Έχω πάρα πολλούς τοξικοί ανθρώπους κι αν δεν έχεις κάτι να βρεις να τους αποφεύγεις θα σε κάνουν μπερδεμενο/η θα σε αρρωστήσουν. αυτά τα λίγα
Δυστηχως δεν μπορούσα/μπορώ να τους αποφύγω λόγω της δύσκολης εποχής και κακκό timing. οπότε ένα μεγάλο μέρος του stress ωφειλεται σε αυτούς όσο δυνατός και να είσαι κάποια στιγμή κουράζεσαι.
Το εχω ζησει...Και αναγκαστικά να απομακρινθω από όλη την παρέα για να ηρεμήσω... όλο τσακώνονταν με όλους.. Τον ενοχλούσαν τα πάντα... έπρεπε να σκέφτομαι 10 σενάρια πριν πω μια κουβέντα για να ειμαι σίγουρη ότι δεν θα το παρεξηγήσει... μακριά μακριά.. καμμένα χαρτιά είναι κάποιοι άνθρωποι...
Εστάλη από SM-A510F στο E-Psychology.gr Mobile App
Αν εξαιρεσω καποιες πολυ σοβαρες περιπτωσεις, τοξικος μπορει να γινει και καποιος οχι κακος, που αναζηταει συνεχως την παρεα σου. Αν τον αποφευγεις θα εισαι εσυ τοξικος γι αυτον.
Αν καταληξεις οτι σε μια σχεση δε βλεπεις μελλον επειδη ο αλλος εχει μια τοξικοτητα και μεινεις επειδη αδυνατείς λογω ανασφαλειων να το ληξεις για οποιονδηποτε λογο, θα γινεις και εσυ ενας σουπερ τοξικος γι αυτον και τις παρεες σου οπου η μονη συζητηση σου θα ειναι η κλαψα για το μεγαλο κακο που σου εκανε.
Εγω τωρα ας πουμε που λεω καποιες αληθειες για καποιους γινομαι τοξικος.
Οποτε ας κραταμε μικρο καλαθι γιατι το να κατηγορουμε απλως αλλους, δειχνει εγωισμο, πραγμα επισης τοξικο.
Κυριο χαρακτηριστικο της τοξικοτητας ειναι οτι δεν επιδιωκεται συνειδητα.
Πάρα πολλοί και λένε για τους άλλους.........
Εχοντας μια αλφα ηλικια ,και εχοντας υπαρξει πολυ κοινωνικος , εχω να πω οτι οι ' τοξικοι' ανθρωποι, δεν ειναι το προβλημα , τους ' κοβεις ' απο μακρια , εχοντας στοιχειωδη κριση .............. προσοχη στους κρυπτοπαρτακηδες , κρυπτοχειριστικους , κρυπτοσυμφεροντολογους , κρυπτορριχτες , κρυπτουστεροβουλους ...............και ολους τους κρυπτο ......ε ?
Ενας καθηγητης που τον εχω πολλες ωρες εχει βγει τοξικος για μενα, λεεει οτι μας αγαπαει τους μαθητες του και μπουρδες , οτι θα τα παμε πολυ καλα , ειναο γλυφτης και ολοι τον συμπαθουν γτ ειναι πλακατζης , ειρωνας και αισιοδοξος,λεει οτι θα τα παμε πολυ καλα , παρουσιαζει τις αποψεις του σαν αυθεντιες κτλ .φαινομενικα ολοι τον συμπαθουν και εγω ειχα κολλησει καποτε μαζι του γτ μου εδινε θαρρος αλλα ουσιαστικα μου ετρωγε την ενεργεια .δεν ξερω αν το κανει συνειδητα , εγω εχω απομακρυνθει αλλα σε στιγμες αδυναμιας γυριζω παλι κοντα του για υποστηριξη .???Επισης ενω λεει οτι υποστηριζει τους αδυναμους μας λεει που εχουμε καταντησει που μερικα παιδια για να βγαλουν το πανεπ. παιρνουν ψυχοφαρμακα .κρινει ευκολα και σατηριζει και μετα μιλαει και με σοβαροτητα .μου βγαζει διπροσωπια και χειραγωγηση επικαλλυμενες με σταγονες καλοσυνης , υποστηρικτηκοτητας και συμπονοιας.
