παιδια θελω να ρωτήσω υπάρχουν στην αγορα κατι σκευάσματα φυτικά που βοηθανε στην σεροτονίνη , με μαγνήσιο β6 κ βαλεριάνα , εχει κανεις άποψη αμα βοηθανε ;
Printable View
παιδια θελω να ρωτήσω υπάρχουν στην αγορα κατι σκευάσματα φυτικά που βοηθανε στην σεροτονίνη , με μαγνήσιο β6 κ βαλεριάνα , εχει κανεις άποψη αμα βοηθανε ;
Καλησπέρα, τι λέει ο ψυχολόγος / ψυχίατρος σου?
Ουτε η Β6 βοηθαει , και ποσο μαλλον η βαλεριανα , που πιστευεται οτι βοηθα στον υπνο , εβλεπα ενα ντοκυμαντερ του National Geographic , που ελεγε οτι η βαλεριανα ΔΕΝ εχει καμμια επιδραση στον υπνο .......σεροτινη εκκρινεται αμα φας κατι που σαρεσει , πχ . η σοκολατα βοηθα να εκκριθει σεροτοονινη , οπως και η ηπια ασκηση , πχ. περπατημα .......τωρα τελευταια λενε και για τις τηγανητες πατατες , που μαρεσουν πολυ , ενω τα γλυκα οχι .......οτι σευχαριστει εκκρινεται σεροτονινη ......το μαγνησιο εχει ηρεμιστικη δραση , δεν ξερω αν εκκρινεται σεροτονινη ......
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας καταρχάς , δεν κανω συνεδρίες τωρα παλαιότερα έκανα , αλλα γενικά πιστεύω ότι πρεπει να το παλεψεις μόνος σου .. και ξερω ότι η σεροτονίνη ειναι το κλειδί στο να νιώσεις καλυτερα το εχω δει κ στον εαυτό μου .. Απλα επιδει δν υπαρχει περίπτωση να παρω αντικαταθλιπτικά έλεγα για κατι φυτικό να βοηθήσει την κατάσταση
Η σεροτονίνη είναι νευροδιαβιβαστής, δεν έχει σχέση άμεσα με βιταμίνες ή φυτά όπως η βαλεριάνα. Υπάρχει ένα φυτό που δρα ως αντικαταθλιπτικό πάντως, είναι το saint John's wort. Αν ξέρεις αγγλικά μπορείς να διαβάσεις τα παρακάτω λινκς από wikipedia και webmd
https://en.wikipedia.org/wiki/Hyperi..._in_depression
https://www.webmd.com/vitamins/ai/in.../st-johns-wort
Ο παθολόγος μου ο οποίος μου βρήκε το αυτοανοσο που έχω και ειναι πάρα πολύ καλός γιατρός και πολύ διακεκριμένος στον τόπο μου μου είπε να τα πετάξω όλα και μα πάρω μια συγκεκριμένη βιταμίνη που είναι σεροτονίνη δεν την έχω παρει ακόμα και λογικά δεν μπορώ να πω ποια είναι για λόγους διαφήμισης ια την ξεκινήσω σύντομα μου το λέει συνεχεια ότι βοηθησε πολύ και ανθρώπους με συνεχείς κρίσης πανικού δεν ξέρω γιατί δεν την έχω αρχίσει προτιμώ το ζαναχ προς το πάρων δεν πιστεύω ότι κάτι φυτικό βοηθάει αλλά θα το κάνω γιατί από όλους τους γιατρόυς που έχω πάει ανα την Ελλάδα και ειναι πολλοί αυτος ειναι πολύ μπροστά τον εμπιστεύομαι.δεν ξέρω αν μπορώ να πω ποια είναι η βιταμίνη.
Πες μας παντελη..δεν θα κανεις διαφημιση...για το xanax πως το ειπες και αυτο διαφημιση δεν ειναι;...
Εστάλη από SM-A600FN στο E-Psychology.gr Mobile App
Συμφωνώ είναι το Σπαθοχορτο.Παραλληλα επιδρά μετά από 3 εβδομάδες απαγορεύεται να το πίνεις μαζί με αντικαταθλιπτικά. Έχει θεραπευτικές ιδιότητες.
