Με ποιο τροπο πιστευετε οτι πρεπει να ξεκαθαρισω τους λογαριασμους μου με τους συγγενεις μου που μου καταστρεψαν τη ζωη; Σκεφτομαι να δημοσιευσω στον ιντερνετ αυτα που μου εκαναν με τα ονομα τους φυσικα.
Printable View
Με ποιο τροπο πιστευετε οτι πρεπει να ξεκαθαρισω τους λογαριασμους μου με τους συγγενεις μου που μου καταστρεψαν τη ζωη; Σκεφτομαι να δημοσιευσω στον ιντερνετ αυτα που μου εκαναν με τα ονομα τους φυσικα.
Τι σου εκαναν οι συγγενεις σου;
Και μονο που το σκεφτεσαι αυτο δες μηπως εχεις και εσυ μεγαλο μερίδιο στη καταστροφη σου.
Οταν τα δημοσιεύσεις θα χασεις και οσους γνωστους φιλους εχεις γιατι αυτομάτως θα φανταστούν και τον εαυτο τους μελλοντικά σε αυτη τη δημόσια λίστα. Ειναι σαν να δινεις το μήνυμα πως οποιος τυχον μου φερθεί ασχημα στο μελλον θα εχει την ιδια κατάληξη, πιθανως κσι χειροτερη. Οποτε θα μείνεις μονος.
Ο Ορέστης έχει χτίσει τεράστια τείχη γύρω του και νομίζω ότι αρνείται να κάνει μικρά βήματα για να χτίσει την αυτοπεποίθησή του και να προχωρήσει προς την ελευθερία. Δηλαδή ακόμα και τα χίλια άδικα να έχουν οι συγγενείς του και ρόμπα να τους κάνει που λέει ο λόγος, πως θα τον βοηθήσει ουσιαστικά αυτό; Νομίζω ότι έχει πολύ θυμό μέσα του, που δεν τον αφήνει να προχωρήσει. Άσε που κάποιος παραέξω δεν είναι σίγουρο ότι θα ταυτιστεί μαζί του και δεν θα του ρίξει το άδικο. Συνήθως άλλωστε η αλήθεια σε όλα βρίσκεται κάπου στη μέση.
Ορέστη ελπίζω να την βρεις την άκρη σου, αλλά όπως σου έχω ξαναγράψει, κάνε πράγματα για εσένα και άσε τους άλλους να βράζουν στο ζουμί τους!
Με κακοποιουσαν ψυχολογικα με ακραιο τροπο, με εκλεισαν στο σπιτι, με εμποδισαν με εκβιασμους, εκφοβισμους και αρπαγη κληρονομιας να αποκτησω προσωπικη ζωη, φιλους, επαγγελμα, και αυτονομια. Με εβαλαν να ασχολουμαι καθημερινα με τα προβληματα που οι ιδιοι δημιουργουσαν και τιποτε αλλο, μεχρι που εφτασα σχεδον 40 χρονων εχοντας ζησει ολα μου τα χρονια βασανιζομενος σε μια φυλακη.
Έτσι που τα λες φοβάμαι βρε Ορέστη! Με ποιόν τρόπο θα δημοσιεύσεις στο ίντερνετ αυτά που σου έκαναν; Από το facebook; Γιατί δεν τα λες εδώ σε εμάς, μήπως βρούμε μαζί καμιά καλή ιδέα;
Τι φοβασαι;
Διαπιστώνω οτι είσαι πάρα πολύ θυμωμένος και φοβάμαι μήπως κάνεις κάτι που θα είναι επιζήμιο και για εσένα και για τους συγγενείς σου.
Θες δηλαδή να τους εκθέσεις. ..ίσως μαζί τους όμως εκτεθείς κι εσύ....και ίσως βγει όλο αυτό εκτός ελέγχου... και ίσως τελικά να είναι καλύτερο να μην ασχολείσαι πλέον μαζί τους. Ό,τι έγινε έγινε! Κοίταξε να βελτιώσεις την δική σου ζωή από δω και πέρα και να μξν τους ξαναφήσεις περιθώρια να επεμβαίνουν στα δικά σου..
