Εν όψει των ευρωεκλογών και των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών στις 26 Μαϊου, πώς βλέπετε την πολιτική κατάσταση στη χώρα; Είστε ευχαριστημένοι από την πορεία μας;
Printable View
Εν όψει των ευρωεκλογών και των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών στις 26 Μαϊου, πώς βλέπετε την πολιτική κατάσταση στη χώρα; Είστε ευχαριστημένοι από την πορεία μας;
Αν και τελειος ασχετο το θεμα με το φορουμ γενικα! παρα ταυτα θα επηταπει το θεμα σου, και θα απαντησω σημετεχωντας διοτις μονον καποιοι ανθρωποι με ψυχολογικα προβληματα και ψυχικες ασθενεις μπορει να βγαζουν , να ψηφιζουν τετοιους πολητικους! τοσο ηλιθιους πολητικους!! ειναι απολυτος παραλογο να εκλεγουμε συνεχως τους ιδιους! να βγαζουμε σηγκεκριμενες οικογενειες, τα παιδια τους, τα εγγονια τους! , να ψηφζουμε κλεφτες! και ανηκανουν να κυβερνησουν το σπιτι τους !!! ποσο μαλον μια χωρα, η να αντιπροσοπευσουν ΒΑτην χωρα μας στις Βριξελλες!!
Καπωτες υπηρχε μια δικαιολογια, οτι θα διορισουν τα "παιδια" μας στο δημοσιο, πλεονομως οπου δεν μπορουν λογο μνημονιων, θα επρεπε να εχουμε καλητερα κριτιρια !! αντα αυτου ομως παλυ τα ιδια βλαμενα ψηφιζουμε!! αρα, συγουρα θα πρεπει να υπαρξει μια μεγαλη και σε ευρια μορφη ψυχαναλυση μας! να υπαρξουν πολλοι ψυχολογοι καινα μας κανουν θεραπεια μπαςκαιαλλαξουμε!!
Δε νοείται να μένεις προσκολλημένος σε τραπεζικά τραστ που εμφανίζονται με την ευγενική ονομασία "ευρωπαϊκή ένωση" και στο εργαλείο ελέγχου των μαζών που ονομάζεται "ευρώ", όταν βλέπεις ότι απειλείται πια η ίδια η υπόστασή σου. Κοντεύουμε να πεθάνουμε όλοι, όσοι δεν αυτοκτονήσουμε, θα πεθάνουμε από την πείνα, είναι πλέον ζήτημα επιβίωσης...
Πρωτιστως συμφωνω μαζι σου ,διαφωνω ομως στο αυτοκτωνικο παραληριμα, διοτις εαν ηταν τοσο δυνατος ο πολυτικος επιριασμος πανω μας θα συμετεχαμε ενεργα ολοι οι πολητες στα κοινα , θα ασχολιομασταν ολοι , θα βγαιναμε στους δρομους ,θα διαμαρτηρομασταν η θα συμφωνουσαμε αναλογος με τις πολητικες αποφασεις. Αντιθετος ομως βλεπουμε οτι η σημετοχη στις καλπες ειναι κατω των μισων ψηφοφορων, ο κοσμος δεν ξερει ποιοι ειναι οι υπουργοι και γενικα υπαρχει αδιαφορια για τα πολητικα δρομεντα της χωρας μας. Για αυτο βεβαια την πιο μεγαλη ευθυνη την φερουν οι ιδιοι πολιτικοι ! αλλα και εμεις που τους ανεχομεθα. Η αποψη μου ειναι οτι τα τελευταια χρονια σε αυτον τον τοπο υπαρχει ελλειψη συλογηκου ενδιαφερωντος, δεν μας νοιαζει το καλο ολης της χωρας, ολων των συμπολητων μας! παρα το ατομικο μας ενδιαφερων, της οικογενειας μας η του συντεχνιακου μας μικροκοσμου! με αποτελλεσμα πολλες φορες το καλο αυτο να ερχετε σε αντιπαραθεση με το καλο καποιον αλλων συνανθρωπων μας και να γινετε χαμος!!
Η πολιτικη και δημοκρατικη ιστορια των χωρων ανα το κοσμο εχει δηξει οτι μοναχα οταν σε μια χωρα ενδιαφερωνται ολοι οι πολητες της για το κοινο τους καλο μονο τωτες προοδευει αυτη . Οταν οι πιο πολλοι αγωνιζωντε να φοροδιαφευγουν πως θα υπαρξη κοινωνικη πολιτικη , πως θα υπαρξουν λειτουργικα νοσοκομεια??? Οταν μια κοινωνικη ομαδα οργανονεε και διεκδικη κατις το οποιο ειναι εις βαρος μιας αλλης κοινωνικης ομαδας και οχι για το καλο ολων πως θα προοδευσει ο τοπος?
