Εχω ανεβασμενη ομοκυστεινη που είναι παραγοντας για καρδιαγγειακες παθησεις,θρομβους και εγκεφαλικα. Και το ασβέστιο μου είναι στα ανώτερα φυσιολογικά. Εχει κανείς ανάλογη εμπειρια;
Printable View
Εχω ανεβασμενη ομοκυστεινη που είναι παραγοντας για καρδιαγγειακες παθησεις,θρομβους και εγκεφαλικα. Και το ασβέστιο μου είναι στα ανώτερα φυσιολογικά. Εχει κανείς ανάλογη εμπειρια;
Για τι τιμές μιλάμε?
Απο τι προκαλειται όμως; Αν είναι πολυ εκτός ορίων μπορει να κάνει αρρυθμιες το ασβεστιο.
Είδα μια μικρή βελτίωση στην ταχυπαλμια,ίσως επειδη προσπαθησα να κινουμε περισσότερο,αλλά σε γενικές γραμμές τα ίδια. Τα συμπτωματα με το στομάχι καπως καλύτερα. Περιμενω να κάνω την κολονοσκοπηση την άλλη εβδομαδα,αν και φοβαμαι. Η πιεση μου πολυ περιεργη. Και εξακολουθω να έχω αυξημένη κορτιζόλη.
Αιματοκριτης τιμές αναφοράς : 36-48
Δικη μου τιμή: 35
Ομοκυστεΐνη τιμές αναφοράς: 3,7-14,9
Δική μου τιμή: 21,00
Ασβέστιο τιμές αναφοράς: 8,2-10,4
Δική μου τιμή: 10,00
Κορτιζόλη τιμές αναφοράς: 43-240
Δικη μου τιμή: 277,00
Και λίγο χαμηλα αιμοπεταλεια έχω , συν λίγα αυξημένα ουδετεροφυλα.
Αντώνη αν μπορείς στείλε μου μήνυμα γιατί εγώ προσπαθώ και δεν μπορώ
Σου εστειλα.
Καλησπερα αυτες οι εξετασεις τι αφορουν?
Στις γενικές όχι, μπορεις να το ζητησεις εσύ να το δουν, δεν κοστιζει ως εξεταση,αν κάνεις μια γενική,ζητά να δουν και ομοκυστεινη και CRP. Εγώ κοιταω συχνά πυκνα και τροπονινη αλλά η τροπονινη δείχνει αν έχει υποστει βλάβη ο καρδιακός μυς την ίδια ημέρα,την κάνουν και στα επειγοντα όταν υπαρχει υποψια για ενδεχόμενο εμφραγμα,δείχνει δηλαδή αν επαθες ή θα παθεις έμφραγμα τις προηγούμενες ή τις επομενες τρεις ώρες.
Αν έχετε προσεξει στα επειγοντα,όταν ζητανε τέσσερα αίματα αντί τρια οι γιατροί, εννοούν τροπονινη. Τόσες φορες,τα έχω μάθει.
Πρακτικα η ομοκυστεινη δείχνει μια προδιαθεση, αλλά οταν δεν υπαρχουν άλλοι παραγοντες, οπως λιπίδια, παχυσαρκια, καπνισμα, χοληστερίνη ,ζαχαρο κλπ, απλα δίνουν φυλλικο οξύ για να πεσει και το κοιτας συχνά πυκνά.
Μου ειπε ο καρδιολογος, αν ήσουν 45 και ειχες και άλλους παράγοντες κινδύνου, θα σου εγραφα τη στεφανιογραφια,τώρα δεν έχει νόημα.
Μου ειπε όμως αν θέλω να κάνω γενετικό έλεγχο. Σε βλεπουν για τα παντα όσον αφορά την καρδιά. Κοστίζει βέβαια, 1500 ευρώ μου ειπε, αλλά έχω αρχίσει να το σκέφτομαι.Η στεφανιογραφια άλλωστε δεν θα καλυπτε όλα τα ενδεχόμενα. Υπαρχουν γενετικά σύνδρομα που μπορουν να σου κάνουν θανατηφορα αρρυθμια άσχετα απο τη μορφολογία της καρδιάς
Μένει να κάνω αρχικά κάποιες αλλες εξετάσεις αίματος που μου έγραψε η ενδοκρινολογος,να κάνω την κολονοσκοπηση και μετά μαγνητική εγκεφάλου και βλεπουμε.
