προσεχω για να εχω....
παρακατω ειναι ενα φυλλαδιο απο το ψυχιατρικο τμημα του νοσοκομειου μετροπολιταν οπου ενημερωνει για την καταθλιψη.
http://img14.imageshack.us/img14/8257/40666312xy4.jpg
Printable View
προσεχω για να εχω....
παρακατω ειναι ενα φυλλαδιο απο το ψυχιατρικο τμημα του νοσοκομειου μετροπολιταν οπου ενημερωνει για την καταθλιψη.
http://img14.imageshack.us/img14/8257/40666312xy4.jpg
και η δευτερη σελιδα.
http://img10.imageshack.us/img10/7476/93484528kq1.jpg
στη πρωτη σελιδα δεν λεει κατι που δεν εχει ξαναδιαβασει κανεις.
στην δευτερη ομως διαβασα οντως πρωτοποριακες μεθοδους και το βαζω σε μεγέθυνση,
το πρωτο κομματι προς τα κατω,
http://img300.imageshack.us/img300/2180/s3ayf8.jpg
το δευτερο κομματι - πανω δεξια
http://img178.imageshack.us/img178/7517/s3bks6.jpg
και το τριτο κομματι κατω δεξια
http://img178.imageshack.us/img178/7043/s3cqg3.jpg
γενικα μιλωντας δεν εχω προβλημα οποιος πασχει απο καταθλιψη και παει σε ενα ψυχιατρο και του πει οτι πασχει απο καταθλιψη και ο ψυχιατρος του πει βαλτο το δαχτυλο στη πριζα και θα γινεις καλα, και αυτος πει οκ....
Ειτε ειναι αφελης ειτε οτι αλλο, το κανει με την θελσηση του.
Εκεινο που αναρωτιεμαι ειναι στο κατα ποσο τετοιες μεθοδοι εφαρμοζονται η θα εφαρμοστουν, σε ηδη εγκλειστους ψυχικα ασθενεις σαν νεες πρωτοποριακές μεθοδους.
Μιας και το αλοπερντιλ θεωρειται πια παρωχημενο....
Αλλωστε στους ψυχικα εγκλειστους οταν τους δινουν τα χαπια, βαζουν τους ασθενεις να πινουν τα χαπια μπροστα τους και να κανουν και γαργαρες μετα.....
Ετσι ειναι η κανω καπου λαθος?
Οχι παλι ο Σουρας.Τον εχω βαρεθει να τον βλεπω στα καναλια το μαιντανο.Τα παιρνει απ το υπουργειο και λεει τις παπαρολογιες του.Τα συγκεκριμενα που γραφει ειναι copy απ το DSM που γραφει ολα τα ψυχιατρικα.Εξω οι κρατικοδιαιτοι
ναι. άνθρωποι έχουν γιατρευτεί από τη θεραπεία με ηλεκτροσόκ.Quote:
Originally posted by krino
κανω καπου λαθος?
πώς διαπίστωσαν οι ειδικοί πως το ηλεκτροσόκ δουλεύει σαν λύση θεραπείας;
μήπως βλέπουν τους έγκληστους σαν εύκολη λεία που δεν μπορεί να αντιδράσει και τους χρησιμοποιούν ως πειραματόζωα για να ανακαλύπτουν νέες μεθόδους;σκέφτομαι εγώ τώρα με το λίγο μυαλό που έχω......
δεν συμφωνώ πάντως με αυτόν τον τρόπο.σίγουρα θα υπάρχουν πιο ανθρώπινες λύσεις.η ταπεινή μου γνώμη...
το συγκεκριμένο θέμα με άγγιξε μπορώ να πω συναισθηματικά για αυτό τον λόγο έψαξα και βρήκα......
