Κουραστικά και ψυχικά και σωματικά νιώθω αδύναμος να το Πολέμησω.προσπαθω να το ξεχάσω και να περάσω καλα αλλα μετα απο 2-3 μέρες με ξαναχτυπάει αυτο το άγχος δεν θελω να περάσω ολο μου το καλοκαίρι ετσι ρε παιδιά
Printable View
Κουραστικά και ψυχικά και σωματικά νιώθω αδύναμος να το Πολέμησω.προσπαθω να το ξεχάσω και να περάσω καλα αλλα μετα απο 2-3 μέρες με ξαναχτυπάει αυτο το άγχος δεν θελω να περάσω ολο μου το καλοκαίρι ετσι ρε παιδιά
Adelfe se niotho ena xrono exi pou to palevo mexri pou prin 2 mines mou etixe kati asimanto alla me anxose toso ma toso poli pou eipa ftani kai piga se eidiko kai simera egine i diagnosi genikevmeni anxodei diataraxi kai psixanakazmi
Και συ θα το περάσεις φίλε πάλι έτσι και γω και όλοι μας. Είναι αυτό που λέμε κατουρησαμε στο πηγάδι.. Κάπως έτσι Τέσπα είναι μια παροιμία.. Μια ζωή κάποιοι θα παίρνουμε τα αρχίδια μας και μια ζωή κάποιοι θα τους έρχονται όπως τα θέλουν. Οι δεύτεροι είναι αυτοί που συνήθως είναι αρχίδια, μουνοπανα, *******ς γιοι και αλήτες, αλλά πάντα όλα τους πάνε καλά γιατί έτσι είναι ο καλός Θεός..
Ακριβώς. Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί όλοι αυτοί επιβραβεύονται. Και τους επιβραβεύουν και οι ίδιοι οι άνθρωποι στους οποίους φέρονται άσχημα.
Kala nomizo ksefigame ligo apo to thema tou paidiou
Μα στην τελική ξέρω πως δεν εχω και κατι πολυ σοβαρό αλλα δεν μπορώ να το βγάλω απο το μυαλό μου
Exo akrivos to idio provlima parolo pou mou lene i giatroi pos eime ok egw pistevo den eime
Τι εννοείς το ίδιο τι ακριβώς εχεις; Εγω φοβάμαι μην κανω εμετό επειδή αγχώθηκα πολυ καποια στιγμή για αυτο Εϊπίδη μου ήρθε να κανω μπροστά σε πολυ κόσμο.δεν εχω κάποιο αλλο θέμα αυτο με ταλαιπωρεί
Nai kai egw exo auto to thema alla oxi me ton emeto me allo thema i aitia en diaforetiki to provlima eine to idio
Ο ειδικός τι σου είπε;
Oti exo genikeuvmeni anxodi diataraxi kai emones
Εννοώ για να θεραπεύτεις απο αυτο τι θα κανεις ;
mou eipe pos xriazome gnosiaki therapeia den xriazete xapia
Κάθε μέρα έχεις άγχος ;
sxedon nai alles meres pio polli alles pio liges?
Εγω δεν ξέρω τι ακριβώς εχω ίσως να ειναι μονο μια φοβία που θα ξεπεράσω
mporei kai na eine kati aplo
Μακάρι να ειναι
γεια σας παιδια ειχα και εγω τα ιδια προβληματα με εσας αλλα επειδη ειστε καινουργιοι στο προβλημα δεν μπορειτε τωρα να δειτε την ουσια τους.........οτι ειναι ενα απλο ξεσπασμα του οργανισμου σε κατι που σας ειχε αγχωσει..........
δλδ τα συμπτωματα σας τα βγαζει ο οργανισμος επειδη κατι αλλο κρυβεται απο πισω......
ετσι τα παθαινα και εγω επειδη με ειχαν ζορισει διαφορες καταστασεις ομως μετα απο 7 χρονια με αυτο το οποιο επαιρνε διαφορες μορφες καθε φορα (κρισεις πανικου, αρρωστοφοβια, αποπροσωποιηση, εμμονες σκεψεις κλπ) καταλαβα ενα πραγμα......Ο ΦΟΒΟΣ ΤΑ ΘΡΕΦΕΙ.......
αν σταματησετε να τα φοβαστε τοτε θα χασουν τη δυναμη τους απο πανω σας...........
