Originally Posted by
VanGogh
Γειά σας.
Θέλω να θέσω ένα ερώτημα αν και ξέρω εκ των προτέρων ότι οι απαντήσεις δεν μπορούν να είναι αντικειμενικές.
Το ερώτημα απευθύνεται σε όσους/όσες έχουν δοκιμάσει αυτά τα δύο αντικαταθλιπτικά,δηλαδή seroxat και zoloft.
Ποιο από τα δυό σας βοήθησε περισσότερο στην κατάθλιψη; Με ποιο είδατε γρήγορα αποτελέσματα (αν και ξέρω ότι τα αντικαταθλιπτικά θέλουν χρόνο για να δράσουν); Επίσης στο θέμα του διαβάσματος, με ποιο νιώθατε πιο καλά και πιο συγκεντρωμένοι για να μπορείτε να διαβάζετε;
Έπαιρνα για αρκετά χρόνια το zoloft και ήμουν πάρα πολύ καλά. Κάποια στιγμή επειδή ένιωθα τόσο καλά αποφάσισα να τα διακόψω. Δυστυχώς όμως η κατάθλιψη ξαναεπανήλθε με πολύ άσχημα συμπτώματα με αποτέλεσμα να πάρω και πάλι φάρμακα αλλά όχι το zoloft. Μετά από πειράματα του γιατρού με διάφορα φάρμακα καταλήξαμε στο seroxat (αν και αυτό το είχα πάρει στο παρελθόν για λίγες εβδομάδες αλλά επειδή δεν είδα κάποια βοήθεια το διέκοψα) επειδή θεωρεί ότι είναι από τα καλύτερα αντικαταθλιπτικά.
Βέβαια, μου πρότεινε και το zoloft αλλά επειδή διάβασα κάπου ότι όταν παίρνεις ένα αντικαταθλιπτικό για χρόνια και το διακόψεις υπάρχει πιθανότητα να μη σε βοηθήσει όταν το ξαναπάρεις, φοβήθηκα και έτσι προτίμησα το seroxat.
Είμαι πολύ μπερδεμένος και νιώθω ανήμπορος. Εδώ και τέσσερις μήνες κάνω συνεχείς αλλαγές στα φάρμακα και δεν μπορώ να βρω κάποιο να με βοηθήσει. Η κατάθλιψη με 'χει καθηλώσει με συνέπεια να μη μπορώ πλέον να είμαι λειτουργικός ούτε στα απαραίτητα... Γι' αυτό και θέλησα να ρωτήσω όσους/ όσες από εσάς έχετε εμπειρία με αυτά τα αντικαταθλιπτικά.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων όσους/ όσες μπουν στον κόπο να μου απαντήσουν.