Έχει πάρει κανείς αυτό το φάρμακο; το πήρα πρώτη φορά χθες των 10 και νιώθω μια απάθεια λες και δεν μπορώ να πάρω χέρια και πόδια πολύ αδυναμη γενικά και πάρα πολύ ήρεμη σε σημείο να με εκνευρίζει...
Printable View
Έχει πάρει κανείς αυτό το φάρμακο; το πήρα πρώτη φορά χθες των 10 και νιώθω μια απάθεια λες και δεν μπορώ να πάρω χέρια και πόδια πολύ αδυναμη γενικά και πάρα πολύ ήρεμη σε σημείο να με εκνευρίζει...
Παίρνω Ολανζαπίνη πολλά χρόνια και δεν έχω προβλήματα.
Ίσως επειδή είναι αρχή να έχεις αυτά τα αποτελέσματα. Μέσα σε μια μέρα το φάρμακο δεν έχει προλάβει να κάνει τίποτα. Δώστου λίγο χρόνο!
Αν σε εκνευρίζει η ηρεμία ποιά κατάσταση θέλεις να νιώθεις; Εκνευρισμό; Να έχεις τα νεύρα σου; Για ποιο λόγο παίρνεις αυτό το φάρμακο;
Όταν λέω ηρεμία εννοώ απάθεια τελείως. Σε σημείο να μην αισθάνομαι... Αλλα ναι ίσως να χεις δίκιο να θέλει τον χρόνο του.
Κατερινάκι τι διάγνωση έχεις αν επιτρέπεται?
Ψυχική συνδρομή μου είπαν.
Το θέμα είναι ότι δεν θέλω να παίρνω κανένα φάρμακο γιατί πλέον νιώθω καλά, επίσης νιώθω πως τα φάρμακα με αλλάζουν, είναι σαν να μουδιαζουν τα συναισθήματα και οι αισθήσεις μου. Θυμάμαι πολύ καλά πως ήμουν παλιά και δεν έχει καμία σχέση με το τώρα. Το έχω εξηγήσει στους γιατρούς όμως επιμένουν στα φάρμακα και δεν ξέρω τι να κάνω είμαι πολύ μπερδεμένη. Πήγα και σε ιδιωτική ψυχίατρο και μου είπε να μειώσουμε την ολανζαπινη σε 5 mg γιατί των 10 μου έκανε όλες τις παρενέργειες. Έχω χάσει την εμπιστοσύνη μου σε όλα τα φάρμακα. Θέλω απλά να είμαι ο εαυτός μου, εκείνη που ήμουν παλιά. Χωρίς φάρμακα
Κι εγώ των 5 παίρνω
Χωρίς φάρμακα οδηγήθηκες σε απόπειρα αυτοκτονίας, εκεί θέλεις να ξαναγυρίσεις;
Τα φάρμακα βοηθούν προς υγιέστερες σκέψεις και τρόπο ζωής.
Η ολανζαπίνη αρχικά σε κάνει απαθή και να σέρνεσαι, αλλά στη συνέχεια βοηθάει να ηρεμείς και να κοιμάσαι
Εμένα η ολανζαπίνη μου "μαζεύει" το μυαλό, με βοηθάει στη σκέψη να είναι πιο σωστή, πιο συγκροτημένη.
