Originally Posted by
Άλις
Φωτεινή, πρέπει να βρεις τη δύναμη να κάνεις το πρώτο βήμα ώστε να φύγεις από το πεδίο της εξουσίας του, που είναι βασικά το πατρικό σου σπίτι. Όπως σου έγραψα, δεν είναι ανάγκη να αγχώνεσαι, μπορείς να κάνεις ένα βήμα τη φορά. Ξεκίνα με μια δουλειά, όποια νά' ναι, ώστε να σου αποφέρει κάποια λίγα έστω χρήματα. Ταυτόχρονα θα κανονίζεις τον τρόπο και τους όρους της μετάβασης σου σε ένα χώρο άλλο, σε ένα καινούριο σπίτι. Στη δουλειά θα κάνεις γνωριμίες που μπορεί να σε βοηθήσουν να πετύχεις το στόχο σου, π.χ. να συγκατοικήσεις με μια άλλη κοπέλα. Ταυτόχρονα, μην κλείνεσαι όσον αφορά στις σχέσεις με το άλλο φύλο, εντάξει, δε θέλεις να παντρευτείς, θα ήταν όμως ωραίο να έχεις μια παρέα να πηγαίνεις ένα σινεμά, για ένα φαγητό κ.λπ. Όλα αυτά θα σε βοηθήσουν να ανακτήσεις σιγά-σιγά τη χαμένη σου αυτοπεποίθηση, θέλει υπομονή. Και στα γράφω αυτά εγώ που με έχουν υποτιμήσει βάναυσα στην παιδική ηλικία κι ακόμα παλεύω με τους δαίμονές μου και θα παλεύω μέχρι το θάνατο, το ξέρω. Απόκτησε τις σταθερές σου, μην αφήνεσαι, το χρωστάς στον εαυτό σου...