Όσες φορές έγραψα και ρώτησα....τίποτα.
Έχει κανεις εμπειρία από το Athens checkpoint στου Ψυρρη σχετικά με την εξέταση για τον hiv?
Επειδή βασανίζομαι πολύ καιρό τώρα, αν κάποιος έχει εμπειρία ας την μοιραστεί....
Printable View
Όσες φορές έγραψα και ρώτησα....τίποτα.
Έχει κανεις εμπειρία από το Athens checkpoint στου Ψυρρη σχετικά με την εξέταση για τον hiv?
Επειδή βασανίζομαι πολύ καιρό τώρα, αν κάποιος έχει εμπειρία ας την μοιραστεί....
εχω παει εγω πριν 2 με τρια χρονια γιατι ειχα ολοκληρωμενη σχεση(πολλες φορες μαλιστα) με μια κοπελα που οι γονεις της ειχαν ηπατιτιδα(μπορει να ειχε και η ιδια γιατι ηταν κιτρινη) εκανα και για aids δεν μου βρηκαν τιποτα μου τρυπησαν το δαχτυλο με μια βελονα και το εβαλαν το αιμα σε μια συσκευη και αναλογως τους χρωματος που θα βγαζε θα δειχνε aids εκανα και για ηπατιτιδα νομιζω
Βρε Νεφέλη, επανέρχεσαι συνεχώς σε αυτό το θέμα. Αφού σου έχει γίνει εμμονή, όσο λογικά επιχειρήματα και να σου φέρουν, ότι και να σου πουν κάποιοι που πήγαν, σε λίγο πάλι τα ίδια θα σκέφτεσαι. Εγώ θεωρώ ότι αυτές οι ιδεοληψίες έχουν αιτία σε άλλα πράγματα κι όσο δεν βάζεις σε σειρά αυτά τα πράγματα, τόσο θα διαιωνίζονται. Μόλις καλυτερεύσουν οι συνθήκες της καθημερινότητάς σου ας πούμε κι αρχίσεις και έχεις όμορφα πράγματα να κάνεις και θετικές σκέψεις, τόσο λιγότερο χώρο θα έχουν αυτές οι αρνητικές σκέψεις και εμμονές στο μυαλό σου και στην μέρα σου. Κάτι πρέπει να κάνεις κι εσύ για να αλλάξει η ζωή σου προς το καλύτερο όμως.
Προσπαθώ Σονια μου πολύ. Να σκέφτομαι θετικά, να κάνω πράγματα ππυ μου αρέσουν και να αποβάλλω αυτά που μου δυσκολεύουν την καθημερινότητα. Η αλήθεια είναι ότι έχω και καλες μέρες και νιώθω σαν πριν από όλα αυτά.
Αλλά κάποιες φορές ξανάρχονται οι εμμονικες σκέψεις και ο φόβος.
οχι δεν κολλησες κατι μου την ανοιξαν τη βελονα εκεινη τη στιγμη ηταν σφραγισμενη και επιπλεον ξαναεκανα εξετασεις για ολα τα σεξουλικα νοσηματα πριν τρεις μηνες με τη παραδοσιακη μεθοδο δηλαδη με τη ληψη αιματος και δε ειχα απολυτως τιποτα οπως και ενα χτρονο πριν ειχα κανει παλι δεν ειχα τιποτα.κακως φοβασαι τοσο πολυ
Κοριτσι εχω παει εγω
Ως γνωστη αρρωστοφοβικη
Πηγα και εκει
Το κλιμα ειναι μια χαρα
Οι ανθρωποι εξυπηρετικοι
Ολα ειναι ανωνυμα και παιρνεις γρηγορα το αποτελεσμα
Ναι έχεις δίκιο. Όλοι ήταν εξυπηρετικοί και το κλίμα πολύ καλό κ να σου μιλησουν αρκετή ώρα κι όλα αυτά. Από τον πολύ φόβο μου εκείνη την ώρα είδα ότι απλά έβγαλε από καπου το πραγματακι που θα μου τρυπούσε το δάχτυλο αλλά δεν ήταν σφραγισμένο. Ήταν πιθανόν σε κάποιο κουτί σε συρτάρι δεν ξέρω....
Κι από τότε μου κόλλησε η ιδέα μήπως δεν ήταν αποστειρωμένο μιας χρήσης κλπ και κόλλησα hiv στο τσεκποιντ.....
Έχω χάσει τον εαυτό μου πια απ αυτή την ιστορια. Είμαι με χούφτες ψυχοφάρμακα.....
Ας με βοηθήσει ειλικρινά οποιος μπορεί με την απάντηση του...σας ευχαριστώ όλους που γράφετε...
Έχω πάει πριν 2 η 3 χρόνια, δεν θυμάμαι ακριβώς,ως εθελόντρια για μια μέρα στο check point της Θεσσαλονίκης.