οι σκεψεις αυτες ειναι ψευδεις.........διοτι ειχατε και ειχα την ατυχια μετα απο ενα συμβαν ο οργανισμος να ξεσπασει με ψευδεις σκεψεις.......και στην γνωσιακη θεραπεια το ιδιο θα σας πουν οτι ειναι ψεματα........
ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ>.........ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ......το μυαλο μου ομως δεν ειναι με την εννοια οτι το αφησα να με κουμανταρει με ηλιθιες σκεψεις και φοβους.......
ο μεγαλυτερος φοβος που εχουμε ολοι ειναι το ΜΕΛΛΟΝ.....αν δλδ θα μας ξαναπιασει, αν θα το εχουμε για παντα κλπ.......το μελλον ειναι ομως κατι ανυπαρκτο ακομη........αρα παλευουμε με εναν φοβο ανυπαρκτο...........μεχρι που ειπα και εγω γιατι να φοβαμαι κατι που δεν εχει ερθει???
και ετσι ξεκινησα να αλλαζω τροπο σκεψης και σκεφτομουνα οταν με ξαναεπιανε οτι ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΙΝΑΙ........ΞΕΡΩ ΤΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ (οταν φοβαμαιν θα ερχεται οταν το αγνοω θα φευγει) αρα το πηρα μια αποφαση..........Η ΘΑ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ Η ΘΑ ΖΩ ΤΟ ΤΩΡΑ
ετσι καθε φορα πουν μου ερχοταν κατι παρομοιο ή ιδιο με εσας ελεγα οτι ειμαι στο ΤΩΡΑ μου και ειμαι καλα......ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ
ετσι σιγα σιγα ολα αυτα εξασθενισαν.....εχασαν τη δυναμη που τους εδωσα εγω....γιατι νομιζα οτι εγω ειμαι αυτα......αλλα εγω ειμαι κατι ανωτερο απο αυτα......και ετσι εχω θεραπευτει σχεδον πληρως και ηρθα εδω για να βοηθησω και εσας.........
επισης η επαφη με το ΘΕΟ, τον Κυριο μας Ιησου Χριστο με βοηθησε παααρα πολυ, χωρις θεο παιδια μονο με δικες μας δυναμεις δεν τα καταφερνουμε να ξερετε......
οτι απορια εχετε πειτε μου
Αυτοσ ειναι ο μηχανισμοσ δεσποινισ δεν ηταν θεοσ απλα οταν ειχε προβλημα πηγε στρατο δυναμωσε και σε βοηθαει να σκεφτεισ γτ το εκανε πρωτοσ δατσ ολ
Για να καταλαβεισ εγω πηγα στρατο με ψυχολογικα καπωσ επρεπε να το βγαλω και αναγκαστικα το ξεπερασα ειχα βεβαια κ δεκαπεντε χρονια γυμναστικη στην πλατη
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ......αλλα το συσσωρευμενο αγχος-αδρεναλινη η οποια βγαινει μεσω σωματικων αισθησεων και σκεψεων.....τωρα λες φταινε οι σκεψεις.. ομως δεν ειναι ετσι.......το μυαλο-υποσυνειδητο ηταν καθαρο οταν γεννηθηκες, χωρις λαθος καταγραφες, μετα κατι στην πορεια χαλασε, απο τραυματικες εμπειριες.....το υποσυνειδητο ειναι μια κασετα που συνεχως γραφει........δεν ξερει τι γραφει απλα γραφει......
το προβλημα αν το δεις σαν απλος παρατηρητης ειναι καποιες σκεψεις που σε ενοχλουν, οι οποιες ομως σε δελεαζουν να αντιδρασεις........οι σκεψεις ομως αυτες δεν ειναι τιποτα για τον παρατηρητη απεξω....για σενα ειναι γιατι πολυ απλα τους δινεις σημασια...δλδ αν τις ειχε ενας αλλος χωρις τοσο στρες δεν θα τον ενοιαζε .....εσυ με το να του δινεις σημασια εχεις ενεργοποιησει το μηχανισμο του ΦΑΥΛΟΥ ΚΥΚΛΟΥ.....και ο φαυλος κυκλος ενεργοποιειται με το ΦΟΒΟ
εμεις ομως οι ανθρωποι ΔΕΝ ειμαστε το μυαλο, ειμαστε κατι ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ......εχουμε απεριοριστο δυναμικο μεσα μας το οποιο καταπνιγεται καθημερινα με καθε τροπο απο την κοινωνια και το περιβαλλον μας....βαλε το καλα στο μυαλο σου, δωσε του εντολη, ΕΙΣΑΙ ΗΔΗ ΚΑΛΑ ......απλα δεν το ξερεις.......γιατι δεν το ξερεις? γιατι νομιζεις οτι αυτες οι αισθησεις ειναι η ζωη σου......το Ειναι σου ομως δεν ειναι οι αισθησεις οι οποιοες δημιουργουνται απο τις εντολες του μυαλου, ενος μυαλου με κακες καταγραφες.......το μυαλο ειναι απλα ενα ΟΡΓΑΝΟ δικο σου του οποιου του εχεις δωσει πολυ εξουσια....και το ξερεις οτι σφαλει γιατι οι σκεψεις αυτες αν σε αντιπροσωπευαν δεν θα σε ενοχλουσαν.....το μυαλο στο διαμορφωνει καθαρα η κοινωνια και το περιβαλλον......Εσυ ομως εισαι παντα ιδιος, εχεις και ενα πνευματικο κομματι μεσα σου το οποιο μενει ανεπηρέαστο.....
