Καλησπέρα είχε κάποιος εμβοες που εμφανίστηκαν σε περιόδους άγχους?? Το έχω εδώ κ 2 βδομάδες έμαθα να μην το δίνω σημασία αλλά καταντάει κουραστηκο μερικές φορές
Printable View
Καλησπέρα είχε κάποιος εμβοες που εμφανίστηκαν σε περιόδους άγχους?? Το έχω εδώ κ 2 βδομάδες έμαθα να μην το δίνω σημασία αλλά καταντάει κουραστηκο μερικές φορές
Ειναι αρκετα συχνο στο αγχος δυστυχως. Εμενα ολοκληρες ενορχηστρωσεις μου ειχαν τυχει να ακουω, λολ. Και υπερακουσια κανα δυο φορες σε πιο εξτριμ φασεις (αλλο θεμα αυτο βεβαια)
Έχεις ακόμα τέτοια προβλήματα???
Να φοβάμαι ότι μπορει να έχω σε όλη μου την ζωή εμβοες? ?
Οχι :) απ' το αγχος ειναι και με αυτο θα υποχωρησουν. Δινουν την εντυπωση πως ειναι μερος της ακοης σου πλεον οι εμβοες αλλα αυτο ειναι ψευδαισθηση εφοσον το αγχος ειναι η αιτια.
Αχ.. υπερακουσια παλια μου φιλη..... υπομονη κανε, προσπαθησε να αποφευγεις στρεσογονες καταστασεις και μην σκεφτεσαι για τις εμβοες διοτι το αγχος μεγενθυνει το προβλημα. Μια βολτα στην εξοχη βοηθαει αφανταστα!, απαλη μουσικη ή η αναγνωση ενος βιβλιου...
Αλλο μεγαλο προβλημα με τις εμβοες ειναι οτι μεγενθυνονται οταν εχει υπερβολικη ησυχια. Οχι οπως στην εξοχη, που εχει ενα φυσικο υποβαθρο απο ηχους ευχαριστους, περισσοτερο οπως στη γειτονια που εμενα τοτε (σε μεγαλη πολη) που απλα ηταν υπερβολικα ησυχη. Το βραδυ ειδικα το δεξι αυτι βαραγε μεταμοντερνες ατονικες συμφωνιες λολ. Η υπερβολικη ησυχια τσιταρει βεβαια και το αγχος μετα.
Με την υπερακουσια το καλυτερο μου ηταν οταν εσκαγε συναγερμος αυτοκινητου εκει που περπαταγα στο δρομο :rolleyes: Μεταβολη, παρακαμψη/γυρο του τετραγωνου κρατωντας και το χερι κολλημενο στο αυτι, ετσι για να μας χαζευουν κι οι περαστικοι, καλο κανει...
Ο συναγερμος δεν ειναι τιποτα.. εχω υπερακουσια στους μπασους ηχους, οτι δλδ βγαινει απο ηλεκτρικα μοτερ και αυτοκινητα οταν μαρσαρουν και σκληρη μουσικη... Αυτο που βοηθαει να ξερεις ειναι να μειωσεις το στρες και να απευαισθητοποιηθεις στους ηχους που σε ενοχλουν καπως. Εγω βαζω μουσικη οταν κοιμαμαι για να εκπαιδευεται το ακουστικο νευρο, απο τη μια με βοηθαει απο την αλλη καλυπτει τον μπασο ηχο απο τον πινακα του βραδυνου ρευματος! (βουιζει απιστευτα και τον ακουω ακομη και να καλυψω τα αυτια μου!)
Ωχ, στους μπασους εχεις ευαισθησια; Αυτοι βρισκονται παντου! Ταξιδευουν και μεγαλες αποστασεις... Αλλο επιπεδο διαχειρισης οντως. Το αλλο βλαμμενο που εχουν οι υψισυχνοι παντως ειναι η αισθηση κατευθυνσης/εγγυτητας. Νομιζα το κομπρεσσερ ηταν μισο στο μπαλκονι και μισο στη γωνια του απεναντι πεζοδρομιου, λολ. Η να σταζει η βρυση σαν διπλα στο αυτι μου, και να μην μπορω αμεσως να εντοπισω τι στην ευχη σταζει και που...
Σορρυ που ξεφυγαμε λιγο γκοργκο. Ειναι συγγενες θεμα αλλα ισως για νεο θρεντ (;)
Ναι μαλλον.. αλλα παλι προκαλει αγχος και σε μενα εχει και εμβοες οποτε δεν ειμαι τοσο εκτος θεματος!