Σωστα πιστευεις , δεν ειναι το κλειδι η σεροτονινη .......εχω παρει οοοολα ταντικαταθλιπτικα , και δεν ειδα αποτελεσμα , αρα καπου αλλου ειναι το προβλημα .......και σε νεκροψιες καταθλιπτικων , δεν βρεθηκε ελλειψη σεροτονινης.....
κι εγω , μονος μου το παλευω .......με πιο καλα αποτελεσματα .....
Κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για το αμινοξυ θρυπτοφανη, που είναι ο πρόδρομος της σεροτονινης, και μπορεί ο οργανισμός να το μεταβολίζει σε σεροτονινη. Δεν πρόκειται βέβαια για βιταμίνη, και τιποτα δεν έχει αποδείξει την αποτελεσματικότητα του σε σοβαρές επαναληψημες επιστημονικές μελέτες.
Παιδιά το Ζαναξ και ολα αυτά τα ηρεμιστικά ειναι για καμία φρίκη π ανεβάζεις 150 παλμούς και εισαι για να φουνταρεις, σε βοηθανε στιγμιαία .. Σε αγχώδη διαταραχή π έχουν οι περισσότεροι εδω μεσά που εισαι σχεδόν καθε μερα ολη μερα σε εγρήγορση το μυστικό ειναι οι θετικές σκέψεις και να ευχαριστιέσαι πραγματα και το ξερω ότι ειναι δύσκολο αλλα έτσι σβήνει σιγά σιγά .. σαν να ειναι ενας σκύλος ο αντίπαλος σου αμα τρέξεις κ το φοβηθείς θα σε κυνηγήσει αλλα αμα κάτσεις κ τον χαϊδέψεις δεν θα σε δαγκώσει .. πρπεει να μάθουμε να κάνουμε παρέα με αυτόν τον σκύλο , κανένα χάπι δν θα μας το μάθει αυτο , εγω αυτο εχω καταλάβει κ παλεύω καθέ μερα μόνος μ !! Χωρις χάπια κ τπτ , με αυτά χειρότερα γίνεσαι!!δεν υπαρχει εύκολη λύση σε αυτήν την κατάσταση , ψάχνουμε όλοι τις εύκολες λύσεις αλλα δεν υπάρχουν θελω πολυ προσπάθεια !! Τα τελευταία 2 χρόνια κ 2 μηνες καθέ μερα προσπαθώ με καλές μερες κ κακές .. το θέμα ειναι να το αποδεχτείς κ να συμφιλιωθείς μαζί τ και κάποια στιγμή θα αποχωρήσει
Pepe Πολυ καλα τα λες φιλε μ , εσυ τι φαση περνας ? Filarete το σπαθοχορτο που λες εχει ασχημες παρενεργειες οπως αυτη της φωτοευαισθησιας , εγω χωρις ηλιο θα πεθανω χαχα
Ατ λιστ τα φάρμακα σου παρέχουν μια ελπίδα ότι όλα μπορεί και να αλλάξουν προς το καλό ίσως και μέσα σε μικρο χρονικό διάστημα. Δεν ξέρω κατά πόσο μια ζωή μέσα στην προσπάθεια να μην σαλταρεις είναι και ποιοτική. Να προσθέσω εδώ ότι ήμουν πάντα κατά των φαρμάκων μια ζωή μέχρι που αναγκάστηκα να τα πάρω και βελτίωσαν την καθημερινότητα μου για μεγάλο διάστημα πάρα πολύ. Βέβαια ο καθένας έχει άλλες άλλες αντοχές σε αυτή την ζωή....
Oddy , ανχωδη διαταραχή εχω και με ρίχνει ολη την ώρα , δεν με αφήνει να χαρώ τα πραγματα οπως τα θελω , τα κλασσικά δηλαδή . Ειναι κουραστικό αλλα τι να κανεις , υπομονή
Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β –συγκεκριμένα η Β6, η Β8 και η Β12– σε υψηλές δοσολογίες είναι δυνατό να μειώσουν σημαντικά τα συμπτώματα του ανχους και της καταθλιψης, περισσότερο απ’ ό,τι οι θεραπείες με ψυχοφάρμακα...
