Θα κάνατε γαστρική πτύχωση ή κάποια άλλη επέμβαση παχυσαρκίας ?????
Θα κάνατε γαστρική πτύχωση ή κάποια άλλη επέμβαση παχυσαρκίας ?????
Αν είχα δοκιμάσει άλλες εναλλακτικες (διατροφες, δίαιτες, γυμναστήριο κτλ) και δεν έβλεπα καμία αλλαγή ναι θα έκανα και πρώτα από όλα για λόγους υγείας και όχι της εμφάνισης..
ελφινι , ασε τις εξυπναδες και πες μας ποσα κιλα εισαι και με τι υψος και θα σου πουμε εαν θα καναμε στην θεση σου!!
Καλά εδώ μιλάμε για παχυσαρκία όχι να έχει 10-20 κιλά πάνω από το κανονικό βάρος.
Αν αντιμετωπιζα σοβαρό πρόβλημα ναι θα το έκανα. Εξάλλου πόσο πιο επικίνδυνα μπορεί να είναι όταν κάθε μέρα σαν παχυσαρκη θα ζω πάλι επικίνδυνα κινδυνευοντας είτε από ανακοπή είτε από άλλα χίλια δυο.. Για πες όμως σε αυτό που ρώτησε ο Νίκος.
Και τι δεν δοκίμασα. Κάθε μέρα σε δίαιτα είμαι.....:(
Η δίαιτα δεν κάνει τίποτα πέρα απ το να σου στερει φαΐ να πεθαινεις της πεινας και μόλις τη σταματήσεις να ξαναπαρεις ότι είχες χάσει και τα διπλά μη σου πω.. Έχεις κάνει εξετάσεις για θυροειδη?
Σορρυ μπορεί να φανεί λίγο χαζό αλλά δεν μπορώ να καταλάβω απτο όνομα! Άντρας ή γυναίκα?
γυναίκα είμαι όπως και εσύ
Διάβασα και αυτό:https://www.newsbeast.gr/health/arth...is-heirourgeio
Συγνώμη εγώ δεν ήθελα να σε προσβαλλω.. Απλά δεν ήταν για εμένα κατανοητό απτο όνομα.. Χίλια συγνώμη..
Καλό μου φαίνεται αλλά τι να σου πω τώρα, δεν ξέρω.. Έχεις κοιτάξει για πολυκυστικες? Υπάρχουν πολλοί λόγοι παχυσαρκίας, θέλεις να το ψάξουμε καλύτερα ώστε να τα εξαντλησεις όλα και στο τέλος να βρεις μία μέθοδο να σου ταιριάζει? Εγώ πολύ ευχαρίστως να σε βοηθήσω αλλά και πάλι δε θεωρησε παχυσαρκη γιαυτό καλύτερα ας δούμε κάτι διαφορετικό από ότι έχεις δοκιμάσει..
Είμαι παχύσαρκη σύμφωνα με τον δείχτη μάζας σώματος . Γιατί αν δεις δμσ= βαρος : (ύψος χ ύψος)= 86: 2,56=33,60
Αυτός ο δείκτης μάζας αντιστοιχεί σε παχύσαρκα άτομα.
Δεν έχω πολυκιστικές ωοθήκες!!!
Κοίταξε αν είσαι αποφασισμένη για οποιαδήποτε είδος χειρουργείου και θεωρείς πως τα έχεις εξαντλησει όλα και δε θέλεις να δοκιμάσεις τίποτα άλλο τότε ευχαρίστως να σε στηρίξω όσο μπορώ και να σε βοηθήσω να το πάρεις απόφαση και να το κάνεις δίχως φόβο. Να δούμε αν υπάρχουν άλλοι τρόποι πέραν του χειρουργικου ή ότι άλλο θέλεις..
