Τύψεις και ενοχές μετά από χωρισμό. Τι να κάνω?
Καλησπέρα σε όλους και σε όλες,
Βρήκα αυτό το φόρουμ ψάχνοντας στο ίντερνετ κάτι που θα μπορούσε να απάλύνει αυτό που νιώθω τα τελευταία χρόνια.
Εν συντομία η ιστορία μου είναι η εξής:
Έκανα μια αρκετά μεγάλη σχέση με μια κοπέλα αμέσως μόλις τελειώσαμε το σχολείο, η οποία διήρκησε 9 ολόκληρα χρόνια. Στα χρόνια αυτά, μεγαλώσαμε μαζί με την κοπέλα και μεταφορικά και κυριολεκτικά. Δυστυχώς το ξεκίνημα της σλχεσης μας όσο και αν ακόμα θεωρώ ότι ήταν από τα πιο όμοργα κομμάτια της σχέσης μας, δεν εξελίχθηκε όσο ομαλά θα μπορούσε. Η κοπέλα άρχισε πολύ γρήγορα να παρουσιάζει κρισεις πανικού οι οποίες εκδηλώνονταν με αρρωστοφοβία. Συνεχώς πίστευε ότι δεν μπορούσε να αναπνέυσει, έτρεχε στους γιατρούς για κάθε είδους εξέταση ενώ μετά από λίγες μέρες ίσως και ώρες αμφισβητούσε την γνωμλατευση του γιατρού και ήθελε να επαναλάβει την εξέταση και άλλα τέτοια πράγματα. Είμασταν 18 χρονών τότε και κανείς μας δεν έιχε ξανα ακούσει για κρίσεις πανικού ή αγχώδεις διαταραχές γενικότερα.
Αφορμή για τις κρίσεις στάθηκε το γεγονός ότι δεν πέρασε με την πρώτη στις πανελλαδικές εξετάσεις ενώ και θα έπρεπε να ξανα δώσει πανελλήνιες. Στην πορεία βέβαια έιδα ότι αυτή ήταν μόνο η αφορμή καθώς η κοπέλα αυ΄τη χωρίς και η ίδια να το γνωρίζει κουβαλούσε πολλά πράγματα μέσα της από ένα σχετικά κακό οικογενιακό περιβάλλον στο οποίο μεγαλωνε.
Εκείνη την εποχή θέλησα να της σταθώ και να την βοηθήσω να ξεπεράσει ότι την προβλημάτιζε όσο τιποτα άλλο στον κόσμο. Αφιερώθηκα στην σχέση μας, στήριξα με όλες μου τις δυνάμεις ολα της τα αιτήματα όσο παράλογα και αν μου φαινόντουσαν εμένα και γενικά προσπαθο΄θσα πολύ να την κάνω να νιώσει καλύτερα.
Ετσι έγινε! Τα χρόνια πέρασαν και η σχέση προχώρησε. Οι κρίσεις πανικού εφευγάν και ερχόντουσαν όλο και πιο αραιά. Ζήσαμε πολύ ωραίες και δυνατές στιγμές μαζί και πραγματικά ενωθήκαμε σαν να είμασταν ένα.
Αυτό για περίπου 4-5 χρόνια. Από εκεί και μετά μας πήρε η κατρακύλα. Ξεκίνησαν Ομοιρική καυγάδες για διάφορα θέματα, υπήρξαν ψέμματα και απάτες από την πλευρά της, και η κατάσταση στο σπίτι της όλο και χειροτέρευε. Εγώ άλλαξα...μεταμορφώθηκα...έγι να κάτι άλλο που δεν θελω να θυμάμαι. Μιλούσα άσχημα και απότομα. Την παρακαλούσα να με αφήσει να ηρεμλησω σε κάθε καυγά αλλά αυτή προτιμούσε να με φέρει στα όρι μου ώστε να χάνω παντα το δίκιο μου για ότι και αν διαφωνούσαμε. Φτάσαμε στο σημείο να διαφωνούμε αν ειναι μέρα ή νύχτα έξω...και όταν της έλεγα οτι εφόσον δεν μπορώ να σου αποδείξω ότι ειναι μέρα και εσύ ότι είναι νύχτα ας πάρουμε την γνώμη ενός τρίτου ατόμου. Όχι για να βγω εγω απο πανω αλλα για να δούμε τι κανουμε λαθος...ποιος εχει τυφλωθεί τόσο που δεν μπορεί να δει πλέον καθαρα...Συνεχώς αρνόυταν. Δεν ήθελε να μιλάμε για τα προσωπικά μας ποτε και με κανενα. Μπορώ να γράφω για τα λάθη που έγιναν και από τις δυο πλευρές όλη μέρα αλλα δεν θελω να σας κουράσω.