Οταν τα κομματα μαλονουν για βλακειες σαν μικρα παιδια,αντι να διαφωνουν για προγραμματηκες πολιτικες !! Πως θα παμε μπρωστα?? Ετσι λοιπον, ξεπεταγωντε και οι επικηνδινες πολιτικες λυσεις ,οπως οτι για ολα αυτα φταινε οι αλλοδαποι!!! η ευκολη λυση! η πιο αρχαια και ζωωδεις λυση!! η ευρεση του θυματος οπου ειναι αδυνατο σε σχεση με εμας ωστε να εχουμε συγουρη την νικη! διοτις ποιος τολμαει να τα βαλει με τους πραγματηκους υπευθηνους??????
Είναι η λογική του "διαίρει και βασίλευε" που χρησιμοποιεί η εξουσία. Ο πολύς κόσμος, επειδή στην πραγματικότητα είναι ανενημέρωτος για το τι πραγματικά του συμβαίνει, νομίζει πως για τα δεινά του φταίει ο διπλανός του: ο δημόσιος υπάλληλος, ο ελεύθερος επαγγελματίας, ο αρχαιολόγος που δεν αφήνει τις "επενδύσεις" να έρθουν στη χώρα... Αμορφωσιά δείχνει αυτό και πνευματική ένδεια
Εδώ θα διαφωνήσω. Νοσοκομεία, υγεία, σχολεία και κοινωνικό κράτος δεν έχουμε, όχι επειδή φοροδιαφεύγει ο κάθε κακομοίρης (και πώς να τους πληρώσει άλλωστε όλους αυτούς τους φόρους που έχουν επιβληθεί στα μνημονιακά χρόνια;) -δε μιλάω για τους μεγαλοκαρχαρίες, αυτούς δεν τους αγγίζει ποτέ κανείς-, αλλά γιατί συνεχώς ψηφίζουν και υπογράφουν συμφωνίες με τους ευρωπαίους για μείωση των κονδυλίων για την υγεία, την παιδεία και το κοινωνικό κράτος. Γι' αυτό π.χ. κάηκαν οι άνθρωποι πέρσι στο Μάτι, γιατί το κράτος δεν έχει προμηθευτει τα μέσα πυρόσβεσης που χρειάζεται, επειδή όλα του τα έσοδα πάνε στην εξυπηρέτηση του "χρέους". Πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουμε ποιοι είναι οι εχθροί μας.
Eχεις δικιο συμφορμιτη μου, ο απλος πολιτης οσο και να φοροδιαφυγη δεν θα κανει την διαφορα. Αν και μπορω να πω απο προσωπικη εμπειρια διοτις μεχρι προ λιγα χρονια ειχα μια επιχηρηση μαζι με εναν σηνετερο, απο την εμπειρια μου λοιπο μπορω να πω οτι τα χρονια προ μνημονιου υπηρχαν αρκετοι ελευθεροι επαγγελματιες - το μαγαζι που ειχαμε ειχε σχεση με οικοδομη, αρα και αυτα που γνωριζω ειναι απο πελατες μας, μαστορες, εργολαβοι,μονωσαδες κ.α.- ετσι λοιπον αρκετοι απο αυτους εβγαζαν ενα πολυ αξιολογο εισοδημα, θα μπορουσαν να πληρωνουν καποιους φορους! και αντι για αμαξι 50,000ε να επερναν αμαξι 40,000ε. !! αλλα δεν το εκαναν . Υπηρχαν ομως και ανθρωποι οπου πληρωναν, οπως και εγω, ηθελα να εχω ησιχο το κεφαλι μου απο εφορια! Το θεμα ειναι, οτι οσοι πληρωναμε τους φορους μας ειμασταν περηγελος, μας κοροδευαν οι υπολλοιποι κανωντας μας φηγουρα για την φοροδιαφυγη τουε, αυτοι ηταν οι "μαγκες" και εμεις τα "φυτα", οι ξενερωτοι, οπως λεγαμε σχολειο τους καλους μαθητες!!
Η αληθεια ειναι οτι τους μεγαλοωφειλετες δεν μπορουν ευκολα να τους πιασουν. Εξου και η ρηση οπου λεει "εαν χρωστας 10,000ε μαλον θα σε βαλουν και φυλακη! για αυτο καντω 1,000,000ε ωστε να σε εχουν στα ωπα ωπα "
Προσωπικα δεν αγχωνομαι πολυ για την οικονομικη κατασταση της χωρας, ξερω οτι θα ανακαμψει οπως ειδη αρχιζει να γινετε, αυτο που με φωβιζει ειναι η ανοδος της ακροδεξιας,του ρατσισμου, μηλιταρισμου και της βιας προς αδυναμες κοινωνικες ομαδες!
Συμφωνω απολυτα μαζι σου. ΟΙ περισσοτεροι οικογενειαρχες πασχουν απο γαδ λογω του οτι με τους χαμηλους μισθους τους δυσκολευονται να εξασφαλίσουν τα απαραιτητα για τα παιδια τους.
Παραλληλα οσοι ειμαστε κατω απο 40 προσπαθουμε να την κανουμε εξωτερικο γιατι δεν υπαρχει μελλον!σε λιγο η ελλαδα θα γινει κρατος γεροντων και μουσουλμανων λαθρομεταναστων. Δεν λεω κατι πρωτότυπο, πρεπει καποιος να ειναι τουλαχιστον αφελης για να μην βλεπει τί γινεται!!!