Το CRP επίσης δείχνει πολλα για την καρδιά. Είναι για τα επιπεδα φλεγμονής αλλά όσοι έχουν περα απο ένα συγκεκριμένο όριο,αξιολογείται και καρδιολογικα ,για έμφραγμα.
Δε ξερω ρε φιλε πολυ το εμπλεξες το θέμα με πολλές εξετάσεις. Εγω πηγα καρδιολόγο τον Μάρτιο μετα ομοιοπαθητικο και Τελος. Μπορώ να πω πως εχω ηρεμήσει κατα 80% και αν με πιασει με πιάνει αραιά και που. Αυτο το καθημερινό έφυγε τελείως! Ακομα πιστεύω οτι εχω θέμα με τη καρδιά αλλα το κοντρολαρω κάπως. Ειναι κόλλημα στο μυαλό πιστεύω εγω. Εντάξει όταν κανεις απανωτές έκτακτες και ταχυπαλμίες λογικό ειναι να το νομίζεις αυτο η όταν ανεβαίνεις μια σκάλα και εχεις φουλ παλμούς και κοκκινιζεις ολόκληρος λογικό παλι το βρίσκω. Τωρα για τα αλλα δε ξερω. Δε μπήκα στη διαδικασία να το ψάξω παραπάνω γιατι με ριχνει ψυχολογικά και δεν θέλω να γίνω χειρότερα! Ασε που δε μπορώ συνέχεια τους γιατρούς με πιάνει άγχος! Εύχομαι ολα να βγουν τέλεια φιλε μου να ηρεμισεις επιτέλους! Σιγα σιγα ολα θα γίνουν. Υπομονή και ψυχική αντοχή!!
Αν δεν είχα την ορθοστατικη ταχυπαλμια ,ούτε εγώ θα ασχολιομουν,αλλά προεκυψε αυτο τον τελευταία μήνα και έχω αγχωθει παλι. Εγώ μάλλον θα τις κάνω τις εξετασεις να ξεμπερδευω. Σήμερα είμαι χαλια παλι και δεν είναι ψυχολογικό.
Η ομοκυστεινη και η CRP παντως γίνονται με μια απλη εξέταση αίματος.
όχι δεν έχω καθόλου καρδιοφοβια,, αρρώστησε ένα ξάδερφος μου από καρκίνο πριν 10 μήνες και έχω φοβηθεί αυτήν την αρρώστια,,,είχα γράψει μια φορά ένα θέμα για την ακτινοβολία και με είχες βοηθήσει πολύ με τις απαντήσεις σου αν θυμάσαι,,,, πάντως για ότι αφορά την ομοκυστεΐνη είδα ότι είχες 21,,,μην σε φοβίζει αυτό,,, σε μια από τις πολλές εξετάσεις που είχα κάνει μια αιματολογος μου είχε γράψει και αυτό και θυμάμαι οι τιμές αναφοράς ήταν μεχρι 16 περίπου και θυμάμαι είχα κάπου 33,,και μου έδωσε για 3 μήνες φυλισιν και μου είπε δεν είναι τίποτα γελούσε...βεβαια είχα κανει εκείνο το διάστημα και καρδιογραφημα και τριπλεξ,,, εγώ τώρα έχω κάτι πονακια αλλά δεν μπορώ να τα ξεχωρίσω αν είναι συσπάσεις έκτακτες η δεν ξέρω τι άλλο,, το αποτέλεσμα ειναι φοβια
Εγω γενικά φοβάμαι με την καρδιά μου! Νομιζω οτι εχω κάποιο θέμα κατα κύριο λόγο φοβάμαι οτι εχω βουλωμένες αρτηρίες και απλά ακομα δεν το βλέπει ο γιατρος γιατι ειμαι νέος (24). Και επίσης πρόσφατα τον Μάρτιο που μας πέρασε εκανε ο πατέρας μου μπαλονακι και αυτο με άγχωσε! Γενικά αν ακούσω κατι με καρδιά ανακοπή έμφραγμα κτλ κατευθειαν φοβάμαι. Τωρα τελευταία όχι τοσο Αλλα γενικά ειμαι πεπεισμένος οτι εχω κάποιο θέμα στη καρδιά.