Αυτο ειναι το προβλημα. Οτι περιμενω να βρω το δικιο μου απο ανωνυμους στο ιντερνετ που δεν ξερουν αν οτιδηποτε γραφω ειναι αληθεια ή αν ειμαι τρελος. Οταν ομως τα γραψω επωνυμα και με ντοκουμεντα, με μαγνητοφωνησεις και εγγραφα που αποδεικνυουν τις πλαστογραφιες, τοτε δε θα μπορει κανεις να αρνηθει την αληθεια.
Πρακτικά αν δεν είναι κάτι αυτεπάγγελτο, και στο ίντερνετ να βγάλεις αποδείξεις, τι δικαίωση θα δεις σε πρακτικό επίπεδο; Πάλι ανώνυμοι ή και γνωστοί δεν θα τα δουν στο ίντερνετ; Θεωρείς ότι θα έρθει κάποιος να σε προστρέξει ή ότι απλά αυτοί που σε βλάπτουν θα στραφούν εναντίον σου χειρότερα; Αν έχεις αποδείξεις για πλαστογραφίες κτλ μόνο νομικά μπορεί να διεκδικήσεις κάτι.
Γεια σου Ορέστη.
Ξεκινώ με μια παραδοχή, την οποία εγώ δεν θα την αμφισβητήσω. Ποτέ. Αλλιώς πάει περίπατο όλη η κουβέντα.
"ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ σε όσα λές". Έχεις δίκιο να αισθάνεσαι αδικημένος και γελασμένος από αυτούς τους υπανθρώπους.
Θες δικαίωση. Θες να τους το ξεπληρώσεις. Θες να αντιδράσεις.. Η αντίδραση είναι μια απολύτως φυσιολογική ενέργεια απέναντι στην δράση! Όσοι σου πουν το αντίθετο σίγουρα δεν είναι κάτοικοι του σύμπαντός μας. Δεν υπάρχει τίποτα το αφύσικο λοιπόν στην επιθυμία σου να αντιδράσεις, να τους ξεμπροστιάσεις, να διεκδικήσεις το δικιο σου. Αφύσικο θα ήταν να είσαι ο "Βούδας", ο "Mr βαράτε κι άλλο μ' αρέσει".
Δε ξέρω σε τι ηλικία βρίσκεσαι, - sorry τώρα διάβασα πιο πάνω 40 - (ή σε τι φάση ωριμότητας και συνειδητοποίησης καλύτερα), πάντως σύντομα θα ανακαλύψεις ότι δικαιοσύνη με την έννοια της ιδεατής ουτοπίας ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Ούτε υπήρξε, ούτε θα υπάρξει ποτέ! Στον πλανήτη γη, ισχύουν οι νόμοι της ισχύος. Ο ισχυρότερος επικρατεί. Και τελικά προσδιορίζει τα πράγματα, απονέμει δικαιοσύνη, γράφει την ιστορία, και δημιουργεί τους κανόνες που θα ακολουθούν οι λιγότερο ισχυροί από αυτόν.
Βρίσκω απόλυτα φυσιολογικό να θες να απονείμεις δικαιοσύνη ξεμπροστιάζοντάς τους. Όμως προσοχή!!! Επιλέγοντας ως μέσο το Internet, ή το δικανικό μας σύστημα, πρέπει να είσαι 100% σίγουρος ότι το ΟΡΙΖΕΙΣ, ότι το ΚΑΘΟΡΙΖΕΙΣ. Ότι δηλαδή το αποτέλεσμα της πράξης σου θα σε δικαιώσει. Αλλιώς τι; Ξέσπασες σαν κανένα παιδάκι σε μιξοκλάματα που ζητάει χαδάκια και φρούτι κρεμ μπεμπελάκ; Δεν σε ψέγω, ούτε σε κρίνω. Άλλωστε σου είπα από την αρχή, ξεκινώ με το δόγμα ότι έχεις δίκιο!