το ηλεκτροσόκ είναι θεραπευτική μέθοδος που χρησιμοποιείται στην ψυχιατρική και χαρακτηρίζεται από την εξαπόλυση μιας τυπικής επιλιπτικής κρίσης που επιτυγχάνεται με τη δίοδο εναλλοσσόμενου ηλεκτρικού ρεύματος 100-130V για 2-3 δέκατα του δευτερολέπτου με δύο ηλεκτρόδια που τοποθετούνται στο κεφάλι.μέχρι την ανακάλυψη των αντιψυχωσικών φαρμάκων χρησιμοποιείτο ευρύτατα,αλλά μετά σχεδόν εγκαταλείφθηκε.η ανακάλυψη αυτή υπήρξε από αυτές που χαρακτηρίζουν μια εποχή:η ταχύτητα με την οποία ,ύστερα από την χρησιμοποίηση του ηλεκτροσόκ, μπορούν να υπάρξουν ευνοικά αποτελέσματα σε πολλές ψυχιατρικές παθήσεις επέτρεψε μεταξύ άλλων το άνοιγμα νέων προοπτικών για την κοινωνική αποκατάσταση των ψυχασθενών.
τα τελευταία χρόνια αναβίωσε η χρήση του ηλεκτροσόκ γιατί δεν έχει τις παρενέργειες των φαρμάκων.τροποποιήθηκε όμως η μέθοδος εφαρμογής έτσι ώστε να αποφεύγονται τα κατάγματα από τους σπασμούς και η απώλεια μνήμης.
τώρα κατά πόσο είναι καλό αυτό.........
γιατι ειπα εγω οτι δεν μπορει να γινει αυτο???Quote:
Originally posted by raphsssodos
ναι. άνθρωποι έχουν γιατρευτεί από τη θεραπεία με ηλεκτροσόκ.Quote:
Originally posted by krino
κανω καπου λαθος?
οπως εγραψα και πιο πανω, δεν εχω προβλημα αμα παει καποιος σε ενα γιατρο και η θεραπεια που προτεινει ειναι ηλεκτροσοκ και ο ασθενης την δεχτει. Ειτε γινει καλα ειτε οχι, οι ευθυνες ειναι του ασθενη κατα κυριο λογο.
Εγω μιλησα για ασθενεις που ειναι εγκλειστοι σε ιδρυματα οπου πανω τους θα εφαρμοζονται οι νεες αυτες πρωτοποριακες μεθοδους.
Η αυτα δεν τα γνωριζετε?
κρίνο μπορώ να πω πως είναι πολύ ενδιφέρον το θέμα σου......
ομολογώ πως περίμενα μέρες την απάντησή σου.....;)
λιτσα βασικα το θεμα ειναι οτι αμα πας στα αδυτα του ψυχιατρικου κοσμου, θα διαπιστωσεις οτι ο δρομος προς την κολαση ειναι σπαρμενος απο τις καλυτερες προθεσεις....
Χμμμ οσο για τις μερες.... ε οκ ημουν εκδρομη, αφιερωνω λιγοτερο χρονο στο φορουμ απο οτι παλαιοτερα.
:cool:
και αυτές οι \"προθέσεις\" ποιούς ευνοούν;
τους έγκλειστους που είναι στα χέρια κάποιων \"ειδικών\"ή τους επιστήμονες που με αυτόν τον τρόπο θα πουν πως έβγαλαν από αδιέξοδο κάποιους ασθενείς.....
ελπίζω να καταλαβαίνεις τι εννοώ.......;)
όσο για την εκδρομή καλά έκανες όποτε σου δίνεται η ευκαιρία να πηγαίνεις κάνει καλο....:)
η βιομηχανια θεραπειων - φαρμακων εχει απο πισω της πολυ χρημα και πολλους καλους πελατες.
Τωρα αν ο πελατης θα κανει τη δουλεια του αυτο ειναι αλλη συζητηση.
Υπαρχουν και επιστημονες που κανουν πειραματα σε ποντικια, αλλα δεν εχουν ολοι αυτο τον εξοπλισμο.