Πιστευα τον ορο γενοκτονια τον χρησιμοποιουσα μονο εγω κ νομιζα θα φανω ακραιος.
Αυτο που ζουμε ειναι επικινδυνος αργος θανατος. Ενας οικονομικος πολεμος κ μια "δημοκρατικη" δικτατορια που σου δινει την αισθηση οτι ζεις σε κρατος δικαιου αλλα ειναι ενα μορφωμα ψευδης δημοκρατιας που οι πολιτικοι επικαλουνται οπως τους συμφερει. Αυτο αλλωστε φαινεται απο ολες τις παραβιασεις του συνταγματος κ την παραχωρηση εθνικης κυριαρχιας.
Οι πολιτικοι ειναι αυτοι που μας αξιζουν κ ειναι κατω του χειριστου.
Ειναι ολοι αριβιστες, λαικιστες, δειλοι, δημαγωγοι που το μονο που τους ενδιαφερει πλεον σ'αυτο το προτεκτορατο ειναι η κουταλα κ το να παραμεινουν στην εξουσια.
Ειναι μιας μορφης γενοκτονια γιατι οσοι μενουν ελλαδα δεν θα παρουν ποτε συνταξη, κ οσοι παρουν ειναι σε επισφαλης θεση. 500-600 χιλιαδες νεοι εφυγαν εξωτερικο κ ειναι ανθρωποι με πτυχια κ μεταπτυχιακα κ επισης φτωχοποιηθηκε το μεγαλυτερο μερος της μεσαιας ταξης. Δηλαδη μιλαμε για μια αργη δολοφονια που θα φανει τα επομενα 10-20 χρονια.
Οσο για την φοροδιαφυγη οι μεγαλοοφειλετες του δημοσιου χρωστουν το 80% των χρηματων κ ποτε δεν θα διωχθούν.
http://thepressproject.gr/article/14...n-tou-Dimosiou
Οι πολιτες συνεχιζουν να ειναι της νοοτροπιας του βολεματος κ φανηκε απο τις πολλες κ ακυρες υποψηφιοτητες σε δημοτικες κ περιφερειακες οπου απολιτικ ατομα θα ασχοληθουν με τα κοινα καθως κ αμορφωτα.
Ειναι η χωρα της απογνωσης κ η απογνωση ειναι κακος συμβουλος. Ολοι ψαχνουν να πιαστουν απο καπου για μια παραταση ζωης κ δεν ειναι υπερβολη.
Αυτο που θα επρεπε να διεκδικησουμε σαν πολιτες ειναι να αποδοθουν ευθυνες για την χρεοκοπια της χωρας κ την παραδοση εξουσιας που θεωρειται προδοσια. Νομιζω χασαμε δυστυχως αυτη την ευκαιρια.
Να πω επισης μια παρατηρηση.
Πασχω απο σχιζοφρενεια κ η διαπιστωση οτι ατομα άξια με αγωνες κ προσπαθεια βρισκονται στην ιδια μοιρα με μενα κ μενουν ανεργα κ χωρις ονειρα ή δουλευουν σε αντιξοες συνθηκες κινδυνευοντας να χασουν την ψυχικη τους υγεια δειχνει το μεγεθος της καταστροφης.
Κομμενα φτερα εκατερωθεν κ ειναι τραγικο νομιζω.
Εσύ σχιζοφρένεια; Serios, είχαν τέτοια λογική δομή τα λόγια σου και η κάθε σου σκέψη, απαλλαγμένη από προκαταλήψεις, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο σωστό συμπέρασμα, που εκπλήσσομαι όταν το λες αυτό. Συμφωνώ 100% μαζί σου και προσυπογράφω. Τα ίδια πρεσβεύω κι εγώ. Μακάρι όλα τα άτομα με αξίες και αγώνες που αναφέρεις, να είχαν τη σκέψη σου. Πιθανότατα τότε να μην είχαμε βρεθεί σ' αυτή τη θέση
Serios, φαίνεται ότι είναι αλήθεια αυτό που λένε, ότι δηλ. τα άτομα με σχιζοφρένεια είναι συνήθως ανώτερης ευφυίας...
Καλημέρα teatree! Έχεις δίκιο. Τους βλέπεις όλους να κυκλοφορούν με κατεβασμένο το κεφάλι και πεσμένο το ηθικό, να ψάχνουν τις προσφορές στα super market και να αναρωτιούνται τι θα αφήσουν απλήρωτο αυτό το μήνα, για να πληρώσουν κάτι άλλο που προέχει. Ζωή είναι αυτή; Και αυτή είναι η καλή περίπτωση, για όσους δηλ. έχουν έστω ένα εισόδημα να μπαίνει στο σπίτι. Γιατί υπάρχουν και οι άλλοι, που δεν έχουν καθόλου δουλειά. Δεν μπορώ να φανταστώ τι κόλαση πρέπει να περνούν αυτοί, ειδικά όσοι έχουν παιδιά. Γιατί τον εαυτό σου μπορείς να τον στερήσεις από τα πάντα, να τρως κάθε μέρα φακές, αλλά τα παιδιά... Εκεί αρρωσταίνουν...