Βρε συ δελφίνι, συνήθως αυτές οι επεμβάσεις είναι για Παχυσαρκία 2ου βαθμού και πάνω! Αν έχεις κάποια συνοσηρότητα που να επιβάλει να χάσεις άμεσα τα κιλά αυτά, τι να σου πω, αλλά μου κάνει εντύπωση αυτό που σου λέει ο γιατρός. Πάρε γνώμη κι από άλλους. Έχεις δοκιμάσει διατροφή; Όχι δίαιτα, διατροφή. Κι αν ναι, έχασες τα κιλά και τα ξαναπήρες ή δεν έχανες καθόλου;
Δελφινι παρε πρωτεινεσ παλια υπηρχαν υποκαταστατα γευματοσ δηλαδη επινεσ ενα ποτηρι χυμο με σκονη ολεσ τισ βιταμινεσ που χρειαζοσουν αντι για γευμα
Yποψη τα υποκατάστατα γεύματος τα έφτιαξαν οι ίδιοι που σε 'παρακολουθουν'
Έχω δοκιμάσει τα πάντα από δίαιτες και τα λοιπά. Δεν αντέχω θέλω να είμαι αδύνατη!! Σκέφτηκα την επέμβαση αλλά φοβάμαι γιατί κάποιοι μου είπανε ότι είναι επικίνδυνη.
https://obese.gr/
Τους γνωρίζετε αυτούς? Ρωτώ αυτούς που κάνανε την εγχείρηση
Παιδιά τα φώτα σας!!!!!
Αν ημουν ανω των 150 κιλων , θακανα , κανω διαιτα ομως , αντι για 85 ιδανικα κιλα , ειμαι 103 , ε , μπορω να χανω ανετα 3 κιλα / μηνα , μπορει και 4 , ....... δεν ειναι πλυ δυσκολο, ............το 2000 ειχα παρει 15 κιλα απο το ρεμερον , σε 4 μηνες ταχασα ....... τοτε δεν ηξερα πολλα απο διαιτες και πηγα σε διατροφολογο .....τωρα ξερω και μονος μου να τα χανω....
Δελφίνι ο ΔΜΣ μου είναι περίπου όσο ο δικός σου, ύψος 1.82 βάρος 107 κιλά αυτή τη στιγμή. Τόσο επιπλέον βάρος δεν είναι ότι καλύτερο, αλλά δεν με επηρεάζει σε κάτι. Πριν κάποια χρόνια έκανα διατροφή για πρώτη και τελευταία φορά στην ζωή μου και είχα φτάσει περίπου στα 95 μέσα σε 2μιση μήνες. Μετά τα ξαναπήρα διότι απλούστατα σταμάτησα την διατροφή και έτρωγα ΄ότι να ΄ναι πάλι. Αν η καθημερινότητά μου μου το επέτρεπε και ήμουν σε καλή διάθεση, πιστεύω ότι με διατροφή πάλι θα έχανα αρκετά κιλά. Απλά δεν είναι κάτι που με αποσχολεί ιδιαίτερα αυτή την στιγμή.
Εγώ αν πρέπει να γίνει μια επέμβαση θεωρώ να την κάνεις, τέτοια κολλήματα δεν έχω. Απλά όντως να πρέπει, όχι να το δεις σαν εύκολη λύση εκεί που υπάρχει εναλλακτική με τα ίδια ή καλύτερα αποτελέσματα. Ακούνε οι άλλοι για επέμβαση και κάνουν σαν χαζοί, πριν κάποια χρόνια χρειάστηκε να κάνω εγχείρηση στην σπονδυλική στήλη και πολλοί μου λέγανε βλακείες, ακόμα και κάποιοι γιατροί. Κάνε κολύμβηση, φυσιοθεραπείες, ξεκουράσου, θα σου περάσει. Και κάθε λίγο και λιγάκι δηλαδή μόλις κουραστώ λίγο ή σηκώσω λίγο βάρος να έχω πρόβλημα με την μέση και να μουδιάζει το πόδι μου από τα 30; Μλακίες. Άλλοι με κράζανε, σπονδυλική στήλη είναι κι αν κάτι πάει στραβά και μείνεις ανάπηρη, αν δεν ξυπνήσεις, αν αν αν... Όλο το μυαλό τους στο κακό. Μπούρδες. Είχα εμπιστοσύνη στην νευροχειρούργο, ήμουν χαλαρή και ήρεμη. Έκανα 3μιση ώρες επέμβαση, έμεινα στο νοσοκομείο 5 μέρες, μετά έφαγα κάνα 3μηνο στην αποθεραπεία και στις φυσιοθεραπείες και είμαι από τότε υγιέστατη χωρίς να έχω κανένα θέμα με την μέση και το πόδι πια. Απλά πρέπει να σταθμίζεις όλα τα δεδομένα και να είσαι σίγουρη ότι η επέμβαση είναι η καλύτερη επιλογή.
