Οσοι έχετε κάνει χολτερ,σας παρακαλω πείτε μου τι γράφει στα αποτελεσματα στη στήλη ST. Είναι όλο μηδέν ή γράφει κάτι;
Printable View
Οσοι έχετε κάνει χολτερ,σας παρακαλω πείτε μου τι γράφει στα αποτελεσματα στη στήλη ST. Είναι όλο μηδέν ή γράφει κάτι;
Ο γιατρός λεει καλά αλλά δεν κάθισε να το δουμε,γυρναω σπιτι και βλεπω αυτό https://imgur.com/a/1XIhkSB που στα προηγούμενα τεσσερα χολτερ είναι μηδενικο και το γκουγκλαρω και λεει για ισχαιμιες.
Οσοι έχετε κανει πείτε μου σας παρακαλώ τι λέει αυτος ο πινακας
προφανώς μόνο ένας καρδιολόγος μπορεί να το διαβάσει. Αν έχεις αμφιβολίες επικοινώνησε με τον συγκεκριμένο καρδιολόγο και ρώτα τον να σου απαντήσει ρητά τί σημαίνει -αν σημαίνει κάτι - αυτό το 27. Στην ανάγκη πάρε και μια δεύτερη γνώμη από άλλο καρδιολόγο. Είμαι και εγώ καρδιοφοβικός και έχω στο πλούσιο ιστορικό μου ταχυπαλμίες που κρατάνε ώρες, έκτακτες συστολές/φτερουγίσματα, στηθάγχη, πίεση στο στέρνο και πολλούς καρδιολόγους που με έχουν διώξει λέγοντας οτι δεν υπάρχει καρδιολογικό πρόβλημα. Πάρε στην ανάγκη και μια δεύτερη γνώμη και θα ηρεμήσεις.
Δεν θελω να το διαβασει καποιος, αν εχει τυχει και σε αλλους ρωταω. Εχω μιλήσει με τρεις καρδιολογους μετά τα αποτελεσματα. Μου λένε ότι δεν είναι αξιολογησιμη τιμή σε χολτερ ρυθμού,μόνο σε καρδιογραφημα,αλλά δεν μου το έχει ξαναβγαλει σε χολτερ,γιατί τώρα; Ρωταω αν το έχει βγάλει και σε κανέναν άλλο για να συγκρινουμε.
Εγώ έχω συμπτώματα ισχαιμιας γενικά αυτό το διάστημα,δεν μπορεί να είναι τυχαίο. Αλλά το να σου πουν "είναι άγχος" είναι η εύκολη λυση.
Δεν με καλυπτει όμως αυτή η απάντηση γιατί υπάρχουν ευρήματα στο χολτερ που δεν τα αξιολογησε. Αφού όμως έχω παραλληλα συμπτώματα ισχαιμιας πώς γίνεται;
λίγο δύσκολο να έχεις ισχαιμία και να σε αφήνουν έτσι όχι ένας αλλά τρεις καρδιολόγοι. Ούτε στις ταινίες δεν συμβαίνον αυτά. Αφού η τιμή δεν είναι αξιολογήσιμη σε χόλτερ, σημαίνει οτι δεν είναι αξιολογήσιμη. Ο καρδιολόγος κάνει την διάγνωση βάσει των εξετάσεων και εσύ με βάση το τί όντως νοιώθεις αλλά δεν έχεις. Αφού τρεις διαφορετικοί καρδιολόγοι λένε οτι δεν έχεις ισχαιμία, σημαίνει οτι δεν έχεις ισχαιμία. Ποιά είναι τα παράλληλα συμπτώματα?