καλημερα κοριτσι μου!
ποσες φορες τυχαινει να συζηταμε για καφε με φιλες (30κατι ολες) και να μου λενε οτι αυτη την εβδομαδα δεν γινεται να βρεθουμε γιατι δεν εχουν 4,5 ευρω για καφε !!!διοτι εχουν παιδια, ενοικιο κτλ...Ασε που εν μέρει ζουνε απο τις συνταξεις των γονιων τους(στα 30-40!!!)
Ευτυχως που δεν εχω υποχρεωσεις κι εχω σπιτι δικο μου (το οποιο ουσιαστικα ξανααγορασα με το θεσμο του ενφια)οποτε δεν εχω τετοια διλήμματα, αλλα δεν μπορω να μην αγχωνομαι οταν ακουω τετοια!σιγουρα θα παθαινα καταθλιψη αν ειμουν στη θεση αυτων των ανθρωπων...
Οι αλλες μου οι φιλες οι μικρουλες , με το που τελειωσαν απο μεταπτυχιακα κτλ αρχισαν να ψαχνουν να φυγουν γερμανια γιατι εδω τους δινουν 500 ευρω και σε καποιες περιπτωσεις δεν εχουν καν ενσημα...
Αντε εμεις που αρχισαμε δουλεια πριν μια δεκαετια προλαβαμε τους ελαφρως καλυτερουσ μισθους, τα νεα παιδια τι θα κανουν? θα πλακωνονται στα ζαναξ?
και δεν ειναι μονο στην Ελλαδα αυτο, ολοκληρη η Ευρωπη νοσει ...κιτρινα γιλεκα και τα σχετικα!
οσον αφορα τις ευρωεκλογες και τις δημοτικες, ειμαι σχεδον σιγουρη οτι οι περισσοτεροι πολιτες ειναι τοσο απογοητευμενοι απο αυτα που γινονται τοσα χρονια αλλα και τοσο απορροφημενοι στο να εξασφαλισουν τον επιούσιο που ουτε καν θα ψηφισουν!
Προς Θεού teatree, όχι Γερμανία! Τα συζητάμε στο άλλο thread με τη Nadia2. Και καλύτερα πουθενά στην Ευρώπη, γιατί επίκειται κατάρρευση του ευρώ και θα ακολουθήσει οικονομική κρίση. Καλές είναι οι αναδυόμενες οικονομίες στην λατινική Αμερική (όχι εκεί που υπάρχουν δικτατορίες) ή στην Ασία. Ή ακόμα και στις νότιες πολιτείες της Αμερικής, εκεί που υπάρχει ακόμα χρήμα από τον τουρισμό
Κι εγω δεν θα πηγαινα Γερμανια, για ΤΟ ευρω και τη Ε.Ε ολοι καταλαβαινουμε πού παει το πραγμα, οσον αφορα τις ευρωεκλογες δυστυχως δεν ξεκαθαρη αποψη ...
Ποιο thread ειναι αυτο με την γερμανοσυζητηση?θα ηθελα να του ριξω μια ματιά,,,
Το "χρειάζομαι βοήθεια" που ξεκίνησε η Nadia2
Εγώ προσωπικά έχω δει ανάκαμψη μετά το 2016 και οριοθετώ ως πάτο το έτος 2015 με τα Capital Controls,Βαρουφάκηδες κτλ..
Ανεξαρτήτως του κόμματος που θα κερδίσει τις Εθνικές Εκλογές τον Οκτώβρη, θα τρέχουμε με χαμηλούς μεν αλλά σταθερούς ρυθμούς ανάπτυξης τα επόμενα έτη.
Τα πολύ δύσκολα πέρασαν. Η οικονομία κάνει κύκλους και πλησιάζει η ώρα της αντιστροφής.
Ποια αντικαταθλιπτικά παίρνεις;
Συγγνώμη Σταύρο μου, αλλά όταν το Α.Ε.Π. της χώρας κάθε χρόνο συρρικνώνεται, πού την βλέπεις την ανάπτυξη; Σε λίγο θα είμαστε ένα κράτος- παρίας, που θα ζει μόνο από τα δανεικά των άλλων και ως εκ τούτου θα είμαστε υποχρεωμένοι να δίνουμε όλα τα έσοδα από τις πλουτοπαραγωγικές πηγές μας στην εξυπηρέτηση του χρέους. Κάτι σαν τη Σιέρα Λεόνε της ευρώπης δηλαδή, που όλα τα διαμάντια της φεύγουν κατευθείαν στο εξωτερικό και οι ίδιοι σκοτώνονται μεταξύ τους με εμφυλίους.
stavros σωστα! ηρθαν και ξενοι"επενδυτες" που μας υποσχεθηκε ο Τσιπας, με βαρκουλες απο το πακισταν και τους καλοσωρισε δεοντως!!!
Τι να πω...
