φοβος για ασθενεια απο ψυχολογικο τραυμα
Καλησπερα, ειμαι 18 χρονων αρρεν και πρωτοετης σε πανεπιστημιο. Συγχωρεστε με για τις περιγραφες αλλα θα ηθελα να ξερετε τι συμβαινει. Στην τουαλετα το σκουπισμα μου παντα ηταν σκληρο και βαρβαρο. Ηθελα το εντερο μου να ειναι τελειως καθαρο και ποτε δεν καθαριζομουν μονο επιφανειακα αλλα εβαζα μεσα το δακτυλο μου σε αρεκτο βαθος εως 5 εκ και παραπανω ισως. Νομιζα οτι αυτο ειναι το φυσιολογικο. Το προβλημα ξεκιναει πριν 2 βδομαδες οταν και στο τελος του σκουπισματος ξυνοντας το εντερο για να το καθαρισω ειαδα στο μωρομαντηλο ροζ αιμα. Για 1 μερα δεν ανησυχησα και το θεωρησα τραυματισμο και δεν ειχα κανενα προβλημα με την ζωη μου ουτε <<συμπτωμτα>>. Την δευτερη μερα διαβασα στο ιντερνετ διαφορα και νομιζα οτι ειναι καρκινος στο εντερο γιατι μπερδεψα το αιμα λογω ξυσιματος με την αιμορραγια που ειναι συμπτωμα και φοβηθηκα πολυ και εκλεισα ραντεβου με γαστρεντερολογο . Η γαστρεντερολογος η οποια μου συμπεριφερθηκε εξαιρετικα και εχει πολλα χρονια εμπειρια δλδ την εμπιστευομαι γιατι μου την συστησε ο παιδιατρος μου που ειναι πανεπιστημιακος με δακτυλικη εξεταση ειδε πως υπαρχει αιμα λογω ενος τραυματισμου που κατα πασα πιθανοτητα ο ιδιος προκαλεσα και βρισκεται στα 3-5 εκ βαθος. Εγω ομως δεν ησυχασα. Μια βδομαδα ολοκληρη διαβαζα για καρκινους και ιστοριες καρκινοπαθων και φοβιζα τον εαυτο μου και νομιζα οτι εχω ολα τα συμπτωματα και οτι ειμαι ετοιμοθανατος και εκλαιγα συνεχως. Ειχα πονους στην κοιλια κυριως μετα το φαγητο αλλα και πριν κοιμηθω και φοβερες αυπνιες απο τον φοβο. Ειχα δυσκοιλιοτητα και πολλη βλεννα στις κενωσεις μου και σκουπιζομουν υπερβολικα για να δω αιμα . Ανησυχουσα και οταν εβλεπα και οταν δεν εβλεπα αιμα. Η ιατρος μου ειπε για να ηρεμησω να κανω ορθοσιγμοειδοσκοπηση οπου εκανα την προηγουμενη δευτερα και ειδα και ο ιδιος τον τραυματισμο και οτι το εντερο ειναι καθαρο αλλα δεν μπορω να ηρεμησω. Μου εγραψε και αγωγη για σπαστικη κολιτιδα και η δυσκοιλιοτητα η βλεννα και οι πονοι εχουν φυγει Δοξα τω Θεω αλλα εχω συνεχεια το μυαλο μου στην περιοχη του πρωκτου και απο την δευτερα νοιωθω πονο καποιες φορες και εχω τεινεσμο . Η ιατρος μου λεει οτι συμβαινει επειδη η περιοχη εκει ειναι γεματη νευρα και ειναι κατηγορηματικη πως δεν υπαρχει πιθανοτητα καρκινου και οι γονεις μου με περνανε για τρελο. Ανησυχω αφανταστα ομως, φοβαμαι για καρκινο στο εντερο η στον πρωκτο. Πριν καθε κενωση παω να λιποθυμησω γιατι φοβαμαι μηπως εχω αιμορραγια η καποιο αλλο σημαδι καρκινου. Σκεφτομαι να ζητησω 1-2 ακομα γνωμες για να ειμαι τελειως σιγουρος. Λετε 2 εξετασεις να μην μπορεσαν να εντοπισουν κατι??? Να προσθεσω πως ειμαι πολυ αγχωδης και εμμονικος χαρακτηρας συνεχως αγχωνομαι για κατι ποτε δεν εχω υπαρξει ηρεμος στην ζωη μου. ειμαι γεματος εμμονες και φοβους. Παιδια στην ηλικια μου ειναι ξεγνοιαστα και διασκεδαζουν και εγω διαβαζω ολη μερα για καρκινους και φοβαμαι. Πως μπορω να ηρεμησω???