2 φορές το έχω πάθει και αυτο να με ενοχλούν όλοι η ήχοι από αμάξια που φρεναρουν κλπ.. Απλα η εμβοες ήρθαν πολύ ξαφνικα χωρίς να παίρνω κάποια χάπια η να είμαι κάπου με δυνατή μουσική έτσι ξύπνησα μια μέρα.
Unicorn80 εσένα πως σου εμφανίστηκε φίλε μου?
Γυναικα ειμαι και μου εμφανιστηκε επισης ξαφνικα. Ξυπνησα ενα πρωι με τα αυτια μου να βουιζουν σαν τρελα, βουλωμενα και να μην μπορω κανεναν βαθυ και μπασσο ηχο(σαν να με τρυπαει στο κεφαλι). Αυτο κρατησε μια βδομαδα.. Εκτοτε το παθαινω ανα τακτα χρονικα διαστηματα... Πηγα σε 3ΩΡΛ και κανεις να μην ξερει τι ειναι... Για να μην καταχραστουμε το νημα ομως στειλε μου pm για οτιδηποτε!
Δυστυχως δεν γινεται να λαβετε η να στειλετε ΠΜ μεχρι να συμπηρωσετε 50 ποστ :( Προτεινω να καταχραστειτε το νημα μεχρι να συμπληρωσετε. Aν συμφωνει κι ο θεματοθετης :P
Εν τω μεταξυ υπερακουσια κι εγω σποραδικα ειχα αλλα πολυ ομως, 1-2 φορες το χρονο με επιανε για καμια διετια. Παντα σε περιοδους μεγαλης πιεσης. Οι εμβοες πιο σταθερη αξια...
Εχεις υπερακουσια γενικα σε θορυβο ή ας πουμε σε πιο οξεις ηχους? (συγνωμη op)
Οι εμβοες δεν πάνε μαζί με ζάλη κ θολή όραση; μπορείτε να διαβάσετε βιβλίο;
Οχι, τετοιο θεμα δεν εχω ακομη! :-ο
Το δευτερο, κι αυτο απ' οτι εχω καταλαβει σε πολυ συγκεκριμενες συχνοτητες. Τρεις-τεσσερις μπαντες δηλαδη ειναι σαν καποιος στο equalizer του εγκεφαλου μου να τις ανεβασε στο τερμα. (μολις εγραψα στιχο εν τω μεταξυ χωρις να το θελω λολ). Επισης ευαισθησια μεγαλη στην ενταση αυτων των ηχων. Αυτο με το συναγερμο ας πουμε με ειχε φτασει σε σημειο να μην μπορω να κανω βημα προς την κατευθυνση του οχηματος που εσκουζε κι επρεπε να κανω το γυρο του τετραγωνου για να παω εκει που ηθελα. Επισης μουσικη τελος, αφου δεν μπορουσα να αποκλεισω απο πριν αν το οποιο κομματι θα ειχε τις βλαμμενες συχνοτητες. Επισης το ιδιο προβλημα με συνθετους ηχους που τις περιεχουν, ας πουμε οταν ανοιγα τη βρυση στο μπανιο ηταν σαν να τσαλακωναν χαρτια μες το αυτι μου. Συνειδητοποιησα οτι ηταν η ακρη της στηλης του νερου... Πως ειναι εκει που χτυπαει το νιπτηρα και πιτσιλαει λιγο; Ε κι ομως, οχι απλα το ακουγα αλλα ηταν σαν ηχος νεροποντης σε πλαστικη επιφανεια...
Οτι περιγραφεις ισχυει και για μενα αλλα με τους βαθεις ηχους.. Να φανταστεις μια φορα κατι γειτονακια εκαναν παρτυ σε διπλανη πολυκατοικια στον τριτο οροφο.. Δεν ηταν πολυ δυνατα αλλα θεε μου δεν μπορεσα να κλεισω ματι ολη νυχτα με το μπασσο των τραγουδιων... Τι ακουστικα μουσικης εβαλα, τι σκεπαστηκα με το μαξιλαρι... τιποτε απολυτως... το ειρωνικο ειναι οτι εμαθα να το ελςγχω καπως με το να εκτιθεμαι σε πιο θορυβωδες περιβαλλον. Οταν το στρες χτυπαει κοκκινο ειναι ομως σιγουρο οτι την επομενη θα εχω κριση υπερακουσιας. :-(
Διαβασα πως πολλοι χρησιμοποιουν γεννητριες λευκου θορυβου (απαλου) κατα τη διαρκεια της μερας αλλα και τη νυχτα για τον υπνο. Υπαρχουν λεει και mp3 και apps ειδικα. Στα αγγλικα βρηκα αυτο https://www.tinnitus.org.uk/sound-therapy
Ναι το ξερω, αλλα ειναι φασαρια η παραγγελια τους....