Τα capital controls ηταν το αποτελεσμα του παγωματος της χρηματοδοτησης των ελληνικων τραπεζων παρανομως απο την Κεντρικη ευρωπαικη τραπεζα για να πιεσει το δημοψηφισμα.
Δεν προκειται να υπαρξει αναπτυξη με τους ορους του πλεονασματος παρα περαιτερω φτωχοποιηση.
Η αναπτυξη ειναι για το 1% του πληθυσμου που κατεχουν τον πλουτο κ για οσους χρησιμοποιουν τακτικες τοκογλυφου.
Μη περιμενετε σωστες επενδυσεις σε μια μπανανια με τριτοκοσμικες πλουτοπαραγωγικες δομες που στηριζονται σε γεωργια, ελλειψη βαριας βιομηχανιας, ναυσιπλοΐας σε παρακμη κ με κυρια εσοδα τον τουρισμο που ειναι ευπαθης σε οποιοδηποτε γεγονος κρισης.
Με φαινομενα οπως ο υπερτουρισμος κ η εκμεταλευση του γεωλογικου πλουτου η Ελλαδα προκειται να βιαστεί τοσο κοινωνικα οσο κ περιβαλλοντικα.
Το 2018 στην Ελλάδα κλείσαμε στο +1.9% και γύρω στο +2% αναμένεται η ανάπτυξη και το 2019.
Σαφώς με την μεγάλη συρρίκνωση του ΑΕΠ από το 2010 και την ύφεση, θέλουμε πολλά ψωμιά να διανύσουμε,αλλά έχει εμφανώς σταματήσει ο κατήφορος.
Αυτό φυσικά μπορούν να το δουν λίγοι άνθρωποι προς το παρόν, στα επόμενα χρόνια θα το νιώσει καλύτερα και η πλειονότητα των Ελλήνων.
Το ''γράφημα'' έχει γυρίσει. Απλά θέλει υπομονή.
*Με μία κυβέρνηση (νέα???) με περισσότερη αναπτυξιακή ατζέντα, εικάζω πως σε λίγα χρόνια από σήμερα δεν θα υπάρχει Thread σε Forum στην Ελλάδα με θέμα την Κρίση.
Εδώ θα είμαστε και θα τα λέμε άλλωστε!Υγεία φυσικά πάνω από όλα!
Σταύρο, η ανάπτυξη του Α.Ε.Π. τα δυο τελευταία χρόνια είναι πλασματική. Το 50% προέρχεται από την υπερφορολόγηση των ελλήνων, που σε λίγο λόγω της ανεργίας, της μείωσης των μισθών και των συντάξεων δε θα έχουν πια φοροδοτική ικανότητα και η φούσκα θα σκάσει. Βαδίζουμε προς 4ο μνημόνιο που προφανώς θα το περάσει ο Μητσοτάκης, αφήνουν να περνάει 1 μνημόνιο ο καθένας για να μη τους καίνε και να τους εναλλάσσουν στην εξουσία
Άλις μου ήδη οι φόροι έχουν αρχίσει να μειώνονται. Εγώ σαν Ελεύθερος Επαγγελματίας ήδη από το 26% φόρο από το πρώτο € που πλήρωνα το 2014 είμαι πλέον στο 22% από το πρώτο €.
Το Αφορολόγητο,ευτυχώς,δεν θα πέσει περαιτέρω το 2019 για μισθωτούς και συνταξιούχους. Και δειλά δειλά,άρχισε η μετάταξη κάποιων προιόντων από τον μεγάλο στον μικρό συντελεστή ΦΠΑ.Τα ενοίκια,μετά την μεγάλη πτώση,αρχίζουν και τσιμπάνε προς τα πάνω σιγά σιγά.Και μετά από περίπου 6-7 χρόνια αρχίζω και βλέπω να γίνονται ανακαινίσεις και αραιά και που και καμιά οικοδομή.Από κει που δεν έβλεπες καθόλου.
Ανάπτυξη ΔΕΝ μπορεί να προκύψει από την υπερφορολόγηση,μάλλον ήθελες να πεις για το πρωτογενές πλεόνασμα.H υπερφορολόγηση φέρνει ύφεση όπως και έφερε από το 2018-2015.
Μιλάω καθημερινά με 30 άτομα στην δουλειά μου και βλέπω πως σιγά σιγά αρχίζει κάτι να αλλάζει. Αυτό που σου λέω είναι λογικό σε μια μερίδα κόσμου να μην μπορεί να γίνει αντιληπτό.
Όταν θα γίνει αντιληπτό,θα τρέχει ήδη η χώρα με μεγάλη ανάπτυξη.Δεν υπάρχει 4ο Μνημόνιο.Αυτό που θα βλέπεις τώρα σταδιακά να γίνεται, θα είναι η ελάφρυνση των φόρων.Ειδικά,η αλλαγή στην ψυχολογία που μπορεί να επιφέρει μία αλλαγή κυβέρνησης με πιο αναπτυξιακή ρότα,θα είναι μεγάλη. Ακόμα κι αν αυτή έχει αρχηγό τον Κούλη. Άλλωστε η οικονομία είναι κατά 50% ψυχολογία.