Παίρνω κι εγώ ολανζαπίνη των 10mg , ξεκίνησα για 3 βδομάδες με 5mg μαζί με το tavor και αργότερα αφαίρεθηκε το tavor και αυξήθηκε η ολανζαπίνη στο 10. Τις πρώτες μέρες είχα αδιαθεσία αλλά με τον καιρό έφυγα. Μάλιστα, παίρνω και άλλο φάρμακο που έχει σχέση με την ψύχωση και την κατάθλιψη (minitran 4-25, 3 φορές τη μέρα) και μπορώ να πω ότι είμαι σαφέστατα πιο ήρεμος από πριν (με λίγη υπνηλία μιας και πριν λίγο καιρό ξεκίνησα τo minitran). Για να απλουστεύσω, να μην φοβάσαι, με τον καιρό θα το συνηθίσεις. Πρόσεχε μόνο τη διατροφή σου διότι θα σου ανοίξει η όρεξη
παιδια μην κανετε τη βλακεια και κοβεται τα φαρμακα, να ξερεται οτι η ασθενεια εχει το χαρακτηριστικο να μειωνει την αναγέννηση των εγκεφαλικών κυττάρων, τα φάρμακα αυτο το ανατρέπουν και σιγά σιγά επανερχόμαστε, αν κοψεις τα φαρμακα σταδιακα θα χαζέψεις........ δειτε τα βιντεακια πολυ επιμορφωτικά https://www.youtube.com/channel/UCT3...jiJ2qdhuosHPvg
Σας ευχαριστώ πολύ όλους. Όχι και γω τώρα το μείωσα στα 5mg κια δεν έχω καμία παρενέργεια.
Θέλω να επισημάνω την σημασία που έχουν και άλλοι θεραπευτές, όπως κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχαναλυτές στην επιτυχή έκβαση της θεραπείας.
Μαζί με τα φάρμακα πρέπει να βλέπεις κάθε 15 μέρες περίπου, έναν ψυχοθεραπευτή. Κάποιον με πείρα στην ασθένεια να συζητάς τις σκέψεις σου. Μην είσαι μόνη με το "θηρίο"
Υπάρχουν πολλές δομές σε όλη την Ελλάδα που προσφέρουν ψυχολογική στήριξη δωρεάν. Έρχονται εκείνοι στο σπίτι σου.
Λέγονται κινητές μονάδες ψυχικής υγείας
Ξεκινησα με ολανζαπινη 20mg αλλα το αλλαξα στην πορεία
Πηγαίνω πλέον σε ιδιωτική ψυχίατρο και εκείνη μου είπε προς το παρόν των 5 και σιγά σιγά να κοπεί. Αλλά προς το παρόν το χρειάζομαι. Ρώτησα εδώ γιατί των 10 μου έκανε όλες τις παρενέργειες όπως ανέφερα και μου το είπε και εκείνη ότι χρειάζεται να μειωθεί, αλλά όταν έκανα την ερώτηση δεν είχα δοκιμάσει ακόμα των 5. Γνωρίσω πως τα φάρμακα δεν λειτουργούν απ την μια μέρα στην άλλη και πως θέλουν τον χρόνο τους αλλά όσο να ναι μπορείς να δεις την διαφορά...
ηταν το 1ο αντιψυχωτικο που επαιρνα μαζι με seroxat. ηταν η 1η μου αγωγη. πηρα 10 κιλα σε 5-6 μηνες αλλα μετα ξεφουσκωσα.επαιρνα 20mg. δε με βοηθησε καθολου. τι το επαιρνα τι δεν το επαιρνα ο ιδιο και το αυτο.οποτε μετα απο 1 χρονο ληψης σεδον μου το αλλαξανε..
αφου θελεις να εισαι ετσι κάντο τοτε! σε πολλα ποστ εχω πει να μην παίρνουν ψυχοφάρμακα οσο μπορούν οι άνθρωποι να τα αποφεύγουν! ειναι ΟΛΑ εθιστικά και εχουν καταστροφικές συνέπειες για τα συναισθήματα. εισαι πολυ εξυπνη που καταλαβες οτι σου αλλαζουν την ψυχοσυνθεση σου προσπαθησε να ξεπερασεις το ψυχολογικο σου ΧΩΡΙΣ φαρμακα! οσο ειναι νωρίς γιατι μετα θα καταστραφούν τα συναισθήματα σου και θα εθιστεις κιολας. υπάρχουν φυσικοι τρόποι να νικήσεις! πολλα βοτανα κανουν καλο με φυσικό τροπο...ψαξστο. ειναι κριμα να καταστραφεί η συναισθηματική φυση σου πολλα παιδια εχουν καταστραφεί απο αυτα και δεν μπορουν να τα κόψουν κιολας και ειναι λογικο,καταντανε εξαρτημένοι τελειως μετα απο ενα σημείο. υπαρχουν βοτανα που αναιβαζουν την χαρα και την ευτυχία σου και την σεροτονίνη στον εγκεφαλο σου δεν γινεται να στα πω ποια βοτανα ειναι γιατι θα φαω μπαν παλι. ψαξστο παντως και γυμναστική κανει καλο και αραγμα η κουβέντα με καλη παρεα... να εισαι καλα Κατερίνα μην παρεις φάρμακα αφου το σκέφτεσαι! ακου με που σου λεω επειδη στα χορήγησαν δεν σημαίνει οτι δεν θα γινεις καλα με αλλους τροπους.
