Σας παρακαλώ μπορείτε να μοιραστείτε μαζί μου τι παράλογες σεξουαλικές σκέψεις έχετε/ ιδεοληψίες; Δεν την παλεύω άλλο, νομίζω οτι μόνο εμένα το μυαλό μου σκέφτεται έτσι!
Printable View
Σας παρακαλώ μπορείτε να μοιραστείτε μαζί μου τι παράλογες σεξουαλικές σκέψεις έχετε/ ιδεοληψίες; Δεν την παλεύω άλλο, νομίζω οτι μόνο εμένα το μυαλό μου σκέφτεται έτσι!
Οτιδηποτε περα απο παιδοφιλια, βιασμο και κτηνοβασια ειναι αποδεκτο για μενα.
Δεν κατάλαβα, έχεις ιδεοληψίες με τα πάντα εκτός από αυτά που ανέφερες;
psy ειμαι βέβαιος πως οι σκέψεις που είχα ειναι πολύ χειρότερες απο αυτές που εχεις και αν καθίσω να τις γράψω θα με πείτε ανωμαλο Δεν ξέρω αν σε βοηθάω αλλά εχω την εντυπωση πως πραγματικά είχα ανώμαλες σκέψεις τις οποίες δεν ήθελα και δεν θελω να τις εξωτερικεύσω με αποτέλεσμα να με πνίγουν σε καποια σημεία της ζωής μου κυριολεκτικά. Δεν νιώθω άνετα να μιλήσω για αυτές έστω και σε ενα ανώνυμο φόρουμ που δεν θα με ανακαλύψουν ποτε. Τουλάχιστον δεν εχουν σχέση με παιδιά και ζώα και αυτο κάπως με σωνει
Έχεις ΙΔΨ?
παραλογες ή παράνομες; Έχει διαφορα.
α, οκ άρα δεν έχεις θέμα με ιδεοληψίες.
Στην ΙΨΔ είναι συχνό οι εμμονες να έχουν μη αποδεκτές ηθικά και αποστροφικές εικόνες.
Από το wikipedia:
Ιδεοληπτικές παρορμήσεις. Πρόκειται για την αίσθηση του ατόμου ότι κινδυνεύει να κάνει πράξεις ή να ξεστομίσει λέξεις ή φράσεις ανήθικες, οι οποίες είναι κυρίως σε αντίθεση με το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται και τη σχέση του με τα άτομα που εμπλέκονται. Για παράδειγμα, να ξεστομίσεις ιερόσυλες λέξεις στην εκκλησία, ή να διαπράξει σεξουαλικές πράξεις απέναντι σε άτομα που του απαγορεύεται κάτι τέτοιο, όπως οι γονείς ή το παιδί του. Συχνά τα άτομα με ΙΨΔ πιστεύουν πως και μόνο η σκέψη μιας ιδεοληψίας μπορεί να την πραγματοποιήσει ταυτόχρονα όπως πχ. ιερόσυλες σκέψεις εντός ή εκτός της εκκλησίας, σκέψεις σεξουαλικού περιεχομένου που δεν ανήκουν στην πραγματική σεξουαλικότητα του ατόμου κ.α
Δεν έχω ΙΔΨ.
Λοιπόν, μη δίνεις καμία σημασία στις ανώμαλες σεξουαλικές σκέψεις που έχεις, όσο κι αν προσπαθούν να σε πείσουν ότι τις θέλεις. Είναι απλά κομμάτι ΙΔΨ. Εγώ είμαι πιστός και είχα κυρίως παλιότερα και μετά από μια πολύ δύσκολη περίοδο συνεχείς σκέψεις βλασφημίας, τι σημαίνει, είμαι ανώμαλος? Είμαι βλάσφημος? Όχι, απλά ιδεοψυχαναγκαστικός είμαι
Ναι αλλά πως απαλλαγομαστε απο αυτές ειναι το θέμα να φύγουν και να μην ξαναγυρίσουν. Α παίρνω και Effexor για αυτές 150mg
Δεν απαλλαγόμαστε, απλά αδιαφορούμε!
το μήνυμα έχει τροποποιηθεί από τη διαχείριση.
Γιατι προυποθετει οτι ο ανθρωπος ειναι ρομποτ και θα σου εξηγησω τι εννοω. Εστω πως εγώ έχω ένα κολλημα άγριο πχ να παρακολουθω τσοντες και να αυνανιζομαι με αυτές. Παραλληλα όμως αγνοω τη συντροφο μου συνεπως έχω προβλημα ή έστω δημιουργώ ένα πρόβλημα στη σχέση. Πρεπει να το αντιμετωπισω αυτό το προβλημα αφου δημιουργώ εντάσεις στη σχέση. Αρα λοιπον θα πρεπει ειτε να βρω ένα βιβλιο που αναφέρεται στην απεξάρτηση του πορνο ειτε να επισκεφτώ ένα ψυχοθεραπευτή. Και το βιβλιο και ο ψυχοθεραπευτής μου προτείνουν τα ίδια πράγματα να αποφευγω καταστασεις που μου προκαλουν πυροδοτηση, να αποφευγω πχ το διαδικτυο και όταν εστω παρολα αυτά συνεχιζω να βλεπω να γραφω τι ειναι αυτό που με οδηγησε στην παρακολουθηση όπως επισης και να γραφω τις περιοδους αποχής και τις περιοδους που παρακολουθώ. Τελος να προσπαθω οσο μπορω καθε φορα μεγαλωνω σε διαρκεια το διαστημα αποχής.