Α ναι, θυμαμαι.
Ο ξάδερφος σου τώρα είναι καλά; Καλά ναι, με την ακτινοβολία μην αγχωνεσαι και τότε και τώρα έχω κανει ένα σωρό ακτινπγραφιες,τιποτα δεν επαθα. Και γενικά ο καρκίνος ,αν τον προλαβεις νωρίς,είναι πληρωε ιασιμος πλέον.
Ναι,μου το ειπε η γιατρός να μην αγχωνομαι για την ομοκυστεινη,μου έγραψε κι εμένα κάτι συμπληρωματα και θα το ξαναδουμε σε δυο μήνες μου είπε. Απλα έχω κι αλλά συμπτωματα με την καρδιά και αγχωνομαι. Καρδιογραφηματα μόνο τον τελευταίο χρόνο έχω κανει πάνω απο 100 πλεόν. Προχθες ημουν παλι στον καρδιολογο.
Πλέον όχι. Δεν το σκέφτομαι καθημερινά! Εχω πονάκια εχω έκτακτες εχω ταχυκαρδίες σφιξιματα ζαλάδες μουδιασματα. Οτι μπορεις να φανταστείς που έχουν να κανουν με καρδιακά συμπτώματα η εγκεφαλικού! Απλά πλέον δεν τα εχω τοσο συχνά. 2-3 φορές το μηνα. Δεν ξερω τι ακριβώς με επειρεαζει. Τωρα στα λεω περιληπτικά για να μη μπαίνω σε λεπτομέρειες αλλα εχω πολλα! Απλά πλέον μετα απο 1μιση χρόνο έχω ηρεμίσει κατα 80% βοήθησε η ομοιοπαθητική σε αυτο και το οτι εχω συνηθίσει και λίγη ψυχανάλυση με τον ομοιοπαθητικο που έκανα! Πιστεύω πως θα κανει τον κύκλο του. Αλλα γενικά εχω αυτή τη φοβία με την καρδιά! Ίσως επειδή παλιότερα άκουγα για παιδιά νέα στη πολυ μου που πέθαιναν απο καρδιά και τωρα μιλαμε ηλικία γυμνασίου. Απλά μου βγήκε τωρα αυτο σε χειρότερη φάση!
η αλήθεια Αντώνη όσο και να με πονάει και ντρέπομαι, γτ ζω σε άλλη πόλη από τους γονείς μου και τους συγγενείς μου,,,, δεν έχω καθημερινή επαφή από ότι μαθαίνω από τους γονείς μου πάει καλά,, αλλά η αλήθεια είναι δεν ξέρω αν μου λένε και αλήθεια,, γτ τις προάλλες πέθανε ένας θείος της μητέρας μου και δεν μου είπαν τίποτα,, το εμαθα τυχαια που μίλησα με ένα φίλο μου και μου το είπε αυτός τυχαία,,,,, πάντως μακάρι να είναι όλα στο μυαλό μας,,,, πχ εγώ αυτή τη στιγμή εσύ που φοβάσαι τη καρδιά σε εισαγωγικά μν το πάρεις κάπως ψιλό μου φαίνεται πολύ ακίνδυνο όπως εσύ και για τη δικιά μου φοβία,,, πάντως εσύ σκέφτεσαι αυτά τα πράγματα καθημερινά;;; γτ εγώ έτσι ειμαι
Όχι δεν το εχω χρόνια. Απλά τωρα μου βγήκε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Πριν 5 χρόνια περίπου είχα έκτακτες αλλα δεν αγχωνόμουν δεν καταλάβαινα τι ειναι. Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο εχω άγχος και γενικά ολα αυτα. Απλά τωρα ειναι σε πολυ καλύτερη κατάσταση! Πιστεύω πως σιγα σιγα θα φύγει. Ναι μονο ομοιοπαθητική εχω κανει και λάδι κάνναβης παίρνω καθημερινά με σταγονόμετρο και με εχει βοηθήσει παρά πολυ ώστε να φύγει το 80% των συμπτωμάτων!
Ειμαι 24 ετών.