και τα ψυχοφαρμακα προκαλούν πολλές ανεπιθύμητες ενέργειες αλλα τα πλασάρουν ως πιο ασφαλες και απο depon και αναφέρομαι κυρίως σε φάρμακα τυπου αντιψυχοσικα που μπορει να προκαλέσουν σοβαρές παρενέργειες όπως η δυσκινησία παράλυση ακομα και σοβαρά προβλήματα στην καρδιά... δεν θα κάτσω ομως τωρα να το αναλύσω αυτο... γιατί υπάρχουν και ατομα που περνούν αυτα τα φάρμακα και κακώς τα δινουν με τοσο ασφαλεια σε ενα ατομο που απλα εχει ανχος και έμμονες ιδέες τα φάρμακα αυτα πρεπει να δίνονται υπο παρακολουθήσει γιατρού και να γίνονται τακτικά εξετάσεις εξειδικευμένες... τα αντιψυχοσικα πρεπει να δίνονται μονο σε σοβαρές καταστασης όπως η ψυχοση η σχιζοφρένεια... αλλα οχι για ανχος και κρίσης πανικού.... αυτο ειναι λάθος ακόμα και αν έχει αποτελεσμα σε κάποια ατομα... αν ειναι τοσο σοβαρό το ανχος ομως και κρίνει ενας γιατρός οτι πρέπει να δωθει θεραπεία με αντιψυχωτικά τοτε πρέπει να δίνεται σε πολυ χαμηλές δόσεις... και για μικρό χρονικο διάστημα.. αλλά μιλάμε για ανχος που δεν μπορεί κάποιος να το ελέγξει... εδω χρειάζεται και φαρμακευτική αγωγη αλλα και ψυχοθεραπεία... οσο για της βιταμίνες τυπου Β δίνονται σε σωστές δοσολογιες απο εξειδικευμένους ιατρους και δεν υπαρχει κανένας κίνδυνος υπερβιταμίνωσης ιδικά απο της βιταμινες τυπου Β... οταν λέμε υψηλές δοσολογιες αναφερόμαστε εως 2000mg/μέρα και πάντα πρέπει να γίνονται η απαραίτητες εξετάσεις... πότε δεν περνούμε κατι απο μόνη μας ακόμα και αν αυτο ειναι ασφαλες... πάντα πρέπει να συμβουλευτείτε τον γιατρο σας η τον φαρμακοποιό σας..
ρε παιδια εμενα που η ασταθεια μου οφειλετε σε χαμηλη σεροτονινη λογο αγχους και ισως και καταθλιψης και μου προκαλει ασταθεια τι να κανω ?
Μάλιστα... Μια συμβουλή μονο.. μην διαβάζεις οτι γράφουν στο internet.... Θα δεις πολλές ανοησίες που λένε... Δεν αναφέρομαι σε ολες αυτές της βιταμίνες... Αναφέρομαι κυρίως στην Β8 που ειναι η ινοσιτολη αυτα που λεω δεν ειναι τυχαία εχουν γινει ιατρικές μελέτες και σε καμία περίπτωση δεν ειπα να ξεκινήσει κάποιος να περνει βιταμίνες απο μονος του... Θα μπορούσε να ειναι πολύ επικίνδυνο κατι τετιο χωρις ιατρική συμβουλή... Οσοι περνούν φάρμακα βενζοδιαζεπίνες και αντικαταθλιπτικά πρέπει να αποφεύγουν την ινοσιτολη... Σε καθημερινή χρήση και σε μεγάλες δοσολογίες.. αυτο θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρές και επικίνδυνες παρενέργειες που θα χρειαστείτε νοσοκομείο... Και δεν λεμε τωρα να φοβάστε να πίνετε energy drinks τα οποία και αυτα εχουν ινοσιτολη αλλα ειναι σε νορμάλ δοσολογίες... Γενικά καλο ειναι να αποφεύγονται όμως τετιου ιδους αναψυκτικά σε ατομα που βρίσκονται σε θεραπεία με αντικαταθλιπτικά διότι οχι οτι θα πάθετε κατι απλα θα εχετε υπερβολική υπερένταση ανχος... Αυτο όμως διαφέρει απο άτομο σε ατομο...
Προσοχή για συμβουλές και πληροφορίες να ρωτάτε παντα. Τον γιατρό σας η τον φαρμακοποιό σας.. μην κάνετε οτι διαβάζετε στο ίντερνετ...
Φιλικα παντα
Εγώ για ένα διάστημα πήρα βιταμίνες β και ένιωθα πολύ καλύτερα είχα διάθεση και ήμουν πιο χαρούμενη.