Οσο για τους εγκλειστους, αν συνειδητοποιήσεις τι κονδυλια υπαρχουν για την ψυχικη υγεια εκ μερους του κρατους ειναι αποριας αξιο πως μερικα ιδρυματα υπαρχουν κιολας.
Υπαρχουν εργαζομενοι σε ιδρυματα που εχουν να πληρωθουν μηνες και αν σταματησουν να εργαζονται δεκαδες ασθενεις θα πεταχτουν στο καλαθο των αχρηστων.
Σε ολες τις υποθεσεις βεβαια υπαρχουν ολες οι οψεις ενος νομισματος.
Παντα μου αρεσαν οι ταξιδιωτικες εμπειριες...
από ότι φαίνεται πρέπει να καταλάβουμε πως οι έγκλειστοι είναι ασθενείς, και οι άνθρωποι που πάσχουν, παρά την απώλεια της \"λογικής\" παραμένουν ανθρώπινα όντα.
δεν μπορώ να πω τίποτα άλλο.
οποιος κατάλαβε, κατάλαβε....
εγω συμπασθω μαζι μετους εγκλειστους κ βαζω τον εαυτο μου στη θεση τους αν κ ο ψυχιτρος μου αυτο που εχω δεν οδηγει στο ψυχιατρειο δεν ΄\'τρελλαινεσαι\' απλα υποφερεις οταν σε πιανει αυτη η κριση ..
κρινο τι ακριβως εισαι??ασθενης γιατρος τιιιι??
ειμαι γιατρος με ασθενεια...
;)
παιδι μου απαντα σοβαρα.γιατρος εισαι??
δεν ξέρω κατά πόσο ταιριάζει στο θέμα αλλά είναι κάτι που θα ήθελα να μοιραστώ...
έχετε ακούσει για το αντιψυχιατρικό κίνημα;
αυτό είχε σάν κύριους αντιπροσώπους του τους:Ρ.Λάινγκ και Ντέιβιντ Κούπερ στην Αγγλία,τον Τόμας Σαζ στην Αμερική,τον φιλόσοφο Μισέλ Φουκό στην Γαλλία και τον Φράνκο Μπαζάλια στην Ιταλία οι οποίοι θεωρούσαν ότι οι ονομαζόμενες παθολογικές συμπεριφορές στην σχιζοφρένεια ήταν φυσιολογικές αντιδράσεις στο ακατάλληλο κοινωνικό σύστημα.
είναι κάτι που διάβασα πρόσφατα και με έκανε να αναρωτηθώ κατά πόσο μπορεί να ισχύει μια τέτοια θεωρία.....
εχει αρκετη βαση λιτσα.
σύμφωνα με την αντιψυχιατρική η ψυχική νόσος είναι μύθος.
το βασικό επιχείρημα είναι ότι η έννοια της νόσου είναι σωματική και δεν μπορεί να θεωρηθεί ως νόσος μια ψυχολογική διαταραχή χωρίς σωματική παθολογία.παρά το ότι η αντιψυχιατρική περιλαμβάνει απόψεις που διαφέρουν μεταξύ τους και η ουσιά του επιχείρηματός της δεν είναι πάντα σαφής έχει δημοφιλή και αντιεξουσιαστική αποίχηση σε μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης καθώς επιτίθεται εναντίων των ψυχοφαρμάκων της ηλεκτροσπασμοθεραπείας και του εγκλεισμού του ασθενούς χωρίς την έγκρισή του.
οι ψυχίατροι θεωρούν ότι πρόσφατα έχει αποδειχτεί σε μεγάλο βαθμό ότι η ψυχική νόσος είναι εγκεφαλική νόσος.
η αντιψυχιατρική όμως συνεχίζει να υποστηρίζει ότι η αντικειμενοποίηση της ψυχικής νόσου μάλλον καθιστά την ψυχιατρική μέρος του προβλήματος παρά προσφέρει τη λύση του.
