Originally Posted by
GoldenM
Η γνώμη μου είναι κάπως διαφορετική.
Το σεξ είναι ο καθρέπτης της σχέσης. Αν υπήρχε απλά πρόβλημα στύσης, με καλή σε όλα τα άλλα επίπεδα, σχέση ανάμεσα στο ζευγάρι, θα το αντιμετώπιζαν δραστικά και συντονισμένα ως πρόβλημα εντός της σχέσης.
Προφανώς και ότι έχει κάποια ηλικία συμβάλλει στο ενδεχόμενο στυτικής δυσλειτουργίας.
Το πρόβλημα κατά τη γνώμη μου εδράζεται στην έλλειψη της παραμικρής διάθεσης για επικοινωνία του προβλήματος του με τη σύζυγο του.
Παράλληλα, πολλές φορές ένας άντρας αυνανίζεται επειδή έχει ανάγκη να εκτονώσει το στρες και να ηρεμήσει/κοιμηθεί.
Πολλά ενδεχόμενα λοιπόν μπορεί να συμβαίνουν, το σημαντικό γεγονός όμως είναι ότι δεν επικοινωνεί το ζευγάρι. Δεν αντιλαμβάνεται το πρόβλημα ως κοινό. Δεν γίνονται σύμμαχοι ώστε να το επιλύσουν. Αυτό δείχνει πολλά για την μεταξύ τους σχέση. Και εκεί κατά τη γνώμη μου βρίσκεται και το πρωταρχικό θέμα προς επίλυση.
Άλλωστε ρε Γιώργο, εσύ έχεις αναφέρει πως στο πρόβλημα στυτικής δυσλειτουργίας που έχεις, η γυναίκα σου είναι βράχος δίπλα σου. Νομίζω ότι καταλαβαίνεις τι θέλω να πω.
Η έλλειψη σεξ είναι το σύμπτωμα που εκδηλώνεται ως νοσογόνος κατάσταση, σε μια σχέση με καθόλου ποιοτική-ουσιαστική επικοινωνία.
Όποιος και να είναι ο λόγος που δεν έρχεται σε επαφή με τη γυναίκα του (άλλη γυναίκα, στυτική δυσλειτουργία κτλ), η ουσία είναι ότι δεν επικοινωνεί μαζί της. Και ναι, αυτό είναι πρόβλημα.