Ρε παιδι ΗΜΑΡΤΟΝ!!! δεν ειναι τοσο απλα ταπραματα, ξεφτυλιζουμε επιστημες εδω μεσα! η σεροτονινη και καθε αλλο μερος του εγκεφαλου δεν φτιαχνετε απλα αν παρεις βιτσμηνες η αλλα συμπληρωματα διατροφης, δεν ειναι τοσο απλα τα πραματα, δεν ειναι μαγαζι να εχουμε ελειψεις απο ντοματες αρα τραβα παρε ντοματες!!!
Σημασια δεν εχει μονο αν εχεις ελειψη σεροτονινης αλλα και που οφειλετε αυτη, δεν ειναι λοιπον σε ολους το ιδιο, αν ηταν τοσο απλα τα πραματα δεν θα υπηρχσν τοσες ερευνες για τον εγκεφαλο!! τα κανετε ολα τοσο απλα! και ειναι πολυ πιο περιπλοκα!
εαν την ψαξετε λιγακι θα δειτε οτι εδω κι ενα χρονο εχουν ανεθεωρηθει πολλες γνωσεις για τον εγκεφαλο, πλεον μεσο βιολογιας γνωριζουν οτι ο εγκεφαλος αμεσα επιρεαζετε και αναπλαθετε συνεχως απο το περιβαλον οπου ζει γυρο του! οχι απλα συναισθηματικα αλλα βιολογικα πλεον!
οκ, συμφωνουμε οτι ο εγκεφαλος ειναι ενα πολυ συνθετο πραγμα και οτι καθημερινα αναθεωρουμε πραγματα που πιστευαμε και ειμασταν σιγουροι πως ισχυουν.....αλλα...
που ακριβως λεει οτι ΚΑΙ καποιες βιταμινες (οπως και αλλοι παραγοντες) ΔΕΝ συμβαλουν στην παραγωγη σεροτονινης...??
εχεις καποια πηγη...?
γιατι με μια μικρη αναζητηση στο νετ λεει ακριβως τα αντιθετα
και οταν λες για επιστημες που αναφερεσαι.....?? στην επιστημη που δεν εχει ακομα ανακαλυψει ενα τεστ για να μετρας τα επιπεδα της σεροτονινης?
Ο εγκέφαλος δεν μπορει να γινει αντικειμενο μελετης βιοχημικα η αλλοιως γιατι σε αντιθεση με τα αλλα οργανα του σωματος οπιοιαδηποτε προσπαθεια προκαλει τον θανατο.
Μπορουμε να παρουμε δειγμα αιματος απο ενα ζωντανο ανθρωπο χωρις καμμια παρενεργεια. Μπορουμε να παρουμε δειγμα οποιουδηποτε ζωντανου ιστου πχ απο τον προστατη βιοψια κτλ.
Μπορουμε να κανουμε αιμοκαθαρση σε ζωντανο ανθρωπο, μπορουμε να εισαγουμε οτιδηποτε φαρμακα στο αιμα η ενδομυικα.
Μπορουμε να εγχειρησουμε ολα τα οργανα, με οποιο τροπο θελουμε, πχ εγχειρησση ανοικτης καρδιας,laser,κτλ.
Μπορουμε σε καποια ορια να κανουμε μεταμοσχευσεις οργανων πχ καρδιοπνευμονες. Μπορομε να κανουμε προσθετικες επεμβασεις πχ αρθρωσεις απο τιτανιο.
Κτλ κτλ
Μπορουμε να επεμβουμε εσωτερικα μεχρι τον νωτιαίο μυελο, τηρωντας ομως αλλους κανόνες. Π χ μικροεπεμβασεις με λιγες πιθανοτητες επιτυχιας.
Αντιθετα στον εγκεφαλο δεν μπορουμε ουτε να εχουμε σαφεις εικονες εξωτερικα, ουτε βιοψια να κανουμε ουτε να επεμβουμε με οποιοδηποτε τροπο.
Αν επιχειρησουμε κατι τετοιο σκοτωνουμε τον εγκεφαλο και τον ανθρωπο..
Καθε μερα, κυριολεκτικά εκατονταδες νεα φαρμακα σχεδιαζονται και μελετουνται για καθε ειδους ασθενεια εφοσον αυτη μπορει να διατυπωθει με σαφηνεια. Πχ φαρμακα που μειωνουν την πιεση του αιματος. Υπαρχουν διαφορες κατηγορίες τετοιων φαρμακβν το καθενα με την δικο του μηχανοσμο δρασης που ειναι ξεκαθαρος και καλα μελετημενος χημικα και βιοψημικα.
