Ποιο είναι το αγαπημένο σας βιβλίο; Ασχολείστε με την ανάγνωση;
Σε αυτό το θέμα, μπορούμε να συζητήσουμε ό,τι σχετικά με το βιβλίο και την ανάνγωση!
Printable View
Ποιο είναι το αγαπημένο σας βιβλίο; Ασχολείστε με την ανάγνωση;
Σε αυτό το θέμα, μπορούμε να συζητήσουμε ό,τι σχετικά με το βιβλίο και την ανάνγωση!
Η ΛΕΥΚΗ ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ (ΚΟΥΜΑΡΤΖΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ)
Αστρική προβολή (Donald Tyson)
Άγγελος Τανάγρας: Το χαμένο ημερολόγιο (Νικόλαος Κουμαρτζής)
O γέρος και η θαλασσα
Εγώο το εγραψα
Το ταγκό της Δανάης..
Έρωτας σαν βροχή..
Στους 5 ανέμους..
Το πέπλο..
Ο τελευταίος χορος..
Το κάλεσμα της άγριας φύσης..
Όλιβερ τουιστ..
Σαν να σε ξέρω χρόνια..
Όσο αντέχει η ψυχή..
Ο κύκλος της οργής..
Μάντεψε ποιός θα φύγει απόψε..
Με λένε ντατα..
Νομίζω δεν μου ξέφυγε κανένα.. Αυτά έχω διαβάσει ως τώρα!
Με έχουν διαβασει
με τα βιβλια ποτε δεν ειχα καλες σχεσεις..με καποιες εξαιρεσεις.
οταν ειμουν 17 διαβασα ενα βιβλιο του εριχ φρομ..να εχεις η να εισαι ηταν ο τιτλος του και καποιες φορες ειχα διαβαση κατι αδτυνομικα αινιγματα γριφους τυπου βρες το δολοφονο..
Ημουν hardcore αναγνώστης ήδη από την εφηβεία μου..Από Νίτσε και Σοπενάουερ μέχρι Πεσσόα.
Αργότερα ασχολήθηκα με γαλλικό μεταμοντερνισμό και τελευταία με επιστημονικού περιεχομένου βιβλία κυρίως στον τομέα της ψυχιατρικής και της νευροβιολογίας.
Αδυνατώ για κάποιον λόγο να διαβάσω μυθοπλασία.
Το μόνο μυθιστόρημα που μου κράτησε το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος ήταν Ο Ξένος του Καμύ.
Φοβάμαι πως το ότι έχω χάσει το ενδιαφέρον μου στην λογοτεχνία(και στις τέχνες γενικότερα),είναι απόρροια του ότι έχω χάσει το ενδιαφέρον μου για την ζωή και τους ανθρώπους γενικά.
Έχεις πλάκα...Φαντάζομαι θα είσαι μικρή..20-22?
Εγώ πλέον στα 33, δεν έχω καύσιμα για ''νέα ξεκινήματα''...γιατί πολύ απλά δεν έχω κανένα κίνητρο έξω από εμένα που θα νοηματοδοτήσει την ζωή μου...έιτε αυτό είναι ένας άνθρωπος έιτε είναι ένα μοντέλο και αφήγημα ζωής.
Όταν ήμουν μικρότερος, δεν χρειαζόμουν κανένα κίνητρο πέρα από τον εαυτό μου...ένιωθα αυτάρκεια.
Τώρα πλέον ο εαυτός μου δεν μου είναι αρκετός για να με κάνει να πεισμώσω για κάτι...δυστυχώς(και πάλι).
Εγώ από την άλλη δεν έχω διαβάσει ποτέ μου. Μια φορά μόνο ως τιμωρία το είχα νοιωσει τότε και εξαναγκασμο από τη μάνα μου. Την καλύβα του μπάρμπα Θωμά. Είχα συγκινηθει κιόλας αν και παιδάκι τότε. Έκτοτε ποτέ ξανά και όσο ζω ακόμη δεν πιστεύω να διαβάσω ποτέ ξανά.
Λόλα να ένα μήλο!! Μετά έγινα πρύτανης!![emoji23]
Εστάλη από Redmi 4X στο E-Psychology.gr Mobile App
Το αγαπημένο μου βιβλίο είναι το "Φωτογραφία σε σέπια" της Isabel Allende που είναι το τελευταίο μέρος τριλογίας με πρώτα "Το σπίτι των πνευμάτων" (έχει γίνει και ταινία) και το "Κόρη της μοίρας"...
Αυτό είναι το trailer της ταινίας:
https://www.youtube.com/watch?v=uTJ3pUXoCcY
Όμως τα τελευταία χρόνια δυσκολεύομαι να χαλαρώσω και να διαβάσω, νιώθω μια υπερένταση που δεν μ' αφήνει να συγκεντρωθώ... Παλιότερα που ήμουν καλύτερα διάβαζα πολύ...
Eνταξει τώρα, βαρύς ο Ντοστογιέφσκι, τότε να μην ακούμε ειδήσεις,