Αρρωστοφοβία ή κάτι άλλο;
Καλησπέρα.
Είμαι 29 ετών και περίπου δύο μήνες τώρα έχω αναπτύξει έντονο άγχος για την υγεία μου. Είχα και στο παρελθόν, αλλά είχα καταφέρει να το περιορίσω. Αρχικά είχα έντονα συμπτώματα στο στομάχι, δεν μπορούσα να φάω, έκανα γαστροσκόπηση και διαγνώστηκα με γαστρίτιδα και οισοφαγίτιδα. Λαμβάνω αγωγή που ωστόσο φοβάμαι να παίρνω κανονικά γιατί φοβάμαι μήπως με επηρεάσει στην καρδιά. Πήρα πάντως τα χάπια για κάποιες μέρες και ένιωσα καλύτερα. Από το περασμένο Σάββατο άρχισα να έχω προβλήματα με την καρδιά μου. Είχα αρχικά κάτι σαν κρίση πανικού, με πολύ χαμηλούς παλμούς και παραλίγο να λιποθυμήσω. Και τις τελευταίες μέρες αισθάνομαι ταχυπαλμία, παλμούς και πόνο στην πλάτη στο ύψος της καρδιάς κυρίως μετά το φαγητό. Πλέον φοβάμαι να κοιμηθώ και να φάω κανονικά. Επειδή ο γιατρός είπε ότι έχω ΓΟΠ έχω αναγκαστεί να κόψω τα πάντα, οτιδήποτε άλλο από μια λιτή διατροφή με επηρεάζει αρνητικά.
Την άλλη βδομάδα θα πάω να κάνω holter αλλά φοβάμαι μέχρι τότε ότι κάτι μπορεί να πάθω και επίσης φοβάμαι μήπως μου βρουν κάποιο πρόβλημα και αναγκαστώ να πάρω χάπια πάλι.