Ωραια ολα αυτά αλλα έχουμε καποιον που παρολα αυτά δεν μπορει να κανει αποχή, δεν υπαρχει μέρα που να μην δει πορνό και δεν υπάρχει μέρα που να αντεχει τη στερηση του. Τι θα του κανει η ψυχοθεραπεια λοιπόν όταν ο εθισμος του είναι ανυπερβλητος και η ψυχοθεραπεια δεν μπορεί να τον βοηθησει επ ουδενί;
Θα το παω και ένα σταδιο παραπέρα αν η ψυχοθεραπεία λειτουργουσε δεν θα υπηρχαν ανωμαλοι, βιαστές και παιδεραστές. Ομως υπάρχουν
Δεν συμφωνώ καθόλου. Καταλαβαίνω όμως το παράδειγμα που δίνεις. Η ψυχοθεραπεία δεν είναι μαγικό ραβδάκι. Θέλει μεγάλο προσωπικό κόπο, να έχεις μεγάλο κίνητρο αλλαγής. Να θες να αλλάξεις. Να βάλεις όλες σου τις προσπάθειες. Είναι δική σου προσωπική προσπάθεια και τα μέσα στα δίνει ο θεραπευτής. Σε αυτό το forum είμαστε για να μoιραζόμαστε εμπειρίες και να μη νιώθουμε οτι παλεύουμε με τέρατα μόνοι. Αν είναι να σηκώσεις τα χέρια, να δηλώσεις ανήμπορος και να ισσοπεδώσεις την επιστήμη της ψυχολογίας, που αυτά ακριβώς πραγματεύεται, τότε είναι επιλογή σου και σεβαστή. Η αλλαγή θέλει κόπο και θέλει χρόνο.
Κοιτα δεν εχω παει σε 100 ψυχολογους για να δω ποιος ειναι ο καλυτερος με ποιον έχω χημεια και με ποιον νιωθω ανετα να μιλησω, απλως το θεωρω τοσο δυσκολο να βρω ενα καλο ψυχοθεραπευτή όσο το να βρω ένα ικανό ψυχιατρό που παρολο που τον αναζητουσα τοσα χρονια τελικά δεν το κατάφερα να βρω καποιον ψυχιατρο που να ταιριάζω όσο θα ήθελα. Η ψυχολογία απαιτεί να είσαι ορθάνοιχτος απέναντι στον εκάστοτε ψυχολόγο αλλά πόσο εύκολο είναι αυτό να συμβεί; Ξέρεις ειναι καποιες σκεψεις που θελουμε να τις κραταμε για τον εαυτό μας ακομα και απο τον ιδιο τον ανθρωπο μας. Και ξερω πως θα μου πεις πως αν δεν ανοιχθεις δεν θα καταφερεις να απαλλαχθεις αλλά πόσο εύκολο είναι να κανεις κατι τετοιο απεναντι σε ένα ξενο οταν ενδεχομενως κατι τετοιο δεν κανει καποιος ουτε στο απροσωπο και υποθετικά ανωνυμο διαδικτυο
ntinti υπαρχουν στιγμές που ο καθενας από εμας για να διατηρησουμε τη σχεση μας άλλος περισσοτερο και αλλος λιγοτερο κανουμε υποχωρήσεις. Ειδικά όταν ειμαστε σε μια ηλικια ωριμη 40+ που ζυγιζουμε τα συν και τα πλην. Εν τω μεταξυ όπως γνωριζεις εσύ άριστα τον άνδρα σου και αντιλαμβανεσαι την άποψη του για κατι χωρις να τον ρωτησεις ετσι και εγώ γνωριζω απο πριν την συζητηση οποτε η λυση ειναι ειτε συμβιβασμός ειτε χωρισμος με αμφιβολα αποτελεσματα γιατι και παλι δεν ξερω αν τελικα θα μου βγει σε καλό αν και σκεπτόμενος το θεωρώ απίθανο.
Δεν ειναι το πορνο θεμα μου βρε δεν παρακολουθώ πορνο παράδειγμα ήταν. ΙΔΨ έχω που μου προέκυψε εκ των υστέρων. Και ειμαι μπερδεμενος γιατι η ΙΔΨ είναι κάτι που δεν το θέλεις κάτι σαν κακια σκεψη ενώ εγώ από την άλλη δεν μπορω να ειμαι βεβαιος το αν θελω ή δεν το θέλω κάτι...