Εεε, σε μια εκπομπη λεει για έναν νεαρό, που επαθε ανακοπη απο ανευρισμα. Το συμπτωμα του ηταν ότι ζαλιζοταν και είχε στεναχωρηθει και ανέβασε πιεση 25.
Printable View
Εεε, σε μια εκπομπη λεει για έναν νεαρό, που επαθε ανακοπη απο ανευρισμα. Το συμπτωμα του ηταν ότι ζαλιζοταν και είχε στεναχωρηθει και ανέβασε πιεση 25.
πίεση 25? ουάου
ε ναι, άμα ακούς τέτοια λογικό να επηρεάζεσαι κάπως
Ετσι λεγαν. Εμένα αυτό που με αγχωσε περισσότερο είναι που είπαν ότι έγινε επειδή είχε στεναχωρηθει και βιωνε περιοδο άγχους λόγω ασθένειας της μητέρας του. Αυτά τα ξαφνικά σε νεαρούς ανθρωπτους με αγχωνουν πάρα πολύ.
συγνωμη αλλα θεωρω καπως αναισθητους οσους δεν τους ενοχλει γενικα ολο αυτο που γινεται. δηλαδη βλεπουμε καθε μερα αυτοκτονιες, ανακοπες, σκοτωμους, τροχαια, καρκινους και το χειροτερο νεαρες ηλικιες. φυσικα προσωπικα επηρεαζομαι. εχω πολλους μηνες που στεναχωριεμαι παρα πολυ και νιωθω τον οργανισμο μου να εξασθενει και ψυχολογικα βρισκομαι στον πατο. τι να πουμε απλα λεω ας ξημερωσει ο θεος την επομενη μερα και βλεπουμε και κανουμε. οτι ερθει.
Εμένα με επηρεασε η απουσία συμπτωματων σε κάτι τόσο σοβαρό. Απο τότε που το ακουσα σκέφτομαι ότι θα παθω το ίδιο.
Φίλε μολις πριν λιγο διάβασα ενα άρθρο για έναν 22χρονο που πέθανε στον ύπνο του. Το παλικάρι πήγε στην φιέστα του ΠΑΟΚ στον λευκό Πύργο μετα γύρισε σπιτι και πέθανε στον ύπνο του. Μολις πριν λιγο το διάβασα και λένε μαλλον για επιπλοκες στην καρδιά του. Με εχει επειρεασει πολυ αυτο. Ειναι καθαρά ψυχολογικό. Τωρα με κανει να νομιζω μηπως εχω και εγω κατι και δεν το έχουν βρει με τόσα συμπτώματα και ταχυκαρδίες που εχω! Φοβάμαι επίσης να κοιμηθω. Πράγματι μας επειρεαζουν πολυ αυτα που ακούμε και βλέπουμε!
H τηλεοραση ειναι σκουπιδι ........ και δεν βλεπω ποτε ειδησεις , επιδιδονται σε ακρατη τρομολαγνεια .....αλητες του κερατα ....
Οχι βεβαια , ειπαμε οτι η τηλεοραση επιδιδεται στην τρομολαγνεια .......... δεν εχω αρρωστοφοβια , και δεν δινω πενταρα ποιος σκοτωσε ποιον ................... θαλλαξει η ζωη μου με το να μαθω ποιοος σκοτωσε ποιον ?
μονο ευχαριστες ειδησεις θα μενδιεφεραν , εχουμε εγκληματικοτητα , ε , και ?
παντως γενικα αποφευγω δελτια ειδησεων ..........
η τι ειπε ο Τσιπρας η ο Μητσοτακης ? και οι δυο αχρηστα υποκειμενα ......
καλη σου μερα ......παντα φιλικα .....
Απευθυνομαι προφανως σε άτομα που έχουν αρρωστοφοβια.
Δεν ξέρουν. Πήγε το παιδί στην φιέστα γύρισε σπιτι και πέθανε στον ύπνο του απλά. Το άρθρο γράφει οτι λένε ίσως για επιπλοκή στην καρδιά του. Δεν ειναι σίγουροι ούτε αυτοι. Ανεπιβεβαίωτα το είπαν απλά περιμένουν την νεκροψία για να σιγουρευτούν. Όπως και να χει αυτα τα συγκεκριμένα άρθρα/ειδησεις μας επειρεαζουν!
