Αντιθεραπεία και ιδεοληψίες
Αποφάσισα να ξεκινήσω μία έρευνα για να βρώ τον κατάλληλο ψυχολόγο και μοντέλο θεραπείας που μπορεί να με βοηθήσει με το άγχος μου. Ενώ στο παρελθόν πέρναγα μία πολύ μικρή περίοδο που είχα ιδεοληψίες, δεν ήταν σε καμία περίπτωση κάτι που με απασχολούσε, καθώ συνέβαιναν 1-2 φορές σε μία περιόδους μηνών. Επισκέφτηκα λοιπόν μία καινούργια ψυχολόγο οπου στο πρώτο ραντεβού με ρώτησε αν έχω Ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή (OCD) γιατί σε αυτή την περίπτωση η θεραπεία θα διαρκέσει περισσότερο...και εγώ είπα όχι. Μετά το τέλος της επίσκεψης, ανέτρεξα στα συμπτώματα της ΙΔΨ, και ένα εκ' των οποίων ήταν οι καταναγκαστικές σκέψεις (χωρίς απαραίτητα να συνδέεται με καταναγκαστικές πράξεις). Απο εκείνο το σημείο και έπειτα, απέκτησα εμμονικές σκέψεις και ιδεοληψίες...ασταμάτητες εδώ κι 2 εβδομάδες. Αυτό που συνέβη είναι αξιοπερίεργο. Είχατε παρόμοια εμπειρία; Ποιά είναι η αποψή σας;
Δεν είναι η πρώτη φορά που όταν ξεκινάω θεραπεία νιώθω πίεση και βγαίνουν στην επιφάνεια 100 φορές χειρότερες συμπεριφορές απ'ότι πριν κάνω θεραπεία. Έχω και εμπειρία με συστημική ψυχοθεραπεία που έβλεπα τον εαυτό μου να βουλιάζει στο θυμό και στην κατάθλιψη. Όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτό που συνέβη (η καινούργια ψυχολόγος είναι πιο cbt και nlp) δεν βγάζει κανένα απολύτως νόημα... Θα εκτιμήσω τις απόψεις σας.