Εγώ καταλαβαίνω οτι εννοείς πως οι συγγενείς σου κατέθεσαν ως διαθήκη κάτι που πλαστογράφησαν οι ίδιοι προς όφελός τους. Είναι έτσι;
Τί είδους συγγενείς είναι αυτοί; Αδέλφια; ξαδέλφια, γονείς, θείοι;
Αν σου πω οτι ο πατερας μου με κυνηγουσε να με σκοτωσει με το μαχαιρι οταν ημουν μαθητης δημοτικου, πιθανον να μη με πιστεψεις. Υπαρχουν ομως συγγενεις, θειοι, οι οποιοι και το γνωριζουν και επαιρναν το μερος του, ριχνοντας μου εμενα την ενοχη οτι για να με κυνηγαει με το μαχαρι κατι πολυ κακο θα εκανα... Αμα εσας ερθει ενα παιδι 8 ετων και σας πει οτι το κυνηγαει ο πατερας του με το μαχαιρι μεσα στο σπιτι, ετσι θα του απαντησετε;
Αυτα τα καθικια θελω πριν ψοφησουν να τα προκαλεσω να τοποθετηθουν δημοσια. Να πουν μπροστα σε ολο τον κοσμο οτι καλα εκανε ο πατερας μου και εκανε αυτα που εκανε, και να μαθει ολος ο κοσμος τι ειδους ανθρωποι ειναι.
Μπορείς κάπως να τα αποδείξεις αυτά που λες; Πρόσεχε, δεν σε αμφισβητώ, απλά σου λέω ότι αν βγεις και περιγράψεις το σκηνικό απλούστατα δεν θα πουν μπροστά σε κόσμο ότι καλά έκανε ο πατέρας σου ούτε θα παραδεχτούν καν ότι συνέβη τέτοιο σκηνικό. Θα σε βγάλουν εσένα φάουλ. Άρα πρακτικά πάλι στον εαυτό σου θα κάνεις ζημιά.
Ορέστη, έχω παρακολουθήσει αυτά που έχεις γράψει κατά καιρούς για τον πατέρα σου. Ο άνθρωπος ήταν απαράδεκτος και εντελώς ακατάλληλος για γονιός. Λυπάμαι πολύ που σου έτυχε να γεννηθείς από αυτόν. Θα έπρεπε να είχε πάει φυλακή για όλα αυτά που σου έκανε και να τιμωρηθεί σκληρά.
Όσο για τους συγγενείς, εκείνος φαίνεται τους έλεγε ψέμματα και εκείνοι τον πίστευαν ή τους βόλευε να τον πιστεύουν. Φέρουν κι αυτοί βέβαια μεγάλη ευθύνη που γνώριζαν οτι ένα παιδί κακοποιείται (και μάλιστα δικό τους, αίμα τους) και δεν έκαναν τίποτα γι αυτό.
Θα μπορούσες να τους καλέσεις κάποια μέρα όλους και να τους μιλήσεις γι αυτά που έκαναν. Δεν ξέρω ρε φίλε πόσο θα σε ανακουφίσει να τους ρεζιλέψεις στο ίντερνετ. Αν αυτό σου δώσει μια αίσθηση δικαιοσύνης και ανακούφισης χωρίς περαιτέρω συνέπειες, κάνε το, τί να πω... Ο πατέρας σου ζει;
Ο πατερας μου εχει πεθανει πολλα χρονια. Τους καλουσε σπιτι και μου εκαναν δικες για τα "εγκληματα μου". Δεν ειχαν μονο γνωση αλλα και ενεργο συμμετοχη.
Και ποιά ήταν "τα εγκλήματά σου" Και ποιοί ήταν αυτοί οι συγγενείς; Έχεις δίκιο μου φαίνεται να τους μισείς. Πλην όμως έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε.
Κυριως δυο θειοι μου ηταν αυτοι που ερχονταν για δικη και νουθεσια. Βεβαια να μου πουν οτι μου αφησε κληρονομια σπιτι ο παππους μου δε μπορουσαν, τους διεφευγε. Γιατι μετα θα εχανε τον ελεγχο ο πατερας μου και δε θα μπορουσε να με απειλει οτι θα με πεταξει στο δρομο και θα με γαμησουν απ την πρωτη νυχτα αν δεν κανω, ωντας ενηλικας, ο,τι γουσταρει αυτος. Δε μου επετρεπε να παω διακοπες, επρεπε να μενω κλειδωμενος στο σπιτι για να τιμωρηθω. Οταν εγινα 18 με εγραψε σε ενα ΙΕΚ και ουρλιαζε ολη μερα ευχη και καταρα σου δινω να μη βρεις γυναικα απο χωριο (σαν τη μανα μου), εισαι τελειωμενος, αυτοκτονα, αυτοκτονααα... Φθονουσε το γιο του γιατι ηταν νεος και φοβοταν μην βρει γκομενα και δεν ειναι εκεινος πλεον ο μεγαλος εραστης.... Μια απολυτα αρρωστημενη προσωπικοτητα που βρηκε συνεργους σε προσωπα συγγενων που ειτε απο κακια ειτε απο συμφερον ηθελαν να καταστραφουν τα παιδια του.
