Διαγραφή του χρήστη hlias 1988 η να μην εμφανίζονται τα μηνύματα του είναι ντροπή να βλασφημα τα πιστεύω πολλών εδώ μέσα!!!
Printable View
Διαγραφή του χρήστη hlias 1988 η να μην εμφανίζονται τα μηνύματα του είναι ντροπή να βλασφημα τα πιστεύω πολλών εδώ μέσα!!!
Ανδρέα, εγώ μαζί σου είμαι... Ελπίζω η διαχείριση να επιληφθεί σύντομα του θέματος 1ον γιατί προσβάλλει τα θεία και 2ον γιατί έχει χαλάσει ένα σωρό θέματα επαναλαμβάνοντας την ίδια χυδαία φράση...
Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση.
Εγώ μιλάω γενικά και πιστεύω να το διαβάσει ο διαχειριστής, ότι βλασφημία χρησιμοποιείται και προσβάλλει τα πιστεύω μας να μην αναρτάται, να διαγράφεται!!
Αγαπώ τα χυδαία λεξιλόγια και αντιπαθώ την κακομοίρικη, ζητιάνικη ευαισθησία που αλλάζει σε γλώσσα κυνηγού γιατί απλά είναι ψεύτικη και ζητάει αναγνώριση της ύπαρξής της μέσω της συναισθηματικής ζητιανιάς. Μπάι.
Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση.
Ρε παιδιά εγώ δεν σας επιβάλλω να πιστεύεται στην ορθόδοξη πίστη μας, είστε ελεύθερα άτομα και πιστεύετε όπου εσείς θέλετε! Το μόνο που ζητάω είναι να σέβεστε τα δικά μας πιστεύω τι ποτέ άλλο.
Για ποιον λόγο πρέπει να σέβομαι κάτι που υπερβαίνει τη λογική όπως το εύρημα του θεού; Του όποιου θεού; Σε έναν που θα έλεγε ότι του μιλάει ο θεός θα δίνατε φάρμακα, σε σένα που λες ότι υπάρχει, τι πρέπει να πω, ότι σέβομαι την άποψή σου; Τότε πέστε το και για τις ψυχώσεις. Σέβομαι λοιπόν την ψύχωσή σου; Αυτό; Φυσικά και επιβάλλεις, όπως το κάνουν όλες οι θρησκείες, αλλιώς δε θα υπήρχε νόμος κατά της βλασφημίας. Δε θα υπήρχε στιγματισμός του άθεου. Δε θα υπήρχε απειλή κανόνων. Δε θα ανοίγατε αυτό το θρεντ στην τελική. Ο λόγος που το κάνετε είναι γιατί δε θέλετε να σας θίγουν τα κεκτημένα. Που είναι ο ψεύτικος σεβασμός, γιατί το λέει ο νόμος. Που δεν έχει κανένα νόημα αν δεν τον σέβομαι. Ναι, μπορεί να με τιμωρήσει. Και πάλι, δε μπορεί να με κάνει να πιστέψω, οπότε τη δουλειά που βάζετε να κάνει είτε το νήμα είτε ο αντμίν, είτε η κοινωνία και ο νόμος, αποτυγχάνει μπροστά στη θέληση του ατόμου.
BlackCoral...
Καταρχάς δεν με ενδιαφέρει καθόλου αν σέβεσαι η όχι τον Θεό που πιστεύω η πιστεύει ο κάθε ενας,
Δεύτερον δεν με ενδιαφέρει άμα εσύ πιστεύεις σε κάτι ή σε τίποτα,
Δεν είναι ωραίο να βρίζεις η να προσβάλεις την πίστη του άλλου, και δεν είναι οτι γιατί δεν σέβεσαι τον θεο αλλά ο άλλος σε αυτόν πιστεύει σε αυτόν μιλαει,άμα θέλεις να πληγώνεις ανθρώπους λάθος σαϊτ βρήκες και εσύ και ο ilias1988 και ο κάθε Ηλίας εδώ, έχεις τους λόγους σου να μην πιστεύεις και έχω τους λόγους μου που πιστεύω και εκεί τελειώνει...
