εχει παρει κανεις σε συνδυασμο αντικαταθληπτικο ζυπρεξα πανω απο 5 και να του βγηκε αγχος??ειδικα τωρα που το μειωνω εχω παρα πολυ αλλα και οταν το ανεβασα απο 5
Printable View
εχει παρει κανεις σε συνδυασμο αντικαταθληπτικο ζυπρεξα πανω απο 5 και να του βγηκε αγχος??ειδικα τωρα που το μειωνω εχω παρα πολυ αλλα και οταν το ανεβασα απο 5
Εγώ παίρνω zyprexa 5 mg κάθε βράδυ. Για άγχος κυρίως το παίρνω.Το είχα πάρει και πριν ένα χρόνο μόνο του για κάνα μήνα στα 5 mg και με βοήθησε και στο άγχος και στην διάθεση και στην αϋπνία που είχα. Μετά από έναν μήνα ωστόσο που το έπαιρνα έκανα τη βλακεια να αλλάξω γιατρό γιατί τον πρώτο που μου είχε δώσει το zyprexa δεν μπορούσα να τον βρω στο τηλέφωνο ούτε να κλείσω ραντεβού μαζί του. Ο δεύτερος γιατρός μου έκοψε το ζυπρεξα και μου έβαλε εσιταλοπραμ. Η αλλαγή αυτή με ξετιναξε, με έκανε χειρότερα από πριν. Μετά μου ξαναέβαλε το ζυπρεξα μαζί με το εσιταλοπραμ αλλά δεν μου δούλεψε όπως την πρώτη φορά. Στη συνέχεια δοκιμάσαμε διαφορά φάρμακα όπως κλονοτριλ, λυρικα, τρανξεν, ζολοφτ, σεροκουελ xr,ρεμερον και μινιτραν 2-10,δεν μου δούλεψε κανένα από αυτά ίσως λίγο το μινιτραν να βοήθησε. Τώρα είμαι σε φάση που άλλαξα γιατρό (είναι ο τρίτος). Ο καινούργιος γιατρός μου έκοψε όλα τα φάρμακα που έπαιρνα σεροκουελ xr 300,remeron 15 και μινιτραν 2-10 και μου έβαλε στη θέση τους το zyprexa στα 5 mg. Οπότε τώρα ουσιαστικά κάνω πάλι την αρχική μου αγωγή. Δόξα τω Θεό 8 μέρες έχω κάνει τις αλλαγές αυτές και τα πράγματα πάνε σχετικά καλά. Ωστόσο από την εμπειρία μου από το συγκεκριμένο φάρμακο επειδή το πήγα μέχρι 15 mg σε μια φάση μπορώ να πω ότι στις πιο μεγάλες δόσεις νομίζω ότι με θολωνε αρκετά πράγμα που μου προκαλούσε παραπάνω αγχος, όπως επίσης κι όταν το έκοψα μου έκανε άγχος και αϋπνία που λανθασμένα ο γιατρός μου με έβαλε σε βενζοδιαζεπινες για να το αντιμετωπίσουμε. Νομίζω ότι τα 5 mg είναι μια καλή δόση για άγχος.
πω ειμαι χαλια 3η μερα στα 5 χαλια μαυρα δεν μπορουσα χθες να κοιμηθω
Αύριο έχω πάλι ραντεβού με τον γιατρό. Στην αρχή που έπαιρνα και ΜΙΝΙΤΡΑΝ με ΖΥΠΡΕΞΑ μαζί νομίζω πήγαινα καλύτερα τώρα που παίρνω μόνο ZYPREXA έχω αρχίσει και χειροτερευω πάλι.Πολύ ταλαιπωρία για να βρεθεί η σωστή αγωγή. Είμαι ήδη έναν χρόνο που παλεύω με τα φάρμακα.
Αισθανοσουν καλά προτού αρχίσεις να το κατεβάζεις? Αν ναι μήπως καλύτερα να μην το έβγαζες τελείως, δεδομένου ότι είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί η σωστή αγωγή.Κι εγώ την πρώτη φορά που το πήρα με βοήθησε, έκανα το λάθος να το βγάλω κι από τότε παλεύω να βρω τα σωστά φάρμακα.
