Originally Posted by
ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ
Νοσταλγία γειά σου! Κατά την γνώμη μου, ήταν μεγάλο λάθος που δεν πήγες στο νοσοκομείο και στην αστυνομία όταν σε έσπρωξε. Η σχέση δεν σώζεται με τίποτα και θα πρέπει να το πάρεις επιτέλους απόφαση. Θα χρειαστείς λοιπόν στοιχεία για το διαζύγιο και την έκβασή του. Να απευθυνθείς οπωσδήποτε σε δικηγόρο να σε συμβουλέψει τί θα κάνεις.
Πρόσεχε γιατί είναι σχεδόν σίγουρο οτι θα ξαναγίνει βίαιος μαζί σου και μπορεί σε ένα νέο ξέσπασμα να σου αφήσει ακόμη και αναπηρία. Τί θα γίνει τότε, μου λες; Πώς θα το κρύψεις από τα παιδιά;
Αποδείξεις για την εξωσυζυγική σχέση, αν ήθελες θα μπορούσες να έχεις εύκολα, βάζοντας έναν ντετέκτιβ ή χρησιμοποιώντας έναν κοριό (π.χ. στο αυτοκίνητό του) ως πιο οικονομική λύση. Μην κάθεσαι να περιμένεις να κάνει αυτός τις επόμενες κινήσεις γιατί, δεδομένου οτι δεν το παίρνει αυτός απόφαση να χωρίσετε, η κατάσταση στο σπίτι θα γίνεται όλο και πιο ανυπόφορη και η συμπεριφορά του απέναντί σου θα χειροτερεύει.
Και για το θέμα με τα παιδιά, δεν συμφωνώ να το πάρεις επάνω σου εσύ προκειμένου να μην χαλάσεις την εικόνα του τέλειου πατέρα. Δεν είναι σωστό να τον καλύπτεις γιατί αργά ή γρήγορα θα φανούν οι πράξεις του. Δεν είναι ανάγκη να πεις στα παιδιά λεπτομέρειες, αλλά όχι και να νομίζουν οτι χωρίζεις από τον πατέρα τους επειδή είσαι στρίγκλα και ιδιόρρυθμη. Σε τί θα ωφελούσε αυτό; Θα ήταν καλύτερο να πιστέψουν οτι εσύ είσαι εκείνη που έχει εξωσυζυγικές σχέσεις; Θα έρθει η στιγμή που θα βρεθούν αντιμέτωπα με πολύ πιο δυσάρεστες εκπλήξεις για τον πατέρα τους εάν δεν ξεκινήσεις να τους λες εξηγείς κάποια πράγματα.
Αυτή είναι η γνώμη μου. Και επειδή έχω παρακολουθήσει το θέμα σου, ίσως θα έπρεπε να είχες φερθεί από την αρχή πιο δυναμικά, να τον αποκάλυπτες, να τον ξεμπρόστιαζες και να τον έβαζες να διαλέξει, μήπως και σταματούσε εν τη γενέση του αυτός ο κατήφορος.
Η διακριτικότητα στις περιπτώσεις που υπάρχει οικογένεια με παιδιά, μόνο κακό κάνει. Διότι, όταν παντρεύεσαι και κάνεις παιδιά δεν υπάρχει μόνο η σχέση. Δημιουργούνται πολλές υποχρεώσεις, οικονομικές, κοινωνικές, ζητήματα των παιδιών και το μέλλον κάθε ατόμου στην οικογένεια. Ο καθένας στην οικογένεια έχει ευθύνη απέναντι στον άλλον και οι πράξεις του, αναπόφευκτα, επηρεάζουν την ζωή και το μέλλον των άλλων. Δεν μπορεί η σύζυγος ή ο σύζυγος να κάνουν ό,τι τους γουστάρει και για λόγους διακριτικότητας να αφήνονται να οδηγούν το πλοίο στις ξέρες...
Έπρεπε να ξεκαθαρίσεις τα πράγματα από την αρχή, μήπως και συνερχόταν και μετάνιωνε. Με το να μην κάνεις τίποτα και να ελπίζεις οτι δεν είναι αυτό που υποψιάζεσαι ουσιαστικά άφησες τα πράγματα να κυλήσουν μόνα τους, να γίνουν πράγματα που αφορούν εσένα χωρίς εσένα.
Κοίταξε τώρα να συμβουλευτείς τον δικηγόρο σου και να κάνεις αυτά που θα σου πει.