Άμα θέλεις να βρίζεις θρησκεία την κάθε θρησκεία και να φωνάζεις δεν υπαρχή θεός η είναι ενα φάντασμα η ένας μύθος η ότι άλλο πιστεύεις εσύ, βρες κάνα άλλο σαϊτ που ταιριάζει με αυτά που ζητάς αλλά εδώ δεν έκανες λογαριασμό για να μιλάς έτσι, όλοι εδώ έχουν τα δικά τους προβλήματα τα δικά τους πιστεύω και δεν κάναν λογαριασμό για να έρθεις εσύ να τους κρίνεις, έναν άνθρωπο να τους ακούσει θέλουν, κατανόηση,συμπαράσταση,υπο τίθεται και εσύ για αυτό είσαι εδώ, έτσι δεν είναι?
Άμα όχι δεν χρειάζεται να είσαι άλλο εδώ!!
Αγαπητή ή αγαπητέ twome22, ποιος το λέει λοιπόν ότι ενώ όλοι όσοι έχουν θεό μπορούν να τον κοτσάρουν στο σβέρκο των άθεων κι αυτός δεν έχει δικαίωμα να τους αντιστέκεται κρατώντας όση λογική του απέμεινε από την κοινωνική προπαγάνδιση των ιερών και θείων; Μήπως ψάχνεις για κάποιο άτομο με τύπου άνετες και βολικές απόψεις στυλ πίστευε ό,τι θες και γω θα το βουλώνω; Ωστόσο οι θρησκείες έχουν κάνει κάποια χμμ, εγκληματάκια, τα ξεχνάμε; Εγώ όχι. Δεύτερον, δώσε μου αποδείξεις και θα πιστέψω κι εγώ μαζί σου. Μέχρι τότε, θα λέω τα φαντάσματα φαντάσματα, το θεό ανύπαρκτο, τις θρησκείες κακούργα συστήματα καταπίεσης, σαπίλας και ιεραρχίας. Είμαι για πολλά εδώ, όχι για ένα.
Κάτσε ρε μεγάλε
Ποιος σου κότσαρες εσένα στο σβέρκο να πιστέψεις στον Θεό?
Δεν μπορώ να σε καταλάβω πιστεύεις ότι ο κάθε άνθρωπος λέει τις γνώμες του εδώ με βάση την θρησκεία του? , τότε είσαι λάθος
Εγκλήματακια που λες τα έκαναν η άνθρωποι για να υποστηρίξουν η να επιβάλουν την θρησκεία τους, αλλά καμία θρησκεία δεν λέει σκότωσε για μένα, είσαι πολύ λάθος τα εγκλήματα τα κάνουν οι άνθρωποι γιατί πολύ απλά κάποιοι τους αρέσει να ασκούν βία και να έχουν κύρος και δικαιολογούν της πράξεις τους στο όνομα της θρησκείας που πιστεύουν για να νιώσουν αυτοί καλύτερα,
Αποδείξεις δεν πρόκειται να σου δείξω γιατί πολυ απλά σε έναν άνθρωπο που δεν πιστεύει είναι τσάμπα χρόνος και για κάθε απόδειξη σίγουρα θα έχεις μια απάντηση οπότε ναι τσάμπα,
Εγώ νομίζω ότι είσαι εδώ για να βοηθάς έναν ανθρώπω να νιώσει καλύτερα αλλά δεν νομίζω να είσαι για αυτό(γνώμη μου δεν σε ξέρω ουτος η άλλος), βλέπω ότι έχεις μίσος γενικά με της θρησκείες γιατί ίσως πολλά από τα προβλήματα σου δεν ξέρεις που να τα χρεώσεις και τα χρεώνεις σε αυτό, λυπάμαι για ότι έχεις περάσει, αλλά μην ασχολείσαι με της θρησκείες για να της βρίζεις και να της κατακρίνεις, καλύτερα να ασχοληθείς με τον εαυτό σου να γίνεις καλύτερος άνθρωπος για σένα.. Γιατί με αυτό απλά δεν σε βοηθάς χαλας την ψυχολογία σου..