Από όσο ξέρω οι επεμβατικές μέθοδοι για την παχυσαρκία δεν είναι κάτι που απλά τις κάνεις και ξεμπερδεύεις. Έχει να κάνει με το πόσο αυστηρή διατροφή θα τηρήσεις στην συνέχεια, πως θα αντιδράσει ο οργανισμός σου κτλ κτλ. Πραγματικά έχεις τηρήσει πιστά διατροφή και δεν έχεις χάσει καθόλου; Μου κάνει τρομερή εντύπωση αυτό...
Όχι Σόνια! Χάνω πώς δεν χάνω αλλά μετά τα ξαναβάζω και πότε από τότε που έβαλα 36 κιλά και πήγα στα 86 δεν ξανα έφτασα στα 50 που ήμουνα μια ζωή μέχρι τα 35 μου.
Δελφίνι, η επέμβαση αυτή είναι πολύ σοβαρή. Εγώ μόνο ξέρω από το περιβάλλον μου δύο περιπτώσεις ανθρώπων που πέθαναν μετά την επέμβαση. Ο ένας ήταν άντρας, γνωστός του πατέρα μου και η άλλη, γυναίκα, πέθανε πέρυσι τον Σεπτέμβρη. Μετά την επέμβαση δεν μπορούσε να φάει καθόλου και πέθανε από ασιτία, 53 ετών! Πρέπει να πέσεις σε πολύ καλό χειρούργο και να το ψάξεις καλά. Εξάλλου, νομίζω, οτι έχει μεγάλα ποσοστά καρκίνου του στομάχου μετά από κάποια χρόνια.
Αν σκέφτεσαι κάτι με επέμβαση, νομίζω καλύτερα να σκεφτείς τον γαστρικό δακτύλιο που είναι πολύ λιγότερο επικίνδυνο, δεν σου κόβουν το στομάχι και μπορείς να το αφαιρέσεις όποτε θες. Το έχει κάνει μια ξαδέλφη μου εδώ και 10 χρόνια (επειδή είχε και ορθοπεδικά θέματα) και έκτοτε είναι μια χαρά στο βάρος της και την υγεία της.
Νομίζω πάντως οτι τα κιλά σου δεν είναι για επέμβαση. Πώς σου το πρότεινε έτσι εύκολα ο γιατρός, απορώ... Έχεις σοβαρά προβλήματα υγείας από την παχυσαρκία (όπως π.χ. διαβήτη;) Πάρε γνώμη και από άλλους γιατρούς πριν κάνεις κάτι μη αναστρέψιμο στο σώμα σου. Οι γιατροί δεν είναι όλοι άνθρωποι εμπιστοσύνης ή με τα πλέον αγαθά κίνητρα, να ξέρεις.
Δεν ξέρω πώς βγήκε η φατσούλα στο ποστ μου, σόρρυ!
Για πες ο γνωστός του πατέρας σου από τι πέθανε? Και μένα πέθανε ένας γνωστός μας ήτανε πάρα πολλά κιλά εκείνος.
Αυτός πέθανε ακριβώς λίγο μετά την επέμβαση, δεν ξέρω για ποιό λόγο, ξέρω όμως οτι είχε και ΧΑΠ (χρόνια αναπνευστική πνευμονοπάθεια). Αυτό το γεγονός έγινε πριν πάνω από 10 χρόνια και ο άνθρωπος αυτός ήταν σίγουρα κοντά στα 200 κιλά.
Η άλλη περίπτωση, της γυναίκας αυτής που πέθανε τον Σεπτέμβρη, είχε κάνει ο χειρούργος κάποια "πατάτα" και η γυναίκα δεν μπόρεσε ποτέ της να φάει κανονικά και στο τέλος πέθανε, μέσα σε 8 μήνες από την επέμβαση.
