-
Εμβοων συνέχεια..
Καλησπέρα παιδιά! Τι κάνετε; Εγώ μια χαρά αν εξερεσουμε το σφύριγμα στο δεξί αυτί που με ταλαιπωρεί ενάμιση μήνα περίπου.. και τι δεν έχω κάνει μέχρι φρονιμίτη έβγαλα με την ελπίδα να φύγει το σφύριγμα, διαβάζω στο ίντερνετ και άλλα ποστ ότι σε κάποιους έμεινε μόνιμο και έχω αγχωθει.. πείτε μου αν κάποιος το ξεπέρασε και πως.. έχω απελπιστει στην ιδέα να το έχω για το υπόλοιπο της ζωής μου.. πως θα μπορώ να διαβάζω που δε μπορώ να συγκεντρωθω; Λέτε να μένει όντως μόνιμο; Έχω απελπιστει :-(
-
σε ορλ πηγες? τεστ λαβυρινθου και ακοης εκανες?
μην ψαχνεις στο google.....
-
Είναι να πάω την Πέμπτη.. με είχε κοιτάξει και είναι καθαρά τα αυτιά μου μου έκανε και μια εξέταση με κάτι ακουστικά που άκουγα ήχους και βρήκε εντάξει την ακοή μου και είπε να ξαναπάω αν συνεχίσει..
-
Φίλε οι εμβοές στα αυτια σου εχουν να κανουν με το ακουστικο νευρο, οι γιατροι δε τα λενε αλλα μα θες να φυγει υπαρχουν πολλα πραγματα μεχρι και να μπεις νοσοκομειο να σου βαλουν ενδοφλεβια για το αιμα καλυτερη κυκλοφορια β12 και κορτιζονη. Αλλα γενικα υπαρχουνε πολλα πραγματα να κανεις.
-
Είχες κι εσύ εμβοες; Αν ναι τι έκανες γι αυτό; Σου πέρασαν;
-
Εγω έχω εδω και 15 μερες αλλά δεν έχω κανει κατι απλά ρωτησα ενα γιατρο να μου πει τι μπορει να φταιει και τι μπορει να γινει. Η αληθεια είναι οτι εχω σε μικρη ενταση και δεν ειχα ποτε οτιδηποτε ψυχοσωματικο ουτε αγχος ποτε ουτε άλλα τετοια. Απλα για νο το λυσεις μπορει να χρειαστει να κανεις πολλα πραγματα οπου ουτε οι γιατροι προτεινουν και ξερουν πολλες φορες. Είναι το ακουστικο νευρο και αντε να το κανεις καλα αυτο.
-
Εμένα είναι πιο πολύ ψυχολογικό νομίζω γιατί όταν το ξεχνάω φεύγει αν το θυμηθώ έρχεται.. επίσης πέρασα ένα χειμώνα με καταθλιψαρα και πολύ στρες
-
Δε ξέρω τι να σου πω εγώ πιστεύω είναι με το νεύρο αυτά και πρέπει να έχεις ησυχία για να το καταλάβεις. Έχει να κάνει με τη κυκλοφορία και άλλα πολλά.
-
Σοβαρό να μην είναι και να μη μείνει μόνιμο το πρόβλημα..
-
Εγω ειμαι πεπεισμενος οτι αν δεν κανω κατι σημαντικο θα μου μεινει. Απλα ο γιατρος αμα δεν εχεις προβλημα δε μπορει να σου πει κατι σιγουρο μονο να σου κάνει καποια πραγματα, εμενα μου πε να με βαλει δυο μερες νοσοκομειο να μου βαζουν ενδοφλεβεια για τη κυκλοφορια του αιματος βιταμινη β12 και κορτιζονη.
-
Και ενέσεις κορτιζόνης μπορείς να κάνεις νομίζω σαν θεραπεία όχι ενδοφλέβια στο νοσοκομείο δλδ υπάρχει και αυτή η επιλογή
-
ενδοφλεβια γινεται η ενεση, εμενα αυτο που μου ειπαν ειναι θα μου βαλουν φαρμακο για τη κυκλοφορια του αιματος, β12 βιταμινη και κορτιζονη αλλα μου ειπαν πως υπαρχουν και αλλα πραγματα που μπορουν να κανουν. Γενικα ειναι το ακουστικο νευρο και για να γινει καλα αυτο δεν ειναι τετριμενος ο τροπος, με την ατοπο απαγωγη το πανε και αυτοι.
-
Επειδή είχε η μάνα μου εμβοη στο ένα αυτί και ήταν και βουλωμένα τα αυτιά της ήταν από κρύωμα όπως της είχε πει ο γιατρός έκανε δύο βδομάδες ενέσεις ένα φάρμακο και κορτιζόνη και της πέρασε γι αυτό το λέω.. αλλά κάθε περίπτωση είναι διαφορετική..
-
Καλα τα λες απλα με τον ορο ενδοφλεβια λεμε οτι φαρμακο βαζουμε στις φλεβες μεσα. Αυτα.
-
Καλησπέρα και εγώ εμφάνισα ξαφνικά εμβοες απο το ένα αυτι έχει περάσει σε κανέναν ρε παιδιά; πήγα σε ωρλ νευροωτολογο και δεν μου βρήκε κάτι η ακοή μου ήταν μια χαρά, Αλλά ανησυχώ συνέχεια και βάζω κακές σκέψεις στο μυαλό μου
-
Σε εμενα περασανε οι εμβοες 100% και ειχα πολυ σοβαρο προβλημα.
