Originally Posted by
Anna137
θέλω πολύ να σε βοηθήσω και επειδή είσαι μικρότερος απ την κόρη μου που είναι 18 σε νιώθω σαν παιδί μου. Οχι δεν το έχω ξεπεράσει τελείως. Αλλά εγώ έκανα τη βλακεία και δεν προσπάθησα οταν μ έπιασε να βρω ενα καλό ψυχολόγο και να πάω να με βοηθήσει. Βλεπεις ήταν και καλοκαίρι τότε πήγα διακοπές και το ξέχασα. Το χειμώνα μου ξαναήρθε...και πάει έτσι τα τελευταία 3 χρόνια. Βέβαια το δικό μου, είναι επίσης περίεργο...πχ οταν βγαίνω για καφέ ή κάθομαι χαλαρά και μιλάω με φίλους ή γνωστούς μετά απο λίγο αυθυποβάλομαι να τσιτωθώ...με πιάνει κάτι σαν υπερένταση. Οταν δουλεύω και το μυαλό ειναι απασχολημένο να πουλήσει σε πελάτες δε με πιάνει. Και βέβαια και εγώ είμαι κοινωνικό άτομο και αυτό ειναι το περίεργο. Αλλά την πρώτη φορά που μου συνέβη πριν 4 χρόνια στην πάρέα μου στο νησί ήταν τόσο έντονο το άγχος που το μυαλό μου το τσίμπησε και το κλείδωσε οπως λες και εσύ. Και απο τότε οχι συνέχεια αλλά συχνά με πιάνει αυτό το πράγμα. Μετά απο καιρό λοιπόν παρατήρησα ότι όταν το εξομολογούμαι στους φίλους μου μετά μου περνάει. Είπα και εγώ λοιπόν να το λέω και δε με ενδιαφέρει αν θα με περάσουν για τρελή ή όχι...βέβαια δε γίνεται να το λες σε όλους, αλλά οι φίλοι σου που σε ξέρουν μπορούν να το ξέρουν και ο καθένας αφου σε αγαπάει θα σε βοηθήσει με τον τρόπο του. Οπότε ναι μπορώ να πω οτι τώρα δε το φοβάμαι και ούτε με αγχώνει τόσο όσο παλιά. Βέβαια σου ξαναλέω, εγώ έκανα τη βλακεία και δεν βρήκα αμέσως ένα καλό ψυχολόγο. Αν τον έβρισκα στον πρώτο μήνα και του το έλεγα δε θα γινόταν καθόλου πρόβλημα ουτε επίμονη ιδεοληψία οπως έγινε θα με είχε βοηθήσει να το λύσω. Πρίν ένα μήνα νομίζω βρήκα ένα ψυχολόγο που πιστεύω θα με βοηθήσει. Πάντως με τον καιρό που πέρασε, και χωρίς ψυχολόγο σιγά σιγά χαλάρωσε αυτή η σκέψη μέσα μου, δηλαδή ολο και λιγότερο εχω πονοκέφαλο πια, οταν μου συμβαίνει αυτό το γεγονός που μ αναγκάζει να αγχωθώ χωρίς λόγο. Εσύ όμως επειδή είσαι μικρό παιδί και στα καλύτερα σου χρόνια, τα πιο ανέμελα και νεανικά, βρες τρόπο να μιλήσεις σε κάποιον ΤΩΡΑ...μη το αφήσεις. Πριν σου συμβεί αυτή η ιδέα, τι χαρακτήρας ήσουν? Γενικά αισιόδοξος ή αγχώδης? Μήπως είναι και κάτι άλλο που σε απασχολεί παράλληλα? Γιατί να ξέρεις , το μυαλό καμιά φορά μας τα κάνει αυτά για να μην πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα πραγματικά μας προβλήματα...για σκέψου το!