Πιστεύεται υπάρχει φιλιά?
Επίσης αν το αγόρι σας ή η κοπέλα σας είχε έναν *κολλητό/η* και τον έπαιρνε κάθε 5 λεπτά τηλέφωνο πως θα αντιδρούσατε θα το ανέχοσασταν? Γενικά θα ανέχοσασταν ο σύντροφος σας να έχει φίλο κάποιον από το αντίθετο φύλο?
Printable View
Πιστεύεται υπάρχει φιλιά?
Επίσης αν το αγόρι σας ή η κοπέλα σας είχε έναν *κολλητό/η* και τον έπαιρνε κάθε 5 λεπτά τηλέφωνο πως θα αντιδρούσατε θα το ανέχοσασταν? Γενικά θα ανέχοσασταν ο σύντροφος σας να έχει φίλο κάποιον από το αντίθετο φύλο?
Εγω οχι.δε πιστεύω σε φιλια αντρα γυναίκα και όποιον προσπάθησα να κανω φιλο μου στο τέλος μου την επεσε ή με ερωτεύτηκε και είχαμε δραματα....οποτε δε θα μπορουσα να δω σοβαρα κάποιον που είχε φιλες ..ειδικα κολλητες
για τι ηλικιες, μιλαμε;;
μετα το σχολειο, αντε και το πανεπιστημιο, δεν υπαρχουν ουτε απλες φιλιες με τηλεφωνηματα ανα 5 λεπτα... εχει αλλες ασχολιες ο κοσμος.
αν ο δικο σου /δικια σου τηλεφωνιεται ανα 5 λεπτα με τον/την κολλητο, ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ κατι αλλο τρεχει, τουλαχιστον απο την μια πλευρα.
ειναι πολυ συγκεκριμενες οι προυποθεσεις για να υπαρξει φιλια ανδρα με γυναικα. και ειναι η εξης μια: να μην υπαρχει το παραμικρο γκομενικο ενδιαφερον , ουτε απο την μια ουτε απο την αλλη πλευρα.
Εγω αισίως μπαινω στα 31.Εχω γνωρίσει άπειρους ανθρώπους με κανεναν αντρα δε καταφερα να έχω φιλικες σχέσεις....ειχα φίλο δεκαετιας ο οποιος τον τελευταιο χρόνο μου ομολογησε οτι με ερωτεύτηκε.Και γενικά ολοι μου οι φίλοι μου την επεφταν αργα η γρηγορα και δεν ειμαι και κανα μοντελο
Εξαρτατε τι λετε αν μιλατε για πρωσοπικα δε γινεται αλλα αν μιλατε γι αυτα που μιλαμε εδω γινεται πχ εγω με την boo ειμαστε φιλοι ανταλλαζουμε αποψεισ 7 χρονια στον ιδιο χωρο δεν ξερω αν το καταλαβε η boo
Έχω έναν φίλο
Απ'το αντίθετο φύλο
Που φοράει ένα φύλλο
και φυλάει έναν σκύλο.
Άντε ρε....δεν είχες ποτέ ούτε έναν άντρα φίλο;;; χάνεις....
Ντάξει φυσικά και οι περισσότερες περιπτώσεις αντρων φιλων όντως κάτι επαιζε διαφορετικό από τη μεριά τους για μένα... Και λογικό γτ είμαι ελκυστική κοπέλα.......αλλα σίγουρα εάν είσαι τυπακι και γενικά ψυχή και μιλάς τη γλώσσα τους σίγουρα κάνεις άντρες φίλους..οχι πολλούς λίγους και καλους αλλα κάνεις...
Οι άντρες όταν πρόκειται για φίλοι.....ειναι αρκετά ξηγημενοι και πιο ακομπλεξαριστοι από γυναίκες...
Απλά δεν γίνονται φίλοι με όλες.....μας ξεσκαρταρουν καλύτερα και έχουν πιο καθαρή κρίση .....και είναι πιο πιστοί γενικά....τουλάχιστον έτσι έχει τύχει σε μενα ....