Αυτο που έχει σημασία ειναι οτι εμένα μέσα μου με έτρωγε αυτο το πράγμα...το ότι ειχε χαθεί κάθε σεβασμός, ο έρωτας είχε πάει περίπατο και υπήρχε μια παθολογική αγάπη που κρατούσε αυτή τη σχέση. Φυσικά δεν μου ήταν έυκολο να πάρω μια απόφαση χωρισμού ούτε εμένα. Για αυτό μου πήρε 4 χρονια. 4 χρόνια μέσα μου προσπαθούσα να βρω τη δύναμη να το κάνω. Ήξερα ότι δεν θα είναι έυκολο για κανένα μας αλλά ειδικά για εκείνη αφού μετα από τοσα χρόνια πατούσαμε και οι δύο στα δικά μου πόδια...Η κατάσταση στο σπίτι της κοπέλας είχε χειροτερεύσει δραματικά και αυτό μας ρουφολυσε όλο μας το έιναι...δεν είχε μείνει τιποτα όρθιο πια και δεν είχα τιποτα αλλο να δωσω...είχα αδειάσει...ότι προσπάθειες και αν έκανα να την τραβήξω από κει μέσα όλα αυτά τα χρόνια ηταν ματαιες...Πηρα λοιπόν την απόφαση να χωρίσουμε.
Από εκεί και περα τα πράγματα ήταν δραματικά και για τους δύο. Εκείνη χωρίς ίχνος αξιοπρέπειας και αυτοσεβασμού εκανε ότι θα μπορούσε να σκεφτει ανθρωπινο μυαλό για να γυρίσω πίσω. Ξεστόμισε λεξεις και κουβέντες για να με πληγώσει (και τα καταφερε). Μου ειπε επενειλλημνεως ότι θα βάλει τελος στη ζωη της, ότι δεν αντεχει αλλο, ότι δεν μπορεί να το αντέξει όλο αυτο, ότι εγω πρόδωσα την σχέση μας και πολλά άλλα τα οποία δεν μπορώ ούτε να τα γράψω πια...Ενας φοβερος πολεμος τηλεφωνηματων, μυνηματων και πολλές φορές κατιδιαν ξεκίνησε από μερους της.
Προσπαθούσα να της εξηγήσω την θέση μου αλλά μάταια..
Εχουμε σωρίσει 3 χρόνια τώρα και ακόμα τυρανιόμαστε. Αναγκάστηκα να αλλάξω τηλέφωνα μέχρι και να μετακομίσω σε άλλο σπίτι προσπαθώντας να κόψω αυτή την αρρωστημένη επαφή. Σε κάποιο βαθμό τα κατάφερα αν και ξέρω ότι ακόμα ψάχνει να επικοινωνήσει μαζί μου.
Εγώ όσο και αν προσπαθώ να κρατήσω τις απόστασεις μου αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πονάω το ίδιο. Τα τελευτάια χρόνια έχω σταματήσει να ζω ουσιαστικά...δεν απολαμβάνω σχεδόν καμία στιγμή της ζωής, ενώ έχω συνέχεια φόβο και τύψεις μέσα μου. Μιλάω με καποιον ψυχολόγο τα τελευταία 3 χρόνια και με έχει βοηθήσει όσο να ναι αλλά από την άλλη υπάρχουν στιγμές που με παίρνει από κάτω. Σκέφτομαι τι μπορεί να συμβαίνει στη ζωή της και στεναχωρίεμαι αφόρητα. Είναι η τελευταία σκέψη που κάνω πριν κοιμηθώ και η πρώτη αφού ξυπνήσω. Δυστυχώς δεν μπορώ να ελέγξω τις σκέψεις μου έτσι το μονο που μπορώ να κάνω είναι να δημιουρ΄γω εικονικούς διαλόγους στο μυαλό μου στους οποίος ο ένας ομιλητης μου ριχνει όλο το φταίξιμο και τις ευθυνες για ότι συνεβη και ο αλλός με υπερασπίζεται...ακούγεται τρελο ίσως αλλά έτσι ειναι η πραγματικότητα μου τα τελευτα χρονια...
Όλα αυτά φυσικά έχουν τις επιπτώσει και στο σώμα μου αντίστοιχα και δεν εννοώ μόνο τα κιλά που έχω πάρει (20 τον αριθμο) γτ αυτό έχει να κάνει και με την κακή διατροφή και ίσως είναι και επιλογή μου (αν και πολλές φορές το φαγητό μοιάζει η όαση μεσα στη μερα και τις σκεψεις μου) αλλα και για το πως νιώθω όταν θα δω ότι με ψάχνει (έχω μπλοκάρει τον αριθμό της αλλά το κινητό μου βγάζει ακόμα τις κλησεις της ως blocked). Το στομάχι μου δενεται κόμπος σε δευτερόλπτα και νιώθω το κεφαλι μου να βράζει και ακούω τον σφυγμο μου στα αυτια μου (ισως ανεβαζω πιεση δεν ξερω), ενώ ταυτοχρονα ιδρώνω αυτόματως!!
Ελπίζω να μη σας κούρασα με όλο αυτό το κατεβατο.
Αν κάποιος έχει βιώσει κάτι αντίστοιχο ή θέλει να μοιραστεί την γνώμη του θα το εκτιμούσα.
Σας ευχαριστώ όλους για το χρόνο σας!