Originally Posted by
Αλεξία10
Λοιπόν..Θα τα πω με την σειρά..Ο λόγος που το κάνω αυτό τώρα είναι για να σκεφτείς και να μαζέψεις όλα τα κοινά σημεία και να τα πεις στον γιατρό όταν πας..
Η κόρη μου είναι 8 χρονών..Τα σημάδια φάνηκαν από πολύ νωρίς, ήταν πάντα εκεί..Εγώ λόγο απειρίας δεν τα έβλεπα? Δεν ήθελα να το δεχτώ? Δεν ξέρω..
Όταν γεννήθηκε δεν έκλαψε..Και γενικά δεν έκλαψε ποτέ μέχρι που έγινε 5 μηνών..Έκανε εμβόλια, χρειάστηκε να της πάρουν αίμα αλλά αυτή τίποτα..Δεν έκλαιγε..Όταν ήταν 2 μηνών τα μάτια της άλλαξαν απότομα και έγιναν γαλάζια..Αυτό είναι απλά γενετικό αλλά εκεί φάνηκε ότι σε κοιτάει αλλά δεν είναι εκεί..
11 μηνών άρχισε να μιλάει με ολοκληρωμένες προτάσεις ΑΛΛΆ μίλαγε για τον εαυτό της σε τρίτο πρόσωπο..Δηλαδή δεν έλεγε "θέλω νερό" αλλά "θέλει νερό"..
Σαν μωρό δεν ήθελε ποτέ να την έχουμε αγκαλιά..Και 8 ώρες να την άφηνα κάπου, πάλι εκεί θα την έβρισκα χωρίς να παραπονιέται..
17 μηνών άρχισε να κλαίει και να παρακαλάει να την πάρουμε από το βρεφονηπιακό και να την πάμε παιδικό σταθμό γιατί με τα παιδιά του βρεφονιπηακου "δεν είχε τι να πει"...
3 χρονών στον παιδικό σταθμό εξηγούσε μαθηματικά στα άλλα παιδάκια τα οποία δεν την θέλανε γιατί όπως λέγανε δεν την καταλάβαιναν..
Δεν μπορούσε ποτέ να παίξει με δύο παιδιά ταυτόχρονα..Έπρεπε να ήταν μόνο 1 παιδί το οποίο έπρεπε να είναι στις διαταγές της..Και έτσι εγώ πίστευα ότι είναι απλά κακομαθημένη και την έβαζα τιμωρίες..
Στην πρώτη δημοτικού έπαθε διαταραχές ύπνου..Τότε μόλις είχα γεννήσει το δεύτερο και πάλι πίστεψα ότι ζηλεύει αν και δεν έδειξε ποτέ κάτι τέτοιο...Και με τις διαταραχές ύπνου την πήγαμε σε ειδικό ο οποίος είπε ασπεργκερ αλλά τόνισε ότι δεν μπορεί να είναι σίγουρος γιατί μετά την ηλικία των 8 αρχίζει και φαίνεται πολύ.. Τώρα, 1,5 χρόνο μετά, και αφού έχουμε πάει σε 3 ειδικούς φτάσαμε στο συμπέρασμα..Έχει άτυπο αυτισμό..Που θα πει ότι έχει στοιχεία του ασπεργκερ (αλλά όχι όλα) + στοιχεία του αυτισμού (επίσης όχι όλα)...
Η κατάσταση τώρα έχει ως εξής: έχουμε στο σπίτι όλα τα είδη των δεινοσαύρων σε παιχνίδια και όλα τα είδη ζώον..Πρέπει να έχουμε συνολικά 150-200 ζωάκια..Κάθεται ΜΕ ΤΙΣ ΏΡΕΣ και τα βάζει σε σειρά..Ξέρει για ολα τι τρώνε, πόσα κιλά γίνονται, πόσα χρόνια ζουν κτλ...Επίσης είναι κολλημένη με τα μαθηματικά..Βλέπει μόνο ντοκιμαντέρ με ζώα..Ντύνεται μόνο σπορ και μόνο συγκεκριμένα χρώματα..Όλα στο σπίτι πρέπει να είναι σε ευθεία..Δηλαδή αν είναι λίγο στραβά η καρέκλα, το γραφείο της ή κάτι άλλο δεν θα ηρεμήσει μέχρι να το φτιάξει..Δεν αντέχει θορύβους..Δεν αντέχει να της αλλάζουμε το πρόγραμμα..Μπορεί να πάθει μεγάλο σοκ αν αλλάξει δασκάλα ή ψυχολόγο ή εργοθεραπευτη... Αν ακούσει για κάποια αρρώστια θα λέμε μόνο αυτό..Καθε μέρα, όλη μέρα..Φοβάται τις αρρώστιες γενικά..Δεν καταλαβαίνει πλάκες..Δεν καταλαβαίνει ΚΑΘΌΛΟΥ τις μεταφορές..Δηλαδή αν πω "θα σπάσει το κεφάλι μου" θα έρθει τρέχοντας να δει πού έσπασε...
Και φυσικά τρώει πολύ μπουλινγκ στο σχολείο...
Αυτά...Ελπίζω να τα είπα όλα..Και συγγνώμη για το κατεβατό..Ελπίζω να βοήθησα...