Originally Posted by
Μοναχικός Ήρωας
Συμφωνώ με τον Pako23, θα σου κάνει καλό να ασχολείσαι με κάτι μέσα στην ημέρα. Βάλε ένα πρόγραμμα. Για παράδειγμα δοκίμασε το για ένα μήνα ή μια βδομάδα, παρε ενα χαρτι και γραψε Δευτέρα: γυμναστική για 20 λεπτα, να ακούσω μουσική, να δοκιμάσω ένα γλυκό που δεν έχω δοκιμάσει... Τριτη: να επικοινωνήσω με μια φίλη μου που έχω καιρώ να την δω, να δω ταινία κτλ...
Εμπλούτισε ένα δικό σου πρόγραμμα που θα έχει μέσα και ενθουσιώδη δραστηριότητες ή προκλήσεις, στόχους που θα σε κάνουν να δραστηριοποιηθεις και θα έχουν και ενδιαφέρον αλλά και απλά πράγματα που σε ικανοποιούν.
Ο λόγος που σου συνέβηκε αυτό ίσως να έχει να κάνει με τις σχέσεις σου? Θα έλεγα στη σύγχρονη κοινωνία τα κοινωνικά δίκτυα έχουν τεράστια επίδραση πάνω μας. Ίσως να σε κατέλαβε κάποιο γεγονός, συμβάν, να σου μίλησαν άσχημα ή να νιώθεις εσύ ότι μπήκες σε μια έντονη κατάσταση που συνειδητά πιστεύεις ότι δεν σε επηρέασε αλλά ασυνείδητα όντως να επέδρασε αρνητικά πάνω σου? Γνωρίζω άτομα που σαν είναι όλα οκ στη ζωή τους ξαφνικα το παθαίνουν αυτό αλλά δεν αντιλαβανοντε ότι οι συνομιλίες που έκαναν κατά καιρούς τους κούρασαν τόσο πολύ. Αν όντως νιώθεις ότι κάτι ίσως να πήγε στραβά με την πολύ χρήση των κοινωνικών δικτύων θα ήταν καλλίτερα να κάνεις μια μικρή αποχή απο αυτά (βάλε το σαν στόχο για 1-2 μέρες στο πρόγραμμα). 'Αλλος λόγος ίσως να είναι το ότι συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους συνομίληκους σου? Να λες πχ η τάδε κάνει αυτό, η άλλη βγαίνει έξω κτλ ενώ εγώ δεν κάνω τίποτα? Ίσως να σε κρατά μια συνεχή ανησυχία για το μέλλον σου και την εικόνα που έχεις στην ηλικία που είσαι. Είμαι 28 αλλά όταν ήμουν πιο μικρός έπεφτα εύκολα στην παγίδα της υπερ ανάλυσης, υπερβολικής σκέψης κτλ. Θα ήθελα να σε ρωτήσω τι κάνεις αυτό το διάστημα? Σπουδάζεις? Ζεις με τους γονείς σου? (Η συνύπαρξη και οι απόψεις των γονέων πάλι μπορεί να επηρεάζει όταν βρίσκεσαι σε συνεξαρτόμενη κατάσταση ).