Ξέρω όμως και περίπτωση που πήγε εξαιρετικά καλά, μια παλιά συνάδελφός μου που έκανε την επέμβαση γύρω στα 37 και πριν περίπου 7 χρόνια, επειδή μετά από ένα τροχαίο δεν μπορούσε να αναρρώσει η μέση της λόγω του σωματικού της βάρους.
Σε κάθε περίπτωση να ξέρεις οτι οι επεμβάσεις αυτές έχουν υψηλό κόστος και αν δεν συντρέχει σοβαρός λόγος υγείας ή άν το βάρος σου δεν είναι πολύ και κρίνουν οι γιατροί ελεγκτές οτι μπορείς και με δίαιτα, τότε τα ταμεία δεν καλύπτουν την επέμβαση. Η συνάδελφός μου είχε κάνει την επέμβαση, αν δεν κάνω λάθος, στο ΥΓΕΙΑ και κάλυψε τα έξοδα το ταμείο της επειδή είχε πρόβλημα με την μέση της μετά το τροχαίο. Πάντως εκείνη ήταν 120 κιλά και είχε ύψος κάτω από 1.60.
Καλησπερα!
Δελφινι,τα κιλα που θες να χασεις,κατα την γνωμη μου ,δεν ειναι πολλα.Εγω,τον τελευταιο χρονο λογω καταθλιψης εβαλα γυρω στα 30 κιλα...και σιγα σιγα τα χανω(χανω δυσκολα,ορμονικα θεματα)...Αν ψαξεις στο youtube υπαρχουν πολλα ατομα που εχουν χασει χωρις να κανουν χειρουργιο.Τωρα αν ηθελες να χασεις ας πουμε 70 κιλα,τοτε ισως.Υπαρχει ενα βιβλιο,διατροφικη νοημοσυνη λεγεται ,το οποιο εχει ενα κεφαλαιο για τα χειρουργεία παχυσαρκιας και δεν λεει και τα καλυτερα.Επισης σου βαζω και δυο links οπου μπορεις να παρεις μια γνωμη απο ατομο που το εχει κανει και απο μια κοπελα που τα εχασε με διατροφη και γυμναστικη.
Τα links :
https://www.youtube.com/watch?v=pPu0WZ-3acw&t=7s
https://www.youtube.com/watch?v=7-SsHpoDOWc
Απλα ,κατα την γνωμη μου,για 30 κιλα,δεν αξιζει το ρισκο...μην το βαζεις κατω και σιγα σιγα θα τα χασεις!!!
Ναι δελφινακι μην το κανεισ δεν ειναι πολλα τα κιλα σου
Κανε διαιτα κ γυμναστικη να εισαι υγιησ κι αστα αυτα
Μπα , γενικα δεν φοβαμαι , εχω τοσα ατυχηματα οδηγωντας υπο μεθην , που δεν καταλαβαινω τιποτα πλεον απο φοβιες , σε λογικα πλαισια παντα ..... δεν μπορω να υπολογισω ποσα αυχηματα εχω με μηχανη ( καπου 5-6 ) ,παλι μεθυσμενος ,χωρις συνεπειες , εκτος απο τα δυο μπροστινα δοντια που ταχω σπασει 3 φορες , και εκανα εμφυτευση ..... φοραγα καλοκαιρινο κρανος , που ειναι εκτεθειμενο το σαγονι ..... μαλλον ημουν αυτοκαταστροφικος .....
Γνώμη μου είναι αφού λες ότι τα χάνεις τα κιλά με διατροφή κτλ, να κάνεις προσπάθεια να τα χάσεις πάλι και μετά να κάνεις κάποια κοιλιοπλαστική ή άλλη πλαστική ώστε να φιάξεις ένα ωραίο σώμα. Μετά δεν θα αφεθείς τόσο εύκολα διότι δεν θα θες να το χαλάσεις και να πάει στράφι κι η επέμβαση.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Δεν αποφάσισα ακόμη αν θα κάνω ή όχι πάντως δεν έχω τα χρήματα που ζητάνε.
Να μην το κανεισ δελφινακι μου