Δεν υπάρχει περίπτωση κάτι να μην ήταν σφραγισμένο η αποστειρωμενο.. Στο λέω με σιγουριά αυτό, δεν χρειάζεται να ανησυχείς.
Νεφέλη μου ξέρεις όμως και εσύ ότι το πρόβλημα δεν είναι αυτό.. Εξάλλου άμα είχες κάτι τόσο καιρό και εφόσον έχεις κάνει και την εξέταση δεν θα είχες συμπτώματα;; θα υπήρχε διάγνωση μετά την εξέταση..
Ξέρω ότι είναι δύσκολο αλλά πρέπει να βγάλεις το μυαλό σου από αυτήν την κατάσταση, όσο το ανακυκλώνεις τόσο χειρότερα γίνεται.
πήγε ο κολλητός μου ο οποιο ειχε σχέση με οροθετικο.εννοειται ότι όλα ήταν μιας χρήσης και έμεινε πολύ ικανοποιημένος
Ναι είδα την διαδικασία, δεν την θυμάμαι βέβαια γιατί έχουν περάσει χρόνια, αλλά άμα δεν βγήκε από κάποιο σακουλάκι σφραγισμένο τότε ναι ήταν σίγουρα μια χρήσης..
Μην αφήνεις το μυαλό σου να σκέφτεται τόσο πολύ και να ανακυκλώνει τα ίδια και τα ίδια.
Κράτησε το απασχολημένο.
Όσο λιγότερο χρόνο έχεις να τα σκεφτείς τόσο καλύτερα είναι.. Παράλληλα βεβεια θέλει και ψυχοθεραπεία για να μάθεις να το διαχειρίζεσαι όλο αυτό.
Βρες ένα χόμπι, κάτι που σου αρέσει πολύ και ασχολήσου με αυτό, μην αφήνεις μεγάλα κενά μέσα στην ημέρα γιατί αλλιώς πως να μην το σκεφτείς;
Εγώ είμαι άνθρωπος που αναλύω τα πάντα πάρα πολύ άμα είχα πολύ ελεύθερο χρόνο σίγουρα θα ήμουν χειρότερα από ότι τώρα που δουλεύω, βγαίνω, γυμναστήριο, βλέπω ταινίες, ακούω μουσική.. Οτιδήποτε για να μην σκέφτομαι τόσο πολύ..
Στον ψυχολόγο πας ακόμη;;;
Δεν πάω στον ψυχολογο, σταμάτησα γιατί δεν με βοηθούσε. Τώρα είμαι σε αναζήτηση καινουριου. Αισθάνθηκα ότι χρειαζόμουν κι ένα διάλειμμα από την ψυχοθεραπεία, κουραστηκα, πάνε 5 χρόνια που κάνω....Με βλέπει μια φορά το μηνα ψυχοατρος. Προσανατολίζομαι στο να βρω ψυχίατρο ψυχοθεραπευτή κι όχι ψυχολογο.
Σε δυο πήγα και δεν με βοήθησαν στο συγκεκριμένο πρόβλημα. Έκανα κάποια πρόοδο γενικά σε άλλα θέματα, όμως στο κατεξοχήν πρόβλημα μου που είναι ο φόβος του hiv δρν έγινε τίποτα. Δυστυχώς.
Βασανίζομαι παρα πολύ....
Και στενοχωριέμαι γιατί έχω οικογένεια και παιδιά και δεν μπορώ να είμαι όπως θα ήθελα καλά....
Υπάρχει έστω και μια πιθανότητα να κόλλησα κάτι από το τσεκποιντ η είμαι υπερβολική; Εσείς θα το σκεφτόσασταν αν είχατε πάει;
Πρέπει να ξαναπάω για εξετάσεις;;
Πείτε μου θα τρελαθώ...
Ουτε εχω ξανακοσει την εκφραση ' check point '..........................................
Και τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά, δεν έχεις τίποτα.
Έχουν περάσει 5 μήνες από την εξέταση. Λες τοσο καιρό να μην είχε κάποιο σύμπτωμα τόσους μήνες; έχεις διαβάσει φαντάζομαι τα συμπτώματα του hiv είναι πολλά και δεν θα μπορούσες να μην δεν τα παρατηρήσεις.. Έχεις κάποιο από αυτά τα συμπτώματα;;
Τι να κάνω; Να πάω ξανά εκει στο τσεκποιντ και να τους ρωτήσω; Αν όλα είναι αποστειρωμένα, να τους μιλήσω για τη φοβία μου; Να ξανακάνω την εξέταση να δω πως γίνεται; Να πάω αλλού να εξεταστω;
Να μην κάνω τίποτα από αυτά;
Δεν ξέρω, έχω τρελαθεί πια. Το μυαλό μου με βασανίζει τόσο πολύ.....