εμβοες είχα αρχίσει να παθαίνω πριν χρόνια, από τότε που και που με πιάνουν. τότε νόμιζα πως είχα κάτι σοβαρό αλλά μην ανησυχείς
Παιδιά εμένα με έχει πιάσει στο δεξί αυτί εδώ και μια βδομάδα μετά από ένα διάλυμα που ξεκίνησα να παίρνω για στοματικές πλύσεις.. ένας υψηλός ήχος είναι και δεν φεύγει.. πάλι να πάω σε ΩΡΛ; :(
Astronomy lover, εμενα ειναι ένα ακόμα μήνυμα του εγκεφαλου μου από το άγχος. Δεν ξέρω αν ένα στοματικό διάλυμα μπορεί να σου προκαλέσει κάτι τέτοιο πήγαινε σε έναν ωρλ να δεις τι γίνεται και ενημέρωσε μας
Gorgo πήγα σε οδοντίατρο με εξέτασε και μου είπε ότι είναι από το τρίξιμο των δοντιών που έχω σαν συνήθεια λόγω άγχους στον ύπνο..
Ωραία οπότε λύνεται με ένα μασελακι νυχτός. Τωρα για το άγχος καλή δύναμη φιλε μου
Gorgo λύνεται όντως..; Γιατί διάβασα στο ίντερνετ ότι δε φεύγουν οι εμβοες πολλές φορές..
Δεν ξέρω κατά πόσο επηρεάζει το τριξιμο το δοντιών και + το άγχος στις εμβοες. Αλλά δεν πιστεύω να μένουν Μόνιμα δεν έχεις μέρες που το ακούς πιο λίγο ???
Ναι κάποιες μέρες είναι πιο έντονο όπως σήμερα, επίσης δοκίμασα κάποιους ήχους που βοηθάνε και εξαφανίζεται τελείως αλλά μόνο για λίγα λεπτά μετά ξαναέρχεται δυστυχώς.. ☹️
Εφαγα και εγώ πολύ χρόνο αλλά δεν βοηθάει κάτι φίλε μου ούτε ήχοι ούτε ασκήσεις.. Όταν δεν το δώσεις σημασία τότε ησυχάζει. Οπότε μην το ψάχνεις καθε μέρα άστο να κάνει τον κύκλο του και να φύγει να πάει στο καλό
Εσένα σου πέρασε; Έχεις δίκιο γιατί και παλιότερα μου είχε εμφανιστεί αλλά έφευγε επειδή δεν το έδινα σημασία, τώρα το έδωσα σημασία και αγχώθηκα παραπάνω γιατί διάβασα στο ίντερνετ ότι μένει μόνιμο εάν συμβεί και το σκέφτομαι συνέχεια και αν ηρεμήσει λίγο λέω μπα γιατί δεν το ακούω και αρχίζουν τα όργανα πάλι και πιο έντονα.. πολύ πιθανό να επηρεάζει και η ψυχολογία..