Είναι λίγο υπερβολικό τόσα συχνά τηλεφωνήματα.....δεν είναι φιλία αυτό πλέον είναι εξάρτηση ....λογικό να αρπαζεσαι...
Κάνε μια χαλαρή συζήτηση να δεις που πάει το πράγμα και γτ τοση συχνή επαφή
Συμφωνω ως προς αυτο το κομματι!
Το να περνεις καποιον ανα πεντε λεπτα τηλεφωνο ουτε στην σχεση σου δεν το κανεις....
Και φυσικα υπαρχει φιλια αναμεσα σε αντρα και γυναικα αρκει, να εισαι ξεκαθαρος απο την αρχη .....
ολο αυτο εχει να κανει και με τον χαρακτηρα των ανθρωπων !
Μη σου πω οτι ειναι και πιο αληθινη οταν εχει γερες βασεις,τουλαχιστον σε εμενα ισχυει !
Προσωπικά έχω τρείς φίλες με τις οποίες μιλάω περισσότερο μέσω ε-μαιλ ή πάω στα μαγαζιά που έχουν κ κάθομαι κ τα λέμε(με τις δύο που είναι παντρεμένες), με την τρίτη(που είναι ελεύθερη) τα λέμε τηλεφωνικά καμιά φορά, βγαίνουμε λίγο σπάνια για κανένα καφέ κτλ, αλλά ως επί το πλείστον ''παρέα'' κάνω με φίλους που έχω 5-6 άτομα κτλ.
Μπορεί φυσικά να υπάρξει φιλία ανάμεσα σε άνδρα και γυναίκα, εννοείται.
Ίσως και να μπορεί να υπάρξει αλλά ο σύντροφος/η σου πως θα το ανεχτεί? Θέλω να πω πως οκ έχεις μια κολλητή/ο αλλά όταν κάνεις σχέση πρέπει να υπάρχουν όρια δεν μπορεί να σε παίρνει τηλέφωνο για να σου πει ότι σήμερα πχ έβρεχε, να σε πάρει τηλέφωνο για κάτι σοβαρό οκ και δεν λέω να κόψουν επαφή αλλά βρε παιδιά όταν κάνεις σχέση κάποια πράγματα πάνε λιγο στην άκρη εκτός κ αν θες μια ζωή να είσαι με παρέες και να το διασκεδαζεις
(αυτη η απάντηση πάει για όλους απλά είδα πως όλοι λίγο πολύ απαντήσατε το ίδιο)
η πρωην μου ειχε εναν κολλητο αλλα την προσεχε πολυ και της ειχα εμπιστοσυνη οποτε εμενα δεν με πειραζε αλλα πραγματα μας πειραζαν και χωρισαμε,,, ΑΛΛΑ δεν ειναι τοσο απλο οσο το λες δηλαδη εαν στην σχεση σου υπαρχει εμπιστοσυνη και δεν υπαρχει ζηλια και εαν ειναι οντως φιλοι το αγορι σου και η φιλη του εαν ειναι οντως αληθινη φιλια και εαν εχετε εμπιστοσυνη μεταξη σας δεν υπαρχει προβλημα αλλα αυτες οι αξιες ειναι πολυ σπανιες στις μερες μας συνηθος κοροιδευουν τον εαυτο τους τα ζευγαρια λενε ''αγαπη μου μην ανυσηχεις φιλοι ειμαστε μονο'' η λενε ''δεν ζιλευω ποια αληθεια'' και στην πραγματικοτητα δεν τα εννοουν πραγματικα...