Φίλε για μένα κοίτα μέσω δικηγόρου τι μπορείς να κάνεις με περουσιακά. Τώρα για δικαίωση, που να δημοσιευσεις και τι; αντε και τα δημοσιευεις στο facebook θα το δουν οι φίλοι σου και άντε κανένας άκυρος, αν σε ευχαριστεί αυτό κάντο. Γενικά μη νομίσεις οτι θα σε γράψουνε οι εφημερίδες και τα σαιτ ενημέρωσης εκτος πια αν ενδιαφερθει κανένας δημοσιογράφος όπου δύσκολο το βλέπω. Τι να σου πω αν θες να τα βγάλεις να ξεσπαθώσεις βγάλτα αλλά να ξέρεις ο κόσμος μόνο άμα είναι γνωστός θα ασχοληθεί κι αυτό από περιέργια συν ότι αν είναι αυτά που λες σκληρά μπορεί και να μη σε πιστέψουν κιόλας. Επίσης δες να μη σου δημιουργήσουν προβλήματα αυτοί που θα αναφερθείς και όσοι είναι κοντά τους. Εγώ σε πιστεύω φίλε άλλοι σκοτώνονται γονείς με παιδιά.
Δεν εχω λεφτα να πληρωσω δικηγορο. Δεν εχω δουλεψει ποτε στη ζωη μου. Παιρνουν και οι τραπεζες καθε τοσο τηλεφωνο και ζητανε τα λεφτα που δανειστηκε και εφαγε στον τζογο και τα γλεντια.
Ορεστη μου τωρα διαβασα το θεμα σου!!!!!!!! Σε καταλαβαινω απολυτα, δεν ξερω αν αυτο σε βοηθαει, κι εγω στη θεση σου αυτο θα ηθελα να κανω, να βρω δικαιωση!!!!!!! Τι να σου πω η ζωη ειναι πολυ αδικη δυστυχως!!!!!!!!!! Δεν εχω λυση για το προβλημα σου, αφου ολοι λενε να μην τους ξεμπροστιασεις μην το κανεις γιατι θα βρεις και τον μπελα σου!!!!!! Αμα πηγαινες στην αστυνομια μηπως και να εδινες τα στοιχεια;
Δες ξερω τη περουσιακα εχεις να χωρισεις αλλα αν σου χε γραψει ο παπους σου το σπιτι τοτε ειναι δικο σου. Δε μπορω να σκεφτω τι αλλο περουσιακο εχετε να χωρισεται παντως αν δε θες να κληρονομισεις καποιον δεν εχει καμμια σχεση τα δανεια που ειχε με σενα.
Φίλε αν εξαφάνισαν τη διαθήκη και δεν υπήρξε αλλή μετα απο τόσα χρόνια δεν είμαι δικηγόρος αλλά πιστεύω πως είναι πολύ δύσκολο να κάνεις κάτι ακόμα και αν τη βρεις αν δε τη βρεις υπάρχει παράνομος τρόπος να κινηθείς αλλά και πάλι δύσκολο μου φένεται και δε μπορώ να σε συμβουλέψω πως να παρανομήσεις ένας δικηγόρος ίσως μπορούσε αλλά και πάλι δε ξέρω αν θα τα κατάφερνε. Τι να σου πω ξεχασετο η δες τι μπορεις να κάνεις τωρα αν το παρεις στο ονομα σου, παντως για μενα ριξε πετρα πισω σου αν δεν εχεις να κερδισεις κάτι οτι κοπηκε μεγια τωρα μην ασχολεισαι. Τι να σου πω κοιτα να κάνεις τίποτα το ντελιβερι εχει καλα λεφτα και με ενα παπι αν αγορασεις βρισκεις ευκολα δουλεια. Αμα οι αλλοι δεν είναι σωστοι καντους πέρα και προχώρα ας τους δεν είσαι ο μόνος που πιάστηκε κορόιδο πολλοι έχουν καταστραφει απο οικογενεια.