Μήπως στα 10 σε έπιανε καλύτερα όμως? Αν ναι τότε καλύτερο θα ήταν κατά την γνώμη μου να έμενες στην δόση αυτή κι αφότου ένιωθες σταθερός μετά από αρκετό καιρό τότε θα ήταν καλό να ξεκινήσεις να κόβεις φάρμακα.Καλό θα ήταν να το αναφέρεις αυτό στον γιατρό σου, αν ήσουν καλύτερα δηλαδή στα 10.Εγώ έκανα την βλακεια να το κόψω γιατί δεν ήθελα να παίρνω αντιψυχωσικα καθώς θεωρητικά είναι βαριά φάρμακα και ξεκίνησα αντικαταθλιπτικα, όπου δεν μου δούλεψαν καθόλου, τώρα είμαι της λογικής ας παίρνω ότι να ναι αρκεί να είμαι καλά!
Εγώ έχω αγχωδη διαταραχη με κοινωνιοφοβικα στοιχεία, μαζί με αυτά βέβαια έρχεται και μια ηπια καταθλιψη, φυσικό επακόλουθο είναι. Έχω δοκιμάσει δύο ssri το εσιταλοπραμ, το εσποζα συγκεκριμενα και την σερτραλινη, το ζολοφτ κοινώς.Δυστυχώς δεν μου δούλεψε κανένα από τα δύο, αλλά απ ότι μου είπε ο τωρινός γιατρός μου πιθανώς ο προηγούμενος "έκαψε" τα συγκεκριμένα φάρμακα καθώς από ότι μου είπε δεν μου τα άφησε στην μέγιστη επιτρεπόμενη δοσολογία για όσο χρόνο χρειαζόταν. Συγκεκριμένα μου είπε ότι πρέπει να τα κρατήσεις 4-5 εβδομάδες στις μέγιστες επιτρεπομενες δόσεις που είναι 20mg για το εσιταλοπραμ και 200 mg για την σερτραλινη προτού πας σε κάτι άλλο. Εγώ δυστυχώς λόγω λάθος του προηγούμενου γιατρού τα κράτησα μόλις μία εβδομάδα στην μέγιστη δόση.Τώρα όσον αφορά την ολανζαπινη, επειδή είπα στον γιατρό μου ότι είχα δει καλό αποτέλεσμα πέρυσι που την είχα λάβει για ένα μήνα μόνη της στα 5 mg, αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε πάλι το ίδιο και δόξα τω Θεό πάει σχετικά καλά. Βέβαια στα πλάνα του γιατρού μου είναι πιθανώς να βάλουμε κι ένα αντικαταθλιπτικο αλλά αυτό μου είπε εξαρτάται από το πώς θα πάει η μονοθεραπεια με ολανζαπινη που κάνω οπότε για άλλες δέκα μέρες μου είπε συνεχίζουμε έτσι και μετά βλέπουμε!
Άστα να πάνε φίλε! Έβαλα πολλά κιλά με τα αντιψυχωσικα, τα πιο πολλά όμως δεν τα έβαλα με το ζυπρεξα αλλά με τον συνδυασμό που έπαιρνα πριν, ΣΕΡΟΚΟΥΕΛ ΧΡ 300,ΡΕΜΕΡΟΝ 15 και ΜΙΝΙΤΡΑΝ 3 χάπια των 2-10. Συνολικά έχω πάρει από τότε που ξεκίνησα τα φάρμακα 25 κιλά, έχω όμως και πρόβλημα με τον θυρεοειδή, τώρα προσπαθώ να τον ρυθμίσω κι αυτόν.
το χω κανει 7,5και θα το μειώνουμε σταδιακα τι να βοηθάει ρε τα αντιψυχωτικά δεν βοηθάνε στο άγχος και εγω έτσι νομιζα αλλα μονο μεσω της καταστολής βοηθάνε το σεροπραμ ειναι το κύριο φαρμακο μου για το άγχος και μην λες αλλο για το ******** το ζυπρεξα κολοφαρμακο ειναι σε βαζει πόσα κιλά βουβαλι σε κανει
Η αλήθεια είναι ότι τα αντικαταθλιπτικα όσον αφορά τις παρενέργειες είναι πολύ πιο ανθρώπινα από τα αντιψυχωσικα.Σου εύχομαι να μπορέσεις να απεμπλακεις σύντομα από το ζυπρεξα και να μείνεις μόνο με το σεροπραμ.Εγώ από υπέρηχο που έκανα και από εξετάσεις αίματος αποδείχθηκε ότι έχω υποθυρεοειδισμο και σοβαρή ελειψη βιταμίνης d, ξεκίνησα αγωγή και για τα δύο αυτά,θέλω μόλις διορθωθούν αυτά τα δύο να ξεκινήσω κι εγώ διαδικασία σταματηματος.
και γω ρε φιλε υποπτευομαι οτι εχω αγχος λογο χαμηλης βιταμινης d μπορει να φερει αγχος η χαμηλη βιταμινη d ξερεις ??