Αιφνιδια πτωση ακοης στο ενα αυτι μονοπλευρες εμβοες.
Τι εκανα ? Μεγα δοσεις κορτιζονης 500mg /day methylprednisolone x 3 μερες και μετα tapering
ΜΕ αυτο εφτιαξε το χοντρο προβλημα της πτωσης ακοης αλλα δεν φτιαξανε 100% οι εμβοες μετα εκανα το λαθος και πηρα βενζοδιαζεπινες οι οποιες με καταστρεψανε
βεβαια τις εκοψα περνοντας ενα παρα παρα πολυ βαρυ στερητικο συνδρομο(πολυ χειροτερο απο αυτο που λενε τα βιβλια και τα χαρτακια και οι γιατροι) και πολυ χειροτερο των στερητικων των παρανομων ναρκωτικων πχ ηρωινης οπου εκει απογειωθηκανε οι εμβοες (δεν κοιμηθηκα 6 μηνες και 6 μηνες τουλαχιστο ειμουνα στα ορια επιληψιας) αλλα μετα που περασε το στερητικο μετα 1 χρονο μου περασανε σιγα σιγα 100%.
Ο απολυτος εφιαλτης που υπαρχει ειναι το στερητικο συνδρομο απο βενζοδιαζεπινες ειναι τοσο φοβερο που δεν μπορει να περιγραφει με λογια πεθαινεις καθε χιλιοστο του δευτερολεπτου...
Συνοψιζοντας
Οι εμβοες ακομα και το ακοογραμα να βγαινει καλο δηλωνουνε ξεκαθαρη βλαβη το ακοογραμα δεν ειναι εξεταση ακριβειας για εμβοες...
Επειδη τις περισοτερες φορες δεν ξερει κανεις που οφειλονται εχει βρεθει εμπειρικα οτι η κορτιζονη βελτιωνει καποιες περιπτωσεις αρκει να ειναι αμεση η παρεμβαση
καθυστερησεις δεν συγχωρουντε αμεση σημαινει απο την 1η μερα.Αμα αποκλειστουνε τα γνωστα θελει αμεσα βαρβατη δοση κορτιζονης οχι χαδια και χαπια ενδοφλεβια και πολυυ μεγαλη δοση αντιστοιχη αυτης που δινουνε σε επεισοδιο ΠΣ.
Βλαβη στην ακοη γινετε απο διαφορα νοσηματα απο τραυματα απο φαρμακα πχ αντιβιωσεις-ψυχοφαρμακα κουραση ελλιπη υπνο αγχος και το ποιο συνηθες απο μεγαλες εντασεις ηχου μουσικες-εξατμισεις-εργαλεια κτλπ
Αυτο που βοηθαει περαν της κορτιζονης(βοηθαει μονο την 1η εβδομαδα) ειναι η διακοπη καπνισματος πολυβιταμινες ασκηση αποφυγη θορυβων και τελος ο καλος υπνος και το κινητρο για ζωη-δημιουργια.
Ισως να ειμαι απο τις σπανιες περιπτωσεις που εγινα 100% καλα και ειμουνα πολυ σοβαρη περιπτωση αλλα δεν το αφησα σε κανενα τσαρτανο γιατρο να μου λεει τις μπαρουφες του.
Αν δεν ειχα μπλεξει και με τσαρλατανους θα ειχα γινει πολυ γρηγορα καλα χωρις να περασω αυτη τη περιπετεια ζωης.
Σιγουρα βεβαια με βοηθησε και η τυχη μου μεσα στην ατυχια μου γιατι οι ποιο πολλες περιπτωσεις δεν γινονται 100% καλα μονο μετρια εως αρκετη βελτιωση βλεπουνε
και μαλιστα δε οταν εχουνε περασει χρονια και θεωρειτε μονιμο το προβλημα.
Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση. Παραβίαση δεοντολογίας (διαγνώσεις ή/και προτροπές για φαρμακευτική αγωγή ή/και ανάρμοστες υποδείξεις για θέματα ψυχικής υγείας κτλ)
-
τελικα τι εκανες ρε φιλε? Γιατι και εγω περναω παρομοια
-
Εγώ είμαι ήδη στην μια εβδομάδα σίγουρα γιατί παίζει να είναι και παραπάνω και να μην το θυμάμαι.
Δούλευα πολύ ακουστικά με μουσική μες στο μετρο η κατά το περπάτημα, γυμναστηριο, περίπου ένα 2ωρο την ημέρα άκουγα μουσική. Το έκανα για να μου ανεβαίνει η διάθεση και να ξεχνιέμαι από τα άλλα, αλλά μάλλον το παρακανα
Παράλληλα είχα και τα γνωστά αϋπνίες άγχος και πλέον έχω και τις εμβοες όπου ελπίζω να είναι προσωρινές.
Από κάποιο απο τα 2 την έπαθα, μπορεί και από τα δύο. Απ όσα έχω διαβάσει εδώ μέσα στους περισσότερους δεν φεύγουν, υπάρχουν όμως και κάποιοι που λένε ότι τους έφυγαν. Άκρη πάντως δεν βγάζεις, ούτε και από τους γιατρούς