Πριν με πιασουν αυτά τα συμπτωματα ναι,ήμουν καρδιοφοβικος,με είχαν δει επτα καρδιολογοι,ειχα κανει πλήρη έλεγχο κλπ,είχα ηρεμήσει. Και ξαφνικά,ένα μήνα τώρα ,εκεί που είχα πάντα χαμηλούς παλμους, ξεκίνησε η ορθοστατικη ταχυκαρδια ,πολυ ευέλικτη πιεση κλπ. Απο τότε που ξεκίνησαν τα συμπτωματα έχω κανει τις εξής εξετάσεις: 4 εξετάσεις αίματος, 3 καλλιεργιες κοπρανων, 3 ακτινογραφιες θώρακα, 1 ακτινογραφία αυχένα, 4 τριπλεξ καρδιάς, ένα καρό καρδιογραφηματα, 1 τεστ κοπωσεως, 2 χολτερ ρυθμού, 1 τριπλεξ κοιλιακής αορτής, 1 υπερηχο άνω κοιλιας, 24 ώρα ουρά. Εχω παει απειρες φορες στα επειγοντα και σε ιδιωτική κλινική. Με έχουν δει τον τελευταίο μήνα περιπου 20 γιατροί.
Κι όμως , υπαρχουν ευρηματα που δεν αξιολογούν με την ετικέτα του αγχους ή δεν ξέρω κι εγώ τι αλλο. Ή επειδη με βλεπουν νεαρο,λιγνο ,χωρις εμφανη κλινικη εικονα. Αν ομως εχεις ισχαιμια δεν εμφανιζεις παντα συμπτωματα. Στο τεστ κοπωσεως ενιωσα πόνο,μου λέει ο καρδιολογος θα είναι μυϊκός. Φευγω απο το ιατρείο του και ανέβηκαν πολυ οι παλμοι μου και ενιωσα εκτακτες. Σε ένα καρδιογραφημα στα επειγοντα,όταν είχα συμπτωματα,βγήκε μη φυσιολογικό και το ριξαν σε παρασιτα και μετά απο τρεις φορές που δοκίμασαν ,βγήκε φυσιολογικό. Και τώρα έχουμε το συγκεκριμένο χολτερ. Είχα κανει εξέταση τροπονινης πριν δέκα ημέρες,βγήκε αρνητική,θα την επαναλαβω για να δω τους ηλεκτρολυτες έτσι κι αλλιώς.
Με είδε και ο νευρολόγος σήμερα,θα μου γράψει μια μαγνητική εγκεφάλου. Και μένει και ένα τριπλεξ καρωτιδων.
αχ φίλε μου χαρά στο κουράγιο σου που θα κάνεις μέχρι και μαγνητική εγκεφάλου, είναι χειρότερο και από rave party. Το θέμα είναι οτι όλα θα βγουν αρνητικά επειδή όλες αυτές οι εξετάσεις θα καταγράφουν οτι τους λέει το σώμα σου οτι δηλαδή δεν υπάρχει κάτι το παθολογικό. Έχεις κάνει υπερβολικές εξετάσεις και επισκέψεις σε ιατρεία μέσα σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα, όλα βγαίνουν καλά και εσύ επιμένεις ότι όλοι κάνουν λάθος.
Θα το έχεις ακούσει πολλές φορές αλλά θα στο επαναλάβω και εγώ, μήπως να δώσεις προτεραιότητα στο πώς θα αντιμετωπίσεις αυτές τις εμμονές, ποιό είναι το αίτιο που τα προκαλεί όλα αυτά....
Μια αξονική για την καρδιά ίσως κάνω. Αλλά φοβαμαι ότι τα συμπτωματα μου με οδηγούν προοδευτικα στην καταρρευση.
Antonis8 σε νοιώθω όταν λες οτι υποφέρεις από αυτά τα συμπτώματα, είναι όντως πολύ δυσάρεστη εμπειρία η ταχυπαλμία, οι περισσότεροι εδώ μπορούν να στο επιβεβαιώσουν.
Δεν θέλω να πεις προσωπικές λεπτομέρειες, αλλά σαν χαρακτήρας είσαι πολύ ευαίσθητος? Παίρνεις "κατάκαρδα" μια βαριά κουβέντα, ένα αρνητικό σχόλιο, υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο σπίτι, σε στενοχωρεί τέλος πάντων κάτι ή πολλά πράγματα ταυτόχρονα? Όταν πριν κάποιο διάστημα ξεκίνησε η ορθοστατική ταχυπαλμία όπως την αναφέρεις, προηγήθηκε κάποιο συμβάν που το "έπνιξες" και τελικά ξέσπασε έτσι?