Παραβίαση δεοντολογίας (διαγνώσεις ή/και προτροπές για φαρμακευτική αγωγή ή/και ανάρμοστες υποδείξεις για θέματα ψυχικής υγείας κτλ)
Τέλος πάντων δεν θέλω λύπηση και προπάντων δεν θέλω αλλά φάρμακα αλλά και όταν τα είχα κόψει δεν μπορώ να πω πως είδα μεγάλη διαφορά. Απλά ελπίζω να μην είναι μονιμο. Αυτό είναι που με νοιάζει, να γίνω καλά σύντομα και να είναι παροδικό
Εσενα πραγματικα καποιος πρεπει να σε μαζεψει απο εδω μεσα.....
Αυτο που κανεις καταρχην απαγορευεται απο τους νομους του φορουμ....
το να κανεις τον γιατρο εδω μεσα και να τους παροτρινεις να κοβουν τα φαρμακα ειναι ακρως επικυνδινο για την υγεια τους....
Ας σοβαρευτουμε επιτελους και να μη παιζουμε με την υγεια εδω μεσα καποιων μελων γραφοντας ο καθενας την δικη του κοσμοθεωρια ακυρωνοντας ετσι τους γιατρους ....
Και ποια ειναι η ουσια εδω μεσα?
Εγω χαιρομαι πραγματικα οταν βλεπω να ξαναμπαινουν παλια μελη εδω μεσα και να λενε οτι καταφεραν και ξεπερασαν την οποια ψυχικη ταλαιπωρια ειχαν ειτε με φαρμακα ,ειτε με βοτανα ειτε μονο με ψυχοθεραπεια ,ειτε οπως τελοσπαντων τα καταφερε ο καθενας...
μου δινει απιστευτει ελπιδα και πιστευω σε ολους αυτους που ψαχνουν να βγουν απο τον λαβυρινθο που ζουν....
Σημασια εχει ο ανθρωπος να γινεται καλα και να ηρεμει με οποιο δρομο του δειξουν μονο οι ειδικοι που θα επιλεξη αυτος ...
τι σημασια εχει αν ειναι καλα με ή χωρις φαρμακα ,επιτελους σταματηστε και αφου σας αρεσει να βρισκεσται σε ενα φορουμ ψυχολογιας δωστε στηριξη και ενθαρρυνση στα μελη εδω μεσα σε οποιον δρομο και αν βρισκονται...
Να ξερετε οταν δινεται χαρα και ελπιδα σε καποιον αυτη θα εισπαρξετε!
Δείτε αυτό το βίντεο που μας έδωσε το παιδί να δούμε, είναι Αγγλικά και περιγράφει την χημεία της ψύχωσης από γιατρό
Καταστρέφει τους εγκεφαλικούς ιστούς η Ασθένεια
https://www.youtube.com/watch?v=sIvSoSjKRi0
Επίσης προτείνει να συνεχίσουμε να ψάχνουμε με τον ιατρό μας για το καλλίτερο φάρμακο για εμάς, με τις λιγότερες παρενέργειες
εδω και 8 χρονια παιρνω αυτο το φαρμακο 20mg. το τελευταιο τριμινο το εκανα 15mg. μαλλον θα το παιρνω για παντα...