Originally Posted by
Nikolas73
εδώ εγώ θα κάνω τον κατήγορο του διαβόλου.
Ο θείος, από νομικής άποψης, όντως δεν έχει καμία υποχρέωση να στηρίξει τη φίλη μας και τη μάνα της. Από ότι κατάλαβα όμως ζουν όλοι στο ίδιο κτίριο, είναι οικογένεια, μοιράζονται τον ίδιο χώρο, έστω σε διαφορετικά διαμερίσματα, και αν ο θείος είναι ανύπαντρος, εκεί εγείρεται ηθικό ζήτημα. Υπάρχει μια οικογένεια που υποφέρει ψυχικά και ο εγγύτερος συγγενής που μένει στον ίδιο χώρο σφυρίζει αδιάφορα με αποτέλεσμα η κοπέλα να αναγκάζεται να πει τον πόνο της σε ένα φόρουμ, σε ξένους και ανώνυμα. Πιστεύω οτι ο όντως ο θείος -ειδικά αν είναι ανύπαντρος- και ζει στον ίδο χώρο θα μπορούσε να ανοίξει το πουγγί του, αλλά ναι, δεν μπορεί κανένας να τον υποχρεώσει. Οπότε όταν γεράσει και χρειαστεί βοήθεια, είστε ελεύθεροι και εσείς να τον πετάξετε σε κάποιο γηροκομείο ή να τον αφήσετε να σαπίσει στο κάτουρό του, νομικά δεν έχετε καμία υποχρέωση απέναντί του!
Εγώ μοιράζομαι τον ίδιο χώρο με την αδελφή μου και το ανηψάκι μου, το οποίο λατρεύω και βγάζω και την μπουκιά από το στόμα μου αν θέλει ή χρειάζεται κάτι.