Τιποτα απο τα παραπανω δεν ισχυει για τα φαρμακα που επεμβαίνουν στον εγκεφαλο. Και τα υπνωτικά και τα αντικαταθλιπτικά ανακαλυφθηκα ν τυχαια ,αλλα μεχρι σημερα ειναι αγνωστος ο μηχανισμος δράσης τους γιατί η ερευνα στον εγκεφαλο ειναι αδυνατη με τον τροπο που γινεται στο υπολοιπο σωμα.
στο παρελθον εχουν γινει επεμβασεις στον εγκεφαλο οσον αφορα τα ψυχικα νοσηματα....με αρκετα καλα αποτελεσματα....
αλλα φυσικα και με παρενεργειες....
αλλα οντως αποτελει το πολυπλοκοτερο και ανεξερευνητο οργανο οπου η ανθρωπινη επεμβαση (με καθε τροπο και μεσο) ακομα ειναι πολυ δυσκολη
Σαν πασχων απο κοινωνικη φοβια, γενικευμενη αγχωδη διαταραχη και ηπια καταθλιψη/δυσθυμια εχω δοκιμασει πολλα και διαφορα γιατι πλεον δεν εχω καμια ποιοτητα ζωης και καθε μερα που ξυπναω ξεκιναει και ο γολγοθας τοσο που προτιμαω να κοιμαμαι μονιμα για να μη νιωθω.
Στην απελπισια μου δοκιμαζω/δοκιμασα :
- Επαιρνα συμπληρωμα επι 2 μηνες με ολο το συμπλεγμα βιταμινων Β = Κανενα αποτελεσμα.
- Παιρνω εδω και 4 μηνες omega 3 με βιταμινη D = Κανενα αποτελεσμα.
- Επαιρνα συμπληρωμα 5-HTP που αυξανουν τη σεροτονινη ή την παρεχουν απευθειας στον οργανισμο, για περιπου 1 μηνα, εκτος απο μια ελαφρια υπνηλια = κανενα αποτελεσμα.
- Παιρνω συμπληρωμα ταυρινης εδω και 2-3 βδομαδες = κανενα αποτελεσμα.
- Το αλκοολ βοηθουσε καποιες φορες (το αλκοολ αυξανει σεροτονινη, ντοπαμινη και gaba), αλλες εκανε x10 χειροτερα, αλλα το hangover και το comedown δεν αξιζε και το εκοψα μαχαιρι εδω και μερικες βδομαδες (επινα περιστασιακα και μικρες ποσοτητες, ουδεποτε ημουν αλκοολικος).
Αλλα βοτανα/συμπληρωματα που εμμεσως σχετιζονται me τη διαθεση και το αγχος που δοκιμασα ηταν κουρκουμας, gotu kola, μελισσοχορτο, δεντρολιβανο και φασκομηλο. Επισης τιποτα.
Αναμενω απο online παραγγελια ριζα ashwagandha και λαδι CBD. Εχω εξαντλησει τα παντα πια.
Το μονο που κανει τη ζωη μου λιγο πιο υποφερτη και μου δινει μια μικρη ορεξη ειναι η νικοτινη. Ξεκινησα να ατμιζω (δεν εχω καπνισει ποτε μου) νικοτινη εδω και μερικους μηνες γιατι εφτασα στο αμην. Εφτασα σε τετοιο σημειο που η παραμικρη κατασταση που μου φερνει αγχος μου εφερνε ναυτια και σφιξιμο στο στομαχι.
Το ενα και μοναδικο που με βοηθησε οσο δηλαδη κρατησε η συνταγη, ηταν η τραμαδολη που μου χορηγηθηκε απο ορθοπεδικο για ζημια στο γονατο και βοηθουσε για τον πονο. Μου βελτιωσε απιστευτα τη διαθεση, αλλος ανθρωπος. Αλλα χορηγειται με διγραμμη συνταγη και σε καμια απολυτως περιπτωση για ψυχιατρικα προβληματα. (εξαιρετικα εθιστικο και ποτε μαζι με ssri)
Σημειωτεον πως το βαλσαμο (st john wort) ειναι ενα φυσικο SSRI. Αυτο σημαινει οτι αν το παιρνετε καιρο και το διακοψετε, θα εχετε στερητικα οπως και με καθε ssri. Δεν εχει καμια σημασια οτι ειναι φυσικο.