Μπορει να εχει διαβασει πολυ αλλα να μην καταλαβε το νοημα χρειαζεται κι αυτοσ συνεχιστε συζητατε κανονικα με επειχηρηματα
Χμ, για να δούμε, ποιος μου κότσαρε το εύρημα του θεού και από πότε; Ευκολάκι. Σχεδόν όλη η κοινωνία ολόγυρά μου. Από πότε; Από τότε που γεννήθηκα μέχρι και σήμερα. Με τι τρόπους; Με προπαγάνδα που δε σηκώνει αντίλογο. Δηλαδή με το έτσι θέλω γιατί έτσι το λέω ή μου είπανε και μένα. Ωραίο, ισχυρό επιχείρημα, δε μπορείς να πεις.
Σύμφωνα με μελέτη του 2009 στην Ελλάδα 94% είναι θειστές, και μόλις 6% άθεοι. Στο θειστές μπαίνουν όλοι όσοι πιστεύουν στην ύπαρξη θεού, δίχως να ξεχωρίζουμε ποιον θεό, μπορεί να είναι από τον Δία, τον Χριστό, τον Κρίσνα και οτιδήποτε, δηλώνουν πως πιστεύουν στο θεό.
Εγώ περιμένω ακόμη αποδείξεις. Έχεις; Αλλιώς φαντασματάκια. Και φωνάζω τους ghostbusters. Σας φοβίζει νομίζω το να αισθάνεστε ότι δεν υπάρχει τίποτε το Ένα, το Παν, το οτιδήποτε που θα είναι από πάνω σας, σαν μία Αρχή, σοφή, κλπ, ό,τι ιδιότητες της αποδίδετε. Τι ιδιότητες της αποδίδεις λοιπόν, αν θες το συζητάμε. Αλλά ετοιμάσου να δώσεις αποδείξεις. Εσύ, που κάνεις τον ισχυρισμό. Τα υπόλοιπα είναι νευράκια γιατί δεν υπάρχουν αποδείξεις ή δεν μπορείς να βρεις τέτοιες που να στέκουν αρκετά για να ανατρέψει την αντίθετη θεωρία, της έλλειψης ενός θεού, της ανυπαρξίας του. Και δε μιλώ για συγκεκριμένο θεό, για όλους τους θεούς, όλων των θρησκευμάτων. Ποτέ δε βρήκα ούτε έναν που να έδινε επαρκείς αποδείξεις.
Θα ψάξω να βρω τη μελέτη και θα την βάλω αργότερα, αυτή για το ποσοστό θειστών στην Ελλάδα.
https://www.lifo.gr/now/world/227004...oi-stin-ellada
Η μελέτη αυτή υπάρχει φυσικά και σε πολλές άλλες πηγές στο διαδίκτυο, διάλεξα μία τυχαία.
https://www.pewforum.org/2017/05/10/...s-affiliation/
Άλλη μία, αλλά υπάρχουν διάφορες, βιάζομαι, θα επανέλθω για μία ενδιαφέρουσα συζήτηση, θέλω να νομίζω.
Στο Πακιστάν (από όπου προέρχονται οι μετανάστες με τους οποίους "θα τσακίσετε τον καπιταλισμό") ποιο είναι το ποσοστό θειστών και αθέων? Αλλά αυτοί- πολλοί από τους οποίους έχουν μπει σε ισλαμικές οργανώσεις (το Πακιστάν έχει χιλιάδες τέτοιες)- και μπορεί να έχουν κάνει και εγκλήματα για χάρη του Αλλάχ δεν σε προβληματίζουν? Πρέπει να έχουμε open borders για αυτούς?
Και κάτι άλλο: όχι, δεν είμαστε υποχρεωμένοι να σου δώσουμε αποδείξεις για τον Θεό, αν θες αποδείξεις πήγαινε σε ιερείς και μοναχούς. Αλλιώς πρέπει κι εσύ να αποδείξεις ότι οι "αυτοοργανωμένες αταξικές δομές" είναι ένα σύστημα που θα έχει θετικά αποτελέσματα στην κοινωνία. Μέχρι τότε, ζήτω ο καπιταλισμός και η φιλελεύθερη δημοκρατία!
Και ο Θεός δεν αποδεικνύεται επιστημονικά, είναι βίωμα και πρέπει να συμμετέχεις στα Μυστήρια κάθε θρησκείας για να Τον καταλάβεις.
