Ξερει κανεις αν π.χ παρεις ενα αντικαταθλιπτικό π.χ το σιπραλεξ αρκετες φορές στην ζωη σου π.χ 3και το διακοπτεις μετα δεν θα σε πιανει το ιδιο αποτελεσματικα με την 1η λογω των πολλων διακοπών;;
Εστάλη από ALE-L21 στο E-Psychology.gr Mobile App
Printable View
Ξερει κανεις αν π.χ παρεις ενα αντικαταθλιπτικό π.χ το σιπραλεξ αρκετες φορές στην ζωη σου π.χ 3και το διακοπτεις μετα δεν θα σε πιανει το ιδιο αποτελεσματικα με την 1η λογω των πολλων διακοπών;;
παλια στη βικιπαιδια οταν αναζητουσες τα αντικαταθλιπτικα στο wikipedia στα αγγλικα υπηρχε ενας πινακας που εδειχνε ολα τα αντικαταθλιπτικα και ελεγε ποιο ειναι πιο καλο στην καταθλιψη,το αγχος και τις παρενεργειες τους αλλα τωρα δεν το βρισκω μπορει νατο κρυψαν.
Οσον αφορα το ερωτημα αν κοψεις το φαρμακο μπορει να μην σε πιανει το ιδιο καλα ή να θελεις παραπανω δοση απο αυτη που επαιρνες στην αρχη.αυτος ειναι κανονας για την ψυχωση λογικα και για την καταθλιψη το ιδιο ισχυει
Δηλαδή μειώνεται η αποτελεσματικότητα του φαρμακου ;;ρωτησα τον γιατρό μου,μου λεει δεν ισχυει
Κατά τη γνώμη μου δεν πιστεύω ότι 3 ή 4 φορές χρήσης του ίδιου φαρμάκου είναι αρκετές για να μειωθεί δραματικά η δράση του , το πιο πιθανό είναι να έχεις λιγότερες παρενέργειες μιας και και ο οργανισμός σου έχει μάθει τα κόλπα του πια..προσωπική άποψη πάντα. Εννοείται ότι σαν την πρώτη φορά δε θα είναι.. θα υπάρχει μια απόκλιση 15%-20% την 3η φορά όπως αναφέρεις..
γτ να μην ειναι οπως την πρωτη φορα εχω μιλησει με αντιπροσωπο του σιπραλεξ αλλα και ο γιατρος μου,μου εχει πει οτι δεν μειωνεται η αποτελεσματικοτητα των φαρμακων οσες φορες και να τα παρεις
εσυ αυτο το 15%-20% οτι μειωνεται στο χει πει καποιος γιατρος?
Ε φιλε ακους;;;
Φιλε στο εχει πει γιατρός οτι οι πολλές επαναλήψεις του σιπραλεξ το κανουν να μην πιανει αποτελεσματικα οπως την πρωτη φορα δηλαδή αυτο το μειον 20-30% εμενα ο γιατρός μου,μου λεει δεν μειώνεται η αποτελεσματικότητα του φαρμάκου
Δέν μού το είπε κάποιος γιατρός εμπειρικά απαντάω. Έχω δοκιμάσει κάποια αντικαταθλιπτικά 2 και 3 φορές και είδα ότι από ένα σημείο και μετά μειώνονται οι παρενέργειες , μάλλον επειδή το έχει μάθει ο οργανισμός. Η δράση του ήταν αρκετά καλή, βέβαια δεν μού έχει τύχει να δοκιμάσω ένα χάπι για πάρα πάρα πολλά χρόνια οπότε , καλό θα ήταν να σού απαντήσει στη συγκεκριμένη λεπτομέρεια κάποιος βετεράνος..
Εννοεις γιατρος;;;
Μεταξύ μας οι γιατροί δεν είναι ιδιαίτερα έμπιστοι μιας και δεν έχουν ιδέα τι εστί χάπι. Πιο πολλά μαθαίνεις από κάποιον που έχει δοκιμάσει για χρόνια διάφορες αγωγές. Τι να σού κάνουν τα βιβλία και οι σπουδές όταν ποτέ δεν έχεις βιώσει κατάθλιψη και ψυχώσεις στο πετσί σου..
Ακη που χάθηκες τοσο καιρο ρε;;ισχυει αυτο οσες φορες κανεις επαναληψη ενος φαρμακου μειωνεται η δραστικοτητα του;;;;;
δεν ισχύει αυτό..... εγώ θυμάμαι έκοβα τα αντικαταθλιπτικά και τα άρχιζα ξανά και δεν παρατηρούσα κάποια διαφορα... ήταν ακριβώς το ίδιο.... ισα ισα ένιωθα και πολύ καλύτερα...
o γιατρος γενικα τι σου εχει πει γιαυτο? γτ εμενα μου ειχε πει οτι δεν θα φυγει το αντικατα8λιπτικο μεσα σε μια εβδομαδα απο το αιμα.. και πως δεν θα χασω καμια αποτελεσματικοτητα... σιγουρα παντως στον καθε μεταβολισμο υπαρχει μια διαφορα.....
γενικα με εχει φαει και εμενα το ανχος..... ειμαι πολυ χαλεια αυτες της μερες..... νιοθω λες και παθενω εγγεφαλικο κατι περιεργα συμτωματα εχω.... με ενοχλει το χερι και το ποδι και γενικα νιοθω οτι δεν μπορω να πατησω καλα και γενικα ειμαι εντελως χαλια....
αλλα δεν το βαζω κατω.... προσπαθω οσο μπορω να μην το σκευτομαι... οσο δυσκολο και αν ειναι...
Ρε εγω κοίτα να δεις σε διαστημα 3ων χρονων εχω επαναλαβει το σιπραλεξ 4φορές την 1η φορα δουλεψε τέλεια και μάλιστα στα 10τοτε ημουν παρθενος οργανισμός απο φάρμακα βέβαια μετα την 2η κ την 3η έδρασε οχι τόσο καλά και την 4η ελαχιστα πραγματα εκανε ο γιατρός μου λεει δεν χανουν την αποτελεσματικότητα τους τα φάρμακα οσες φορες κ να τα κοψεις αλλα ένας αλλος καθηγητής φαρμακολογιας ψυχιατρος με ειπε ότι μπορει να μην πιάνει τοσο αποτελεσματικα οσο την 1η φορα δεν ξέρω τα χω χαμενα
Λες απο τις πολλες επαναλήψεις δεν με πιανει η ασχετο;;
αυτο εχει να κανει με τον μεταβολισμο σου πως αντιλαμβάνεται κάθε φάρμακο..
γενικά τα πάντα είναι πιθανά... αλλα αυτό που ξέρω είναι ότι τώρα που άρχισαν η ζεστες όλοι μας έχουμε τρελό άγχος....
και εγώ ακόμα και τώρα από όλη την ημερα δεν λέω με τίποτα να ηρεμήσω.... ούτε xanax με πιάνει τίποτα....
Εννοεις με το ποσο αργά η γρήγορα το μεταβολιζουν τα ενζυμα;;;