Ξέρω πως σου φαίνονται περίεργα όλα αυτά,άλλωστε είμαστε σε Forum ψυχολογίας όπου το 80% έχει Κατάθλιψη και αυτά που λέω μοιάζουν ουτοπικά.
Δεν μένει,παρά να διαπιστώσουμε το τι θα γίνει στο πέρασμα του χρόνου!
σιγουρα ειμαστε λιγο καλυτερα σε συγκριση με τα προηγουμενα χρονια που χτυπησε η ανεργια 28% τωρα εχει πεσει 18%.εφαρμοστηκαν αρκετα επιδοματα για φτωχα νοικοκυρια οπως το κεα(κοινωνικο εισοδημα αλληλεγγυης),επιδομα ενοικιου τωρα 13η συνταξη μονιμη καθε χρονο.Αυτα ειναι τα υπερ
Τα κατα ειναι οτι ολα αυτα τα επιδοματα για να γινουν και ολες αυτες οι παροχες συνεπακολουθησαν χιλιαδες κατασχεσεις τραπεζικων λογαριασμων απο οφειλετες της εφοριας,μονο περσι αγγιξαν τα 5,5 δισεκατομμυρια ευρω απο τις κατασχεσεις των φορολογουμενων αλλα καυ υπερφολογηση ελευθερων επαγγελματιων αλλα και μισθωτων.Το χειροτερο επαγγελμα να εισαι στην Ελλαδα ειναι ελευθερος επαγγελματιας διοτι αν δεν παει καλα η επιχειρηση του μπορει να χρωσταει παρα πολλα στο κρατος με την υπερφορολογηση εγω τους θεωρω ηρωες.
Επισης τωρα που θελει να μειωσει το αιματοβαμμενο πρωτογενες πλεονασμα σε 2,5% απο 3,5 % που λενε οι θεσμοι σκεφτονται οι δανειστες να επιβαλουν κυρωσεις στη χωρα μας κατι που η οικονομια μας θα εξαθλιωθει περισσοτερο και ο λαος γενικοτερα.
Γενικα η χωρα μας εχει μεγαλα προβληματα το χρεος μας ειναι στη πρωτη θεση σε συγκριση με τις υπολοιπες χωρες της Ευρωζωνης ειναι πανω απο 180% του ΑΕΠ και δευτερη ειναι η Ιταλια με 120-130% του ΑΕΠ
Δεν παραγει τιποτα η χωρα μας, εχουμε μονο τα φαρμακα που εξαγουμε σε πολλες χωρες, τη ναυτιλια που παρολο που ειμαστε μικρο κρατος εχουμε ισχυρη ναυτιλια,τον αγροτικο τομεα που οσο περνανε τα χρονια ολο και λιγοτεροι γινονται αγροτες και τον τουρισμο τιποτα αλλο δεν εχουμε ολα τα αλλα τα εισαγουμε.μονο το πρωτο τριμηνο αυτου τους ετους ειχαμε εξαγωγες που αγγιξαν τα 5.2 δισεκατομμυρια ευρω και η Ιρλανδια που ειχε και αυτη παλια προβλημα με πληθυσμο σχεδον το μισο της Ελλαδας 6 εκατομμυρια ειχε εξαγωγες πανω απο 26,2 δισ και η πορτογαλια με το ιδιο πληθυσμο με μας το ιδιο χρονικο διαστημα δηλαδη το πρωτο τριμηνο ειχε εξαγωγες πανω απο 9 δισεκατομμυρια.
Το αφορολόγητο, καθώς και η μείωση των συντάξεων είναι προεκλογικό δώρο των δανειστών στον Τσίπρα για τις υπηρεσίες που τους έχει προσφέρει. Η επόμενη κυβέρνηση, όποια κι αν είναι αυτή, και το αφορολόγητο θα μειώσει, και τις συντάξεις θα κόψει περαιτέρω. Στόχος είναι να υπάρχει μια "εθνική σύνταξη" της τάξης των 300-350 ευρώ, με κάποιες διακυμάνσεις για τους "υψηλοσυνταξιούχους", που κι αυτές όμως δε θα ξεπερνούν τα 800 ευρώ.
Δεν Ανέφερα Mrgilleas την μείωση της ανεργίας διοτί θα σου πουν ''άντε ζήσε με 500€''.
Bέβαια άλλοι θα σου πουν πως τα 500€ είναι 500€ περισσότερο από το 0€ και εκεί ανοίγει μεγάλη κουβέντα...
Για να γίνει αντιληπτή από τους πολίτες μια βελτίωση στην χώρα θέλει πολλά χρόνια ακόμα.
Αυτό που ουσιαστικά ήθελα να τονίσω ήταν η εκτίμησή μου πως πλέον μπορούμε να πούμε πως είδαμε τον πάτο.
To Δωράκι όπως λέω εγώ,είναι μόνιμου χαρακτήρα. Αποκλείεται και πίστεψέ με, να το κόψει ο Κούλης.
Επίσης η μείωση των συντελεστών ΦΠΑ σε κάποια προιόντα και πάλι είναι δύσκολο η επόμενη κυβέρνηση να το ξανανεβάσει.