Ορέστη! Απευθύνεσαι σε δικηγόρο και άμεσα. Η κακοποίηση δεν αφορά μονο σωματική και σεξουαλική βία, αλλα ψυχολογική, λεκτική και οικονομική. Διώκεται κανονικά.
Εφόσον εχεις στοιχεία που το αποδεικνύουν στήνεται και άμεσα δικογραφία.
Στο ίντερνετ οσο και να ξεφτιλιστούν δεν θα τιμωρηθούν να το ξέρεις.
Συμφωνω με kobo!!
Πρεπει να φυγω απ το σπιτι πρωτα.
Δε ζηταω την οικονομικη αποζημιωση, αλλα την ηθικη δικαιωση.
Αν δεν ζητάς χρήματα και θελεις ηθική δικαίωση απλα φτύστους και φύγε μακρια. Δυστυχώς την οικογένεια δεν την διαλεγουμε. Μας έρχεται και εμεις απλα πρεπει να διαχειριστούμε ακομη την οποια ασχήμια μπορεί να τύχει να εχουν οι γονιοί μας και το σόι μας γενικά.
Ορέστη
1ον πρεπει να βρείς δουλειά πάση θυσία. Απο αυτά που διάβασα είσαι 40 και δεν εχεις δουλεψει ποτέ (διορθωσε με αν κάνω λάθος). Πρέπει να επαναπροσδιορίσεις τον εαυτό σου και τις ικανότητες σου. Μεχρι τώρα να φανταστώ οτι σου εχει δημιουργηθεί καποια στρέβλωση της εικόνας σου και θεωρείς οτι δεν μπορείς να κάνεις τίποτα διότι απο μικρο σου ελεγαν δεν μπορείς και δεν μπορεις. Το παθαίνουν τα περισσότερα ατομα που εχουν κακοποιητικούς γονείς. Δεν εισαι ο μονος και δεν είσαι μόνος. Πάρε δύναμη απο κάποιον/α που μπορεί να εκτιμάς και κόψε επαφή με τα άτομα που σε πλήγωσαν.
Το θέμα της εκδίκησης και της δικαίωσης είναι δευτερευούσης σημασίας, αν συνεχιζεις να συντηρείς καποιου ειδους οικονομική εξαρτηση απο τους γονείς σου.
Θέλω να πω πως για να βρεις την ηθική σου δικαίωση θα πρεπει να δυναμωσεις, να σε κοιτάξεις και να σε φροντίσεις. Ακομη και αν δεν υπάρχει κανεις αλλος να το κάνει. Η ιντερνετική διαπόμπευση νομίζω (απο αυτα που διαβασα) λιγο θα τους νοιάξει. Αν ντρεπονταν για το ποιόν τους δεν θα τα εκαναν αυτα που έκαναν.
Και τα κανάλια να φέρεις και στην Τατιάνα να πας.. σημασία εχει να φτιαξεις τους ορους της ζωής σου. Έστω τώρα, έστω και καθυστερημένα.
αυτα τα πρεπει και τα παση θυσια δε τα καταλαβαινω και πιστεψε με αν τους μαθει ολη η οικογενεια οτι τους τα χει βγαλει ολα στο ιντερνετ θα τους νοιαξει.