φυσικα και υπαρχει φιλια αναμεσα στα 2 φυλα απλα για να επιτευχθει κατι τετοιο πρεπει και οι δυο να εχουν ενα μεγαλο επιπεδο οριμωτητας και να ξερουν καλα τον εαυτο τους!!!! πραγμα σπανιο και αυτο και αυτος ειναι ο λογος που λιγοι κρατανε αληθινη φιλια αναμεσα σε ανδρα και γυναικα.. ειναι δυσκολο πολυ αλλα υπαρχει... εγω για παραδειγμα εχω μια κολλητη και ειμαστε φιλοι 7 χρονια και ποτε δεν ειδαμε ο ενας τον αλλο ερωτικα αλλα ειμαστε ωριμοι και οι δυο ξερουμε τι θελουμε... δεν ειναι τοσο απλο ελενη. ελπιζω να σε καλυψα. μονο και μονο που ρωτας καταλαβαινω οτι λογικα δεν υπαρχει εμπιστοσυνη μεταξη εσενα και το αγορι σου...εαν υπηρχε δεν θα εκανες ποτε αυτην την ερωτηση σου εδω στο φορουμ και γενικα δεν θα εγραφες τιποτα εδω στο φορουμ πιστευω...συμβουλη μου ειναι να αφησεις την σχεση σου εαν βλεπεις οτι δεν υπαρχει εμπιστοσυνη η και ζηλια εαν υπαρχει παλι να την αφησεις γιατι αυτα ειναι η αρχη του τελους... μια νορμαλ και τελεια σχεση δεν εχει τετοια πραγματα ΠΟΤΕ.
ειναι υπερβολη τοσο συχνα τηλεφωνα ειναι περα της φιλιας ΑΛΛΑ ΓΕΝΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ φιλια μεταξη αγοριου και κοπελας αλλα τοσο συχνα τηλ κατι αλλο σημαινει.
Βγαίνουν κιολας με την κοπέλα ή μονο τηλεφωνικά μιλάνε ρότο?
Οκ ειναι καποιος 30χρονος που κανει το διδακτορικό του στο εξωτερικό και μια 18χρονη Ελληνίδα κάνει προπτυχιακό, αυτή η κοπέλα είναο φτωχή και ανταλλάζει μια καλημέρα με τον 30χρονο. Ενα βράδυ η 18χρονη πεινάει τόσο πολύ που χτυπάει τη πόρτα του 30χρονου και τον ρωτάει αν έχει τίποτα φαγώσιμο γιατί είχε να φάει 3 ημέρες και ντρεπότανε να ζητήσει φαγητό από άλλους μέχρι που η πείνα την οδήγησε στο 30χρονο. Ο 30χρονος της μαγειρεύει και μετά το φαγητό του εξηγεί την κατάσταση της, ότι ζορίζεται οικονομικά και ότι υπάρχουν ημέρες που δεν έχει να φάει. Ο 30χρονος της λέει πως όποτε θέλει μπορεί να έρχεται να τρώει όταν δεν έχει λεφτά να φάει. Από τότε μέχρι τώρα έχουν περάσει 13 χρόνια χωρίς να έχει παιχτεί κάτι μεταξύ τους έχουν μοιραστεί το ίδιο κρεβάτι αρκετές φορές και ο 30χρονος έβλεπε την 18χρονη σαν μια μικρη αδερφή ενώ η 18χρονη σαν τον μεγάλο της αδερφό. Φίλία μεταξύ τους; Ναι βέβαια σκεψη ερωτική μεταξύ τους; Ποτε καμία
Nαι είναι..
Ε δεν μπορουσα να την δω ερωτικά ένα 18χρονο κοριτσακι ήταν που μολις είχε φύγει από το χωριό της για να σπουδασει και αλλιως τα περίμενε τα πράγματα αλλιώς τα βρήκε και είχε κάτσει και οικονομική αναποδιά στην οικογένεια της. Δεν ήξερε ούτε να μαγειρέψει από εμένα έμαθε που με κοιτούσε όταν μαγείρευα. Οταν έφυγα απο το πανεπθστημιο της είπα χαριτολογώντας θα πεινάς και θα με σκέφτεσαι και όταν επέστρεψε για να κάνει το νέο της εξάμηνο μου λέει ήδη έχεις αρχίσει και μου λείπεις.