δεν μπορω παρα να συμφωνησω...
θα ηθελα ομως ν προσθεσω οτι αναφερομαι κυριως (για να το κανω και πιο συγκεκριμενο) οτι αφορα την OCD (ιδεοψυχαναγκαστικη διαταραχη)..σε τετοιου ειδους επεμβασης αναφερομαι...γινονται ακομη κ σημερα...σε εξαιρετικα σπανιο ποσοστο κ οταν εχουν αποτυχει ολες οι αλλες θεραπειες
αν ψαξεις στο νετ με τον ορο ψυχοχειρουργικη θα βρεις υλικο...
Επειδη δεν καταλαβατε το τι εγραψα θ το ξανα πω! Δεν ειμαστε γιατροι για να γνωριζουμε το πως και γιατι παραγει ο οργανισμος στον εγκεφαλο καθε ουσια οπως σεροτονινη,νοπαμινη κ.α.! αυτο ειπα!! κι εσεις θελατε να καταλαβετε το αντιθετο, μαλον σας προσβαλα τις ακαδιμαικες σας γνωσεις στην νευρολογια!
οσο για τις βιταμηνες Β κομπλεξ -οπου προσωπικα επερνα πανω απο 3 χρονια κι εδεινα του κοσμου τα λεφτα για να τις παρω απο ΗΠΑ, δεν ειπα οτι δεν βοηθαν! ειπα οτι δεν ειναι η λυση στο προβλημα! οπω δεν ειναι κανενα αλλο σημπληρομα διατροφης απο μονο του λυση! εκτος αν εχεις κανει καποια ερευνα και δεν την διαβασα προδφατα!
Κλασικοι ξερολες!! τα ξερετε ολα και τελικα δεν ξερετε τυποτα! και οτες προκετε να μαθετε αφου νομιζετε οτι ειδη τα γνωριζετε!!!
Φυσικά και είμαι ξερολας������
Εσύ όμως θα έπρεπε να ξέρεις ότι οι βιταμίνες που παρεγγειλες από ΗΠΑ (λόγω άγνοιας; ξενομανίας; και των δύο;) υπάρχουν σε όλα τα ψυχανθή και τα φυλλώδη λαχανικά.....
Επίσης η Ω3 που κοστίζει μια περιουσία περιέχεται σε φυσική και αγνή μορφή στις σαρδελλιτσες....κατάλαβες Έλληναρα μου;
τελικα εχεις απιστευτη αγνοια! βαριεμαι να σου εξηγω!μπες κι διαβασε μονος σου ! μπες κι δες σε καποιο σαιτ τα βασικα για ν δεις οτι δεν μπορεις να λαβεις αντιστοιχες ποσωτητες και οσο για τις βιταμηνες δεν υπηρχαν τωτες εδω περα!
Υ.Γ. οσο για το Ω3, εσυ φιλε μου εχεις αναγκη απο πολλα κιλα!! χαχαχα
Zorz δεν έχεις το επίπεδο για να συζητήσεις μαζί μου. Μόνο για μαγκιες είσαι. Όχι γνώσεις δεν έχεις, αλλά ούτε τα εφόδια που σου χρειάζονται για να ψάξεις να βρεις τις γνώσεις και για να τις εκτιμήσεις..
Σεροτονίνη έχουμε και λέμε
'Simple biochemical theories that link low levels of serotonin with depressed mood are no longer tenable. '
Philip J Cowen and Michael Browning
University Department of Psychiatry, Warneford Hospital, Oxford, OX3 7JX, UK
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4471964/
Η σεροτονινη δεν είναι ινσουλινη. Δεν υπαρχει, ουτε πρόκειται να βρεθει το ακριβες μέγεθος της στο οποιο ο εγκέφαλος λειτουργει κανονικα , βέλτιστα , καταθλιπτικα, μανιακα, ψυχωτικα ή ότι άλλο.