Δεν μου έφυγε απλά δεν το δίνω τοση σημασία πλέον και μερικές φορές το ξεχνάω, ε ας μείνει και μόνιμο φίλε μου εμείς να είμαστε καλά ψυχολογικά και ας παίζουν τα όργανα
Καλημέρα! Οι εμβοες συνεχίζονται στο δεξί αυτί πιο έντονα αλλά παρατήρησα κάποια πράγματα που θέλω να μοιραστώ μαζί σας παιδιά να μου πείτε γνώμες γιατί το έχετε ζήσει κι εσείς.. λοιπόν θυμάμαι ότι και στο παρελθόν μου είχε τύχει βουητό στο αυτί αλλά δεν το είχα δώσει καμιά σημασία και πέρασε μόνο του ούτε θυμάμαι πόσο κράτησε, αυτή τη φορά επειδή μπαίνω στο φόρουμ και διαβάζω ιστορίες διάβασα για τις εμβοες και με το που μου εμφανίστηκε ένα βράδυ το έδωσα για πρώτη φορά σημασία (περνάω και κατάθλιψη με αρρωστοφοβια αυτό το διάστημα) και έτσι έμεινε..! Αλλά παρατήρησα επίσης ότι όταν ξεχνιέμαι δεν έχω καθόλου βουητό και μόλις το θυμηθώ και πω ωπ δεν βουηζει το αυτί μου τότε ξανάρχεται και αν αγχωθω επειδή ξαναήρθε και κάνω κακές σκέψεις ότι θα μείνει μόνιμο και αρρώστιες που μπορεί να προέρχεται αυτό επειδή κάνω και το λάθος και τα ψάχνω όλα στο Google τότε δυναμώνει αφάνταστα.. τέλος θέλω να σημειώσω ότι οι γιατροί που πήγα οδοντίατρο και ΩΡΛ ο πρώτος ότι δεν έχω βγάλει φρονιμίτες και ίσως φταίει και αυτό και έχω και σύνδρομο κροταφογναθικής άρθρωσης δλδ τριζω τα δόντια το βράδυ στον ύπνο κάνει κρακ το σαγόνι μου κτλ και έχει σαν σύμπτωμα εμβοες και επίσης ο ΩΡΛ και αλλεργιολογος μου είπαν ότι έχω αλλεργική ρινίτιδα που και αυτό προκαλεί βουητό συν άγχος.. από που να το πιάσεις δλδ.. συγνώμη για τα πολλά που έγραψα παιδιά.. εσάς πως πάνε τα βουητά έχουν φύγει; Εμένα πάντως παρατήρησα ότι επηρεάζει η ψυχολογία μου την ένταση κτλ
Astronomy και εγώ συνεχίζω να το έχω όταν το σκέφτομαι πιο δυνατό όπως κάθε άλλο ψυχαναγκαστικο. Όταν σκέφτεσαι ότι έχεις κάτι στη καρδια νοιώθεις σαν να είναι τρύπια να πονάει κ να σε σφίγγει το ίδιο και με το αφτί.. Ωστόσο για την αλλεργική ρινίτιδα προκαλεί όντως αλλα δεν θα σου έδινε αντιβίωση εγώ είχα ιγμοριτιδα και ήταν χειρότερο το βουητό αλλά χαμήλωσε μόλις μου έφυγε.. από οδοντίατρο φρονιμητες και εγώ τώρα τους έβγαλα και αν τρίζεις τα δόντια το έχω ξανά ακούσει κοίταξε το ( εμένα όχι σίγουρα γιατί φοράω μασελακι το βράδυ)
Gorgo θα κάνω τέστ για την αλλεργία μου να δω από που προέρχεται και μετά θεραπεία, πιθανό να βγάλω και τους φρονιμίτες που είναι έγκλειστοι και μασελακι ξεκίνησα να φοράω για το τρίξιμο των δοντιών το βράδυ.. άντε να δούμε..!
Θα ήθελα να σου πω φίλε μου την γνώμη μου .. Αστο να είναι το άτιμο εκεί δέξου το πες ένα ακόμα από τα πολλά μην το πολεμάς.. Μίλησε με τον ψυχολόγο σου γιαυτό στις συνεδρίες.. Είναι ένα πρόβλημα που αν κάτσεις και το σκεφτείς δεν σε αφήνει σε κατι πίσω. Το βράδυ μη βάζεις μουσικές να το καλύψεις και να το φοβάσαι άστο να είναι εκεί..
Αν δυσκολεύεσαι στον ύπνο δοκίμασε βαλεριάνα
Δλδ θες να πεις ότι θα το έχουμε μόνιμο; Πάει τέλειωσε; ????????????
Δεν ξέρω φίλε μου αν είναι μόνιμο η αν δεν είναι ξέρω πως πρέπει να κοιτάξεις το τώρα και τώρα πρέπει να χαλαρώσεις και μέχρι το μέλλον βλέπουμε παίζει παράξενα παιχνίδι το μυαλό μας, καλό βράδυ σου εύχομαι και να κοιμηθείς όμορφα
Πιστεύω αν χαλαρώσουμε και πάψουμε τελείως να το σκεφτόμαστε θα σταματήσει.. ευχαριστώ καλό βράδυ και σε σένα! :)
Σημαντική ερώτηση,
Αυτό που έχετε λέγεται tinnitus!
Σας έχει κάνει κάτι στην όραση;