Originally Posted by
Anna137
Παιδιά καλημέρα! θα ήθελα να σας κάνω μια ερώτηση.
Εχει δει κανείς με αντικαταθλιπτικά βελτίωση στο άγχος? Εγώ παίρνω εδώ και 4 μηνες το εσκιταλοπραμ. Αυτό μου δίνει μια ενέργεια. Αρα καταλαβαίνω οτι αν είχα κατάθλιψη θα με βοηθούσε γιατι όλη μερα δε μπορώ να καθίσω και ολο κάτι θέλω να κάνω. Αλλά δεν εχω κατάθλιψη.
Βασικά αυτό που έχω εδώ και τρία χρόνια είναι μια ψυχαναγκαστική σκέψη που μου δημιουργεί υπερένταση. Αλλωτε περισσότερο, άλλωτε λιγότερο. Για να πω την αλήθεια, είμαι λίγο καλύτερα πια με αυτή τη σκέψη, αλλα οχι ότι δεν αγχώνομαι. Τώρα μου την άλλαξε την αγωγή ο γιατρός. Παίρνω μισο αζαπίν (ρεμερον) κάθε βραδυ δηλαδη 15mg και 10mg το πρωί escitalopram. Σήμερα πάλι ήρθα αντιμέτωπη με αυτή τη σκέψη γύρω στις 11.00. Τωρα είμαι κάπως τσιτωμένη...δεν έχω καταλάβει πραγματικά που με έχει βοηθήσει το escitalopram, αν με έχει βοηθήσει κιολας. Είναι κάποιος απο εσάς που πράγματι με εσκιταλοπράμ ή ζολόφτ ή σιπραλέξ ή σεροπράμ ή ότι άλλο, εχει δει ανακούφιση απο άγχος?? Η θα πρέπει μια ζωή να έχουμε το λιγο ζάναξ στην τσάντα μας και να το παίρνουμε στα δύσκολα? Και αν πρέπει να γίνεται αυτό γιατι να παίρνουμε και αντικαταθλιπτικό? (Αν δεν έχουμε κατάθλιψη). Σας ευχαριστώ!