Όσο διαβάζεις για πρωτογενές πλεόνασμα μεγάλο,τα μέτρα θα απομακρύνονται και θα δίνονται τέτοιου μικρού τύπου δωράκια.
Οι φόροι στην Ελλάδα ταβάνιασαν.Μόνο μείωση τους πλέον να περιμένεις.
συμφωνω με Σταυρο οτι παμε καλυτερα οι καταθεσεις νοικοκυριων αυξηθηκαν στις τραπεζες σε ολη την Ελλαδα συμφωνα με τα στοιχεια της Τραπεζας της Ελλαδας απο κει που οι απασολουμενοι ηταν 3.500.000 ατομα το 2014 εχουν παει οι απασχολουμενοι 3.800.000 αργα και σταθερα παμε σε καλυτερο σημειο αλλα θελουν πολλα να γινουν οπως να ερθουν επενδυσεις,να παραγουμε περισσοτερα πραγματα και να μην μας εξαθλιωσουν οι δανειστες περισσοτερο ηδη η κυβερνηση εχει μαζεψει 3,5 δισ να αποπληρωσει προωρα μια δοση του ΔΝΤ χωρις να υπαρξουν τοκοι καθυστερησης,αυξησε εστω και λιγο τον κατωτατο μισθο.ο μητσοτακης και η παρεα του κυβερναγαν τοσα χρονια οπως και το πασοκ και φτασαμε σε αυτο το σημειο δηλαδη να φτασουμε στη χρεοκοπεια γι αυτο και καταφυγαμε στο ΔΝΤ για στηριξη και μπηκαμε στα μνημονια τουλαχιστον να δινουμε τη ψηφο μας σε κομματα που δεν εχουν κυβερνησει και αν κανουν και αυτοι τα ιδια με τους προηγουμενους να τους αλλαζουμε οχι τα ιδια κομματα ολα τα χρονια γι αυτο φτασαμε εδω που φτασαμε πηγαιναν παλια επι πασοκ και νδ στους βουλευτες και ζτουσαν διορισμο στο δημοσιο τους διορισαν διχως τα καταλληλα κριτηρια αξιοτητας με ανταλλαγμα την ψηφο τους
Τα κέρδη από τη ναυτιλία πάνε στις τσέπες των εφοπλιστών, αφού όσες κυβερνήσεις κι αν πέρασαν αρνήθηκαν να τους φορολογήσουν. Ούτε τα κέρδη από τον τουρισμό φθάνουν στις τσέπες μας. Ότι δεν παράγουμε τίποτα, ναι, θα συμφωνήσω, αλλά αυτό είναι αποτέλεσμα των πολιτικών της ευρωπαϊκής ένωσης, που έχει αποφασίσει να μας κάνει τα γκαρσόνια της ευρώπης, όχι υπάρχει έλλειψη πρώτων υλών. Μόνο στα αγροτικά προϊόντα έχουμε πληρότητα 80%, θα μπορούσαμε δηλαδή να ζούμε με όσα παράγουμε οι ίδιοι, σχεδόν χωρίς να χρειάζονται εισαγωγές
Όσον αφορά στο 4ο μνημόνιο, αυτό είναι αναπόφευκτο από τη στιγμή που δεν μπορούμε να δανειστούμε από τις αγορές (δεν συμφωνώ με την πολιτική δανεισμού από τις αγορές, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα). Τελευταία φορά που δανειστήκαμε από τις αγορές ήταν το Φεβρουάριο, σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να δείξει ότι οι πολιτικές των μνημονίων αποδίδουν καρπούς και δανειστήκαμε με επιτόκιο 3,6% την ίδια στιγμή που η Γερμανία δανείζονταν με 0,13%. Κατά καιρούς, ανά δυο-τρία χρόνια, θα μας βγάζουν για δανεισμό ξυπόλυτους στα αγκάθια, για να δικαιολογούν τις συνεχιζόμενες μνημονιακές πολιτικές.
Στα μνημόνια μπήκαμε με πλαστά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Γι αυτό δικάστηκε ο Γεωργίου, ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ. Το έλλειμμα, αν και υπήρχε, δεν δικαιολογούσε τον αναγκαστικό δανεισμό μας από το ΔΝΤ.
Ακριβώς. Και το ύποπτο είναι ότι όταν η χώρα διαπραγματεύονταν ακόμα για την υπαγωγή στο Δ.Ν.Τ., ο κύριος αυτός ήταν ταυτόχρονα πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ και ενεργός υπάλληλος του Δ.Ν.Τ. και συνυπολόγισε στο έλλειμμα χρέη που δεν είχαν συνυπολογίσει οι υπόλοιπες χώρες της ε.ε. Αυτά παιδιά ούτε στην Ουγκάντα δε γίνονται. Κι όμως, χαίρει μιας ιδιότυπης ευρωπαϊκής ασυλίας, κάθε τόσο βγαίνουν η κομισιόν και το Δ.Ν.Τ. και μας κουνούν το δάχτυλο γιατί ταλαιπωρούμε τον άνθρωπο με δικαστήρια. Α, και να τον αποζημιώσουμε κιόλας για τα δικαστικά του έξοδα!