Πείτε μου την γνώμη σας, σας παρακαλώ...
Μια απλή ίωση έχεις Νεφέλη, δεν είναι λύση κάθε λίγο και λιγάκι να πηγαίνεις για εξετάσεις!
Δες το με κάποιον ψυχίατρο που κάνει και ψυχοθεραπεία όπως λες, δεν ξέρω.
Το θέμα σου είναι το ψυχολογικό και τι γίνεται στο μυαλό σου, τι να σου κάνουν και οι λοιμωξιολόγοι και οι παθολόγοι και οι αιματολόγοι;
Έχω πάει εγώ και οι εντυπώσεις μου είναι οι καλύτερες ! Πολλοί καλοί εξυπηρετικοί ! Δεν παίζει να έχεις κολλήσει κάτι ! Όλα είναι αποστειρωμένα και τα ανοίγουν μπροστά στα μάτια σόυ
Μπορώ να καθησυχαστώ ότι δεν έχω τίποτα έχοντας πάει στο τσεκποιντ;;;;
Νεφάλη, ειλικρινά καταλαβαίνω ότι είναι πολύ δύσκολο για εσένα να αποβάλεις αυτές τις έμμονες ιδέες. Ωστόσο όσο το ανακυκλώνεις το θέμα, ότι και να σου πούμε, δεν νομίζω ότι σε βοηθάει. Ο μόνος τρόπος είναι να βρεις κάποια ασχολία να στρέφεις την σκέψη σου αλλού. Καλύτερα ας πούμε να μπεις στο chess com να παίζεις live καμια παρτίδα σκάκι παρά να μπαίνεις εδώ να μας ρωτάς.
Λοιπόν Νεφέλη νομίζω για να ηρεμήσεις πήγαινε μια βόλτα κάποια στιγμή από κει κ μπες μέσα κ μίλα τους. Ζήτα συγνώμη, πεστους πως έχει να κάνει με δική σου φοβία, δεν έχει να κάνει με αυτούς.. Ότι κόλλησε το μυαλό σου λόγω διαταραχής κ δε μπορείς να ηρεμήσεις. Πεστους ότι υποφέρεις κ ρώτα τους ξανά. Το σίγουρο είναι ότι θα σου δειξουν τι κάνουν. Επειδή έχω βρεθεί στα ίδια στάδια, κάποτε θυμάμαι ρώτησα έναν μικροβιολογο για τις σύριγγες και με πήρε από το χέρι κ μου λέει λοιπόν για να μην αγχώνεσαι, από δω τις βγάζουμε κλπ. και μου έδειξε ο άνθρωπος την διαδικασία που ακολουθείται κάθε φορά.
Μου έγραψε ένας από τη θετική φωνή που ενεργοποιείται σε αυτά ότι το μηχανηματακι που σε τρυπάει είναι μιας χρήσης και ότι μετά τη χρήση μπλοκάρει και δρν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά.
Αυτό που λες πάντως το σκεφτόμουν τις τελευταίες μέρες, να πάω από κει να κάνω μια κουβέντα μπας και ξέ αγχωθώ....
Αυτός πάντως με ξέ άγχωσε που μου είπε ότι μπλοκάρει και δεν χρησιμοποιείται ξανά....
Μακάρι να είναι έτσι....
Σίγουρα έτσι θα είναι. Δεν υπάρχει περίπτωση να είναι κάπως αλλιώς. Αλλά επειδή ξέρω πως είναι, έτσι απλά για να βγει τελείως από το μυαλό σου.
Μιλάς για αυτό το πραγματάκι που σε τρυπάει μία βελόνα στο δάχτυλο για να σου πάρει δείγμα αίματος;
Δεν υπάρχει περίπτωση να χρησιμοποιηθεί ξανά αυτό, μην το σκέφτεσαι καν.
Ναι, έτσι είναι η κατασκευή του. Μην αγχώνεσαι τσάμπα.
Έμπαινε εδώ μία κοπέλα που νομίζω είναι νοσηλεύτρια, μακάρι να δει το θέμα και να σου πει πως λέγεται αυτό και να σου δώσει και καμια σοβαρή ιστοσελίδα να διαβάσεις, αλλά ναι, είμαι 100% σίγουρη ότι αυτό δεν ξαναχρησιμοποιείται.
Ήταν ένα κίτρινο κυλινδρικό πραγματακι που με τρύπησε σαν συρραπτικο στο δάχτυλο και πήρε μια σταγόνα αίμα....
Ας γράψει κάποιος νοσηλευτής που να ξέρει απ’αυτα. Η από τη διαδικασία του τσεκποιντ.....
Μήπως έτυχε σε μένα να με τρυπήσουν με κάτι χρησιμοποιημένο; Παίζει τέτοια πιθανότητα;;;;
Νομίζω ότι θα τρελαθώ....