Δεν έχω τηλεόραση. Αλλά και να είχα, τέτοιες «ειδήσεις» δε θα με επηρέαζαν γιατί από τη μια δίνουν το γεγονός (θάνατος) αλλά από την άλλη μόνο ένα πολύ μικρό μέρος των συνθηκών (δε γίνεται και διαφορετικά). Επομένως συμπέρασμα δε βγαίνει. Δε θα υπήρχε λοιπόν περίπτωση να βασανίζω τον εαυτό μου με τέτοιες σκέψεις.
Ρε παιδιά λίγη ωρα αν κάτσω όρθιος με κόβονται τα πόδια και με πιάνουν ταχυκαρδίες. Αυτο δεν ειναι σημάδι προβλήματος με την καρδιά; Καθόμουν να κανω ενα φαι και με κόβονται οι γάμπες και ταχυκαρδίες.
Σαν τι πρόβλημα νομίζεις οτι είναι, οξύ (πχ έμφραγμα) ή χρόνιο (πχ καρδιακή ανεπάρκεια) ?
Βάλε ένα χόλτερ ρε φιλαράκι, ειλικρινά. Αυτό που εσύ λες ταχυκαρδία μπορεί να μην είναι και τίποτα και να είναι ιδέα σου. Εγώ έχω βάλει τρεις φορές και τις ημερες που ένιωθα ότι έχω αμέτρητες έκτακτες δεν είχα καμία τελικά. Από κει και πέρα στα είπαμε εκατό φορές. Κι εγώ όταν πίστευα ότι έχω καρδιακή ανεπάρκεια, πήγαινα μέχρι το μπάνιο και ένιωθα ταχυκαρδίες και δύσπνοια. Δεν τα νιώθω πια όμως γιατί σταμάτησα να πιστεύω ότι έχω καρδιακή ανεπάρκεια και πιστεύω ότι θα πάθω ανακοπή ξαφνικά. Όταν πίστευα ότι μπορεί να κάνω κoλπικη μαρμαρυγή, ήμουν όλη μέρα με το χέρι στους παλμους και ήμουν βέβαιος ότι έκανα αρρυθμίες. Το σώμα επηρεάζεται από τις σκέψεις μας. Ό,τι λέει ο εγκέφαλος κάνει. Σταμάτα να το σκέφτεσαι όλη μέρα. Ποιος μιλάει βέβαια. Εγώ σήμερα είμαι με δύο ώρες ύπνο και αν δεν είχα πάρει και λίγο ζάναξ θα τα είχα παίξει από το άγχος. Φοβάμαι ότι θα κάνω έκτακτες και ότι θα πάθω κάτι επειδή δεν κοιμήθηκα. Δεν παλεύεται. Πλέον αποφάσισα να πάρω αγωγή και θα σε συμβούλευα να το ψάξεις κι εσύ. Εγώ περιμένω να μιλήσω με την ενδοκρινολόγο μου και θα ξεκινήσω τα αντικαταθλιπτικά να συνέλθω από αυτές τις έμμονες ιδέες.
Η γνώμη μου μην ταυτίζεσαι με αυτά πεσ μου έναν άνθρωπο που δεν έχει πέραση περιόδους έντονου άγχους στην ζωή του? Έπαθε κάτι? Όχι το ανέβρασμα είναι πιθανόν να είναι και κληρονομικό η να είχε προδιάθεση να το παθει και απλά το άγχος το ενεργοποίησε
Έπαθα ακριβώς το ίδιο με εκείνον τον ευζωνα που πέθανε ξαφνικά κ δεν βρίσκουν τι είχε και ενώ είχε κάνει όλες τις εξετάσεις δεν είχε τίποτα το μόνο που είχε ήταν κούραση κατι που έχω κι εγώ πολύ καιρό τώρα. Κ που είπαν ότι σηκώθηκε κ μετά κατέρρευσε μου δημιούργησε φοβια να σηκωθώ απ το κρεβάτι.
Τι να σου πω δεν ξέρω κάνεις δεν ξέρει..
