Originally Posted by
Δημήτρης23
Για να φτάσεις να πικραθείς και να απογοητευτείς σημαίνει πως συναναστρεφώσουν με άτομα που δεν σε γέμιζαν, δεν σε "έδιναν" τίποτα παρά μόνο προβλήματα, παρόλα αυτά συνέχισες μαζί τους και λόγω αυτών ξεσπούσες στο φαγητό. Πως δεν έχει να κάνει με την αυτοεκτίμηση αυτό;
Αν δηλαδή έκοβες επαφές με άτομα ή έλυνες τις τοξικές καταστάσεις που σε έχουν καταβάλει τότε και θα έβλεπες τον κόσμο με άλλο μάτι και δεν θα σκεφτόσουν το φαγητό σαν μια διέξοδο, διότι κανένα πρόβλημα δεν θα σε κυνηγούσε. Αυτή είναι η σύνδεση που κάνω, λέγοντας ότι ο πυρήνας της ευτυχίας είναι η αυτοεκτίμηση.
Καταλαβαίνω πως το πρόβλημα δεν είναι η δίαιτα αλλά τα προβλήματα που σε κάνουν να ξεσπάς στο φαγητό. Και τώρα δηλαδή που προσέχεις και σκέφτεσαι συνέχεια το φαγητό είναι επειδή τα προβλήματα αυτά συνεχίζουν και σε στοιχειώνουν. Κάτσε και ανέλυσε τα ένα ένα, όχι όλα μαζί και με καθαρό μυαλό κατευθύνσου προς την λύση, δεν πιστεύω ότι υπάρχουν άλυτα προβλήματα, παρά μόνο προβλήματα που χρειάζονται πολύ χρόνο. Γιαυτό και σε λέω αν δεν νιώθεις αρκετά δυνατή να τα καταφέρεις μόνη σου να ζητήσεις βοήθεια από κάποιο πολύ δικό σου άτομο ή ένα άτομο που ξέρεις ότι θα σε βάζει στον δρόμο που θέλεις να είσαι.
Για παράδειγμα κι εγώ είχα αυτό το πρόβλημα, να τρώω όχι επειδή πεινούσα, αλλά επειδή έτσι ανάσαινα. Το τέλος ήρθε όταν είπα φωναχτά τα προβλήματα μου, τα άκουσα, τα επεξεργάστηκα, το συζήτησα και με δικά μου άτομα, κατέληξα κάπου. Και είπα ότι θα το αλλάξω.