Χωρίς να είμαι ειδικός, αποτι φαίνεται είχες άνοδο 0.2 millivolt σε...κανένα από τα leads και έχεις πτώση του st 0.1 mV σε ένα lead. Οι τιμη αυτή δεν είναι κατι ιδιαίτερο αποσο ξέρω. Και μάλιστα είναι στο avr που θεωρείται ασύνηθες για τέτοιες διαγνώσεις. Τώρα αυτό το seg 27 είτε είναι σε ποιο σημείο της καταγραφής το έπιασε, είτε πόσες φορές δεν ξέρω.
Τονίζω και πάλι ΔΕΝ είμαι ειδικός.
Το σχολιο ηταν tongue in cheek. Αντωνη δεν εχει κανενα νοημα να προσπαθεις ο ιδιος να ερμηνευσεις αποτελεσματα εξετασεων χωρις πτυχιο ιατρικης. Στο λεει καποιος που οι γιατροι τον ελεγαν τρελο 5 χρονια για το οτι παραπονιοταν για συμπτωματα φλεβικης ανεπαρκειας ωσπου καποιος του εκανε την ενδεδειγμενη εξεταση (ντοπλερ) και φανηκε η αληθεια. Προσεξε ομως τη διαφορα: Αλλο συμπτωματα, να λες ποναω, πρηζομαι, γιατι δε με πιστευετε, αλλο ερμηνεια εξετασεων. Ο ασθενης λεει τα συμπτωματα στο γιατρο, και ο γιατρος βγαζει τη διαγνωση. Οχι το αντιστροφο.
Αντωνη, ολες τις εξετασεις του κοσμου να κανεις, σε λιγα χρονια ισως θα θες να τις ξανακανεις.
Κι εγώ είχα πάει σε αγγειολογο,μου είπε ότι έχω ανεπάρκεια σε δύο βαλβίδες στα πόδια,αλλά προς το παρόν όλα οκ. Μου είχε πει να φοράω κάλτσες συμπίεσης. Και τώρα για την ορθοστατικη αυτό μου λενε.
Παιδιά δυστυχώς δεν είναι στο κεφάλι μου όλα αυτά. Έβγαλα και στα νύχια κάτι περίεργα και στην παλάμη. Και έχω και διάρροια σήμερα,τάση για εμετό. Δεν γίνεται να μην μπορώ να πάρω τα πόδια μου και να μου λένε ότι είμαι καλά. Και καταλαβαίνω το επιχείρημα του άγχους, αλλα ξέρω τον εαυτό μου, άγχος έχω χρόνια, με σωματομορφα. Αλλά αυτά είναι κάτι διαφορετικό.
Δεν ξέρω, ο καρδιολογος λέει ότι δεν τα αξιολογούν από το χολτερ,μόνο από καρδιογράφημα ή τεστ κοπώσεως. Σε κάποια φάση είχα βγάλει για ελάχιστα δευτερόλεπτα δύο από τα ηλεκτρόδια γιατι είχε μπλεχτεί η μπλούζα μου,δεν ξέρω μήπως έκανε κάτι στη μέτρηση. Αλλά σε κάθε περίπτωση, είμαι χάλια.
Είμαι χάλια ψυχολογικά,λόγω των συμπτωμάτων. Όσο δεν φεύγουν τα συμπτώματα,δεν μπορώ να νιώσω καλά ψυχολογικά. Δεν είναι ψυχολογικό,ξέρω τον εαυτό μου, ψυχολογικα είναι οι κρίσεις πανικού που έρχονται λόγω των συμπτωμάτων. Και έχει καταστραφεί η καθημερινότητα μου,δεν μπορώ να κάνω τίποτα λόγω της ταχυκαρδίας. Χτες που πίεσα λίγο τον εαυτό μου και πήγα να ταισω τα αδέσποτα το πρωί, μετά είχα ταχυκαρδια και καθιστός, 120. Δεν μπορεί να ανταπεξέλθει το σώμα μου σε απλά πράγματα.
https://imgur.com/a/3sSHZ3A
https://imgur.com/a/dzV33Xi
https://imgur.com/a/vPunBZJ
Εμφάνισα κόκκινες τέλειες στην παλάμη και κόκκινο νύχι. Σημάδια ενδοκαρδίτιδας.