Το πιο πιθανό είναι αυτά τα άτομα που πεθαίνουν ξαφνικά από καρδιά ενώ δεν έχουν πρόβλημα να έχουν σύνδρομα αιφνιδιου θανατου τα οποία είναι κληρονομικα δεν έχουν καθόλου συμπτώματα είναι από μετάλλαξη γονιδίων κ η πρώτη τους εκδήλωση είναι ο θάνατος. Είναι κυρίως σε αντρες κάτω των 35 ετών και συνήθως το έχουν κ συγγενείς 1ου βαθμού. Τα μόνα συμπτώματα που μπορεί να εμφανίσει είναι η λιποθυμία κατά την κούραση κ την άσκηση και γενικα οι συγκοπες όχι ταχυπαλμιες κτλ. Κ στη νεκροψία δεν φαίνεται τίποτα γτ έχει να κάνει με βραχυκύκλωμα του ηλεκτρικού συστήματος της καρδιάς προκαλεί κοιλιακή μαρμαρυγη κ μετά δεν φαίνεται τίποτα.
Γενικά οι ανακοπες ειναι αποτέλεσμα καρδιοπαθειας όπως ανεπάρκεια εμφραγμα μυοκαρδιτιδας περικαρδιτιδας ενδοκαρδιτιδας στεφανιαίας νόσου ισχαιμιας και ηλεκτρικών διαταραχων των διαυλων δηλ πολύ μεγάλες η πολύ μικρές τιμές καλίου κ νατρίου στο αίμα. Μετά μπορεί να προκληθεί από ασφυξία η ηλεκτροπληξία.
Συγκοπη δηλαδή χαμηλοι παλμοι; γιατί εγώ έχω κατά βάση χαμηλούς παλμους.
Ναι, η κούραση είναι πολυ γενικολογο συμπτωμα, λογικό να αγχωνομαστε. Εγώ μετα απο εντονο περπατημα πολλων χιλιομέτρων μπορει να νιώθω ζάλη και ατονία. Αλλα εχω κάνει δυο τεστ κοπωσεως και βγήκαν οκ.
Στην περιπτωση του ευζωνα και σε άλλους που είναι και αθλητές, μου κανει εντυπωση, αφού συνήθως κάνουν συχνά τσεκ απ. Μπορει βέβαια να είναι κάτι του στυλ ενδοκαρδιτιδα που μπορει να ανάπτυχθει πολυ γρήγορα,ή να μην είχαν κανει όλες τις εξετάσεις,πχ χολτερ που θα επιανε πιθανως καποια μη φυσιολογική αρρυθμια.
Εγώ καλλιο έχω σχετικά χαμηλό. Και νατριο. Μου είχε γράψει συμπληρωμα ο γιατρός και ανέβηκε λίγο αλλά γενικά είναι χαμηλό. Λες να παθω κάτι;
Συγνώμη προς τους διαχειριστές,αλλά με αγχωνει αυτο που κάνετε. Που πατε συνέχεια τα θέματα; Συζητουσαμε κάτι πολυ σημαντικό. Τουλάχιστον να ενημερωνετε και σε ποια ενότητα τα βαζετε.
Αυτό ακριβώς. Το θέμα ειναι για αυτα που ακούμε και βλέπουμε γενικά. Εγω μολις ειδα το θέμα πριν λιγο είχα διαβάσει και αυτο το άρθρο. Αν ήξερα οτι ήταν απο καρδιά η κατι τέτοιο δεν θα το άνοιγα καν. Λογικό ειναι μεσα σε αυτον τον χαμο που εγινε να υπάρχει κάποιος που να έπαθε κατι. Ήταν τόσος κόσμος που και να Πάθαινες κατι μεχρι να σε βγάλουν απο εκει αστο ξεχνα το. Αλλα διάβασα οτι το παιδί πήγε σπιτι κοιμήθηκε και δεν ξύπνησε. Κατι τέτοια ειναι που μας επειρεαζουν. Τωρα η περίπτωση μου εμένα ειναι διαφορετική. Δεν χρειάζεται να ακούσω κατι για να με πιάσουν αυτα, απλώς αυτο με αγχώνει περισσότερο!