και αναρωτιέμαι μήπως τελικά είμαι καλά;;;;;;;;;;;
καλα δεν εισαι ακριβως γιατι δεν μπορεις να διαχειριστεις ικανοποιητικα τον κυκλο γυρω σου.
Αυτο δεν σημαινει οτι το υπολοιπο κομματι ειναι καλα, αλλα αυτο δεν μας δινει λυσεις.
Εγω γενικα ειμαι οπαδος του φουκω.
Λιτσα, μπορει με βαση την αντιψυχιατρικη η ψυχικη νοσος να ναι μυθος. ομως πολλες ψυχικες διαταραχες εχουν σωματικη παθολογια. ή συνοδευονται απο συγκεκριμενες σωματικες παθησεις.
κατά τον φουκό ο ρόλος της ψυχιατρικής, ιδιαίτερα μετά την επικράτηση του εγκλεισμού σε ιδρύματα, έχει έναν υπόγειο εξουσιαστικό χαρακτήρα, καθώς υπό τον μανδία της επιστημονικότητας και μέσω της επιβολής ενός στερεότυπου κανονικότητας και του στιγματισμού της παρέκκλισης από αυτό ως αρρώστιας, στην πραγματικότητα επιβάλλεται ένα πρότυπο συμπεριφοράς, το οποίο είναι εναρμονισμένο με την κρατούσα αστική ηθική.
μεγάλο του βιβλίο: επιτήρηση και τιμωρία.η γέννηση της φυλακής.
δεν αντιλέγω απλά είπα πως ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάτι που διάβασα...;)Quote:
Originally posted by Sofia
Λιτσα, μπορει με βαση την αντιψυχιατρικη η ψυχικη νοσος να ναι μυθος. ομως πολλες ψυχικες διαταραχες εχουν σωματικη παθολογια. ή συνοδευονται απο συγκεκριμενες σωματικες παθησεις.
Quote:
Originally posted by λίτσα
κατά τον φουκό ο ρόλος της ψυχιατρικής, ιδιαίτερα μετά την επικράτηση του εγκλεισμού σε ιδρύματα, έχει έναν υπόγειο εξουσιαστικό χαρακτήρα, καθώς υπό τον μανδία της επιστημονικότητας και μέσω της επιβολής ενός στερεότυπου κανονικότητας και του στιγματισμού της παρέκκλισης από αυτό ως αρρώστιας, στην πραγματικότητα επιβάλλεται ένα πρότυπο συμπεριφοράς, το οποίο είναι εναρμονισμένο με την κρατούσα αστική ηθική.
μεγάλο του βιβλίο: επιτήρηση και τιμωρία.η γέννηση της φυλακής.
συμφωνω.
Απο βιβλια του μου αρεσει η ιστορια της σεξουαλικοτητας.
Υγ. τον φουκω τον θεωρω καινοτομο οχι μονο για την εποχη του αλλα και για σημερα.
Δεν γνωριζω αλλους φιλοσοφους που να μιλησαν τοσο αληθινα για ζητηματα που αφορουν τους ανθρωπους.
η ιστορία της σεξουαλικότητας ήλπιζε να είναι το μεγάλο του έργο.
όντως υπήρξε αναμφίβολα ένας από τους πρωτοπόρους της σύγχρονης φιλοσοφίας.υπήρξε από τους πρώτους στοχαστές της σύγχρονης φιλοσοφίας καθώς αποσυνδέθηκε από την παραδοσιακή φιλοσοφία του υποκειμένου και την εσχατολογική αντίληψη του νοήματος και ανέδειξε την πολυπλοκότητα των ανθρωπίνων πραγμάτων μέσα από την πολυπλοκότητα των δομών της ανθρώπινης δράσης.
στα χίλια θέματα, συμφωνούμε και σε ένα:D:D:D