Δεν ξέρω ίσως να μπει κάποτε εδώ μέσα και να το διαβάσει, αν το διαβάσει κάποτε θα μας πει...
Και εσυ να ησουν στη θεση μου το ιδιο θα εκανες. Δεν μπορεις να νιωθεις καλα όταν ένα αβγαλτο κοριτσακι δεν έχει λεφτά ούτε για να φάει σε μια ξένη χώρα χωρίς να έχει κάποιον δικό της διπλα της. Πιστςυω πως ο οποιοσδήποτε το ίδιο θα έκανε χωρίς αντάλλαγμα. Στο πόνο δεν υπάρχει αντάλλαγμα
Και έχω γνωρίσει ολο της το σόι, τις καλύτερες φιλες που εχει εδώ στην Ελλάδα και τωρα ειναι μια λαμπρή επιστήμονας στην Αγγλία
Ό,τι δεν συμβαίνει σε εμάς δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει. Είναι κρίμα να ακυρώνουμε τόσο όμορφες σχέσεις. Και η φιλία είναι από τις ομορφότερες.
Εχω μια φιλη στην Κυπρο αλλα δεν την εχω δει ποτε. Ειχα και κατι αλλες φιλες εξ αποστασεως αλλα σταματησαν να μου μιλανε. Γενικα προτιμω να εχω γυναικες φιλες.
Ερωτευτηκα μια κοπελα (απο κοντα). Για εκεινη πιστεψα οτι θα ημουν ευτυχισμενος μονο να κανουμε παρεα και να ψωνιζουμε τροφιμα. Για μια στιγμη μου φανηκε οτι θα ηταν κι εκεινη, αλλα απογοητευτηκε τοσο πολυ την πρωτη φορα που βγηκαμε. Καμια φορα τη βλεπω στον υπνο μου. Καταφερε να φτασει στη θαλασσα και να γινει ευτυχισμενη. Θα ζηλευα αν την εβλεπα να αγαπαει αλλον αντρα.
Πάντα είχα φίλες γυναίκες. Όχι πως δεν έχει συμβεί να αρχίσει μια φιλία και μετά να πάει στο ερωτικό είτε από δική μου μεριά, είτε από δική της. Δεν είναι αφύσικο να υπάρξει ερωτική έλξη μεταξύ δύο φίλων. Αφύσικο είναι να πιστεύει κάποιος πως ο φίλος του παύει να είναι άντρας όσο κανουν παρέα και η φίλη του παύει να είναι γυναίκα αντίστοιχα.
Παίζουν και ρόλο τα στερεότυπα άντρα γυναίκας επίσης, δλδ τι περιμένει το ένα φύλο από το άλλο. Όταν σε μεγαλώνουν με σκεπτικό πως οι γυναίκες είναι για μπιπ και κουτσομπολιά και πως οι άντρες είναι αντρακλες και ποτέ δεν κλαίνε, βάζει και αυτό τροχοπέδη στην ανάπτυξη μιας φιλίας.
Δεν ξέρω, υποθέτω πως μέσα στη γενική συναισθηματική ανωριμότητα που κυριαρχεί στην κοινωνία, είναι δύσκολες οι φιλίες αντρών και γυναικών. Αλλά το έχω δει να πετυχαίνει, και σε φιλίες πολλών χρόνων.
Έχω άντρες φίλους. Φίλους πραγματικούς που η φιλία έχει δοκιμαστεί σε βάθος χρόνων.
Έχω όμως μία εντύπωση πως η θεματοθέτρια ανοίγει μία γενική συζήτηση όταν την καίει κάτι το συγκεκριμένο. Το να γράφεις συνοπτικά μία αράδα για κάτι που σε απασχολεί, δεν βοηθάει στο να πάρεις πιο συγκεκριμένες και εύστοχες απαντήσεις.
