Originally Posted by
john
Καλημέρα παιδιά,
Να καταθέσω κι εγώ με τη σειρά μου τη δυσάρεστη εμπειρία μου με τις εμβοές..
Ξεκίνησαν τον Αύγουστο του 2016 μετά από ένα ξενύχτι σε κλαμπάκι κι από τότε τρέχω. Ξεκίνησαν απ'το αριστερό αυτί για 4-5 μήνες περίπου και από τον Γενάρη του 17 και στα δύο αυτιά.
Να σημειώσω ότι εδώ και χρόνια (ίσως και από τη γέννηση μου) πάσχω από δυσλειτουργία της ευσταχιανής σάλπιγγας.
Πήγα σε 2 με 3 ΩΡΛ χωρίς να δω κάποιο απτό αποτέλεσμα. Ενώ στην αρχή ήμουν σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση, έμαθα να το αντιμετωπίζω και κάπως προσαρμόστηκα. Στην καθημερινότητά μου, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, δεν αντιμετώπιζα πρόβλημα εκτός από τον ύπνο.
Δυστυχώς από μωρό παιδί έχω αϋπνίες και δυσκολεύομαι στον ύπνο, πόσο μάλλον τώρα με τις εμβοές..
Προσωπικά, με ενοχλεί πολύ η υγρασία και το νερό στα αυτιά, γι'αυτό και τα αποφεύγω. Για την υγιεινή των αυτιών, χρησιμοποιώ υγρά μαντηλάκια.
Αφού δεν είδα αποτέλεσμα με τους ΩΡΛ (οι οποίοι πραγματικά είναι άσχετοι με τις εμβοές), απευθύνθηκα ίσως στον πιο γνωστό ακοολόγο-νευροωτολόγο στην Ελλάδα (όποιος θέλει το ονοματεπώνυμό του σε pm, αν και είναι τσουχτερός). Μου είπε ότι στο αριστερό αυτί, οι εμβοές είναι 10-15 ντεσιμπέλ ενώ στο δεξί 5 ντεσιμπέλ. Να σημειώσω πως το βράδυ της εξέτασης είχαν ψιλοεξαφανιστεί ως δια μαγείας οι εμβοές.. Το καλό είναι ότι δεν έχω πτώση ακοής σύμφωνα με το ακοόγραμμα και το τυμπανόγραμμα.
Δυστυχώς, τις τελευταίες 15 μέρες, μετά από ένα δυσάρεστο και αγχώδες γεγονός, οι εμβοές μου έχουν ενταθεί αρκετά..Ελπίζω να είναι κάτι παροδικό και να επιστρέψω στις κανονικές μου εμβοές..