αν ειχες μεγαλωσει σε αλλο περιβαλλον θα ειχες αλλες καταγραφες και συνεπως αλλο μυαλο οποτε θια ησουν ενας τελειως διαφορετικος ανθρωπος......αλλα Εσυ το Ειναι σου μενει ΙΔΙΟ
ο αληθινος μας εαυτος ειναι η οντοτητα μεσα μας χωρις αυτες τις σκεψεις.......αυτες οι σκεψεις υπαρχουν μονο στο μυαλο μας.....ομως εμεις οπως ξαναειπα ειμαστε κατι ξεχωρο.....αλλα μυαλο αλλο εγω..........η κοινωνια μας εχει μαθει οτι ειμαστε το μυαλο......γιαυτο του εχουμε δωσει τοση αξια.......
εχω διαβασει πολλα βιβλια μεχρι να το χωνεψω ολο αυτο...και αυτη ηταν η βαση της θεραπειας μου.....δλδ σιγα σιγα προσπαθουσα να αποταυτιζομαι απο αυτα που μου λεει το μυαλο μου.....(εκτος βεβαια τα καλα, τα οποια ειναι απο την καρδια μου, τον αληθινο εαυτο μου και οχι απο το μυαλο οπως νομιζουμε), και ΣΤΡΕΦΟΜΟΥΝ ΜΕΣΑ ΜΟΥ......οποτε με ενοχλουσε κατι ελεγα ειναι ΨΕΜΑΤΑ, δεν ειναι δικο μου αυτο.......ετσι σιγα σιγα και με πολλη προσευχη εσπασα το φαυλο κυκλο μεσα μου.......
εχω δημοσιευσει διαφορα ποστ με αυτα που λεω τωρα, προτεινω και αρθρα αλλα και πολυ καλα βιβλια
αν εχεις καποια απορια πες μου.........
Σ'ευχαριστω παρα πολυ!!!
Εγω εχω στρες παρα πολυ και αρρωστοφοβια....καθε μερα και κατι αλλο....και καταθλιψη μαζι σε βαθμο να επηρεαζομαι καθημερινα,να μη μπορω να λειτουργω...
η αρρωστοφοβια και ολα που την περιλαμβανουν δεν ειναι το προβλημα-αιτια, αυτα που παθαινεις ειναι το αποτελεσμα...η αιτια ειναι κατι που σε συνταραξε πολυ στη ζωη σου.....αν δεν σε ειχε συνταραξει δεν θα ειχες τιποτα τωρα.....γιαυτο δεν εισαι εσυ αυτα καταλαβες?
αν θελεις να μιλησεις μαζι μου μπορεις να μου στειλεις στο εμαιλ μου [email protected]
Σου εστειλα...Ευχαριστω πολυ!!!
αρρωστοφοβια ειναι η φοβια για οποιαδηποτε ασθενεια χωρις να την εχουμε την ασθενεια.
το μυαλο ειναι τοσο περιπλοκο που βγαζει συμπτωματα ασθενειων χωρις να υπαρχουν οι ασθενειες......ειναι σαν το φαινομενο πλασιμπο......θυμαμαι χαρακτηριστικα σε εναν που τον ειχαν καταδικασει σε θανατο του ειπαν οτι θα του κανουν ηλεκτρισμο και μετα θα του κοψουν τις φλεβες ομως μια ομαδα ερευνητων ηθελε να τον χρησιμοποιησει σαν πειραμα οποτε συνεργαστηκαν με αυτους που θα τον θανατωναν να μην τον θανατωσουν κανονικα αλλα να επεμβει η ερευνητικη ομαδα κανοντας ενα πολυ σπουδαιο πειραμα που εχει να κανει με τη δυναμη του μυαλου......