Αντώνη, σε έχουν δει 20 γιατροί λες τον τελευταίο καιρό. Άμα υπήρχε ένα σοβαρό πρόβλημα λες να μην στο έλεγε κανείς Πο τους 20? Αντε ένας να έκανε λάθος, και δύο και τρεις αλλα λες και οι 20 να έκαναν λάθος?
Η μαμά μου έχει πάθει έμφραγμα πριν 10 χρόνια και 20 γιατροί δεν την έχουνε δει συνολικά τόσα χρόνια, ούτε έχει κάνει τόσες εξετάσεις. Κάνει το προκαθορισμενο τσεκ απ και τίποτα παραπάνω.
Ταυτόχρονα με όλα αυτά που κάνεις γιατί δεν επισκέπτεσαι και έναν ψυχολόγο η ψυχίατρο?
φίλε η ενδοκαρδίτιδα είναι λοίμωξη τα συμπτώματα είναι συνεχής πυρετός ο οποίος δεν υποχωρεί, (αφού είναι λοίμωξη) αναιμία, ρίγος, βήχας.
Όταν πάσχουμε από ψυχοσωματικά, το άγχος, η ταραχή για κάποια εμμονή, οι φοβίες μπορούν να μας προκαλέσουν διάφορα, όπως ταχυκαρδία, ζάλη, δύσπνοια, πόνο στο στήθος, ατονία, άλλοι τους χτυπάει στο στομάχι, άλλοι έχουν πονοκέφαλο, άλλοι δεν μπορούν να λειτουργήσουν σεξουαλικά.
Από την άλλη, δεν είναι δεδομένο οτι τα συμπτώματα είναι πάντα σταθερά, φυσικά και αλλάζουν. Προχθές είχα ατονία και ταχυκαρδία, χθες είχα ζάλη, σήμερα έχω ένα πιάσιμο στον ώμο, επειδή κοιμήθηκα με το παράθυρο ολάνοιχτο αλλά στο μυαλό μου σκέφτομαι την στηθάγχη που μπορεί να αντανακλά (αν αντανακλάει το κάνει αριστερά, εγω το νοιώθω δεξιά, καταλαβαίνεις δηλαδή).
Πιες ένα φλυτζάνι χαμομήλι, και δεύτερο φλυτζάνι και πέσε να κοιμηθείς, προσπάθησε να κοιμηθείς πολύ.... θα ξυπνήσεις και θα νοιώθεις καλύτερα.
Με είδε και η ψυχολόγος, έχω ραντεβού και σήμερα.
Παιδιά δεν αξιολογούν τα συμπτώματα μου όμως, αυτό είναι το πρόβλημα. Ναι έχεις συμπτωματα μου λένε, αλλά αγνόησε τα. Αλλά πώς να αγνοήσεις το ότι η καρδιά σου κουράζεται και ανεβάζει παλμούς με μερικά βήματα;
Και στον ψυχίατρο θα πάω, ο καρδιολόγος μου μίλησε μαζί του, μπορεί να μου δώσει και πιο δυνατή αγωγή εντέλει. Αλλά με βάση τη λογικη και μόνο, αν ήταν άγχος,δεν θα σταματούσε η ταχυπαλμια με το ζαναξ; Το ζαναξ όμως απλα με κάνει να μην έχω κρίση πανικού, δεν σταματάει την ταχυπαλμια γιατί δεν έχει να κάνει με άγχος αλλά προκαλείται παθολογικα.
Οι εξετάσεις που μου είχαν κάνει για λοιμωξη στην κλινική έδειξες μηδενική τιμή. Λες να φαινόταν; Αλλά γενικά έχω πολύ δυνατό οργανισμό και ίσως η κλινική μου εικόνα είναι καλή. Αλλά έχω τα συμπτώματα και όταν βγάζεις στην παλάμη εξάνθημα είναι πολύ σοβαρό!
Αναιμία είχε δείξει η εξέταση , αλλά έχω σταθερά αναιμία συνήθως. Μου είπε ο νευρολόγος να το ξαναδούμε, μες στη βδομάδα θα κάνω πάλι αίματος και ούρων.