πηρα την περασμένη εβδομάδα κάποια αποτελέσματα εξετάσεων και σε εμένα ειναι 74.8
μαζι με αυτο και LDH έφτασε 3.400 και crp 160
αιτία άγνωστη... μου ειπαν να παω σε ρευματολόγο....
θα παω σε 2-3 εβδομάδες χαλαρά δεν θα κάτσω να ανχονομαι...
Η τροπονινη αν έχεις καρδιακή βλάβη είτε δεν πέφτει όσο την έχεις (πχ μυοκαρδίτιδα) είτε κάνει 7-14 μέρες να επιστρέψει στα φυσιολογικά (πχ μετά από έμφραγμα)
Επίσης η ομοκυστεΐνη απο μόνη της δεν αρκεί για να υπολογιστεί το ρισκο. Για παράδειγμα ο αθηροματικος δείκτης πόσο είναι σε εσένα?
Αντώνη όταν πας καρδιολόγο για εξετάσεις και σου γράφει και αιματολογικές βάζει και αυτα να τα δουν; Να ψάξω τις εξετάσεις μου να δω αν ειναι και γράφει κατι.
Αντώνη βρήκα τις εξετάσεις που είχα κανει 10 Απριλίου. Αυτές μου είχε γράψει ο καρδιολόγος. Αυτο το CRP ποσοτικό εχει μονο το αλλο δεν το εχει. 0,17 εχω. Επίσης ειδα χοληστερίνη και ειναι πολυ καλα στο 171. HDL 68 & LDL 87. Τωρα εχει πολλα αλλα και δε ξερω ποιο απο αυτα ειναι σημαντικό. Πάντως σε ολα ειμαι εντός Ορίων εκτός απο ενα LDH που ειναι πιο χαμηλό 131 εχω εγω και το φυσιολογικό ειναι 135-225
Ρε Αντώνη πραγματικά το χέις κάψει. Σαν να χέις όλες τις άρρωστιες του κόσμου κάνεις. Πραγματικά έχεις πλούτισει τους γιατρούς. Μιλάμε για βαριά υποχονδρια. Τοσα λεφτά που δίνεις στις εξετάσεις σωστά για γνωστική συμπεριφορικη ψυχοθεραπεία για να σωθείς.
Αντώνη, όπως ψάχνεις πολύ το παθολογικό κομμάτι, ψάξε και το ψυχολογικό, στο έχω ξαναπεί. Μην το αναβάλεις, ψάξε πιο πολύ και το ψυχολογικό. Δεν σου λέω να αφήσεις το παθολογικό στην άκρη γιατί και να στο πω δεν θα ακούσεις. Αλλά κοίτα παράλληλα και το ψυχολογικό. Ήθελες να βρεις τι έχεις, το βρήκες λες, ορθοστατική ταχυκαρδία. Μην μου πεις ότι ψάχνεις που οφείλεται αυτό, γιατί θα σου πουν ότι οφείλεται εκεί κι εκεί και μετά θα ψάχνεις που οφείλεται το εκεί και πάει λέγοντας.
Δες πιο συχνά έναν καλό ψυχολόγο να διαχειριστείς όλο αυτό το άγχος, μόνο καλό θα σου κάνει.
Αντωνη εχεις σκεφτεις να ξεκινησεις μαθηματα ξενων γλωσσων; Ειναι χρησιμες στα τουριστικα επαγγελματα, και την περισσοτερη ωρα εισαι καθιστος
Κι εγω το είχα κ έτρεχα σε γιατρούς αλλά το πάθαινα επειδή το σκεφτόμουν όταν ήταν σηκωθώ αγχωνομουν ήδη κ το πάθαινα. Από αυτό είναι. Το ξέχασα κ περάσε το ίδιο έπαθα κ με τη ΓΟΠ πήρα 2 μήνες χάπια τσάμπα ενώ ήταν απ το άγχος μ λέει ένας γιατρός δεν έχεις τίποτα ξέχασε το μην ξανασχοληθεις κ έτσι έγινε κ πέρασε το ξέχασα. Το ίδιο θέλω να κάνω κ με την καρδια κ έχω έκτακτες κάθε μέρα τρομακτικές αλλά δεν έχω καρδιακό πρόβλημα οπότε λέω είναι απ το άγχος.