Ένα ακόμα θέμα για το Risperdal
Έκανα ένα search στο google με αφορμή την περίεργη κατάσταση που νιώθω στο κεφάλι μου κατα διαστήματα, σάν να βρίσκομαι σε αρχικό στάδιο εγκεφαλικού επεισοδίου. Βέβαια όπως αναφέρει το Medlook (http://www.medlook.net/article.asp?item_id=1141) "Τα κυριότερα σημεία εγκεφαλικού επεισοδίου είναι η ξαφνική εκδήλωση αδυναμίας ή μουδιασμάτων, δυσκολίες στην άρθρωση κατά την ομιλία που παρουσιάζονται ξαφνικά, σύγχυση, αποπροσανατολισμός και δυσκολίες στην κατανόηση." Το μούδιασμα επίσης μου είναι αρκετά γνώριμο αλλά και οι εκδηλώσεις αδυναμίας, ίσως και ένα δύο ακόμα. Βέβαια για να είμαι ακριβοδίκαιος αυτά δεν συμβαίνουν συχνά και δεν περιορίζουν σε χείριστο βαθμό τα επίπεδα λειτουργίας μου. Ας πάμε παρακάτω..
Στην σελίδα ->
http://64.233.183.104/search?q=cache:lNfhxyEB1zUJ:www.risperdalsideeffec ts.com/+risperdal+side+effects&hl=el&ct=clnk& cd=1&gl=gr
Υπάρχη εκτενής αναφορά για τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου σε όσους βρίσκονται υπο φαρμακευτική θεραπεία με το Risperdal. Εκτός αυτού υπάρχει και μικρή αναφορά για τον διαβήτη ως ένα ακόμα ρίσκο χρήσης Risperdal.
Αυτό που ξέρω είναι πως δεν είχα τέτοιου είδους ενοχλήσεις προτού αρχίσω να παίρνω Risperdal, και μάλον με τον καιρό οι ενοχλήσεις έχουν γίνει πιο συχνές. Παλαιότερα είχα γράψει πως δεν με απασχολούν οι παρενέργειες τόσο πολύ. Πλέον το σκέφτομαι, καθώς παίρνω το εν λόγω χάπι εδώ και 4 χρόνια. Είναι αρκετός καιρός. Υπάρχουν αναφορές θανάτου λόγω του risperdal (και στην τηλέόραση είχα ακούσει κάτι..) και γενικά των αντιψυχωσικών και αναρρωτιέμαι πως ίσως θα έρθει η στιγμή που θα θελήσω να το κόψω και να προχωρήσω παραπέρα στην ζωή μου, όπως θα έκανε και ο κάθε άνθρωπος που θέλει να αφήσει μια παλιά σελίδα της ζωής του πίσω...να πάρει πένα και να γράψει καινούργιες πλουσιότερες σελίδες.
Θα μπορούσα επίσης να αναφερθώ στην αχόρταγη κερδοσκοπία του φαρμακευτικού συστήματος. Ένα σύστημα που μετράει νούμερα σε όλους τους τομείς...
Τέλος, θέλω να ρωτήσω εάν κάποιος απο εσάς παίρνει το risperdal για πολλά χρόνια και κατόπιν συνεχής λήψης τι παρενέργειες έχει δεί επάνω του? Έχετε νιώσει σχετικές παρενέργιες όπως αυτές που αναφέρω..? Είμαι αρκετά απαισιόδοξος ως προς τις απαντήσεις που ενδέχεται να πάρω σε αυτές μου τις ερωτήσεις...