Φίλε αυτά που λες τα ξέρω. Το πρόβλημα ξέρεις ποιο είναι; Ότι δεν είχα κανένα άγχος,ήμουν μια χαρά και αγχώθηκα μόλις ανεβρεθηκε τυχαία η ορθοστατικη ταχυκαρδία.
η ενδοκαρδίτιδα δεν προσβάλει δυνατούς οργανισμούς αλλά άτομα με αδύναμο ανοσοποιητικό. Με όλες αυτές τις εξετάσεις που έχεις κάνει τον τελευταίο μήνα θα είχε διαπιστωθεί. Και πρόσεξε, σου ξέφυγε και το ομολόγησες, οτι γενικά είσαι δυνατός οργανισμός. Με το μυαλό πώς θα κάνεις να το κουμαντάρεις. Μόνο έτσι θα ηρεμήσεις.
Αντώνη και εγω σημερα ειμαι ολη μερα με ανεβασμένους παλμούς και δισπνοια ετσι στο ξαφνικό. Εφόσον εχεις ολα αυτα γιατι δεν πας να κανεις τις εξειδικευμένες εξετάσεις; Είπες οτι θα ζητήσεις να σου τις κανουν αλλα δεν είπες ακομα κατι για αυτο! Πήγαινε φιλε μου κάνε εξειδικευμένες εξετάσεις εφόσον νομίζεις οτι εχεις ισχαιμία. Αν και τοτε δεν φανεί τοτε πραγματικά δεν υπάρχει κατι αλλο που μπορεις να κανεις τουλάχιστον στο παθολογικό κομμάτι. Εστίασε στο ψυχολογικό μετα. Δες το με ψυχίατρο ίσως να σε βοηθάει κατι αλλο η κάποια αλλη αγωγή. Πάνε όμως και ζητά αυτές τις εξετάσεις!! Γνώμη μου ειναι αυτή. Αν θες να ηρεμησεις και να σιγουρευτείς 100% μονο ετσι θα γινει. Αν και τοτε συνεχιστούν τοτε πάνε ψυχίατρο. Τζάμπα τόσες εξετάσεις και κανεις τις ίδιες και τις ίδιες. Πάνε και κάνε κατι αλλο πες το γιατρο σου.
Σκνιπα δεν ξερω, αλλά έχω κατοικίδια και παρατήρησα ότι έχει ψύλλους στην αυλή,λόγω των θεμάτων υγείας μου δεν έχω μπορέσει να ψεκασω γιατί δεν πάω συχνά στο σπίτι μου πλεον. Λες να με τσίμπησαν ψύλλοι; Παίζει να έχω κολλήσει lyme?
Το έβγαλε ακατάλληλο λόγω του δαχτύλου μάλλον, χαχα.
Έβγαλα όμως και πετεχεια στο πόδι , είναι τουλάχιστον δέκα μικρά σπυράκια και η πετεχεια είναι ένδειξη καρδιακής ασθένειας. Χθες το βράδυ με έπιαναν συνέχεια μουδιάσματα στο αριστερό χέρι και πόνος στο κόκκαλο. Και δεν ήμουν αγχωμενος. Καψίματα κλπ. Πήγαινε και στην ωμοπλάτη. Υπάρχει περίπτωση να είναι μυϊκοί; Όταν πιεσω τα πλευρά μου και το κόκκαλο στη μέση πονάω, μου είπε και ο γαστρεντελογος ότι ίσως είναι μυϊκό, αλλά αυτά τα καψίματα και τα μουδιασματα αποκλειστικά στο αριστερό, με αγχωνουν.
Μπιλ, μου είχε πει ο γιατρός ότι θα μου την γράψει αλλά τώρα δεν θέλει. Θα πρέπει να πάω σε άλλο καρδιολογο. Αλλά λένε ότι δεν δικαιολογείται να μου γράψουν τέτοια εξέταση. Εγώ θα ήθελα να την κάνω, αλλά παράλληλα θεωρώ ότι έχω κολλήσει κάποιον ιό ίσως,ή έχω φλεβική ανεπάρκεια και τα δημουργει όλα αυτά.