Κι έγω ζαλίζομαι κ κουράζομαι εύκολα αλλά έχω κ ένα χρόνο που δεν κοιμάμαι καλά κ έφτασα τώρα σε σημείο να έχω εξαντλήσει πάρα πολύ τον εαυτό μου και τα νεύρα μου κοιμάμαι 3 με 6 ώρες κ μερικές φορές 8 9. Αυτό με τους αθλητές συμβαίνει γτ μπορεί να περάσουν μια λοίμωξη κ να προπονηθουν πριν γίνουν καλά οπότε το μικρόβιο περνάει στην καρδιά. Είναι πολλοί οι παράγοντες πάντως ανακοπη χωρίς αιτία δεν υπάρχει. Πάντα υπάρχει λόγος απλά πολλοί δεν μπορούν να τους βρουν γτ δν φαίνονται στην νεκροψία πρέπει την ωρα που το παθαίνει να το δουν στο καρδιογραφημα για να καταλαβουν. Όλα φαίνονται στο καρδιογραφημα απλά μπορεί να μην τα πιασει κι αν ο γιατρός υποπτεύφθει κάτι υπάρχει εξέταση ειδική για να δει αν έχεις κίνδυνο να εμφανίσεις τέτοια θανατηφόρα αρρυθμία. Κ στο τεστ κοποσεως φαίνεται επίσης. Εμένα ο γιατρός μου είπε να μην κάνω τεστ κοποσεως γτ δεν νομίζει πως κινδυνεύω να κάνω τέτοια αρρυθμία παρόλο τις ταχυπαλμιες επειδή είναι από τον φλεβοκομβο.πχ όσοι έχουν αρρυθμίες η έκτακτες από αλλού από τις κοιλιές η από τους κόλπους θα το έψαχναν παραπάνω. Στον ύπνο κινδυνεύουν για ανάκππη όσοι κανουν μεγάλες άπνοιες γτ στερειτε ο εγκέφαλος οξυγόνο. Το οποίο μπορεί να γίνει κι από ασφυξία. Η ανάκοπη είναι επιπλοκη κάποιας νόσου και όχι νόσος.
Τώρα για το κάλιο να φροντίσεις να είσαι στα σωστά όρια. Κάλιο νάτριο μαγνήσιο πολύ σημαντικά γ το ρυθμό της καρδιάς.
Κάνω και άπνοιες. Δεν με πιστεύει όμως κανένας γιατρός γιατί είμαι αδύνατος. Έκανα εξέταση σε πνευμονολόγο και σε ΩΡΛ δεν μου βρήκαν τίποτα, αλλά μου είπαν να πάω να κάνω μελέτη ύπνου αν θέλω και θα κλείσω μέσα στο μήνα, αλλά φοβάμαι ότι μπορει να μην την πιάσουν γιατί δεν κάνω κάθε μέρα. Κάποιες φορές μέσα στα βράδια μπορεί να αισθανθώ ότι σταματάω να αναπνέω, κυρίως όταν κοιμάμαι μπρούμυτα και το αντιλαμβάνομαι και αρχίζω να κινούμαι για να αναπνεύσω ξανά, χωρίς να ξυπνήσω εντελώς. Μου συνέβη και εχθές. Ο καρδιολόγος μου μού είπε πως μόνοστο πρώτο χόλτερ φάνηκε να έχω κάποιες έκτακτες συστολές το βράδυ που μπορεί να συνδυάζονται με την άπνοια αλλά δεν έκανα σε κανένα από τα τρία χόλτερ κάποια επικίνδυνη αρρυθμια ή κάτι τέτοιο. Και αν έχω άπνοια όντως, η πνευμονολόγος μου είπε ότι εικάζει ότι είναι μάλλον ελαφριά και δεν συμβαίνει κάθε βράδυ. Το έχω και χρόνια βέβαια, τώρα είμαι 29, από τα 24 το νιώθω περιστασιακά και κυρίως όταν έχω άγχος.
Το κάλλιο ήταν εντάξει στις τελευταίες εξετάσεις, νάτριο είναι συνήθως ακριβώς στην τιμή του ορίου. Μου είπε ο καρδιολόγος να βάζω λίγο παραπάνω αλάτι (το είχα βγάλει στην διατροφή μου για χρόνια) έχω και υπόταση και επηρεάζει. Γενικώς ένα χάλι. Έχω χαμηλούς παλμούς, μου λένε καλό είναι αυτό, αλλά αν συνδυαστούν όλα αυτά, χαμηλή πίεση, χαμηλοί παλμοί, άπνοια κλπ κλπ, κλάφτα.
Εγώ έκανα δύο για να είμαι καλυμμένος και βγήκαν όλα μια χαρά, κανένα πρόβλημα. Γενικά πάνω στο περπάτημα ή στο τρέξιμο δεν έχω νιώσει ποτέ κάποιο σύμπτωμα, μόνο αν κουραστώ για πολλές ώρες. Το οποίο εν μέρει μπορεί να είναι φυσιολογικό, αλλά εμένα με αγχώνει.