τον εδεσαν λοιπον, του εβαλαν αντι για ηλεκτρισμο μια συσκευη που παραγει τον ηχο και τον καπνο αλλα οχι τον κανονικο ηλεκτρισμο και επειτα καναν οτι του εκοβαν με μαχαιρι τις φλεβες ενω δεν τις εκοψαν, και επισης εβαλαν ενα ειδικο υγρο να τρεχει το οποιο ο μελλοθανατος θα νομιζε οτι ειναι αιμα, λογω της αισθησης στο σωμα του......μετα το τελος της ψευτικης διαδικασιας ο ανθρωπος πεθανε χωρις να του κανουν τπτ.....γτ πολυ απλα το μυαλο ειχε δωσει εντολες στον οργανισμο
Καταρχήν εγώ που ακούω την ιστορία σου σε θεωρώ πάρα πολύ γενναία και μπράβο σου. Δεν είναι λίγο αυτό που πέρασες!
Το θέμα όμως είναι να θεωρείς εσύ γενναίο τον εαυτό σου και να τον αγαπάς.
Καταλαβαίνεις οτι η σκέψη σου δε βασίζεται τώρα σε ένα πραγματικό γεγονός αλλά σε ένα υποθετικό-φανταστικό κ γι αυτό πολύ σωστά το λες φοβία...
Δεν είναι καθόλου κακό να κάνεις προληπτικές εξετάσεις και γυναικολογικές κάθε χρόνο. Οταν παίρνεις όμως τα αποτελέσματα,να χαίρεσαι και να ευγνωμονείς το Θεό που σου χαρίζει Υγεία.
Η Μαρούλη εχει πολύ ωραία posts για την ψευδαίσθηση των σκέψεων και το φόβου. Οι κρίσεις πανικού είναι ψευδαίσθηση. Πρέπει να διαβάσεις και εσύ η ίδια όμως για να σου γίνουν βίωμα κάποια πράγματα. Παρακολούθησε ένα βιντεάκι στο ytube...Η χημεία της αγάπης, του Ρομπερτ Νατζέμυ, για να δεις πως οι αρνητικές σκέψεις κ ο φόβος μας γίνονται σα ναρκωτικό σιγά σιγά και δεν το καταλαβαίνουμε...και τι πρέπει να κανουμε για να νιώθουμε ευτυχία μέσα μας.
Ταυτόχρονα σ αυτή τη φάση, θέλει πολλη κοινωνικοποίηση, γυμναστική, καλή διατροφή, όχι πολλές καταχρήσεις (ωστε να διατηρήσεις την καλή υγεία), διαφραγματικές αναπνοές για να διαχειρίζεσαι το άγχος και να μη γίνεται κρίσεις πανικού, καλό υπνο και hobbies για να μη σκέφτεται πολύ το μυαλο...Καλή επιτυχία και να μας πεις σε λιγο καιρό τα καλά νέα σου!
https://www.youtube.com/watch?v=iywqpda7d8k
Πόσο μικροί είμαστε εμείς και οι σκέψεις μας, μπροστά στο μεγαλείο της φύσης!! Ωραίο βίντεο για διαλογισμό!
Εξετασεις κανω συνεχεια Δοξα τον Θεο προς το παρον ειμαι μια χαρα.Τα υπολοιπα δε μπορω να ελεγξω τον καθημερινο πανικο....
εμενα επειδη μουχει μεινει λιγη αρρωστοφοβια γτ ανθρωποιν ειμαστε βρε παιδια, παιρνω αντιοξειδωτικα οπως κουρκουμα και τζιντζερ και καθημερινα ω3........και φυσικα σωστη διατροφη και γυμναστικη.....ολα απο χαμηλο ανοσοποιητικο ξεκινουν
Εγω εχω αρωστοφοβια και φόβο να κανω εξετάσεις. Περναω δύσκολα πολύ..
Γιατί να έχεις καθημερινό πανικό? Τι ακριβώς φοβάσαι? Οτι τι θα σου συμβεί, αφού ειναι μια χαρά η Υγεία σου τώρα?