Ψύλλοι ναι μπορεί να σε τσίμπησαν, νόσο του lyme λίγο δύσκολο να έχεις και έχει και διαφορετικά συμπτώματα από αυτά που περιγράφεις.
Πως έβγαλες ακριβώς το συμπέρασμα ότι είναι πετειχια αυτά που έβγαλες? Μόνο ένας δερματολόγος μπορεί να στο επιβεβαιώσει αυτό. Και τα πετειχια δεν είναι ένδειξη μόνο καρδιακής ασθένειας αλλά και άλλων, εσύ όμως γιατί κολλάς εκεί?
Φτάνει Αντώνη και με τις εξετάσεις και με τους γιατρούς και με τα συμπτώματα..
Υπάρχει λόγος που ο γιατρός δεν σου γράφει να την κάνεις. Σκέψου ότι για να σου το είπε ο γιατρος κάτι παραπάνω ξέρει.Μην κάνεις τον γιατρό, δεν μπορείς να βρίσκεις ασθένειες και συμπτώματα ενώ δεν υπάρχουν.
Κάθε μέρα και κάτι ακόμη παρουσιάζεις μια καρδιά, μια παλμούς, μια μυικους πόνους, μια ιό.
Αντώνη,
Στο τέλος θα χρεωκοπησει το δημόσιο σύστημα Υγείας, και θα το πληρώνουν οι υπόλοιποι!
Αντώνη καλό είναι να σταματήσεις δια πυρός και σιδήρου τις αναζητήσεις στο ιντερνετ σχετικά με το τί μπορεί να σημαίνει το κάθε σύμπτωμα ή σημάδι. Άσε τα "μπορεί να έχω" και δες την πραγματικότητα, το τί πραγματικά έχεις.
Πού βρίσκεται αυτή η πραγματικότητα? Στις αναρίθμητες εξετάσεις που έκανες τις τελευταίες 30 μέρες τουλάχιστον, και σου δείχνουν με το νί και με το σίγμα τί λέει το σώμα σου. Ότι δηλαδή δεν έχεις καρδιά, ούτε λοίμωξη, ούτε τίποτα άλλο. Τέλος.
Προσπάθησε με τη βοήθεια ενός γιατρού να ελέγξεις αυτά τα ιδεοψυχαναγκαστικά με μια κατάλληλη αγωγή. Αν παίρνεις ήδη, προφανώς δεν κάνει απολύτως τίποτα και πρέπει να την αλλάξεις.
Δεν έχει καμία σχέση με άγχος όλο αυτό. Ξέρω το σώμα μου και τον εαυτό μου. Βγάζω προοδευτικά πετεχεια σε διάφορα σημεία του σώματος. Έχω σταθερά συμπτωματα εδώ και ένα μήνα. Δεν είμαι ούτε τρελός ούτε ανόητος. Πολλοί γιατροί δεν σε αξιολογούν ως σύνολο. Ένα τυχαίο εύρημα που δεν είχα πριν, αν δεν είναι αρκετά "σοβαρό" το αφήνουν στην άκρη. Αλλά δεν έχει καμία σχέση με την ψυχολογία. Είμαι με διάρροια, με δερματικά εξανθήματα ,με κόπωση. Προφανώς θα έπρεπε να μου είχαν δώσει κάποια αντιβίωση έστω και προληπτικά εφόσον δεν φαίνεται να ξεπερνιέται το πρόβλημα. Έχω ξοδέψει ένα κάρο λεφτά λόγω της ανικανότητας κάποιων και των εύκολων λύσεων "άγχος είναι". Ε δεν είναι. Ξέρω τον εαυτό μου. Θα είχα καθυσυχαστει με τόσες εξετάσεις. Δεν φεύγουν τα συμπτώματα όμως. Δεν πα να έχω υπέροχη διάθεση,δεν φεύγουν τα συμπτώματα. Δεν πα να παίρνω ζαναξ, δεν φεύγουν τα συμπτώματα. Είναι πολύ δύσκολο να βρεις τον σωστό γιατρό. Και δυστυχώς υποφέρω και συνεχίζει προοδευτικά το όλο θέμα.