Επίσης, είδα την έρευνα που παρέθεσες και ξέχασες να πεις ότι υπάρχει ένα ολόκληρο 33% που "δεν είναι σίγουρο αν πιστεύει". Αυτό γιατί δεν το ανέφερες? Για να πεις ότι είμαστε... θεοκρατική χώρα?
Επίσης, σε όλο τον κόσμο οι έρευνες δείχνουν ότι οι πιο φτωχοί (κυρίως εργατική τάξη) πιστεύουν σε μεγαλύτερα ποσοστά σε θρησκείες. Είσαι υπέρ της εργατικής τάξης, ναι ή όχι? Ή τους θεωρείς αμόρφωτους και κατώτερους, οπότε είσαι ελιτίστρια, άρα κατά βάθος ανήκεις στην "αστική τάξη" που θες να γκρεμίσεις?
Ας τα πάρουμε ένα ένα, όσα δηλαδή σχετίζονται με την απόδειξη της ύπαρξης θεού. Τα άλλα δεν ξέρω πού τα βρήκες και τα έβγαλες, είναι ένα συνονθύλευμα συμπερασμάτων που δε αφορά καθόλου τo διάλογο και τα έβγαλες από το καπέλο σου. Άλλα λόγια ν'αγαπιόμαστε δηλαδή.
Ας πάω στο ουσιαστικό, που είναι το ζητούμενο. Υπάρχει ή όχι θεός;
Αν το μοναδικό σου επιχείρημα είναι ότι πρέπει να τον νιώσω, τότε δεν έχεις επιχείρημα που να στέκει. Αν δεν αποδεικνύεται τότε δεν υπάρχει. Ξαναζητάω αποδείξεις, επιχειρήματα και όχι εικασίες και μυστικιστικές μασημένες τροφές.
Για το 33% τώρα. Υπάρχουν οι δυνατοί άθεοι και οι "αδύναμοι", αμφιταλαντευόμενοι αγνωστικιστές. Ο δυνατός άθεος λέει δεν πιστεύω. Ο αδύναμος λέει, μααα, δεν ξέρω και ίσως και αν και μα μη....Δε φοβάμαι να το πω, δεν υπάρχει θεός ωσότου δώσει κάποιος αποδείξεις γι αυτόν, αυτήν και...τα Μυστήρια.
Α, και αυτό που κάνω είναι όταν μου πετάνε στη μούρη δόγματα, να τους τα πετάω πίσω με την ίδια δύναμη. Σόρυ που δεν βολεύει κάποιους.
Αυτό είναι το θέμα σου, ότι βλέπεις πως "σου πετάνε στη μούρη δόγματα" όταν απλά κάποιοι πιστεύουν κάπου. Μα δε σου ζήτησε κανείς να πιστέψεις! Πίστεψε ό,τι θες, δεν απαιτεί από σένα η κοινωνία να είσαι θρήσκα. Πέρασαν αυτές οι εποχές. Και δεν πολεμάς τον καπιταλισμό με το να μην πιστεύεις σε μια θρησκεία. Ίσα ίσα, όσο πιο φτωχή είναι μια χώρα, τόσο περισσότερο πιστεύει στον Θεό. Αν λες ότι είσαι υπέρ των φτωχών, τουλάχιστον μην τους θεωρείς ηλίθιους επειδή πιστεύουν!
Ξανά με τον καπιταλισμό. Τα έχεις μπερδεμένα λιγάκι μου φαίνεται. Ή σε βολεύει να ανακατεύεις τα νερά για να πάμε σε άλλη συζήτηση. Φυσικά και απαιτεί η πλειοψηφία να πιστεύεις σε ό,τι πιστεύει. Αν όλα ήταν τόσο ουδέτερα, απλά και γαλήνια όσο τα περιγράφεις, τότε μάλλον ζεις σε γυάλα και δεν αντιλαμβάνεσαι καμία βία φερόμενη από τα δόγματα της πίστης.