Τα φαρμακα δεν επιδρουν μονο στην σεροτονινη. αλλα σε δεκάδες και εκατοντάδες νευροδιαβιβαστες και στους υποδοχείς τους με 3-4 τροπους, όλα αυτά δεν εχουν μελετηθεί. Τι να μελετησουν, οι παρενέργειες που θα τεκμηριωθουν θα είναι τοσες που θα πρεπει να απαγορευτουν ή να δινονται με μεγαλη φειδω όλα αυτά τα χημικα.
Eρευνα που αναλύει και ερμηνεύει όλες τις προηγούμενες, λέει ότι μακροχρονια θετικη επιδραση εχουν τα ssri στο 30% των ασθενων.
'The serotonin theory of depression is a good illustration that if you repeat something enough times, people will come to believe it.'
'
But just as headaches are not caused by a lack of aspirin, the efficacy of serotonergic drugs are not a proof that depression is caused by a lack of serotonin.'
https://www.psychologytoday.com/blog...-is-collapsing
Jonathan Rottenberg Ph.D. Charting the Depths
The Serotonin Theory of Depression Is Collapsing
Prozac backpedal
Posted Jul 23, 2010
Jonathan Rottenberg is an Associate Professor of Psychology at the University of South Florida, where he directs the Mood and Emotion Laboratory.
Εχω παει, μου εχει δωσει ολων των ειδων τα ηρεμιστικα, xanax, tavor, stedon (το οποιο stedon για καποιο λογο μου κανει την καταθλιψη τρις χειροτερα) κ.α. Βοηθανε για 1-2 ωρες πριν πεσω ξερος για 12ωρο υπνο. Επισης SSRI μου εγραψε που ποτε δεν τα πηρα γιατι δεν θεραπευουν την καταθλιψη ή το αγχος, απλα καλυπτουν τα συμπτωματα ΟΤΑΝ και ΑΝ.... Και οταν σταματησουν να δουλευουν, γιατι αυτο ειναι θεμα χρονου, ας ειναι και 20 χρονια, και πρεπει να γινει διακοπη, τοτε ξεκιναει ο πραγματικος εφιαλτης. Ειμαι εναντια στα ssri γιαυτο και δοκιμασα 100 διαφορετικα πραγματα.
Σε ψυχολογο σκεφτομαι να παω κυριως για την κοινωνικη φοβια, αλλα αφου ουτε δουλευω ουτε εχω καμια παρεα δεν ξερω κατα ποσο μπορει να με βοηθησει μιας και ουσιαστικα δεν συναναστρεφομαι με κοσμο.
Ευτυχώς φαίνεσαι ενημερωμένος για αυτά τα φαρμακα και έτσι θα ζυγίσεις σωστά τα υπέρ και τα κατά πριν τα πάρεις.
Όπως λες ΌΤΑΝ και ΕΑΝ σε πιάσουν, μπορεί να έχεις μια σχετικά καλή ποιότητα ζωής, και εάν είσαι από τους τυχερούς όπως εγώ,αυτή να κρατήσει για πολλά χρόνια.
Δυστυχώς όμως όπως δείχνουν οι χιλιάδες μαρτυρίες από παθοντες, είναι θέμα χρόνου να σταματήσει να είναι αποτελεσματικό, και τότε αρχίζει ο εφιάλτης καταρχήν με την σταδιακή αύξηση δόσης, και μετά της αλλαγής και των δοκιμών άλλων φαρμάκων μέχρι ίσως και δυστυχώς όχι πάντα ,να ξαναισσοροπισεις!
Εγω, έχοντας κάποτε πέσει στα τάρταρα πριν πολλά χρόνια, αναγκάστηκα να τα πάρω και πραγματικά με βοήθησαν να ξανά σταθώ στα πόδια μου.
Όμως η διακοπή τους, την οποία κάποια στιγμή αποφάσισα γιατί από την έρευνα που εκανα και απο την επιστημονική μου κατάρτιση κατάλαβα ότι ήταν θέμα χρόνου να αποσυντονιστεί ο οργανισμός μου και να φθάσω σε αδιέξοδο,ηταν πραγματικός εφιάλτης!
Η οριστική απεξάρτηση μου κράτησε 2 δύσκολα χρόνια, και ευτυχως τώρα εδώ και αρκετά χρόνια είμαι καλά και χωρίς κανένα φάρμακο.
Ελπίζω πραγματικά να το έχω ξεπεράσει γιατί ακόμη και τώρα δεν το πιστεύω ότι τελικά τα κατάφερα!
Εύχομαι και σε σένα τα καλύτερα.