Προφανώς αυτό που έχεις είναι διαταραχή πανικού και αν είδες το video που σου είπα έχει επιφέρει μια αρνητική αλλάγη στη βιοχημεία του εγκεφάλου σου. Και παίρνεις λάθος μηνύματα. Αυτά τα είχαμε όλοι σε μικρό ή σε μεγάλο βαθμό και γι αυτό βρισκόμαστε εδώ και γράφουμε.
Τα καλά νέα όμως είναι ότι όλα αυτά διορθώνονται, και όχι απαραίτητα με φάρμακα, αν και θα ήταν καλό σ αυτή τη φάση, να έβρισκες έστω ένα φυτικό σκεύασμα κατά του άγχους να ηρεμίσεις λίγο τις ορμόνες σου. Και βέβαια ο άνθρωπος γίνεται πολύ πιο δυνατός απο πριν.
Αλλά όλο αυτό θέλει δουλειά...δε γίνεται απ τη μια μέρα στην άλλη. Το μυαλό είναι ένας μυς και θέλει εκπαίδευση. Εσύ είσαι ο αρχηγός του μυαλού σου και όχι το αντίθετο. Αυτό το μαθαίνεις με τον καιρό. Με την επίγνωση. Οπως λοιπόν, ένας παχουλός άνθρωπος κάνει διατροφή και γυμναστική για αρκετό καιρό να φτιάξει το σώμα κ την υγεία του, έτσι πρέπει να κάνεις κ εσύ με το μυαλό και τις λανθασμένες εγγραφές του. Θα το επαναπρογραμματίσεις...σιγ� � σιγά με αγάπη και με Πίστη.
Σιγά σιγά πρέπει να μας γίνει συνείδηση ότι δε πρέπει να βάζουμε τίτλους στον ευατό μας, γιατί τον σαμποτάρουμε απ το να αισθανθεί καλά.
Είμαι αγχώδης, είμαι καταθλιπτική, είμαι αρρωστοφοβική και πάει λέγοντας. Τίποτα απο όλα αυτά δεν είμαι.
Στην πραγματικότητα είμαι μια θεική οντότητα που ήρθε στη γη να ζήσει ευτυχισμένη. Και να κάνει και άλλους ευτυχισμένους. Ολα αυτά τα εμπόδια που ήρθαν στη ζωή μου... μάλλον εγώ σύμφωνα με τους προγραμματισμούς μου τα ερμηνευσα έτσι, σε άλλους μπορεί να φαινόντουσαν προκλήσεις....όλα αυτά προφανώς ήταν μαθήματα, τουλάχιστον τώρα έτσι επιλέγω να τα βλέπω, και θα συντελέσουν στο να γίνω ένας καλύτερος άνθρωπος. Και να βγώ απο το σκοτεινό Εγώ μου στην πορεία... να στραφώ στο Εμείς και πως μέσα απο την λιγη καθημερινή προσφορά μου, μπορώ να εξελιχθω θετικά και πνευματικά.
Εχω την Υγεία που (πολύ σημαντικό και καθόλου δεδομένο στην εποχή μας) και δοξαζω το Θεό που την έχω και θα την τιμώ όσο μπορώ.
Αυτά κοριτσάκι μου για σήμερα, καλό σου βράδυ!
Και εγώ πραγματικά θα χαίρομαι ν ακούω, σιγά σιγά...τα καλά νέα σου!
Η αγωγή θα σε βοηθήσει να απαλλαγείς λίγο απο το καθημερινό άγχος, αλλά την πραγματική δουλειά θα την κάνεις εσύ με τον Εαυτό σου.
Εσύ θα εκπαιδεύσεις την Karamela να γίνει ακόμη πιο γλυκειά..χαχα...οτι θέλεις εδώ είμαι να βοηθήσω όσο μπορώ!!
Ειλικρινα σας ευχαριστω παρα πολυ!!!
Μονο που νιωθω απελπισια σε αυτη τη φαση οτι δε θα γινω ποτε καλα η οτι ειναι τοσο προχωρημενη η κατασταση μου που δεν θα γινω καλα...
Μ'εχει κυριευσει πανικος και δε μπορω να δω τα πραγματα καθαρα...
Συγγνωμη εαν σας κουραζω αλλα μονο εδω νιωθω οτι με καταλαβαινουν...
μια χαρα εισαι καλη μου ειπαμε πιστη στο Θεο και επαφη με τον αληθινο μας εαυτο
αυτες οι σκεψεις δεν καταλαβαινεις οτι ερχονται απο λαθος εντολες του μυαλου επειδη εχει τραυματιστει με διαφορα γεγονοτα? αφου δεν τις ειχες πριν........