Καταρχάς δεν σε πήρε κάποιος με το ζόρι και σε είπε θα πιστεύεις σε αυτό είτε το θέλεις είτε όχι,Σε μαστίγωσαν? Σε βασάνισαν? τι σου κάναν? Από μια ηλικία και μετά μπορείς να πιστέψεις σε ότι θέλεις κανένας δεν θα σε κρίνει άμα είσαι άθεος είναι επιλογή σου!! Συγνώμη που εμείς οι αμόρφωτοι πιστεύουμε σε κάτι, φαντάσου πόσο καθιστερημενοι είμαστε το 94% και εσύ που είσαι η ποιο μορφωμένη σε ζορίζουμε σε όλο αυτό!!!
Εγώ δεν πρόκειται να ασχοληθώ με αυτά που ανέβασες, γιατί αντίθετα με εσένα κάποια πράγματα δεν χρειάζονται αποδείξεις και πότε μου δεν ήρθε στο μυαλό να ρωτήσω τον εαυτό μου γιατί? Δεν χρειάζεται δεν χρειάστηκε, και ειδικά σε ανθρώπους που δεν είναι ανοιχτό μυαλό να δεκτουν ότι υπάρχουν δισεκατομμύρια άνθρωποι πάνω στην γη που κάποιοι πιστεύουν στον Χριστό άλλοι στον βούδα κοκ. Που σημαίνει επίσης ότι κάποιοι για να αποδείξουν την θρησκεία τους κάνουν λάθος βήματα και άλλοι ποιο σωστά βήματα,εγώ δεν βλέπω νευράκια από εμένα εσύ είσαι θυμωμένη γιατί πολύ απλά πιστεύεις ότι σε βάπτισαν οι γονείς σου (κρίμα και αυτοί το ίδιο με εμάς είναι)
Ενώ εσύ δεν ήθελες, ήσουν βρέφος δεν καταλάβενες τι γίνετε γύρω σου! μετά μέχρι την εφηβεία γενικά ο άνθρωπος έχει διάφορα συναισθήματα με όλα αυτά που γίνονται γύρο τους και μετά γίνεσαι ενήλικη και κανένας δεν έχει μα κανένας δεν θα σε πει τίποτα στο θέμα το τι πιστεύεις στο τι φοράς στο πως μιλάς κ.ο.κ,υπάρχουν άνθρωποι που δεν αντέχουν το διαφορετικό σε έναν άνθρωπο και υπάρχουν άνθρωποι που δεν αντέχουν το συνηθισμένο σε έναν άνθρωπο, αυτά είναι, θέλεις να κάθεσαι και χτυπιέσαι για το αν δεν υπάρχει θεός η φαντάσματα η οτιδήποτε άλλο?γνώμη σου, αλλα μην ρίχνεις τα προβλήματα σου σε άλλους ανθρώπους επειδή έτσι μπορεί μάθανε έτσι πίστεψαν γιατί σε βολεύει εσένα να νιώθεις έτσι!! Και αυτό είναι γεγονός άμα δεν θέλεις να αποδεκτής ότι πολλοί πάρα πολλοί άνθρωποι έχουν την δικιά τους ζωή την δικιά τους θρησκεία, γνώμη,εμπειρίες και ότι οτιδήποτε άλλο.. Για μένα είναι εντάξει... Ο μόνος που χαλιεται εδώ είσαι εσύ, και να σου θυμίσω εσύ το ξεκίνησες όλο αυτό εδώ,εσύ ζητάς προσοχή,εσύ ζητάς αποδείξεις,εσύ δείχνεις σε εμάς το δάκτυλο σου, εμείς απλά διαβάζουμε και απαντάμε.
Μελετώ για το multiverse γιατί τα επιχειρήματα των θειστών και ντειστών εξελίσσονται άρα και τα δικά μας όπλα ακονίζονται. Διασκέδαση για το μυαλό είναι ό,τι το κινεί να δουλέψει. Επιχειρήματα ακόμη; γιοκ ε; Το φαντάστηκα. χαχαα
Δεν ανήκεις σε αυτούς που δεν πιστεύουν..αλλά σε αυτούς που εναντιώνονται στον χριστιανισμό!!Εχει μεγάλη διαφορά!
ολλοι εχουν δικαιωμα να λεν τι γνωμη τους μα να μην βριζουν κι μην προσβάλουν αυτο παει αλου μετα οταν γινετε .