Originally Posted by
afratoulini90
@anthi, πρωτα απο ολα συγχαρητηρια και σου ευχομαι ο, τι καλυτερο για αυτη τη τοσο σημαντικη περιοδο της ζωης σου. Με το καλο να ερθει το μωρακι σου στον κοσμο.
Καταλαβαινω ακριβως πως νιωθεις, παρα το γεγονος οτι δεν ειμαι μητερα. Παλευω χρονια με τις κρισεις υπερφαγιας και ως επι το πλειστον με τη συναισθηματικη υπερφαγια, την οποια εχω σχεδον καταφερει να την εξαλειψω, μιλαμε για μειωση σε ποσοστο πανω απο 90%.
Δεν ειναι ευκολο. Καθολου. Πρεπει να εισαι αποφασισμενος, συνηθως οσο αποφασισμενος και να εισαι καποιες στιγμες θα ξαναπεσεις, αλλα το θεμα ειναι οτι παντα θα πρεπει να ξανασηκωθεις. Και στη πορεια βελτιωνεσαι, τα ξεσπασματα υπερφαγιας μειωνονται σταδιακα. Θελει δουλεια .
Στη παρουσα φαση, ωστοσο, ο,τι και να πω θα ειναι λιγακι αστοχο γιατι εισαι εγκυος. Δεν ειναι η καταλληλη στιγμη για ακραιες αλλαγες στον τροπο ζωης σου, κατα τη ταπεινη μου γνωμη. Δν μπορω να σε συμβουλευσω προφανως ουτε για ενταξη γυμναστικης στη καθημερινοτητα σου, αλλα ουτε καν για tips διατροφης!
Αυτο που μπορω να πω μονο ειναι οτι
α)πιστευω πως το πιο σωστο που μπορεις να κανεις ειναι να συμβουλευτεις τον γιατρο σου και εναν διατροφολογο για να σου δωσει ενα εξατομικευμενο πλανο διατροφης , το οποιο να ειναι καταλληλο για τις αναγκες σου και σε καμια περιπτωση αυστηρο. Σωστοι συνδυασμοι τροφων μπορουν να αποτρεψουν τις λιγουρες, επομενως και τις τασεις υπερφαγιας. (Αν μπορω εγω που ετρωγα 3 σοκολατες, μπισκοτα, μισο κιλο μακαρονια, ενα πακετο δημητριακα κλπ την ημερα να σταματησω αυτη τη βλαβερη συνηθεια, μπορεις κι εσυ. )
β)Αν το βαθυτερο προβλημα σου ειναι η συναισθηματικη υπερφαγια, προσπαθησε να ξεφορτωθεις ο,τι μπορεις απο ο,τι σε αγχωνει, στενοχωρει , ειτε αυτο ειναι ανθρωποι, καταστασεις κλπ κλπ. Επιβαλλεται να προσεχεις τον εαυτο σου, να τον "ακουσεις" και να καταλαβεις τι ειναι αυτο που σου προκαλει τα συναισθηματα τα οποια με τη σειρα τους σε ωθουν στην υπερφαγια. Συνηθως η ιδια η υπερφαγια προκαλει εναν φαυλο κυκλο αρνητικων συναισθηματων.
γ) πιστευω οτι ειναι η ιδανικη περιοδος να αρχισεις τη σταδιακη αλλαγη. Θα αναπτερωθει η ψυχολογια σου , γεγονος ζωτικης σημασιας, και δεν θα σου φανει "βουνο" οταν γεννησεις που δεν θα εχεις τοσο χρονο για τον εαυτο σου και για "δραματικες" αλλαγες.
β)θα ειμαστε εδω οποτε χρειαζεσαι να μιλησεις σε καποιον για αυτο.
Μη φοβασαι τιποτα. Παρε ανασα και να θυμασαι οτι η αλλαγη του εαυτου σου ειναι στο χερι σου!!!!!
@xfactor, δεν ειναι απλα τα πραγματα, για αυτο ακριβως και μιλαμε για διαταραχες προσληψης τροφης.
@maria,αλλη μια φορα, ακριβως οπως τα περιγραφεις.