Όταν η αγάπη μένει, αλλά πεθαίνει ο ερωτισμός
Καλησπέρα,
Είχα σχέση για δύο χρόνια περίπου με μία κοπέλα. Αν και ξεκίνησε σαν μία σχετικά αδιάφορη σχέση για μένα, η προσωπικότητά της με κέρδισε. Πρώτη φορά στη ζωή μου μπορούσα να συνεννοηθώ με κάποιον απλά με μια ματιά. Ένιωθα γαλήνιος μαζί της. Όμως σε σύντομο σχετικά διάστημα έχασα την ερωτική έλξη. Ούτως η άλλως δεν με έλκυε ποτέ ιδιαίτερα αν και λειτουργικά, τουλάχιστον στην αρχή, ήμασταν σε πολύ καλό επίπεδο. Προσπάθησα για αρκετό διάστημα να είμαι πιστός απέναντί της. Κάποια στιγμή όμως τελικά προχώρησα με άλλη γυναίκα. Αν και ένιωσα ότι με αυτόν τον τρόπο «κλώτσησα» την ευτυχία μακριά, δεν κατάφερα να συγκρατήσω τον εαυτό μου και να γυρίσω σε αυτή. Έκτοτε έχουν μεσολαβήσει κι άλλες γυναίκες. Κάθε μία από αυτές με ελκύει μεν ερωτικά, αλλά η ψυχή μου και το μυαλό μου δεν ακολουθεί. Κι αυτό συμβαίνει και για λόγους ασυμφωνίας χαρακτήρων, αλλά και επειδή συναισθηματικά είναι ακόμη δυνατή μέσα μου εκείνη. Έχω κάνει πολλές κι απέλπιδες προσπάθειες να ξεπεράσω το ερωτικό κομμάτι και να γυρίσω κοντά της. Δυστυχώς δεν τα έχω καταφέρει και η όλη κατάσταση είναι ένα βασανιστήριο και για μένα αλλά πολύ περισσότερο για εκείνη. Έχω έρθει λοιπόν σε μία κατάσταση απελπισίας και ζητώ την βοήθειά σας. Υπάρχει κάποιος ειδικός που μπορώ να δω, για να με βοηθήσει να ξεδιαλύνω την κατάσταση μέσα μου; Θα ήθελα να είναι άνθρωπος με κατανόηση πάνω από όλα κι όχι απλά μία αυθεντία.
Ευχαριστώ πολύ