Quote:
Originally posted by Thessalo
Επιτέλους βρήκα λίγο χρόνο να σου γράψω.
Λοιπόν φιλαράκο τόσο καιρό μιλάμε στο φόρουμ εδώ και μου είσαι όχι απλά συμπαθείς αλλά σε θεωρώ, εσένα και μερικούς άλλου, ως αρχιτέκτονες της επιτυχίας αυτου του φόρουμ.
Η ισχύς έν τη ένωση
Πότε δεν μου έδωσες να καταλάβω ότι μπορεί κάτι να τρέχει μαζι σου... και ενώ έχεις έναν πολύ αυξημένο δείκτη νοημοσύνης κάνεις κάτι το οποίο με προβλημάτισε τόσο έντονα... Ερχεσαι και με ρωτάς εάν μου φαίνεσαι νορμάλ;
Ανάγκη για αποδοχή απο άτομα που νιώθω πως με καταλαβαίνουν. Η ερωτηση βέβαια έχει να κάνει περισσότερο με την λογική και όχι γενικά με το νορμάλ. Ίσως να το διατύπωσα λάθος αλλά πρόθεση μου ήταν να ακούσω την γνώμη των υπόλοιπων μελών για μένα. Εσύ δεν έχεις σκεφτεί να κάνεις ποτέ σου παρόμοια ερώτηση (ίσως σε κάποια περίοδο αμφισβήτησης)?
- Καταρχάς τι σημαίνει νορμάλ και που είναι ο πήχης να είσαι νορμάλ ;
Το νορμάλ είναι πολύ σχετικό.
- Κατά δεύτερων εγώ από πεποίθηση επιλέγω να μην ενταχθω σε αυτό το καλούπι που εσύ λες \'\'νορμάλ\'\' πως έρχεσαι και με ρωτάς εάν σε θεωρώ νορμάλ ;
Δύσκολη ερώτηση. Ίσως υπάρχουν στιγμές που θέλουμε να μάθουμε τι πιστεύουν οι υπόλοιποι άνθρωποι για εμάς. Πόσο μάλον άτομα με τα οποία επικοινωνούμε σε υψηλό επίπεδο.
Νορμάλ ως προς τι … ως προς τα κριτήρια μου η ως προς τα στάνταρ του \'\'κοπαδιού\'\' ;
Δεν μιλάω για προσωπικότητες της μάζας. Μιλάω για το νορμάλ που απέχει αρκετά απο το μαρτύριο μιας ψυχωσικής συμπεριφοράς..
Άλλωστε τι και ποιος είμαι \'\'εγώ\'\' και κάθενας σαν \'\'εγώ\'\' που θα σε πει το \'\'Οκ\'\' η θα σε κρίνω εάν είσαι η δεν είσαι ...;
Είσαι και είστε μέλη ενός φόρουμ ψυχολογίας. Δεν θα έκανα παρόμοια ερώτηση σε ένα απλό φόρουμ επικοινωνίας..
- Γιατί θεωρείς την γνώμη μου πιο σημαντική από την δίκια σου γνώμη η του ψυχολόγου σου ;
Θέλω να ακούσω και την δικιά σας γνώμη έτσι απλά. Γενικά όμως οι πιο σημαντικές γνώμες έρχονται απο τα άτομα που αγαπάω και με αγαπάνε. Το ίδιο να υποθέσω θα ισχύει και για τους περισσότερους.
… και που ξέρεις ότι ο κάθε \'\'εγώ\'\' που θα σου απαντήσει εδώ εάν είναι νορμάλ η όχι ;
Αυτό δεν το ξέρω αλλά ακούω με ενδιαφέρον τα όσα λέτε..
Και ενώ τόσες φορές λεμε να απευθυνθούν στον ειδικό οταν μπαίνουν θέματα που η απάντηση τους μπορεί να έχει συνέπειες για τα άτομα που τα υποβάλουν πως μπορείς εσύ ιδικά να κάνεις αυτήν την ερώτηση; Φαντάζεσαι εγώ για να θέλω να φανώ καλός και ευχάριστος μαζι σου , να σου λέω έλα μωρέ μια χαρά είσαι και εσύ βασισμένος στα λόγια μου π.χ. να ενθαρρυνθείς και να σταματήσεις την φαρμακευτική αγωγή που σου έχει δώσει ο ψυχολόγος η ψυχίατρος ,το φαντάζεται το τι κακό θα μπορούσα να σου είχα προκαλέσει ;
Ευτυχώς δεν σκοπεύω να κόψω τα φάρμακα απο μόνος μου. Αυτό ίσως να γίνει μετά απο καιρό σε συνεργασία με τον γιατρό. Ίσως όμως και να τα παίρνω εφ\'όρου ζωής. Θα κάνω αυτό που πρέπει για να μην ξαναχάσω τα όνειρα μου.. όπως πίστευα όταν είχα αρρωστήσει
Γιατί ταλεπορείς τόσο άδικα την ψυχούλα σου , και γιατί επιτρέπεις στις φοβίες σου να σου υπαγορεύουν τέτοιου είδους σκέψεις ;
Ανασφάλεια, ανάγκη για αποδοχή, φοβία υποτίμησης ή υπερεκτίμησης εαυτού..σίγουρα πολλά παίζουν ρόλο. Την ερώτηση την υπέβαλα σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή..δεν σημαίνει οτι θα ρωτάω το ίδιο πράγμα για μια ζωή.
Εάν δεν σε θεωρούσα μια αξιόλογη προσωπικότητα χωρίς αυτό κατ ανάγκη να συνεπάγετε ότι πρέπει να είσαι και νορμάλ για τα δεδομένα μου , εσένα και πολλά άλλα παιδιά εδώ μεσα δεν θα βρισκόμουν εδώ ; Τι άραγε να θέλει ένας \'\'νορμάλ\'\' και ασχετος με το αντικειμενο όπως εγώ με μη νορμάλ άτομα ; Και εγώ για άλλους εάν μάθαιναν ότι κάθομαι και γραφώ εδώ θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι τελικά μήπως δεν είμαι και τόσο νορμάλ όσο \'\'αυτοί\'\' και όμως μαζί όλοι εδώ έχουμε καταφέρει να κάνουμε συζητήσεις υψίστου επιπέδου και να χαιρόμαστε την παρουσία ο ένας του άλλου . Έχουμε καταφέρει να επικοινωνήσουμε να ανταλλάξουμε απόψεις, έχουμε συμβάλει στην κατάρριψη του μύθους του ‘’τρελού’’ της απομόνωση και της περιθωριοποίηση των ατόμων με ψυχικές διαταραχές , Εχουμε επίσης συμβάλει στην αυτόβελτίωση και στην ποιοτική καλυτέρεψη αντιλήψεων και πιστεύω . Ε αυτή είναι η ουσία για μένα και σε αυτό το έργο εσύ φιλαράκι δεν ήσουν απλά θεατής .
Να που οφείλετε ο θυμός που ένιωθα … Πάντως σου εύχομαι να μην σταματήσεις πότε την προσπάθεια σου για αυτό βελτίωση και εμβάθυνση , και πάντα να φροντίσεις να βρεις τους κατάλληλους συνοδοιπόρους για να φτάσεις γρηγορότερα και ασφαλέστερα στις κορυφές που ονειρεύεσαι και ποθείς !
Θέλω να ευχαριστήσω και εσένα Thessalo και να ανταποδόσω τις ευχές σου. Τα όνειρα είναι τα διαμάντια της ψυχής μας.