Ακριβως
Ιωάννα κανένας δεν αγαπάει τους αδύναμους
Όλες οι σχέσεις είναι πάρε δώσε για να ασχοληθείς με αδύναμο κάτι παίζει οπωσ δεν πουλασ κάτι χωρίς κέρδος
Και τι παιζει δλδ?
Όταν θα βγεις στην κοινωνία θα σε εκμεταλλευτούν μέχρι να δυναμωσεισ άσε τα ψυχολογικά σου κ διάβασμα η γυμναστήριο αυτά
Δεν ειναι ψυχολογικα .βιωματα ειναι .και μη μας κανεις κηρυγμα.για να βοηθας εισαι εδω
Aυτος μου ειναι τοξικος.οχι εγω
Και τωρα εχω απομακρυνθει εντελως.απλα μερικες φορες ενδιδω στην ψευτικη καλοσυνη του.προσπαθω να ειμαι ακεραιη
αντιπαθεις το καθηγητη αλλα σ αρεσει η εκπεδευση δηλαδη αρα τα θες ολα δικα σου ενω ειναι μισα μισα
καπιος φιλοσοφος ειχε πει παντως οτι η σοφια ειναι μια μορφη ειρωνιας
Η ειρωνεία και η ευφυΐα είναι αδελφές εξ αίματος.
Ζαν-Πωλ Ρίχτερ
νατο το βρηκα
διαβασε και αυτο αν δεν εχει πιστει ακομα..
Η μεγαλοφυΐα στην καθημερινή ζωή είναι τόσο χρήσιμη όσο ένα αστρονομικό τηλεσκόπιο στο θέατρο.Άρθουρ Σοπενχάουερ
δε σ αρεσει αλλα ετσι παει :-)
και τι θες να κανει να τα λεει ολα σα να μιλα για κασανδρες και μαυρη μαυριλα πλακωσε? αυτο δε θα ηταν καθηγητης αλλα μοιρολοι ξερεις κανενα να ακουει μοιρολογια μαλον οχι
αρα απο καθηγητη θες να τον κανεις μοιρολογιστρα για να γινεις εσυ ο καθηγητης μετα.
Μπορει και να χεις δικιο.τι να πω
Αλλα δε θα υποταχτω κι ολας
Στις αποψεις του και σε αυτα που θελει αυτος.οσο για σενα αλεξ, δεν τον ξερεις τον ανθρωπο.το γνωριζω οτι το χιουμορ ειναι δεικτης ευγενειας αλλα ειναι αλλη η περιπτωση του.και τελος παντων εφοσον εμενα δεν μου κανει καλο δεν υπαρχει λογος να τον ακουω.και δε λεω να ειναι μεμψιμοιρος αλλα οχι και μεσσιανιστης λεγοντας μαλιστα αυτο και για αλλους
Εννοείται να μην τον ακούς αν δεν σου κάνει καλό!! Αυτό έλειπε, να υποταχθείς κιόλας, μακρυά.......όσο για τον έλις δεν κατάλαβα γιατί του την είπατε εσύ και ο μάκης. Όλοι κήρυγμα κάνουν. (Επειδή είπες ότι ο έλις κάνει κήρυγμα, γι' αυτό το λέω, ότι όλοι κάνουν κήρυγμα, όχι μόνο ο έλις.)
Κι ενω προσπαθω να απομακρυνθω γτ πρεπει, εκει νομιζω οτι τον ερωτευομαι.γιατι? Μηπως προσπαθω παρα πολυ?
Δεν ξερω οι ανθρωποι με "κυρος" μου προκαλουν θαυμασμο και ελξη αλλα και με αρρωσταινουν ταυτοχρονα.