Κι εγώ έχω ταλαιπωρήσει τον οργανισμό μου τελευταία. Άγχος, κακός ύπνος,θέματα με το στομάχι κλπ. Συνήθως κοιμάμαι αρκετές ώρες, αλλά αν με πιάσει αυπνία, πάει σερί για μέρες και μετά την επόμενη μέρα είμαι ένα ράκος.
Οι χαμηλότεροι πρώτο ήταν 45, στο δεύτερο 37 και στο τρίτο 47. Παλιά αισθανόμουν κουρασμένος φυσικά, αλλά δεν είχα τόσο άγχος για την έλλειψη ύπνου. Πλέον νιώθω πολύ χαλιά, αν τύχει και δεν κοιμηθώ κάνω έκτακτες ,ζαλίζομαι, ατονία , πάρα πολύ άγχος, ανησυχία κλπ. Γιατί? Σχετίζεται;
Eσύ έχεις χαμηλούς παλμούς; Έβαλες χόλτερ;
Εννοείται έτσι ακριβώς είμαστε όλοι, φοβίες χτυπάνε κόκκινο ότι θα πάθω κάτι λόγω της αυπνίας, είμαι ικανός να ακυρώσω οτιδήποτε έχω να κάνω από το φόβο ότι θα κουραστώ και προσπαθώ να παραμείνω στο κρεβάτι για να μην πάθω τίποτα κλπ, νιώθω δύσνπια και βάρος στο θώρακα, ζαλάδες και άλλα ωραία.
Εσύ έχεις θέμα με τον ύπνο γενικά; Έχεις συχνά αυπνίες;
Μα ειναι δυνατον να σεπηρεαζουν αυτα τα σκουπιδια της τηλεορασης ........?
ευτυχως εχω οτε TV .........
πολλα ενδιαφεροντα ντοκυμαντερ ........
Φίλε μου μας το ξαναείπες, δεν σε κάνει εναλλακτικό το να μην παρακολουθείς τηλέοραση, ούτε εγώ βλέπω αλλά κοιμάμαι στης γιαγιάς μου και την αφήνει ανοιχτή και άκουσα κάτι, πραγματικά είσαι εντελώς εκτός θέματος. Και σκουπίδια να έβλεπε κάποιος , το θέμα είναι να έχει την κριτική σκέψη να τα φιλτράρει, σκουπίδια μπορείς να βρεις και σε έντυπα και σε βιβλία και παντού, κρίση χρειάζεται για να μπορείς να σκέφτεσαι τι αληθεύει, τι είναι υπερβολικό κ.ο.κ. Σε κάθε περίπτωση, απευθύνομαι σε αρρωστοφοβικούς που μαθαίνουν με ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ τρόπο για αιφνίδιους θανάτους σε νεαρούς ανθρώπους και πώς τους επηρεάζει αυτό.
Επίσης το πρωί όταν σηκώνομαι η καρδιά μου χτυπάει πολύ γρήγορα μπορει κ 150 παλμούς αλλά άτονα δεν ξέρω τι είναι αυτό μου φέρνει μια αδυναμία και ζάλη
]
Απο την κούραση και την αυπνια είναι. Εγώ χθες δεν κοιμηιθηκα λόγω άγχους, το πολυ μια ώρα με πήρε ο υπνος, χαλια. Σήμερα φοβαμαι για έκτακτες και γενικα δεν μπορω να παρω τα ποδια νου. Κι ενώ έχω χρόνο να κοιμηθω και τώρα ακόμα, δεν να ππαίρνει με τιποτα ο υπνος. Δοκιμασα μελατονινη, δεν με βοήθησε δυστυχώς.
Oxi βρε Αντωνη , δεν υπαρχει λογος να τσακωνομαστε τετοιες μερες , αυτο θεωρησα .......... ας τσακωθουμε μετα το Πασχα !!! ελα , φιλικα ......
δεν νομιζω οτι σπαμαρω ....... εχω ανοιξει ανω των 200 θρεντς , δεν το λες και σπαμ αυτο .......
και εχοντας γνωσεις πολλες απο την κτθλψη , παντα σπευδω να βοηθησω ........ ειμαι γνωστος γι αυτο ......