Οσες φορες προσπαθησα να φτιαξω τη ζωη μου με εκαναν να το πληρωσω. Στα 32 μου ειχα φτασει σε ενα πολυ χαμηλο επιπεδο, εβγαινα απο το σπιτι μονο για τις καθημερινες υποχρεωσεις, δεν ειχα καμια προσωπικη ασχολια που να με ευχαριστει, φοραγα σκισμενα ρουχα και δε με ενοιαζε, ζουσα για τους αλλους, μεχρι που μια θετικη εξωτερικη επιρροη με εκανε να δωσω σημασια και στον εαυτο μου, να κανω πραγματα για εμενα και να αυτοβελτιωθω. Αρχισα να φροντιζω το εαυτο μου, εχασα βαρος, αγορασα λιγα ρουχα, παπουτσια, αρχισα να βγαινω βολτες και να πηγαινω για μπανιο στη θαλασσα. Και τοτε εγινε η εκρηξη! Μολις με εβλεπε η μανα μου να ετοιμαζομαι για εξοδο ορμαγε: "Γερο που πας; Γερο που πας; Σαν τη θεια σου τη γεροντοκορη που παντρευτηκε στα γεραματα! Τωρα το θυμηθηκες; Χαχαχα! Για να χαλασεις το γαμο του αδερφου σου το κανεις. κλπ κλπ"
Ειχε λυσσαξει πραγματικα, απο το πρωι ως το βραδυ επιθεσεις αυτου του ειδους. Μια πραγματικη μανα θα εκανε το σταυρο της και θα ευχαριστουσε την Παναγια που βοηθησε το παιδι της. Προσπαθουσα να βγαινω εξω στα κρυφα, αλλα με παραμονευε και πεταγοταν για φασαρια. Τις μισες φορες καταφερε να με κανει να νιωσω τοσο ασχημα που εκατσα μεσα, καθε μερα ενιωθα να σαν να μου βγαζει το στομαχι απο το στομα. Το τροπαρι της το ιδιο, οτι ειμαι γερος, και οτι ειναι ντροπη και γελοιο να βγαινω εξω απ το σπιτι, επειδη το κανω αυτο ειμαι σαν τη θεια μου, και ειναι γελοιο που θελω σε τετοια ηλικια γυναικα. Εν τω μεταξυ εγω δεν ειχα πει τιποτα για γυναικες, ουτε παρεπεμπε κατι στην συμπεριφορα μου σε συναψη ερωτικων σχεσεων, ουτε τηλεφωνικες επικοινωνιες ειχα, ουτε φυσικα οταν βγαινει ενας αντρας μονος του βολτα πεφτουν επανω του οι γυναικες να τον αποπλανησουν!!! Αλλα προφανως αυτος ηταν ο φοβος της, μηπως συναψω καποια σχεση και μετα αρχισω να εχω διεκδικησεις επι των περιουσιακων... γι αυτο και οι αναφορες της στον επικειμενο γαμο του αδερφου μου...
Εγω ηθελα απλα να βγαινω εξω, να χαρω λιγο απο αυτο που ειχε και για μενα η ζωη να χαρω. Πηγαινα το πρωι με το λεωφορειο, εκανα το μπανακι μου, γυρνουσα, εβγαζα βολτα το σκυλο. Δεν ενοχλουσα κανεναν. Και τα ρουχα που αγορασα, με λεφτα που ειχα στην ακρη τα πηρα (και αυτο την ενοχλησε, αντι να την ενοχλει που γελουσαν μαζι μου οι γειτονες οταν με εβλεπαν κουρελή). Δεν τους ζητησα τιποτα. Πηγα κανα-δυο φορες σινεμα. Πηγαινα στο κεντρο της Αθηνας και περπατουσα εβλεπα κοσμο που διασκεδαζε και επαιρνα και εγω λιγη απ τη χαρα τους. Που ειναι το κακο; Και οι ηλικιωμενοι βγαινουν εξω και περπατανε και διασκεδαζουν. Αλλα εμενα τα τερατα με ηθελαν δυστυχισμενο και διαχειρισιμο, ισως και να υπολογιζαν οτι θα καταντησω τελειως και θα μου βγαλουν συναταξη ψυχικης αναπηριας, οπως τους ειχε συμβουλευσει καποιος μπαρμπας, και θα τη μασουλαγαν αυτοι.
Εκτος αν πια ειχε δικιο η μανα μου, και ενας αντρας στα 32 του ειναι γερος, και δεν πρεπει να βγαινει απο το σπιτι, "γιατι ειναι γελοιο να θελει γυναικα"... Πειτε μου εσεις αν βλεπετε καποιο δικιο σε αυτα που μου ελεγε.