Τοξικοι άνθρωποι = αρνητικοί άνθρωποι που μόνο γ κακο κάνουν μεινε μακρυά έχω γνωρίσει πολλούς ακόμα και σε δουλειες που πήγαινα και ήμουν υποχρεωμένη να τους τρωω στην μάπα έκανα μεγάλη υπομονή άλλα επειδή τους εχω ζήσει γενικά φέρνουν μια αρνητική αύρα γκρινιάζουν συνέχεια θέλουν Ν γίνεται το δικό τους υποκρίνονται δεν ικανοποιούνται ποτέ και με τίποτα ασκούν κριτική και άλλα πολλά δεν Θ βρεις κάτι θετικό γενικά κατά βάθος είναι άτομα με βαθιά ψυχολογικα που χρειάζονται ειδικό δεν μπορείς να τους αλλάξεις εσυ μείνε μακριά Γτ μόνο την διάθεση ξέρουν Ν χαλάνε γενικά είμαι χαρούμενος άνθρωπος θετικος πού έχω γνωρίσει πολλα καθαρματα πού προσπαθούν Ν σε χαλάσουν αλλά μένω δυνατή αυτο σκέψου και εσυ αν σου τύχει
Α! Και το κοινό τους χαρακτηριστικό! Βαφτίζουν την απαισιοδοξία ρεαλισμό.
Ίσως θα ήταν περισσότερο ουσιαστικό, αντί να μιλάμε για τοξικούς ανθρώπου να μιλάμε για τοξικές σχέσεις. Στην πρώτη περίπτωση εστιάζουμε μόνο στα χαρ/κά του άλλου, παραβλέποντας έτσι τον δικό μας ρόλο στα πλαίσια της σχέσης που αναπτύσσεται. Τα αρνητικά συναισθήματα που μπορεί να νοιώθουμε δεν έρχονται ουρανοκατέβατα αλλά διακινούνται μέσω της σχέσης, είναι αποτέλεσμα της αλληλεπίδρασης με την άλλη πλευρά. Ο κάθε διαταραγμένος θα μεταβιβάσει την τοξικότητά του μόνο αν η σχέση που θα διαμορφωθεί θα του το επιτρέψει. Μόνο αν του το επιτρέψουμε.
Εμένα που είναι τοξική η μάνα μου τι να πω; Το νιώθω δεν χρειάζεται να μου πει κάτι. Σήμερα πήγα με όλη την καλή χαρά για καφέ μαζί της και μου γάμησε την ψυχολογία. Είπα θα κόψω δεσμούς μαζί της τέλος. Τώρα κάθομαι και κλαίω και δεν αντέχω άλλο κλάμα. Μερικές φορές νιώθω πως τρώω γρήγορα και λαίμαργα όχι γιατί μου αρέσει το φαί αλλά γιατί θέλω καταβάθος να πνιγώ.
Εγω δεν μιλαω τοσο για τους αρνητικους ανθρωπους οσο για τους κρυφοχειριστικους οπως αυτος ο καθηγητης .το ειχα καταλαβει απο την αρχη οτι ηταν αντιφατικος και ειχε τοσο επιδραση πανω μου με κακο τροπο , ωστοσο τις αμφιβολιες μου την εκοβαν οι γνωσεις του , οι γνωριμιες τοθμυ κτλ σε σημειο που να πιστευω πολλες φορες οτι ειναι η πανακεια στα προβληματα μου.ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΠΕΤΥΧΥΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΑΛΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΛΑΘΟΣ ΑΦΟΥ ΑΝ ΤΟ ΕΞΕΤΑΣΟΥΜΕ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΑΠΟΚΤΩΝΤΑΙ ΜΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΣΚΗΣΗ .ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ , ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΣΚΗΘΕΙ ΝΑ ΠΩΛΟΥΝ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΤΟΥΣ .ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Ο ΠΙΚΑΣΟ , ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΑΛΛΑ ΣΑΔΙΣΤΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ .ΠΡΟΣΟΧΗ! ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΒΕΒΑΙΑ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΩΣΤΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.Ο ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ .ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΣ ΜΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΙΤΡΙΝΕΣ.
Καλά αυτό εννοείται Ιωάννα!!!!!!
Τιποτα δεν εννοειται.κατω απο ορισμενες συνθηκες ολοι μπορει να πεσουμε κοροιδα