Quote:
Originally posted by sabb
Θα ακούσατε ίσως για την περίπτωση που στα βαφτίσια ενός παιδιού (χριστιανόπαιδου βεβαίως βεβαίως, όχι κατά συνείδηση, γιατί δεν μπορείς να το παίξεις ινδουιστής στους 12 μήνες της ύπαρξης σου), ένας ιερέας (χριστιανότατος ο άνθρωπος και με χρυσόβουλα,christianity patented κατά τη σημερινή ορολογία της wall street), απέβαλε με κόκκινη κάρτα μια μουσουλμάνα που είχε το θράσος να παραστεί - καλεσμένη ούσα - στα βαφτίσια του παραπάνω παιδιού....Έχω δηλώσει και στο παρελθόν πως είμαι άθεος , όμως έχω παραστεί σε θρησκευτικές τελετές κάθε είδους με απέραντο σεβασμό στη πίστη των ανθρώπων, το αποκορύφωμα ήταν όταν το 1995 βρέθηκα να καπνίζω ένα είδος μαριχουάνας σε τελετή ενηλικίωσης ενός εφήβου 12 χρονών στη Ζιμπάμπουε, κι οφείλω να καταθέσω πως οι άνθρωποι της φυλής εκείνης όχι μόνο δεν σκέφτηκαν να με αποβάλουν από τη συγκεκριμένη τελετή επειδή ήμουν λευκός, άπιστος για τα γούστα τους, κι εν τέλει έξω από την κουλτούρα τους, θεώρησαν τιμή τους την παρουσία μου, γεγονός που με κάνει να αντιμετωπίζω την χριστιανικότητα των διαφόρων ιεραρχών στη χώρα μου, όχι μόνο με καχυποψία, αλλά με έντονο σκεπτικισμό...Για ποιο λόγο η παρουσία ενός αλλόθρησκου είναι προσβολή στη πίστη του καθένα , από την στιγμή που όχι μόνο δεν ασχημονεί , αλλά παρακολουθεί με ευλάβεια ? Τα σχόλια , πιστών και απίστων δικά σας...
Πολυ ενδιαφέρον αυτό που λες για την Αφρική...