Θεωρώ ότι τα έχεις λιγάκι μπερδεμένα στο μυαλό σου.
Για να επιβάλλεις υψηλότερους φόρους στην Ναυτιλία, ως Ελληνικό κράτος, θα πρέπει να έχεις υπόψη σου ότι ανά πάσα ώρα και στιγμή, ο κάθε εφοπλιστής/πλοιοκτήτης αλλάζει σημαία στο πλοίο του και εκεί τελειώνουν όλα.
Η ναυτιλία μην ξεχνάς ότι συνεισφέρει με έμμεσους τρόπους στην οικονομία της χώρας. Επίσης είναι σημαντικό η Ελλάδα να έχει όσο το δυνατόν περισσότερα αναπτυγμένα λιμάνια (Πειραιάς).
Δύο πράγματα πάνε καλά στην Ελλάδα. Ο τουρισμός και η ναυτιλία. Αλλοίμονο αν η κεντρική ιδέα μιας νέας κυβέρνησης μετατραπεί σε υπερφορολόγηση αυτών των κλάδων.
Και αλήθεια με ποιο τρόπο θα έπρεπε τα χρήματα του τουρισμού να πηγαίνουν στις τσέπες μας, όπως λες στο μήνυμα σου; Ο τουρισμός συνεισφέρει και σε ΑΕΠ και σε εισοδήματα, μισθούς, φόρους, εργοδοτικές εισφορές.
Και αυτή η καραμέλα με τα γκαρσόνια της Ευρώπης, θεωρώ ότι είναι πολύ ξεπερασμένη. Γιατί είναι ντροπή να είσαι γκαρσόνι δηλαδή; Αυτές οι ιδέες κάνουν κακό. Αν ταξιδέψεις στην Ευρώπη θα δεις ευρωπαίους να είναι σερβιτόροι που θα σε εξυπηρετήσουν. Και μην νομίζεις πως τουρισμό έχει μόνο η Ελλάδα. Βαρκελώνη, Άμστερνταμ, Πράγα, Παρίσι, Βερολίνο, Μόναχο, Ρώμη, Λονδίνο και ένα σωρό άλλοι προορισμοί.
Μακάρι να υπήρχαν και εναλλακτικές μορφές τουρισμού στη χώρα, σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό. Να μπορούν να ανοίξουν πρόσθετες θέσεις εργασίας.
Ακόμα και στην αγροτική παραγωγή, θα πρέπει να ξέρεις ότι η παραγωγή σπόρων για τα διάφορα είδη προέρχεται από το εξωτερικό.
Μπορείς σε παρακαλώ να μου υποδείξεις μία χώρα η οποία δεν δανείζεται από τις αγορές χρήματος (μην μου πεις για χώρες όπως η Βόρεια Κορέα - να μιλάμε σοβαρά);
Πρέπει να καταλάβουμε όλοι κάτι πολύ σημαντικό όσον αφορά τα μνημόνια.
Ο στόχος όλων των μνημονίων ήταν κοινός. Η δημοσιονομική προσαρμογή στα πραγματικά μεγέθη της οικονομίας καθώς και η δημοσιονομική πειθαρχία, ώστε να μην υπάρχει πλέον ελλειμματικός προϋπολογισμός.
Υπό αυτή την άποψη λοιπόν, τα μνημόνια πετύχαν το στόχο τους.
Το πρόβλημα είναι ότι η έλλειψη πολιτικής συνενόησης, οδήγησε σε κάτι το οποίο θα μπορούσε να κρατήσει δύο με τρία χρόνια (όπως έγινε με Ιρλανδία, Κύπρο, Πορτογαλία) σε δέκα χρόνια και έπεται και συνέχεια έτσι όπως πάει το πράγμα.
Αν τον Μάρτιο του 2009, όταν ο Καραμανλής είχε ζητήσει από όλους τους πολιτικούς αρχηγούς εθνική συνεννόηση για την λήψη μέτρων θα είχε αποφευχθεί η τρώικα και το ΔΝΤ. Ομοίως με τις λοιπές κυβερνήσεις. Πάντα βρισκόταν κάποιος φωτεινός παντογνώστης να προτείνει μια άλλη λύση. Και τι δεν είδαμε δηλαδή. Από το περίφημο "Ζάππειο", μέχρι κάτι συζητήσεις για συσάχθεια και σκίσιμο/κατάργηση μνημονίων με ένα νόμο και ένα άρθρο.
Αυτό που δεν τόλμησε ποτέ κανείς να πει με ειλικρίνεια στους Έλληνες πολίτες είναι ότι το ενδιαφέρον των δανειστών εδράζεται στην ευημερία των αριθμών και λοιπών δημοσιονομικών μεγεθών της οικονομίας. Ουδόλως τους απασχολεί η ευημερία των πολιτών αυτού του κράτους. Δανειστές είναι άλλωστε... Όχι ιεραπόστολοι... Μην γελιόμαστε....