Σίγουρα οι ελλείψεις βιταμινών και οι ανισορροπιες στις ορμονες προκαλούν άγχος. Ελπίζω μόλις διορθώσω τον θυρεοειδή μου και την βιταμίνη d να βελτιωθεί η κατάσταση γιατί έχω κουραστεί μ αυτά τα φάρμακα, πολύ μικρή η βελτίωση και πάρα πολλές οι παρενέργειες. Κάπου είδα σε ένα post ότι έχεις δοκιμάσει το wellbutrin. Ποια είναι η γνώμη σου, βοηθάει καθόλου? Δεν έχω σχεδον καθόλου σωματικό άγχος, μόνο εγκεφαλικό και κακή διάθεση λόγω αυτού.Σκέφτομαι να ζητήσω από τον γιατρό μου αν γίνεται να το δοκιμάσω γιατί με τα ssri δεν είδα προκοπή και να του πω να μειώσουμε το zyprexa στα 2,5 mg ίσα ίσα για τον ύπνο.
κοιτα να δεις επειδή το φαρμακο το χω παρει 2 φορες και εχω στο μυαλο μου μαζι με τον γιατρο μου σε καμια βδομάδα να το προσθέσουμε εχω μεγαλη εμπειρία απο το φαρμακο καταρχας βοηθα εμεσα στο αγχος μόνο μεσω της καλυτερευσης της διαθεσης αλλά επειδή ανεβαζει την νοραδρεναλίνη μπορει να σου αυξησει το αγχος αμα εισαι ηδη αγχώδης και πρέπει σίγουρα μαζι με ενα ssri
αυτα ειδικα τα απογειώνει αφου αυξανει την ντοπαμίνη που ειναι το πιο σημαντικό για την συγκέντρωση αλλα και την νοραδρεναλίνη που αυξανει την ετοιμότητα επισης παρα πολυ στην κοπωση λογω της ντοπαμίνης και σε κανει πιο αισιόδοξο αφου αυξάνει και την αυτοπεποίθηση η ντοπαμίνη καθως είναι η ορμονη της ευτυχίας και της ευχαρίστησης ειναι το αγαπημένο μου φαρμακο γιατί παροτι μου έφερε αγχος οταν ειχα κατάθλιψη αυτό με σήκωσε και ενιωσα απίστευτη χαρά
Θα το προτείνω στον γιατρό μου κι ελπίζω να μου το ξεκινήσει. Γενικά έχω ακούσει καλά λόγια για το συγκεκριμένο φάρμακο. Το ζυπρεξα βοηθάει κάπως στο άγχος, αλλά σε έχει σαν μαστουρωμενο και ζαβλακωμενο όλη μέρα και δεν μου αρέσει καθόλου αυτό,άσε και τα κιλά. Είμαστε νέοι άνθρωποι δεν είναι ζωή αυτή, το θέμα είναι όχι μόνο να μην έχουμε άγχος αλλά να έχουμε και ποιότητα ζωής.
Πως πάει το μειωσες καθόλου το ζυπρεξα? Εγώ ακόμη στα 5 mg είμαι. Ψάχνω γιατρό πάλι καινούργιο,απογοητευτηκα από αυτόν γιατί τον ρώτησα για το γουελμπουτριν και μου λέει ότι είναι φάρμακο που βάζει πολλά κιλά και φέρνει ύπνο. Πως είναι δυνατόν να μην ξέρει ότι είναι το αντίθετο.
Κι εγώ δεν το πίστευα όταν το άκουσα αυτό που μου είπε κι όταν έφυγα από το ιατρείο του ξενέρωσα απίστευτα, γιατί λέω από μέσα μου, δεν μπορώ να εμπιστευτώ έναν τέτοιο ψυχίατρο που δεν ξέρει τι κάνουν τα φάρμακα και το τραγικό είναι ότι δύο θείες μου έχουν πάει στον συγκεκριμένο και τις έκανε καλά,ήταν τυχερές βασικά και τις πιάσανε τα αντικαταθλιπτικα που τους έδωσε και οι γονείς μου είναι όλοι κάθετοι να μην αλλάξω γιατρό και δεν με πιστεύουν όταν τους λέω ότι είναι άσχετος με βγάζουν τρελό, δεν ξέρω πραγματικά τι να κάνω θα ξαναπάω βασικά σε δεκαπέντε μέρες να με ξαναδεί και θα τον ξαναρωτήσω πάλι για το γουελμπουτριν κι αν μου πει πάλι ασυναρτησίες θα τον ξεμπροστιασω, δεν είναι δυνατόν να μην ξέρει τι κάνει ένα τέτοιο φάρμακο εκτός αν έκανε πλάκα τι να πω.