Φοβία με τα περιπολικά και την αστυνομία
Δε ξέρω αν υπάρχει συγκεκριμένο όνομα για τη συγκεκριμένη φοβία, αλλά κάθε φορά που βλέπω περιπολικό ή αστυνομικό να περνά από μπροστά μου...τα κάνω πάνω μου, για να το πω απλά.
Δεν έχω κάνει τίποτα παράνομο, αλλά και πάλι φοβάμαι ότι μπορεί να με σταματήσουν και να μου κάνουν ανάκριση ή ακόμα και προσαγωγή. Έχει συμβεί μερικές φορές να μου κάνουν προσαγωγή, και η τελευταία φορά ήταν χθες σε κεντρικότατο σημείο μάλιστα, στην Βουλιαγμένης κοντά στο σήμα της Ολυμπιακής, σε μια από τις στάσεις λεωφορείων που περνάει η νυχτερινή γραμμή 790. Περίμενα μαζί με μερικούς άλλους και ξαφνικά σκάει μύτη περιπολικό (αμάξι) και μας ζητάνε ταυτότητες.
Πριν μερικές μέρες στην Ακτή Μιαούλη στον Πειραιά, σκάνε μύτη 2 περιπολικά (μηχανάκια αυτή τη φορά) στις 4 το πρωί και σταματάνε ακριβώς την ώρα που περνούσα. Δεν μου έκαναν τίποτα, αλλά κόντεψα να μείνω από την τρομάρα μου.
Δεν ντύνομαι περίεργα (πουκάμισο φοράω πάντα), είμαι ξυρισμένος κόντρα, έχω κανονικό κούρεμα, δεν έχω ούτε τατουάζ, ούτε piercing, οπότε δεν δίνω δικαίωμα να με σταματήσουν λόγω εμφάνισης, και θα μπορούσα να περάσω για δικός τους από άποψη εμφάνισης. Επίσης δεν κουβαλάω backpack ή χαρτοφύλακα για να τους βάλω σε πειρασμό να με ψάξουν. Έχω μόνο τα απαραίτητα στις τσέπες μου.
Περισσότερο φόβο μου δημιουργεί πάρα "ασφάλεια" η αστυνομία, όπως υποτίθεται λένε. Ειδικά μετά το χθεσινό θα με κάνουν να φοβάμαι να περιμένω σε στάση λεωφορείου, μην τυχόν και...