Όταν μιλάμε για τους φίλους μας που κάνουν σχέση και χάνονται, πέφτουν σχόλια τύπου "Πάει, τον έβαλε στα βρακιά της αυτή" " Την μάντρωσε ο άλλος μην και ξεκουνήσει στιγμή από πλάι του" "Ωραίος/α φίλος/η , με το που βρει μια γκόμενα/ένα γκόμενο εξαφανίζεται από προσώπου γης" "Δεν μπορεί να σηκώσει το τηλέφωνο/έρθει για ένα ποτό/ κάνει βήμα χωρίς έγκριση πια, τόσο μαλάκας/μαλάκω"
Όταν μιλάμε για την σχέση μας "Αφού δεν θέλουν κάτι σοβαρό, τι θέλουν και σε παίρνουν τηλέφωνο" "Πάλι θα ξεπορτίσεις" "Τι λέτε με αυτήν/αυτόν όλη την ώρα" κτλ κτλ
Εγώ πιστεύω ότι τα πράγματα είναι κάπου στη μέση, δεν σημαίνει ότι επειδή έχεις μία σχέση αποκόβεσαι από όλη την υπόλοιπη ζωή σου. Κάπου πρέπει να βρεθεί μία ισορροπία ώστε να είστε χαρούμενοι και οι δύο μέσα στη σχέση. Η αλήθεια είναι ότι ανθρώπους που πιάνονται πολύ από πάνω μου και δεν έχουν δική τους ζωή οι ίδιοι τους κάνω πέρα γιατί δεν ταιριάζουμε, ενώ αν έχει κι ο άλλος φίλους κι ενδιαφέροντα καταλαβαίνει καλύτερα ότι έχεις κι εσύ άλλες ανάγκες πέρα από την κοινή σας ζωή. Δεν λέω ότι είσαι έτσι σώνει και καλά, ωστόσο αυτό που λες κάτι τέτοιο μου βγάζει. Δηλαδή επειδή έχεις σχέση δεν θα έχεις παρέες και δεν θα διασκεδάζεις; Θα ξεγράψεις όλους σου τους φίλους; Δεν θα μιλάς με τον κολλητό/κολλητή;
Από την άλλη αν ο άλλος θέλει να κάνει τη ζωή του ακριβώς όπως και πριν και δεν βρίσκει χώρο/χρόνο για εσένα και δεν υπολογίζει καθόλου τις ανάγκες σου, αν μετά από ένα διάστημα εξακολουθείτε να μην τα βρίσκετε σε αυτό το κομμάτι, τότε πάει να πει ότι κάνεις υποχωρήσεις πέρα από αυτές που σε κάνουν ευτυχισμένη μέσα στη σχέση. Δεν έχετε βρει μια ισορροπία να σας κρατάει και τους δύο ευχαριστημένους. Άρα δεν ταιριάζετε κι άντε γειά!
Γενική ήταν η ερώτηση μου
Απλά εσύ μπορεί να μην βλέπεις τον φίλο σου ερωτικά αλλά ο άλλος να σε βλέπει η να φοβάται να το παραδεχτεί
Επίσης εννοείται πως δεν χρειάζεται να ξεκοψεις και ωραίο είναι να βγαίνουν και οι 2 με τις παρέες τους αλλά θεωρώ πως κ εδώ υπάρχει ένα όριο η εδώ υπάρχει κ το τι θέλει ο σύντροφος σου
Αν πχ εγώ είμαι του ξενύχτιου πρέπει να βρω έναν παρόμοιο σύντροφο δεν χρειάζεται να με ανέχεται και το αντίστροφο
Η αν έχεις κολλητες και κοιμάσαι μαζί τους πχ πρέπει να το ξεκαθαρίσεις με τον άνθρωπο σου γιατί δεν είναι υποχρεωμένος να το ανεχτεί απλά πάμε για άλλα
Απλά ήθελα να μάθω αν υπάρχει πραγματική φιλιά η κρύβονται πράγματα και που φοβόμαστε να παραδεχτούμε στον ίδιο μας τον ευατο