Μετα απο τρεις μηνες αυτης της καταστασης καθημερινα, δεν αντεξα και κατεληξα στα νοσοκομεια με ταχυκαρδιες και δυσπνοιες. Ολα αυτα τα χρονια μεχρι σημερα μού τα φαγανε. Και βλεπω τη ζωη μου σαν μια φετα ψωμι που καποιος εφαγε ολη την ψυχα και μου αφησε μονο την κορα γυρω γυρω. Εσεις τι θα κανατε με την κορα;
Δεν είσαι 80 χρονό, καντους περα και συνταξη να βγάλεις για σενα θα ειναι δικα σου λεφτά θα ειναι στο λογαριασμο σου θα μπαινουν και αν θες ξεμπροστιασε τους αλλά άμα θες να φύγεις απο αυτούς και να μην εξαρτωσε οικονομικά τότε όπως σου πε και η κομπο βρες δουλεια. Γιατί φιλε δεν αντεχεται να εχεις το καθε μπαρμπα και τη μανα σου πανω απο το κεφάλι σου να σου λεει τι θα κάνεις και να σε ζαλιζει δεν είσαι 10 χρονο. Καντους περα και βρες δουλεια για να το κάνεις αυτό. Δουλεια η καποιο εισοδημα είναι η λυση να ξεφυγεις.
Κουράγιο φίλε. Ξέρω σου φένεται δύσκολο τώρα να βρεις εισόδημα αλλά έτσι όπως έχεις μπλέξει τώρα ντύσου πλύσου και κάνε δύναμη να βρεις κάτι γιατί 40 είσαι δεν είσαι τελειωμένος και μετά τους ξεφτυλίζεις κιόλας. Αλήθεια στο λέω κάτι θα μπορείς να βρεις και ας μην είναι κάλο μη τα παρατάς κάτσε μαζεψε δυνάμεις και βάλτο στόχο και άρχισε να ψάχνεις και λιγα να βρεις σου φτανουν για αρχη. Σε θέλουν αχρηστο κανε κατι να φυγεις και μετα ξεφτυλιστους κιολας.
Αν θες ιδέες θα κατσω να σου γραψω.
Δυστυχως εχω και καποια προβληματα υγειας που με δυσκολευουν στην αναζητηση εργασιας.
Φίλε δε θέλω να σε ζαλίσω ούτε ξέρω τι έχεις αλλά δες μήπως μπορείς να το κάνεις καπως και να βρεις εισοδημα. Αμα θες καμμια γνωμη εδω ειμαστε. Να σαι καλαα φιλε και μη τρελενεσαι ειναι σκληρη η ζωη.
Ορέστη δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς σου έχουν κάνει οι δικοί σου. Τα περιστατικά που αναφέρεις και ο τρόπος που σου φέρεται η μάνα σου σίγουρα δεν είναι ο καλύτερος αλλά δεν ξέρω τι άλλο εννοείς ότι θες να βγάλεις στην φόρα και να τους ξφτιλίσεις.
Για τα νομικά να σου πω όσον αφορά στην διαθήκη του παππού σου που αναφέρεις ότι κάτι κάνανε παράνομο για να μην πάρεις εσύ το σπίτι, αν ο παππούς σου άφησε σε εγγόνι (δηλαδή σε σένα) κάποιο ακίνητο κι όχι στα παιδιά του, τότε τα παιδιά νομικά έχουν το δικαίωμα να ακυρώσουν την διαθήκη. Επιπροσθέτως να ξέρεις οτι αυτά με τις διαθήκες είναι πολύ συνηθισμένα γιατί ως νομικό έγγραφο η διαθήκη έχει πολύ μικρή ισχύ σε σχέση με ένα συμβόλαιο πχ.
Για τα υπόλοιπα που λες σε ηθικό επίπεδο ότι θες να τους ξεμπροστιάσεις κτλ θα σου πρότεινα όπως και οι άλλοι φίλοι εδώ να προσπαθήσεις να ηρεμήσεις και να δυναμώσεις τον εαυτό σου ώστε να είσαι όσο το δυνατόν πιο ανεξάρτητος. Όσο εξαρτάσαι από εκείνους οικονομικά δεν είναι καθόλου καλή ιδέα να έχεις πόλεμο μαζί τους, απλά θα γίνεται η καθημερινότητα σου χειρότερη. Χώρια που θα τους δώσεις επιχειρήματα για την ψυχολογική σου κατάσταση αν κάνεις κάτι τέτοιο.