Originally Posted by
xrysa
Καλημέρα, είμαι κοπέλα 32 χρονών και τα τελευταία 14 χρόνια είμαι σε σχέση. Με τον σύντροφο μου περάσαμε αρκετές δυσκολίες από θέμα δουλειάς και οικονομικής κατάστασης, γεγονός που μας εμπόδιζε στο να μείνουμε μαζί. Παρόλα αυτά, ήμασταν πολύ καλά και σχεδιάζαμε το μέλλον, το οποίο περιλάμβανε οικογένεια και παιδιά, παρόλο που δεν ήταν τότε η προτεραιότητα μου. Εγώ δούλευα αλλά δεν έφτανε αυτό για να προχωρήσουμε στην συγκατοίκηση. Περνούσαμε όλη την ημέρα μαζί, οι γονείς μας πλέον είχαν γίνει φίλοι και ένιωθα ολοκληρωμένη, πίστευα ότι είναι ο άντρας που θα περάσω τη ζωή μου μαζί του. Δεν λέω ότι δεν υπήρχαν εντάσεις, αλλά λύναμε όλα τα προβλήματα και συνεχίζαμε αγαπημένοι.
Πριν 2 χρόνια έπιασε δουλειά και επιτέλους ξεκινήσαμε να ψάχνουμε για σπίτι. Δεν περιμέναμε να δυσκολευτούμε τόσο να βρούμε και μετά από ψάξιμο ενός χρόνου βρήκαμε αυτό που θέλαμε, το οποίο βέβαια θα ήταν διαθέσιμο 6 μήνες μετά. Αυτό το χρονικό διάστημα κάναμε τις απαραίτητες προετοιμασίες, αλλά έβλεπα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Τον ρώτησα αρκετές φορές τι συμβαίνει και αυτός δικαιολογούσε την όλη κατάσταση στο άγχος της δουλειάς και γενικότερα στις μαζεμένες αλλαγές. Εγώ τον καταλάβαινα και τον στήριζα και ταυτόχρονα ως γυναίκα έκανα τις απαραίτητες αγορές για το σπίτι μας. Ήθελα όλα να είναι τέλεια, αφού μου φαινόταν σαν ψέμα ότι επιτέλους θα μέναμε μαζί. Έφτασε λοιπόν ο καιρός που μπήκαμε στο σπίτι, αλλά αυτός όλο και απομακρυνόταν. Δυστυχώς αυτό που είχα στο μυαλό μου δεν υπήρχε. Όλα αυτά που μου έλεγε και περίμενα να δω από αυτόν, δεν τα είδα ποτέ. Η συμπεριφορά του απαράδεκτη, δεν βοηθούσε σε τίποτα, έφευγε και δεν έλεγε καν που πάει και γενικά δεν ήταν πια ο άνθρωπος που ήξερα. Προσπαθούσα να καταλάβω τι συνέβαινε, προσπαθούσα να συζητήσω μαζί του, αλλά αυτός δεν έμπαινε καν στην διαδικασία να μου μιλήσει. Με κατηγορούσε για ασήμαντα πράγματα και μου έριχνε ευθύνες χωρίς να έχει γίνει τίποτα. Μετά από 6 μήνες συγκατοίκησης λοιπόν, βρίσκομαι στο σημείο να μαθαίνω ότι έχει παράλληλη σχέση (εννοείται ότι το υποψιαζόμουν) σχεδόν τον τελευταίο χρόνο με μια γυναίκα μέσα από την δουλειά του. Στην αρχή σκέφτηκα ότι ίσως να μην ισχύει ότι είναι κάποια παρεξήγηση και αμέσως του είπα τι έμαθα και τι ακούγεται. Αυτός έγινε έξαλλος και εννοείται ότι δεν παραδέχτηκε τίποτα. Κάθε μέρα όμως μου το λέει και ένας διαφορετικός άνθρωπος και δυστυχώς ξέρω μέσα μου ότι είναι αλήθεια. Έχει γκρεμιστεί όλος μου ο κόσμος, δεν ξέρω πως θα συνεχίσω από εδώ και μετά. Ντρέπομαι τους γονείς μου, ντρέπομαι τους φίλους μας. Πως θα μαζέψω τα πράγματα μου και θα φύγω; Είναι τόσο ψυχοφθόρο όλο αυτό και τόσο άδικο. Όταν εγώ ετοίμαζα το σπίτι μας, αυτός ήταν με άλλη. Αναρωτιέμαι γιατί προχώρησε στην συγκατοίκηση; Γιατί τόσα ψέματα; Γιατί αυτή η άθλια συμπεριφορά;
Τα γράφω όλα αυτά εδώ πέρα για να βγουν από μέσα μου. Έχω φίλες αλλά δεν είμαι έτοιμη να μιλήσω μαζί τους ακόμα...Γενικά δεν είμαι έτοιμη να αντιμετωπίσω αυτήν την κατάσταση..
Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο που αφιερώσατε..